PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ



Βίντεο – σοκ: Έβαλαν το παιδί τους μέσα στο πλυντήριο










Το ζευγάρι που πήγε  δημόσια πλυντήρια είχε την  ιδέα να βάλει  το  2χρονο παιδί τους στο πλυτήριο για... πλάκα.
Δεν ήξεραν όμως ότι στα δημόσια πλυντήρια μόλις κλείσει η πόρτα του πλυντηρίου το πρόγραμμα ξεκινάει αυτόματα!
Αμέσως άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν πανικόβλητοι. Τελικά κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα του πλυντηρίου με τη βοήθεια των υπαλλήλων και το παιδί βγήκε μετά από  ένα λεπτό περίπου γεμάτο  μώλωπες.
Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος
read more "ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ"

ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ- ΓΕΜΙΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ
6 ντομάτες
3 μελιτζανες φλάσκες
3 πιπεριές
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
250 γρ. ρύζι 
1 κρεμμύδι
1  κολοκυθάκι
1 φλυτζανι λάδι
μανταϊνό
αλάτι λίγη ζάχαρη 
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Πλένουμε  τα λαχανικά, τ’ ανοίγουμε. Κόβουμε 1 φέτα απ’ την κάθε ντομάτα και με κουτάλι ή παριζιέν αδειάζουμε την ψίχα της. Πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη. Τις γυρνάμε ανάποδα σε δίσκο, ν’ αφήσουν τα υγρά τους. Κόβουμε 1 φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος τους. Κόβουμε 1 λεπτή φέτα απ’ το πίσω μέρος της μελιτζάνας ώστε να κάθονται καλά στο ταψί. Αφαιρούμε και μια φέτα απ’ το κοτσάνι και με κουτάλα ή παριζιέν αδειάζουμε την ψίχα της και την ψιλοκόβουμε. Μόλις αδειάσουμε τα λαχανικά ξεκινάμε τη γέμιση. Πρώτα αλέθουμε στο μπλέντερ τη σάλτσα της ντομάτας. Κρατάμε το ½ της αλεσμένης ντομάτας για το τέλος της συνταγής. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κολοκύθι, την ψίχα της μελιτζάνας και σοτάρουμε 2΄-3΄, να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το ½ της αλεσμένης ντομάτας και 1 φλ. τσαγιού νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5΄. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά. Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα ¾ γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο. Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και μ’ ένα κουτάλι περιχύνουμε τα γεμιστά.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου.
read more "ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ- ΓΕΜΙΣΤΑ"

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ


Φεστιβάλ Καραγκιόζη στη Ν. Σμύρνη
Δωρεάν παραστάσεις στο Αλσος από δέκα καραγκιοζοπαίκτες
Φεστιβάλ Καραγκιόζη στη Ν. Σμύρνη

Δωρεάν παραστάσεις Καραγκιόζη για μικρούς και μεγάλους ως την Κυριακή 27 Μαΐου, διοργανώνει στο Άλσος Νέας Σμύρνης, ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου.

Το ετήσιο φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών περιλαμβάνει  παράσταση  από τους μεγαλύτερους καραγκιοζοπαίχτες της χώρας με τη συνοδεία ζωντανής πενταμελούς ορχήστρας.

Ανάμεσα στους καραγκιοζοπαίχτες είναι ο Μίμης Μάνος, ο Μανώλης Λαουτάρης, ο Γιώργος Μπαλαμπάνης, ο Ιάσων Μελισσινός και ο Κώστας Καμαριάρης.

Το Σάββατο από τις 10 το πρωί θα υπάρχει εργαστήρι κατασκευής φιγούρας Καραγκιόζη, όπου δέκα καραγκιοζοπαίχτες θα μαθαίνουν στα παιδιά τον τρόπο που κατασκευάζονται οι φιγούρες.

Η ώρα έναρξης είναι στις 20:30 και το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι:

Παρασκευή 25/5
Ο Καραγκιόζης και οι δεινόσαυροι- Ιάσων Μελισσηνός

Σάββατο 26/5
Ο Ιάσων και οι αργοναύτες- Αλέξανδρος Μελισσηνός

Κυριακή 27/5
Ο Καραγκιόζης εκλογολόγος- Κώστας Καμαριάρης

read more "ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ"

Ποίημα-παρέμβαση τουNoμπελίστα Γκύντερ Γκρας υπέρ της Ελλάδας

Ποίημα-παρέμβαση του Γκύντερ Γκρας υπέρ της Ελλάδας
Με ποίημα που τιτλοφορεί «Η ντροπή της Ευρώπης» επέλεξε να παρέμβει ο Γερμανός νομπελίστας συγγραφέας Γκύντερ Γκρας στη σοβούσα συζήτηση γύρω από την Ελλάδα και τη στάση που τηρεί απέναντί της η Ευρώπη. 

