PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Γυαλιά-οθόνες ετοιμάζει η Google

Γυαλιά-οθόνες ετοιμάζει η Google

Γνωστός αμερικανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι στα εργαστήρια του γίγαντα τουδιαδικτύου κατασκευάζεται ένας τύπος γυαλιών που θα λειτουργούν ως οθόνη. Τα γυαλιά αυτά θα προβάλλουν εικόνες, κείμενα και βίντεο στον χρήστη ενώ θα είναι διάφανα ώστε να μπορεί να παρακολουθεί όσα προβλλει η οθόνη έχοντας ταυτόχρονα ελεύθερο το οπτικό του πεδίο.

Τα γυαλιά-οθόνες

Εδώ και λίγο καιρό υπήρχε έντονη φημολογία ότι κάτι ενδιαφέρον ετοιμάζουν οι ερευνητές της Google. Αυτό που ακουγόταν περισσότερο ήταν ότι η εταιρία σχεδιάζει ρολόγια χειρός που θα λειτουργούν με Android, το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Google το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στα κινητά τηλέφωνα.

Όμως ο Σεθ Γουειντράουμπ, δημοσιογράφος του περιοδικού Fortune που καλύπτει θέματα τεχνολογίας και ειδικεύεται στο ρεπορτάζ που αφορά τη Google, υποστηρίζει ότι αυτό που κατασκευάζεται είναι ένας τύπος γυαλιών που θα λειτουργούν ως οθόνες.

Τα γυαλιά θα προβάλλουν στα μάτια του χρήστη ό,τι προβάλλει και μια οθόνη υπολογιστή ενώ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, θα είναι διάφανα ώστε να μην χάνει ο χρήστης την επαφή του με τον χώρο και γενικότερα το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Έτσι για παράδειγμα, θα μπορεί να οδηγεί φορώντας τα γυαλιά στα οποία να προβάλλεται η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει.

«Η Google βρίσκεται στα τελευταία στάδια δημιουργίας του πρωτότυπου που θα μοιάζει με κοινό ζευγάρι γυαλιών. Τα γυαλιά-οθόνες θα διαθέτουν ορισμένα κουμπιά λειτουργίας στον σκελετό τους αλλά αν κάποιος δεν τα προσέξει θα νομίσει ότι πρόκειται για ένα απλό ζευγάρι γυαλιών» αναφέρει ο Γουειντράουμπ επικαλούμενος πηγές μέσα από την εταιρεία. Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η Google προσέλαβε πρόσφατα έναν επιστήμονα του MIT, ειδικό στις τεχνολογίες των λεγόμενων «φορετών υπολογιστών», ο οποίος και εργάζεται πυρετωδώς πάνω στα γυαλιά-οθόνες της εταιρείας.

Το ρεπορτάζ

Κάποιοι έσπευσαν να συνδυάσουν τις πληροφορίες του Γουειντράουμπ με μια ακόμη νέα τεχνολογία που αναπτύσσει η Google και πιο συγκεκριμένα με ένα σύστημα φωνητικού ελέγχου παρόμοιο με το Siri της Apple. Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις το φωνητικό σύστημα της Google θα ενσωματωθεί στα γυαλιά και έτσι ο χρήστης θα δίνει φωνητικές εντολές για να του εμφανίσουν τα γυαλιά τα e-mail του, να του εμφανίσουν ιστοσελίδες, να του δείξουν κάποιο χάρτη ή ό,τι άλλο επιθυμεί.

ΠΗΓΗ ΒΗΜΑ
read more "Γυαλιά-οθόνες ετοιμάζει η Google"

