PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΣΤΗ ΓΗ ΠΡΙΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στον μετεωρίτη Murchison –ο οποίος θεωρείται αρχαιότερος από τον Ήλιο- επιβεβαίωσε την ύπαρξη οργανικών συστατικών. Αν και δεν συνιστούν ένδειξη ζωής, τέτοιες οργανικές ουσίες αποτελούν συστατικά στοιχεία για τη δημιουργία ζωής και δίνουν πολλές πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο πρώιμο ηλιακό σύστημα.«Οι μετεωρίτες είναι ένα είδος απολιθώματος. Όταν προσπαθείς να τους κατανοήσεις, κοιτάς πίσω στον χρόνο», εξήγησε στο BBC o Dr Schmitt-Kopplin για να προσθέσει ότι με αυτές τις πληροφορίες οι ειδικοί μπορούν να πουν τι συνέβη κατά τη γέννηση του ηλιακού συστήματος.
Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, ο εντοπισμός πολλών διαφορετικών χημικών δείχνει ότι το πρωταρχικό ηλιακό σύστημα είχε μεγαλύτερη μοριακή ποικιλία απ’ ό,τι η Γη.
Ο μετεωρίτης Murchison έπεσε στην ομώνυμη κωμόπολη της Αυστραλίας το 1969. Η πρόσφατη έρευνα είναι η πρώτη μη στοχευμένη ανάλυση και έφερε στο φως μία μεγάλη ποικιλία από χημικές ουσίες που έχουν ως βάση τους τον άνθρακα.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο μετεωρίτης Murchison είναι παλαιότερος από τον Ήλιο ο οποίος σχηματίστηκε πριν από 4,65 δισεκατομμύρια χρόνια. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, το ουράνιο σώμα πέρασε μέσα από τα πρώιμα νέφη σκόνης στο νεαρό ηλιακό σύστημα, συγκεντρώνοντας οργανικές χημικές ουσίες.
read more "ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΣΤΗ ΓΗ ΠΡΙΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ"

Αόρατος πλανήτης



Οι πλανήτες κινούνται συνήθως γύρω από τα άστρα τους με ακρίβεια Η μια περιφορά διαδέχεται την άλλη με την ίδια περιοδικότητα, χωρίς χρονικές αποκλίσεις. Η παραμικρή ασυνέπεια ενός πλανήτη στο τροχιακό του ραντεβού γεννά αμέσως στους αστρονόμους υποψίες. Υποψίες όχι ότι του συνέβη κάτι «κακό» αλλά ότι ίσως κοντά του βρίσκεται κάποιο άλλο, αόρατο σε εμάς ουράνιο σώμα.
Το ερευνητικό διαστημόπλοιο  της NASA εντόπισε ακριβώς έναν τέτοιο  πλανήτη ο οποίος περνάει μπροστά από το άστρο του άλλοτε πέντε λεπτά νωρίτερα και άλλοτε πέντε λεπτά αργότερα. Η άστατη αυτή συμπεριφορά οφείλεται, όπως αποδείχθηκε, στην έλξη που ασκεί επάνω του ένας γειτονικός πλανήτης τον οποίο τα «γήινα» όργανα αδυνατούν να συλλάβουν.
Η ανακάλυψη θεωρείται σημαντική όχι μόνο επειδή «φωτίζει» ένα άγνωστο σημείο του κοντινού μας Διαστήματος αλλά κυρίως γιατί επαληθεύει τις θεωρητικές μας γνώσεις. Πρόκειται για τον πρώτο πλανήτη που εντοπίζεται με αυτή την τεχνική προσφέροντας στους επιστήμονες ένα δοκιμασμένο πλέον εργαλείο για τις μελλοντικές τους έρευνες.
Αόρατη επιρροή
«Αυτός ο αόρατος πλανήτης κάνει γνωστή την παρουσία του μέσω της επιρροής του στον πλανήτη τον οποίο μπορούμε να δούμε» δήλωσε η αστρονόμος Σάρα Μπάλαρντ του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ Σμιθσόνιαν και κύρια συγγραφέας της μελέτης η οποία θα δημοσιευθεί στην επιθεώρηση «Astrophysical Journal».
Το διαστημόπλοιο Kepler εντόπισε αυτή την αλλαγή της περιοδικότητας της κίνησης ενός πλανήτη γύρω από τον Kepler-19, ένα άστρο παρόμοιο με τον Ηλιο που βρίσκεται στον αστερισμό της Λύρας και απέχει 650 έτη φωτός από τη Γη.
Μίνι Ποσειδώνας
Ο ορατός πλανήτης, ο Kepler-19b, περιγράφεται από τους ειδικούς σαν ένας «μίνι Ποσειδώνας». Ολοκληρώνει μια περιφορά γύρω από το άστρο του σε 9 ημέρες και 7 ώρες και απέχει 13,5 εκατομμύρια χλμ από αυτό. Είναι διπλάσιος από τη Γη _ με διάμετρο περίπου 29.000 χλμ. _ και «ψήνεται» σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 480 βαθμούς Κελσίου. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ποσειδώνας ανακαλύφθηκε με παρόμοιο τρόπο. Οι αστρονόμοι είχαν παρατηρήσει ότι η τροχιά του Ουρανού δεν ταίριαζε με τις προβλέψεις τους. Υποπτευόμενοι ότι ένας άλλος πλανήτης ασκούσε ίσως επιρροή υπολόγισαν το σημείο στο οποίο θα έπρεπε να βρίσκεται και, στρέφοντας προς τα εκεί τα τηλεσκόπιά τους, εντόπισαν τον όγδοο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.
Πολλαπλές προσωπικότητες
Ο νεοανακαλυφθείς αόρατος πλανήτης ονομάστηκε Kepler-19c. Το βάρος του είναι πολύ μικρό ώστε να ασκήσει βαρυτική επιρροή που θα τους βοηθήσει να μετρήσουν τη μάζα του ενώ το γεγονός ότι το διαστημόπλοιο Kepler δεν τον εντόπισε να περνάει μπροστά από το άστρο του σημαίνει ότι η τροχιά του είναι κεκλιμένη σε σχέση με αυτή του Kepler-19b.
«Ο Kepler-19c έχει πολλαπλές προσωπικότητες που ταιριάζουν στα δεδομένα μας, Για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ένας βραχώδης πλανήτης με κυκλική τροχιά 5 ημερών ή ένας γίγαντας αερίων σε ελλειπτική τροχιά 100 ημερών» δήλωσε ο Ντάνιελ Φαμπρίτσκι.
Το διαστημόπλοιο Kepler θα συνεχίσει τις παρατηρήσεις του και ίσως τα νέα στοιχεία που θα προσφέρει μας πουν κάτι περισσότερο.
read more "Αόρατος πλανήτης"