Η Ευρώπη, γράφει ο Γκρας, βάζει την Ελλάδα, «τη χώρα στην οποία οφείλει το πνεύμα της», στο «ικρίωμα και την καταδικάζει σε φτώχεια».

Το ποίημα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» την Παρασκευή. Ο Γκρας είχε δημοσιεύσει πριν από μερικούς μήνες σε γερμανική εφημερίδα ποίημα-παρέμβαση για το Ισραήλ, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και κατηγορίες για αντισημιτισμό.

«Από τη χώρα που σου έδωσε το λίνκο και βρίσκεται κοντά στο χάος, μένεις μακριά»
 γράφει ο Γκρας απευθυνόμενος στην Ευρώπη. «Με το ζόρι γίνεται ανεκτή η χώρα της οποίας οι συνταγματάρχες κάποτε έβρισκαν ανοχή ως σύμμαχοι». 

«"Πιες, επιτέλους, πιες!", αλλά ο Σωκράτης σου επιστρέφει με οργή γεμάτο το ποτήρι» γράφει ο Γκρας, συνεχίζοντας «για εσένα η Αντιγόνη φοράει μαύρα και πενθεί ο λαός που σε φιλοξένησε». Και κλείνει με την προφητεία ότι η Ευρώπη «θα μαραζώσει χωρίς πνεύμα» αν λείψει η Ελλάδα.
ΠΗΓΗ  ΒΗΜΑ
read more "Ποίημα-παρέμβαση τουNoμπελίστα Γκύντερ Γκρας υπέρ της Ελλάδας"

ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Βία εντός του ουκρανικού κοινοβουλίου ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, στη διάρκεια συζήτησης των μελών του για το αν τελικά θα επιτρέψουν τη χρήση της ρωσικής γλώσσας σε δικαστήρια, νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα της χώρας, στις ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας.

Γροθιές, σπρωξίματα και υβριστικά σχόλια έγιναν το «κυρίως πιάτο» της χθεσινής τους ατζέντας, σε μία εξωτερίκευση θυμού, εντός Βουλής, που δεν είναι πρωτοφανής στην Ουκρανία.

Ο τσακωμός άρχισε μεταξύ των μελών της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει τη Δύση και επιθυμεί να δει τη χώρα μακριά από τη σκιά της Ρωσίας και βουλευτών του κόμματος του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, το οποίο συμπαρίσταται και υποστηρίζει τη ρωσόφωνη κοινότητα της ανατολικής Ουκρανίας.



ΠΗΓΗ POLITIS ONLINE
read more "ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ"

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION


Οι χώρες που θα λάβουν τελικά μέρος στον 57ο διαγωνισμό της Eurovision, είναι 26 και προέκυψαν ως εξής:


H σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι 26 διαγωνιζόμενες χώρες στον τελικό του Σαββάτου είναι η εξής:

1. Ηνωμένο Βασίλειο
 
2. Ουγγαρία
3. Αλβανία
4. Λιθουανία
5. Βοσνία-Ερζεγοβίνη
6. Ρωσία
7. Ισλανδία
8. Κύπρος

9. Γαλλία
10. Ιταλία
11. Εσθονία
12. Νορβηγία
13. Αζερμπαϊτζάν
14. Ρουμανία
15. Δανία
16. Ελλάδα
 

17. Σουηδία

18. Τουρκία
19. Ισπανία
20. Γερμανία
21. Μάλτα
22. Σκόπια
23. Ιρλανδία
24. Σερβία
25. Ουκρανία
26. Μολδαβία
read more "ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION"

ΒΟΥΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ


Σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν, χθες το μεσημέρι, στο δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας όταν ένας γνωστός καταστηματάρχης της περιοχής πήδηξε στο κενό από το μπαλκόνι του γραφείου του δημάρχου Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο επιχειρηματίας εισέβαλε σε έξαλλη κατάσταση μαζί με τη σύζυγό του στο γραφείο του δημάρχου και άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα. Ο 45χρονος είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή Λακόπετρα και έχει διαφορές με τον ιδιοκτήτη καντίνας στην ίδια περιοχή.