Ο υπολογιστής των 20 ευρώ

Ο υπολογιστής των 20 ευρώ

Στις αρχές του νέου χρόνου θα κυκλοφορήσει ο πολυαναμενόμενος βρετανικός υπολογιστής των 16 λιρών (19,16 ευρώ). Ο Raspberry pi, όπως είναι το όνομά του, απευθύνεται σύμφωνα με τον εμπνευστή του κυρίως σε παιδιά, η προσιτή τιμή του όμως τον καθιστά γοητευτικό για όλες τις ηλικίες.
Ο χαμηλού κόστους υπολογιστής, ο οποίος αναπτύσσεται από το Ιδρυμα Raspberry pi  και χρηματοδοτείται από το Εργαστήριο Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, θα λειτουργεί με επεξεργαστή ARM παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα και θα «τρέχει» λειτουργικό σύστημα μια ειδική εκδοχή του Linux.
Θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδοχές. Το Model A, το οποίο δεν θα έχει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, θα κοστίζει 16 λίρες (19,16 ευρώ) ενώ το Model B, το οποίο θα διαθέτει θύρα Ethernet, θα βγει στην τιμή των 35 λιρών (42 ευρώ).
Τελευταίες δοκιμές
Ο κατασκευαστές του είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι ο Raspberry pi θα έκανε την εμφάνισή του στην αγορά στα τέλη του 2011, τα σχέδια όμως πήγαν πίσω. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση οι πρώτες ολοκληρωμένες συσκευές μόλις συναρμολογήθηκαν και αυτή τη στιγμή περνούν από δοκιμαστικά τεστ.
«Από τη στιγμή που θα είμαστε ικανοποιημένοι από τις δοκιμές, θα πατήσουμε αμέσως το κουμπί για πλήρους κλίμακας παραγωγή σε πολλά εργοστάσια» έγραψε η Λιζ Απτον στο μπλογκ του ιδρύματος δίνοντας τις απαραίτητες εξηγήσεις για την καθυστέρηση.
Η κυρία Απτον πρόσθεσε ότι αν οι δοκιμές πάνε καλά οι πρώτοι δέκα υπολογιστές που θα κατασκευαστούν θα βγουν σε πλειστηριασμό.


ΠΗΓΗ ΒΗΜΑ
read more "Ο υπολογιστής των 20 ευρώ"

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
View of the Sydney Opera House by night, one of the best-known contemporary building in Australia and the world. Its imaginative design came from an international competition, won in 1956 by the Danish architect Joern Utzon. Sydney Opera House provides a venue for many performing arts: opera, ballet, theatre and symphony Orchestra, and presents a wide range of productions on its own account.

Redneck Χριστούγεννα φοβερό 2

Redneck Χριστούγεννα φοβερό 2

Redneck Χριστούγεννα φοβερό 2









christmas08 Όμορφη Χριστούγεννα

Redneck Χριστούγεννα φοβερό 2


read more "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ





Τα πτώματα 7 ανθρώπων εντόπισε η
αστυνομία του Τέξας, κοντά στην περιοχή του Ντάλλας. 

Όλα τα πτώματα, έφεραν πυροβολισμούς ενώ τριγύρω τους 
είχαν χριστουγεννιάτικα δώρα, σύμφωνα με την τοπική 
Αστυνομία.

Από τους επτά, οι τέσσερις ήταν γυναίκες και οι τρεις άνδρες, 
εκ των οποίων ο ένας εκτιμάται ότι ήταν ο δράστης. 
Επίσης, εκτιμάται ότι και οι επτά ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, 
ενώ στο διαμέρισμα βρέθηκαν δύο περίστροφα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, επρόκειτο για μια «μακάβρια σκηνή εγκλήματος», κάνοντας λόγο για το χειρότερο μακελειό στην ιστορία της πόλης. Τα άψυχα σώματα των επτά ανθρώπων εντοπίστηκαν μετά από κλήση που έλαβε η αστυνομία στο κέντρο επιχειρήσεών τους. Κανείς ωστόσο δεν μίλησε κατά τη διάρκεια της κλήσης ενώ μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί δεν έχουν βρει τηλεφωνική συσκευή στο σπίτι.

Η αστυνομία προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη τη νύχτα των Χριστουγέννων στο σπίτι αυτό, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός, πως κανείς γείτονας δεν άκουσε πυροβολισμούς.



prionokordela.gr
read more "ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ"

ΞΥΤΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΩΜΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ''ΔΩΣΟΥΝ'' ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ



Τον θεωρούσαν εγκεφαλικά νεκρό και ανένηψε λίγες ώρες λίγο
πριν
  τον βάλουν στο χειρουργείο για να δοθούν τα όργανά του για μεταμοσχεύσεις!



Ο λόγος για τον 21χρονο Σαμ Σμιντ από την Αριζόνα που είχε τραυματιστεί σοβαρά στα μέσα Οκτωβρίου σε τροχαίο δυστύχημα.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στη νευρολογική κλινική του Φοίνιξ, όπου και χειρουργήθηκε για ανεύρυσμα, το οποίο ήταν και επικίνδυνο για τη ζωή του.

Μετά την εγχείριση ο Σαμ διεγνώσθη εγκεφαλικά νεκρός, με συνέπεια οι ιατροί να προτείνουν στην οικογένειά του, να δωρίσει τα όργανά του. Όμως ελάχιστες ώρες προτού τού αφαιρεθεί η εγκεφαλική υποστήριξη ο 21χρονος εμφάνισε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της υγείας του.