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ





  • Για τον κιμά:
  • 1 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

  • Για την μπεσαμέλ:
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 3 1/2 ποτήρια γάλα
  • 1 αυγό
  • αλάτι, μοσχοκάρυδο


  • Πως το παρασκευάζουμε
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος έτσι ώστε να δημιουργηθούν
  •  8 κομμάτια 
  • και τις βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να ξεπικρίσουν. Στη 
  • συνέχεια τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με τον κιμά.
  • Φτιάχνουμε τον κιμά. Βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά 
  • και 
  • τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Τον σβήνουμε με το 
  • κρασί
  •  και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το 
  • αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε 
  • το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το 
  • ανακάτεμα για να μην σβολιάσει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, 
  • βάζουμε και το αυγό ενώ ανακατεύουμε και τέλος το αλάτι την κανέλα και 
  • το μοσχοκάρυδο.
  • Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ. 
  • Αν θέλετε βάζετε από πάνω από την μπεσαμέλ ότι τυρί θέλετε που λιώνει.
  • Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 
  • 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ και να έχουν ψηθεί οι μελιτζάνες.
read more "ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ"

ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΓΗ

read more "ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΓΗ"

Τα 7 θαύματα του κόσμου που ξεχνάμε


read more "Τα 7 θαύματα του κόσμου που ξεχνάμε"

DVD ΑΝΤΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

read more "DVD ΑΝΤΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ


    ΥΛΙΚΑ

    Κοτόπουλο κοκκινιστό
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 200 γρ. μικρά μανιτάρια
  • 225 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κ.γ. γεμάτες πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι, πιπέρΙ
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

  1. Αλατοπιπερώστε τα μπούτια.
  2. Σε βαθύ (αντικολλητικό κατά προτίμηση) τηγάνι με καπάκι λιώστε το μισό βούτυρο με το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Τσιγαρίστε τα μπούτια από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν κι όταν είναι έτοιμα βάλτε τα σε ένα πιάτο.
  4. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι.
  5. Σωτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε για 1 λεπτό είναι έτοιμα αφαιρέστε τα, δυναμώστε αρκετά τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να μελώσει. Πίσω στο τηγάνι το κοτόπουλο να ζεσταθεί και έτοιμο για σερβίρισμα.ακόμα.
  6. Προσθέστε τα μανιτάρια ολόκληρα, συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα και προσθέστε το κρασί.
  7. Ρίξτε και τον τοματοπελτέ, ανακατέψτε να διαλυθεί και αφήστε τη σάλτσα να κοχλάσει για 5 λεπτά.
  8. Προσθέστε το θυμάρι και το ζωμό του κοτόπουλου.
  9. Βάλτε ξανά τα μπούτια στο τηγάνι, σκεπάστε το, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν.
  10. Όταν σιγοβράσουν για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. 

read more "ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ"

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ 10 ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

read more "ΤΑ 10 ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ"

Οταν τα εσώρουχα Προκαλουν Ατυχηματα ...

read more "Οταν τα εσώρουχα Προκαλουν Ατυχηματα ..."