Ζητούσε επίμονα από τον δήμαρχο να αφαιρέσει την άδεια της καντίνας γιατί κάνει κακό στη δουλειά του. Οταν όμως ο δήμαρχος του εξήγησε πως αυτό δεν είναι δυνατόν καθώς η καντίνα διαθέτει νόμιμη άδεια, ο 45χρονος άρχισε να απειλεί πως θα αυτοκτονήσει.

Ο δήμαρχος κάλεσε συνεργάτες του και τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια να τον ηρεμήσουν, ωστόσο ο καταστηματάρχης, προτού προλάβει κανείς να αντιδράσει, άνοιξε την πόρτα, βγήκε στο μπαλκόνι και έπεσε στο κενό από ύψος τριών μέτρων.

Στο σημείο επικράτησε πανικός. Ο δήμαρχος, οι συνεργάτες του, πολίτες και υπάλληλοι έτρεξαν για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Και όπως αποδείχτηκε, ο 45χρονος ήταν πολύ τυχερός. Το γραφείο του δημάρχου βρίσκεται στο υπερυψωμένο ισόγειο του δημαρχείου, ενώ ακριβώς από κάτω υπάρχουν φυτά που ανέκοψαν την πτώση του.

ΠΗΓΗ espressonews
read more "ΒΟΥΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ"

ΔΙΠΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



 Μητέρα και γιος που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας και βρίσκονταν σε οικονομικό αδιέξοδο, βρήκαν φρικτό τέλος πέφτοντας στο κενό από την ταράτσα του σπιτιού τους.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο αυτόχειρας είχε προϊδεάσει για το απονενοημένο διάβημα, δημοσιεύοντας κείμενο απόγνωσης σε ιστοσελίδα.


Η διπλή αυτοκτονία έγινε χθες το πρωί στη συμβολή των οδών Ακομινάτου και Παλαιολόγου, στο Μεταξουργείο. Εκεί, στον πρώτο όροφο  πολυκατοικίας ζούσαν εδώ και πολλά χρόνια ο 60χρονος μουσικός και η 90χρονη μητέρα του.

Ηταν λίγο μετά τις 8.00 το πρωί όταν οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν δύο δυνατούς διαδοχικούς γδούπους. Οταν πλησίασαν να δουν τι συμβαίνει, είδαν έντρομοι την ηλικιωμένη γυναίκα και τον γιο της να κείτονται νεκροί, φέροντας συντριπτικά τραύματα από πτώση. 

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι έβλεπαν πάντα τη μητέρα συνεχώς μαζί με τον γιο της, ο οποίος τη φρόντιζε καθώς εκείνη έπασχε από Αλτσχάιμερ.

Λίγες ώρες πριν προβεί στο απονενοημένο  ο 60χρονος μουσικός ανάρτησε σε γνωστή ιστοσελίδα στιχουργικής ένα κείμενο όπου περιέγραφε το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόταν.



read more "ΔΙΠΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"

H ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

To 399 π.Χ. ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της αρχαιότητας, ο Σωκράτης, οδηγήθηκε σε μια περίφημη δίκη ενώπιον 500 Αθηναίων πολιτών, με την κατηγορία ότι εισήγαγε στην πόλη τους «καινά δαιμόνια». Σήμερα, 2500 χρόνια μετά, η Δίκη του Σωκράτη επαναλαμβάνεται, με διαπρεπείς νομικούς από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Στη νέα Δίκη, που διεξάγεται  στο Ίδρυμα Ωνάση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, οι συνήγοροι και οι κατήγοροι, γνωρίζοντας πλέον τα ιστορικά δεδομένα, θα διερευνήσουν τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που βρίσκονταν ουσιαστικά πίσω από την κατηγορία που αντιμετώπισε ο Σωκράτης με σκοπό να διαφωτίσουν το κοινό το οποίο θα «αποφασίσει» εκ νέου για την «μοίρα» του φιλοσόφου.