Αρχικά κούνησε τα δάχτυλά του, ενώ μέρα με την ημέρα αναρρώνει, σε σημείο σήμερα να μπορεί να περπατάει, έχοντας την υποστήριξη βοηθημάτων. Οι γιατροί υποστηρίζουν πως πρόκειται για μία απροσδόκητη εξέλιξη, ενώ κάνουν λόγο μέχρι και για πλήρη ανάρρωση του ασθενούς.

Η 59χρονη μητέρα του, Σούζαν Ρήγκαν, πρόεδρος ασφαλιστικής εταιρείας, είπε, “ποτέ μα ποτέ δεν θα μπορούσε κανείς να μου δώσει καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο. Λέω σε όλους ότι πρόκειται για θαύμα.

Ο γιατρός του νεαρού, συμπλήρωσε ότι το γεγονός της επαναφοράς του 21χρονου στη ζωή πρόκειται για θαύμα. “Τα έχω χάσει με την απίστευτη ανάρρωση του νεαρού Σμιντ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αν αναλογισθεί κανείς την έκταση των θανάσιμων τραυμάτων του”, είπε ο γιατρός.





http://ierosagon.org/
read more "ΞΥΤΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΩΜΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ''ΔΩΣΟΥΝ'' ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ"

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε κάθε γωνιά του κόσμου φιλοξενεί σήμερα στην ιστοσελίδα της η Washington Post.
Δείτε εικόνες από την πρωτοφανήκοσμοσυρροή στον Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμπλήθος πιστών χριστιανών στην Ινδονησία αλλά και φωτογραφίες από τον ανορθόδοξο -για μας- εορτασμό των Χριστουγέννων στην παραλία.

Με επίδειξη των ικανοτήτων του Άι-Βασίλη στο θαλάσσιο σκι γιόρτασαν οι κάτοικοι του Fort Washington στο Meryland των ΗΠΑ.
washington

Ντυμένος Άγιος Βασίλης ένας χριστιανός στη Συρία παίζει με τα ορφανά παιδάκια που φιλοξενεί το μοναστήρι Mar Takla στο χωρίο Maalula.
syria

Καλλιτέχνες ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες στέκονται δίπλα στο τεράστιο χριστουγεννιάτικο δημιούργημά τους από άμμο σε παραλία της πόλης Bhubaneswar στην Ινδία.
india

Νεόνυμφο ζευγάρι γιορτάζει τα Χριστούγεννα στην παραλία Bondi στο Sydney της Αυστραλίας.
australia

Υπέρλαμπρος εορταστικός στολισμός σε πλατεία του Τόκυο.
tokyo

Παραμονή Χριστουγέννων στην φλατνη που έχει στηθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.
vatican

Πλήθος χριστιανών στην Ινδονησία συγκεντρώθηκαν να παρακολουθήσουν την ακολουθία.
indonesia

Ένας άνδρας ντυμένος Άι-Βασίλης γιορτάσει την ημέρα των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ, κοντά στον ιερό ναό της Γέννησης.
bethlehem
read more "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"

destiny's child-8 days of christmas

read more "destiny's child-8 days of christmas"

Christmas... australia

read more "Christmas... australia"

xristougena stin australia

read more "xristougena stin australia"

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Μια παιδικη ευχη- Χριστουγεννιατικο τραγουδι

read more "Μια παιδικη ευχη- Χριστουγεννιατικο τραγουδι"

Μια παιδικη ευχη- Χριστουγεννιατικο τραγουδι

read more "Μια παιδικη ευχη- Χριστουγεννιατικο τραγουδι"

Χειμερινά τοπία

read more "Χειμερινά τοπία"

ΣΝΟΥΦΕΛ ΤΟ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ - Χριστουγεννιάτικο Τραγούδι

read more "ΣΝΟΥΦΕΛ ΤΟ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ - Χριστουγεννιάτικο Τραγούδι"

ΣΝΟΥΦΕΛ ΤΟ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ - Χριστουγεννιάτικο Τραγούδι

read more "ΣΝΟΥΦΕΛ ΤΟ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ - Χριστουγεννιάτικο Τραγούδι"

ΣΝΟΥΦΕΛ ΤΟ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ - Χριστουγεννιάτικο Τραγούδι

read more "ΣΝΟΥΦΕΛ ΤΟ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ - Χριστουγεννιάτικο Τραγούδι"

XRISTOYGENNIATIKA-MIX.wmv

read more "XRISTOYGENNIATIKA-MIX.wmv"

Helena Paparizou - Agia Nixta, Jingle Bell, We wish you a merry christma...

read more "Helena Paparizou - Agia Nixta, Jingle Bell, We wish you a merry christma..."

Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια - Christmas Songs

read more "Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια - Christmas Songs"