Ιδιαίτερα φαινόμενα μεταξύ Ηλίου-Γης-Σελήνης

read more "Ιδιαίτερα φαινόμενα μεταξύ Ηλίου-Γης-Σελήνης"

ΣΑΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕΡΟΣ 2ο

read more "ΣΑΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕΡΟΣ 2ο"

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΟΚΟΤΟΙ ΜΠΟΝΤΙΜΠΙΛΤΕΡ Νο3

read more "ΑΛΟΚΟΤΟΙ ΜΠΟΝΤΙΜΠΙΛΤΕΡ Νο3"

ΑΛΟΚΟΤΟΙ ΜΠΟΝΤΙΜΠΙΛΤΕΡ Νο2

read more "ΑΛΟΚΟΤΟΙ ΜΠΟΝΤΙΜΠΙΛΤΕΡ Νο2"

ΑΛΛΟΚΟΤΟΙ ΜΠΟΝΤΙΜΠΙΛΤΕΡ

read more "ΑΛΛΟΚΟΤΟΙ ΜΠΟΝΤΙΜΠΙΛΤΕΡ"

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΡΕΚΟΡ

read more "ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΡΕΚΟΡ"

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ

read more "ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ"

Most Clothes Pegs Clipped on Face

read more "Most Clothes Pegs Clipped on Face"

ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

read more "ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ"

κακα νερα

read more "κακα νερα"

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

read more "ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ"

ΒΛΑΚΑΣ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ!!!

read more "ΒΛΑΚΑΣ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ!!!"

ta aproopta tou 2007

read more "ta aproopta tou 2007"

ΜΕΛΑΝΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΤΗ ΜΕ ΨΑΡΑΚΙΑ RIVER2SEA.wmv

read more "ΜΕΛΑΝΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΤΗ ΜΕ ΨΑΡΑΚΙΑ RIVER2SEA.wmv"

Το ψάρεμα του κέφαλου με την εγγλέζικη τεχνική

read more "Το ψάρεμα του κέφαλου με την εγγλέζικη τεχνική"

ΜΟΥΣΑΚΑΣ

Μουσακάς












Υλικά (6 άτομα):
  • 1-1.5 κιλό μεγάλες μελιτζάνες
  • χοντρό αλάτι
  • 1/4 φλυτζ. (60ml) ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο (έξτρα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κιλό αρνίσιο κιμά
  • 425 γραμ. ντοματάκια κονσέρβας
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλυτζάνι (125ml) ξηρό κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές τεμαχισμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλας
  • αλατοπίπερο
  • 1/4 φλυτζάνι (20 γραμ.) τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
Υλικά για την μπεσαμέλ:
(Στο site θα βρείτε και άλλη συνταγή για μπεσαμέλ εδώ)
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 2/3 φλυτζ. (100 γραμ.) αλεύρι
  • 1 λίτρο (4 φλυτζ.) γάλα
  • 1/2 φλυτζ. (40 γραμ.) τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 αβγά
Εκτέλεση:
  • Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες 5mm. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 
  • 20 λεπτά.
  • Ξεπλένετε τις μελιτζάνες με κρύο νερό και τις στεγνώνετε με απορροφητικό 
  • χαρτί κουζίνας.
  • Τοποθετείτε τις φέτες μελιτζάνας πάνω σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί, 
  • δημιουργώντας ένα μονό στρώμα. Τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε 
  • και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό
  •  χαρτί κουζίνας.
  • Ζεσταίνετε το έξτρα λάδι (2 κουταλιές) σε ένα κατσαρολάκι.
  •  Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζετε
  •  μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να 
  • αποκτήσει ο κιμάς καφέ χρώμα. Ρίχνετε τα ντοματάκια
  •  (με το ζουμί τους), τον πελτέ, το κρασί, το μαϊντανό, 
  • τη ζάχαρη, κανέλα και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε τα υλικά, 
  • με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για 30 λεπτά.
  • Αλείφετε ένα ταψί με λάδι. Απλώνετε μια στρώση με το 1/3
  •  των μελιτζανών, σκεπάζετε με τη σάλτσα του κιμά, έπειτα 
  • με το μισό των υπόλοιπων μελιτζανών, ρίχνετε από πάνω τ
  • ον υπόλοιπο κιμά και τέλος τις μελιτζάνες που έμειναν.
  • Απλώνετε τη μπεσαμέλ πάνω από τις μελιτζάνες και ρίχνετε 
  • το τυρί και το μοσχοκάρυδο.
  • Το ψήνετε χωρίς να το σκεπάσετε, σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά
  •  ή μέχρι να ροδίσει.
Πώς να φτιάξετε τη μπεσαμέλ:
  • Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, ρίξτε μέσα
  •  το αλεύρι και ανακατευετε συνέχεια μέχρι να βράσει.
  • Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε σιγά σιγά
  • το γάλα ανακατεύοντας. Βάλτε το πάλι στη φωτιά,
  •  συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να βράσει 
  • και να αποκτήσει λεπτή υφή.
  • Απομακρύνετε πάλι από τη φωτιά, ρίξτε μέσα
  •  ανακατεύοντας το τυρί.
  • Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο, ρίξτε τα
  • αβγά και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει
  •  ομοιόμορφο.
Μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή μία μέρα νωρίτερα και
 να τη διατηρήσετε στο ψυγείο σκεπασμένη
read more "ΜΟΥΣΑΚΑΣ"