Υπενθυμίζεται ότι τις αρχικές κατηγορίες κατά του Σωκράτη είχαν απευθύνει ο Μέλητος, ο Άνυτος και ο Λύκων, που τον κατηγορούσαν ότι: «[...] δικε Σωκράτης ος µν πόλις νοµίζει θεος ο νοµίζων, τερα δ καιν δαιµόνια εσφέρων· δικε δ κα τος νέους διαφθείρων». Στην Δίκη μίλησαν πρώτα οι κατήγοροί του που προσπάθησαν να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες τους και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σωκράτης, με την διάσημη πλέον Απολογία του, για την οποία γνωρίζουμε πολλά από τον Πλάτωνα και τον Ξενοφώντα.


Το πραγματικό αντικείμενο της Δίκης του Σωκράτη ήταν όμως η ίδια η Δημοκρατία και η επιβίωσή της. Αντίθετα με την αντίληψη που πολλοί έχουμε για τον αρχαίο φιλόσοφο και την Δίκη του, ο Σωκράτης κατηγορούνταν ουσιαστικά ότι ήταν εχθρός της Δημοκρατίας, ως μέντορας των τυράννων της Αθήνας, του Κριτία και του Χαρμίδη. Ο Σωκράτης θεωρούσε ότι οι πολίτες είναι ανίκανοι να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, και γι' αυτό μιλούσε για ένα αριστοκρατικό -ουσιαστικά- πολίτευμα όπου θα κυβερνούσαν οι φιλόσοφοι, οι ειδικά εκπαιδευμένοι για τη δουλειά αυτή και όχι οι πολλοί.

Ως γνωστόν, στην πραγματική Δίκη, ο Σωκράτης καταδικάστηκε μετά από ψηφοφορία των 500 δικαστών. Οι 280 τον έκριναν ένοχο, ενώ οι 220 αθώο. Μετά, κάθε πλευρά πρότεινε μια ποινή, όπως όριζε ο νόμος. Ο Σωκράτης, που θεωρούσε τον εαυτό του αθώο, πρότεινε να του επιβληθεί πρόστιμο, αλλά οι κατήγοροι ζήτησαν τη θανατική ποινή. Τελικά, ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο και πέρασε στην Ιστορία.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η σημερινή Δίκη είναι ουσιαστικά η...τρίτη φορά που θα δικαστεί ο αρχαίος φιλόσοφος, καθώς η Δίκη του είχε επαναληφθεί και πέρσι στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο και τον αθώωσε. Οι «δικαστές» ψήφισαν υπέρ της αθώωσης με ψήφους 2 προς 1,όπως επίσης και 185 «ένορκοι». Οι υπόλοιποι 29 ένορκοι συμφώνησαν με την μειοψηφούσα δικαστή...
Ζωντανά στο Διαδίκτυο η νέα Δίκη

H σημερινή Δίκη του Σωκράτη θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, με ταυτόχρονη μετάφραση, και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από τη διεύθυνση www.sgt.gr/dikisocrati.
Παράλληλα, η εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα μεταδοθεί απευθείας από το οπτικό δίκτυο νέας γενιάς του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) στη διεύθυνση http://live.grnet.gr/sgt/
Η σύνθεση του σημερινού δικαστηρίου έχει ως εξής:

Δικαστές:

Λόρδος Richard Aikens: Δικαστής, μέλος του Εφετείου της Αγγλίας και της Ουαλίας (Αγγλία)
Sophie-Caroline De Margerie: Δικαστής στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Γαλλία)
Pierre Delvolvé: Μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών (Γαλλία)
Stephan Gass: Αντιπρόεδρος του Εφετείου της Ελβετίας (Ελβετία)
Δρ Giusep Nay: πρώην Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Ελβετίας (Ελβετία)
Loretta Preska: Πρόεδρος του Αμερικανικού Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ)
Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Ακαδημαϊκός, Ομότιμη Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου, Πρώην Πρόεδρος της Βουλής
Βασίλειος Ρήγας: πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου (Ελλάδα)
Σερ Stephen Sedley: Μέλος του Εφετείου της Αγγλίας και της Ουαλίας (Αγγλία)
François Terré: Μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών (Γαλλία)
Καθηγητής Harm Peter Westermann: Καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Τύμπινγκεν (Γερμανία)

Συνήγοροι Σωκράτη:

Michael Beloff, QC: Δικηγόρος (Αγγλία)
Patrick Simon: Δικηγόρος (Γαλλία)

Συνήγοροι των Αθηναίων:

Καθηγητής Ηλίας Αναγνωστόπουλος: Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών (ΕΚΠΑ), Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω (Ελλάδα)
Δρ Αντώνης Παπαδημητρίου: Δικηγόρος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση (Ελλάδα)
read more "H ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ"

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η Ελ. Ελευθερίου ψηφίστηκε η πιο καυτή παρουσία της Eurovision



Οι ψηφοφορίες των Eurosong και Eurovision-Croatia την έφεραν στην πρώτη θέση και με διαφορά, αφήνοντας δεύτερη τη Maya Sar (Βοσνία Ερζεγοβίνη), τρίτη την Elena Ionescu (Ρουμανία), τέταρτη την Ήβη Αδάμου (Κύπρος) και πέμπτη την Anggun (Γαλλία).



read more "Η Ελ. Ελευθερίου ψηφίστηκε η πιο καυτή παρουσία της Eurovision"

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Δέκα συμβουλές για καλό σεξ

dusk, sunset, birds flying, beach, boat, cloud, kissing, lovers

  • Ερωτική επιθυμία
  • Το σεξ είναι μια προσωπική υπόθεση
  • Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας
  • Δώστε βάση στα προκαταρτικά
  • Δώστε σημασία στη φάση μετά το σεξ
  • Το σεξ δεν είναι καταναγκαστικό
  • Σεξ σημαίνει αγαπώ το σώμα μου
  • Σεξ σημαίνει αγαπώ τον εαυτό μου
  • Το σεξ θέλει αμοιβαιότητα
  • Το σεξ δεν είναι επίδοση
read more "Δέκα συμβουλές για καλό σεξ"

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μπάνιο στη θάλασσα: Τι πρέπει να προσέχετε







Η κολύμβηση προϋποθέτει υγρό περιβάλλον, πισίνα ή θάλασσα, με όλα τα παρεπόμενα. Μία απλή ζάλη στη στεριά δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Αντίθετα, η ίδια ζάλη μέσα στη θάλασσα μπορεί να σημαίνει ακόμα και απώλεια της ζωής. Πολλοί πιστεύουν ότι ο πνιγμός αφορά αυτούς που δεν γνωρίζουν να κολυμπούν. Αυτό δεν είναι σωστό. Κατά κανόνα, αυτός που δεν γνωρίζει να κολυμπά δεν εκτίθεται στον κίνδυνο της κολύμβησης στα βαθιά νερά. Η κράμπα που συνήθως στη στεριά κανέναν δεν απασχολεί, στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, αποτελεί αιτία πνιγμού.

Σε ορισμένα ευαίσθητα άτομα το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει σπασμό των αγγείων της καρδιάς, που οδηγεί σε στηθάγχη, αρρυθμία, συγκοπτικά επεισόδια . Αλλά και πέραν των ειδικών περιπτώσεων, γενικότερα κάθε άρρωστος ο οποίος υποχρεούται να παίρνει φάρμακα για την πίεσή του ή την καρδιά του πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα το μπάνιο του στη θάλασσα.
Κάθε καλοκαίρι οι παραλίες κατακλύζονται από κόσμο που θέλει να απολαύσει τα  θαλασσινά μπάνια. Εν τούτοις, κάθε χρόνο γνωρίζουμε ότι θα χαθούν 300-400 ζωές από πνιγμό. Οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες καλούνται να δώσουν τη μάχη. Το ερώτημα που παραμένει είναι γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες απώλειες.

Κατ’ αρχάς ο άνθρωπος, όταν κολυμπά, δεν βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον. Οτιδήποτε του συμβεί στη στεριά που να μπορεί να αναταχθεί, δεν επαναλαμβάνεται με την ίδια επιτυχία στη θάλασσα. Απλά πράγματα όπως μία ζάλη ή μία λιποθυμία μπορεί να οδηγήσουν σε πνιγμό. Ακόμα και ένας εμετός, που στη στεριά ξεπερνιέται εύκολα, στη θάλασσα μπορεί να οδηγήσει σε εισρόφηση των εμεσμάτων στους πνεύμονες με αποτέλεσμα την ασφυξία και τον θάνατο. Γι’ αυτό, δεν πρέπει κανείς να μπαίνει στη θάλασσα φαγωμένος, αμέσως μετά το φαγητό.

Γενικά, κάθε άνθρωπος που παίρνει φάρμακα και ιδιαίτερα αγγειοδιασταλτικά και διουρητικά, πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα. Τα φάρμακα αυτά προκαλούν αγγειοδιαστολή και αφαιρούν νερό από τον οργανισμό και έτσι μπορούν να οδηγήσουν σε ελάττωση της πίεσης και σε λιποθυμία με τραγικά πολλές φορές αποτελέσματα.

Τα φάρμακα αυτά παίρνουν συνήθως οι άρρωστοι που πάσχουν από υπέρταση, στεφανιαία νόσο και σακχαρώδη διαβήτη. Γι’ αυτό, οι ασθενείς αυτοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το καλοκαίρι, όταν υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες, και πολύ περισσότερο όταν κολυμπούν στη θάλασσα. Ειδικότερα, όταν κάποιος μοναχικός κολυμβητής αισθανθεί αιφνίδιο πόνο στο στήθος (στηθάγχη), είναι δυνατόν αβοήθητος να πάθει τα πάντα.

Γενικότερα, τα άτομα που πάσχουν από οποιαδήποτε καρδιοπάθεια και ιδιαίτερα αρρυθμίες πρέπει να είναι συντηρητικά. Συνιστάται να κολυμπούν σε μικρό βάθος (1-2 μέτρα) και πάντα να επιδιώκουν να υπάρχει κοντά τους ο σύντροφος, ο φίλος, ο γνωστός. Με αυτόν τον τρόπο, ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες ενός ανεπιθύμητου συμβάντος. Το ίδιο συνιστάται για τα άτομα της τρίτης ηλικίας όταν κολυμπούν.

Πρέπει να θεωρηθεί αξίωμα ότι όποιος πάσχει από οτιδήποτε πρέπει να συμβουλεύεται τον γιατρό του για τα καλοκαιρινά μπάνια του. Οι φαινομενικά υγιείς πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πιθανόν, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας της θάλασσας, να τους συμβούν αγγειακά επεισόδια από σπασμό των αρτηριών με αποτέλεσμα πολλές φορές να έχουμε δυσάρεστα συμβάντα.

Όμως, το καλοκαιρινό μπάνιο είναι μία μοναδική απόλαυση, την οποία θεωρητικά δεν πρέπει να στερείται κανένας. Γι’ αυτό, η σωστή ενημέρωση για τους κινδύνους σε συνδυασμό με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων αναμφισβήτητα βοηθούν ώστε ο καθένας να απολαμβάνει ακίνδυνα το μπάνιο του.

Κανένας ίσως δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από κανέναν άνθρωπο τη θάλασσα και την κολύμβηση. Γι’ αυτό, κάθε οργανωμένη Πολιτεία φροντίζει για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών με στόχο την αποφυγή των κινδύνων του μπάνιου της θάλασσας.



ΠΗΓΗ ΙΑΤΡΟΝΕΤ
read more "Μπάνιο στη θάλασσα: Τι πρέπει να προσέχετε"

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΠΟΡ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ



Προτιμήστε τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες για να κάνετε σπορ και όχι τις καυτές ώρες του μεσημεριού. 
• Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό και να φοράτε πάντα καπέλο. 
• Πίνετε άφθονα υγρά. Το σώμα ιδρώνει και μέσα στο νερό, χωρίς να το αντιλαμβάνεστε. 
• Μη γυμνάζεστε μετά το φαγητό ή αν έχετε προγραμματίσει κάποια αθλητική δραστηριότητα, καλύτερα να έχετε φάει ελαφρά και αρκετή ώρα πριν. 
• Για τα σπορ στην άμμο είναι πάντα καλό να φοράτε παπούτσια. 
• Για τα σπορ στη θάλασσα είναι πάντα απαραίτητο το σωσίβιο.


ΚΟΛΥΜΠI 
Ιδανική μορφή άσκησης για όλους, ακόμα και για όσους έχουν προβλήματα στις αρθρώσεις. Γυμνάζει όλους τους μυς του σώματος και σας βοηθάει να καίτε αρκετές θερμίδες. Κολυμπάτε με όλους τους τρόπους (ύπτιο, πρόσθιο, ελεύθερο, πεταλούδα) και μην ξεχνάτε να αναπνέετε.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: Κολυμπήστε με τέτοια ένταση που να απαιτεί προσπάθεια, χωρίς όμως να εξαντλείστε. Μπορείτε να μετράτε τις "απλωτές" σας και να κάνετε σετ των 50-100 με ενδιάμεσα διαλείμματα των 3-4 λεπτών. 
ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜIΔΕΣ ΚΑΙΤΕ: Περίπου 500 θερμίδες την ώρα. 


ΡΑΚΕΤΕΣ
Οι ρακέτες γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα και όχι μόνο τα χέρια και τους ώμους, όπως πιστεύουν πολλοί. Όσο περισσότερο βελτιώνεται η τεχνική σας (και άρα ανταλλάσσετε πολλές μπαλιές χωρίς να διακόπτεται το παιχνίδι), τόσο καλύτερα. Συγκριτικά με τις ρακέτες σε τερέν ή με το τένις, οι ρακέτες στην παραλία γυμνάζουν περισσότερο τα πόδια, καθώς είναι δυσκολότερη η κίνηση στην άμμο. 
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: Το παιχνίδι μπορεί να σας παρασύρει. Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε το αντηλιακό σας, να πίνετε συχνά νερό και να φοράτε καπέλο. 
ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜIΔΕΣ ΚΑΙΤΕ: Σε μέτρια ένταση καίτε περίπου 250-400 την ώρα, ενώ με γρήγορες και δυνατές μπαλιές οι θερμίδες που θα κάψετε κυμαίνονται από 400-600 την ώρα


BEACH VOLLEY 
Οι συνεχείς μετακινήσεις και τα άλματα γυμνάζουν τα πόδια, ενώ τα χτυπήματα της μπάλας ενεργοποιούν τους μυς της πλάτης, των χεριών και των ώμων. Η άμμος κάνει το σπορ αυτό πιο δύσκολο και κουραστικό από το κανονικό βόλεϊ. 
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: Να είναι καθαρή η άμμος όπου παίζετε, για να μην πατήσετε κάτι ή να μη χτυπήσετε σε κάποιο πέσιμο. 
ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜIΔΕΣ ΚΑΙΤΕ: Σε χαλαρούς ρυθμούς θα καταναλώσετε από 380-460 θερμίδες, ενώ, αν κυριαρχήσει το ανταγωνιστικό πνεύμα, οι θερμίδες μπορεί να φθάσουν τις 600 ή τις 700 την ώρα. 

ΣΕΡΦΙΝΓΚ
Θεωρείται δύσκολο άθλημα, το οποίο απαιτεί καλή τεχνική και πολύ καλή ισορροπία. Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα και περισσότερο τους μυς του στήθους, της πλάτης, των ώμων και των χεριών, που ενεργοποιούνται στο χειρισμό του πανιού. 
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: Αν προσπαθήσετε να μάθετε μόνοι σας, κινδυνεύετε να τραυματίσετε τη μέση και τους ώμους σας. Πρέπει να φοράτε πάντα σωσίβιο, να αποφεύγετε τις θάλασσες που έχουν βραχάκια και να μην κάνετε σέρφινγκ αν έχει πολύ δυνατό άνεμο και μεγάλα κύματα. 
ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜIΔΕΣ ΚΑΙΤΕ: Σε επίπεδο εκμάθησης, θα κάψετε από 200-240 θερμίδες την ώρα, ενώ κάποιος περισσότερο προχωρημένος θα καταναλώσει από 500-600 θερμίδες την ώρα. 

ΘΑΛΑΣΣIΟ ΣΚΙ 
Είναι πιο εύκολο από όσο ίσως φαντάζεστε. Αυτό που κυρίως απαιτεί είναι πολύ καλή ισορροπία, αλλά και αντοχή. Γυμνάζει όλους τους μυς του σώματος, και κυρίως αυτούς των ποδιών και τους κοιλιακούς. Σημαντική άσκηση είναι και για τα χέρια και τους ώμους, αφού και αυτά συνεισφέρουν στη διατήρηση της καλής ισορροπίας. 
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: Δυστυχώς, υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείτε στις πτώσεις. Για το λόγο αυτό πρέπει να κάνετε αρκετά μαθήματα, για να μπορείτε να πέφτετε σωστά. 
ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜIΔΕΣ ΚΑΙΤΕ: Ένας αρχάριος θα καταναλώσει από 380-500 θερμίδες την ώρα, ενώ ο πιο προπονημένος θα φθάσει και τις 650 θερμίδες την ώρα. Το δύσκολο πάντως είναι να αντέξει κάποιος μία ώρα θαλάσσιο σκι, καθώς είναι εξαιρετικά κουραστικό άθλημα. 
read more "ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΠΟΡ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ"