PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Οι 25 πιο sexy γυναίκες του 2012 σύμφωνα με το Glamour! part2





Οι 25 πιο sexy γυναίκες του 2012 σύμφωνα με το Glamour! part2










Μπορεί να διανύουμε ακόμα το 1/4 του 2012 όμως το περιοδικό Glamour έβγαλε ήδη τη λίστα του με τις πιο sexy γυναίκες για το έτος. Φυσικά υπάρχουν πολλές διαφωνίες και εκπλήξεις, όπως συνέβει και με τοπρώτο μέρος... Απολαύστε τις 12 υπόλοιπες sexy celebrities...

12. Taylor Swift
11. Olivia Wilde
10. Zooey Deschanel
9. Nicki Minaj(!!!!)
8. Anne Hathaway
7. Adele(!!!)
6. Elizabeth Olsen
5. Mila Kunis
4. Rihanna
3. Rooney Mara
2. Emma Stone
1. Jennifer Lawrence
read more "Οι 25 πιο sexy γυναίκες του 2012 σύμφωνα με το Glamour! part2"

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Οι 100 άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη


Ο μπασκετμπολίστας Τζέρεμι Λιν, η τραγουδίστρια Αντέλ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι αλλά και η ομάδα των "Ανώνυμων" κυβερνοπειρατών περιλαμβάνονται στο φετινό κατάλογο του περιοδικού Time με τις 100 προσωπικότητες που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο κατάλογος, όπου εμφανίζονται ονόματα αθλητών, πολιτικών, επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και άλλων, περιλαμβάνει για πρώτη φορά 54 σημαίνοντα πρόσωπα εκτός ΗΠΑ --αριθμός ρεκόρ-- αλλά μόνο μία Γαλλίδα: την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
"Η έννοια της επιρροής έχει αλλάξει. Την εποχή του Twitter είναι πιο εφήμερη από ποτέ. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να επιλέγουμε ανθρώπους που έχουν κάποια διάρκεια", εξηγεί το περιοδικό.
Από την πλευρά των πολιτικών, ο κατάλογος περιλαμβάνει πολλά και, κάποιες φορές απρόσμενα, ονόματα: υπάρχουν, φυσικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά επίσης και οι πρόεδροι της Βραζιλίας και της Κολομβίας, Ντίλμα Ρούσεφ και Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν, οι Τούρκοι υπουργοί Αλί Μπαμπατζάν και Αχμέτ Νταβούτογλου, ο σεΐχης του Κατάρ Χάμαντ μπιν Τζάσιμ μπιν Τζάμπερ αλ-Θάνι και ο ηγέτης του ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα της Τυνησίας Ρασίντ Γανούσι.
Στους "κακούς" ξεχωρίζουν ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και ο μουλάς Μοχάμεντ Όμαρ.
Εκτός από τον, ταϊβανέζικης καταγωγής, Αμερικανό μπασκετμπολίστα Τζέρεμι Λιν, οι σημαντικότεροι αθλητές παγκοσμίως είναι ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής Λιονέλ Μέσι και ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς.
Στους καλλιτέχνες και δημιουργούς ξεχωρίζουν η Βρετανή τραγουδίστρια Αντέλ, η μαύρη Αμερικανίδα ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις --ήταν υποψήφια φέτος για Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου-- η τραγουδίστρια Ριάνα και η Αγγλίδα σχεδιάστρια μόδας Σάρα Μπάρτον, που έγινε διάσημη όταν σχεδίασε το νυφικό της Κέιτ Μίντλετον. Η δούκισσα του Κέμπριτζ και σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ μπήκε και αυτή στους "ισχυρούς" του κόσμου, μαζί με την αδελφή της, Πίπα.
Ιδιαίτερη επιρροή ασκούν επίσης ο επιχειρηματίας Γουόρεν Μπάφετ, η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Φατού Μπενσούντα, ο νέος γενικός διευθυντής της εταιρείας Apple Τιμ Κουκ και ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Μιτ Ρόμνεϊ.
Η λίστα αυτή συντάσσεται κάθε χρόνο με βάση τις προτάσεις που κάνουν οι αναγνώστες του περιοδικού. Το Time δημοσιεύει και σύντομα βιογραφικά σημειώματα όλων των "σημαινουσών" προσωπικοτήτων, γραμμένα από άλλες γνωστές προσωπικότητες.
Έτσι, το πορτρέτο της Ντίλμα Ρούσεφ ανέλαβε να το γράψει η... πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρτσνερ. Ο Μπαράκ Ομπάμα έγραψε το κείμενο που συνοδεύει τον Γουόρεν Μπάφετ και η τραγουδίστρια Σακίρα έπλεξε το εγκώμιο του Κολομβιανού προέδρου. Η ηθοποιός Σαρλίζ Θέρον παρουσίασε την Αιγύπτια Σαμίρα Ιμπραχίμ, τη γυναίκα που κατήγγειλε τα "τεστ παρθενίας", ενώ η Αντζελίνα Τζολί έγραψε για την Σαρμίν Ομπάιντ Σινόι, την Πακιστανή σκηνοθέτιδα που φέτος κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ για μια ταινία με θέμα τις επιθέσεις εναντίον γυναικών με οξύ.
ΠΗΓΗ PATHFINDER.GR
read more "Οι 100 άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη"

Gideon Sundback: Ο εφευρέτης του φερμουάρ τιμάται στην Google

Gideon Sundback: Ο εφευρέτης του φερμουάρ τιμάται στην Google : Το σημερινό doodle της Google που δεν είναι άλλο από ένα τεράστιο διαδραστικό φερμουάρ που ανοίγει με την δική μας βοήθεια, εύκολα καταλαβαίνουμε ότι είναι

Το σημερινό doodle της Google που δεν είναι άλλο από ένα τεράστιο διαδραστικό φερμουάρ που ανοίγει με την δική μας βοήθεια, εύκολα καταλαβαίνουμε ότι είναι αφιερωμένο στον εφευρέτη του φερμουάρ Gideon Sundback και συγκεκριμένα στην 132η επέτειο από την γέννησή του.
Γεννημένος στις 24 Απριλίου 1880, στη Σουηδία, μετακόμισε στη Γερμανία μετά τις σπουδές του και μετανάστευσε το 1905 στις ΗΠΑ, όπου άρχισε να εργάζεται στο Πίτσμπουργκ σε μια εταιρεία που σχεδίαζε και κατασκεύαζε συνδετήρες.
Κατά τη στιγμή της εφεύρεσης του, το φερμουάρ δεν ονομάζεται φερμουάρ αλλα αναφέρεται ως «διαχωριστικό κούμπωμα».
Το φερμουάρ  σαν λέξη  έγινε δημοφιλής από την Εταιρεία η BF Goodrich. Φυσικά η εφεύρεση αυτή έφερε επανάσταση στη βιομηχανία ενδυμάτων.
Ο Sundback πρότεινε αρχικά το νέο φερμουάρ ως αντικατάσταση του γάντζου για μπότες των γυναικών, και πολύ αργότερα, την δεκαετία του 1930, χρησιμοποιήθηκε σε παντελόνια και φορέματα.
Πριν από την παρέμβαση Sundback, η ιδέα για ένα"συνδετήρα" με βάση τη σύμπλεξη δοντιών, είχε κυκλοφορήσει μεταξύ των μηχανικών για περισσότερα από 20 χρόνια, αλλά κανείς δεν το είχε τελειοποιηθεί.
Στις 20 Μαρίου του 1917 ο Gideon Sundback κατέθεσε και επίσημα την πατέντα για το φερμουάρ με όνομα “Separable Fastener”

Καινοτομία του ήταν να τοποθετήσει ένα λακκάκι στο κάτω μέρος του κάθε δοντιού και μιας "μύτης" στην κορυφή ώστε να κινείται ο "οδηγός" πάνω σε αυτά.
Ως αποτέλεσμα, η σύνδεση μεταξύ δύο σειρές των δοντιών να είναι ισχυρή, διότι κανένα δόντιδεν  έχει αρκετό χώρο για να κινηθεί προς τα επάνω ή προς τα κάτω και να έρθουν χώρια. Δημιούργησε επίσης το μηχάνημα παραγωγής για τη νέα φερμουάρ.
Η εφεύρεση του αποτελείται από δύο σειρές δοντιών και μια λαβή - οδηγό, η οποία, όταν σύρεται προς τη μια πλευρά, κουμπώνει αναγκάζοντας το κάθε δόντι να μπει ένα ανάμεσα στα δύο απέναντί του· όταν ο οδηγός σύρεται προς την αντίθετη πλευρά, τα δόντια απελευθερώνονται και ο μηχανισμός ανοίγει

Ο Sundback πέθανε από καρδιακή πάθηση το 1954.

read more "Gideon Sundback: Ο εφευρέτης του φερμουάρ τιμάται στην Google"

SEXY GREEK WOMEN

read more "SEXY GREEK WOMEN"

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΥΝΕΦΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΔΑ




read more "ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΥΝΕΦΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΔΑ"

ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΕ ΟΥΓΓΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΙΠΤΙΖ

ΓΕ
 ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΕ ΟΥΓΓΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ "ΘΑΡΡΟΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΙΠΤΙΖ
read more "ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΕ ΟΥΓΓΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΙΠΤΙΖ"

Δείτε τον Μηχανισμός των Αντικυθήρων του 87 πχ



Ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο ανοικτά του Ελληνικού νησιού Αντικύθηρα μεταξύ των Κυθήρων και της Κρήτης. Με βάση τη μορφή των ελληνικών επιγραφών που φέρει χρονολογείται μεταξύ του 150 π.Χ. και του 100 π.Χ., αρκετά πριν από την ημερομηνία του ναυαγίου, το οποίο ενδέχεται να συνέβη ανἀμεσα στο87 π.Χ. και 63 π.Χ.. Θα μπορούσε να ήταν κατασκευασμένο μέχρι μισόν αιώνα πριν το ναυάγιο. Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε το 1900 σε βάθος περίπου 40 με 64 μέτρων και πολλοί θησαυροί, αγάλματα και άλλα αντικείμενα, ανασύρθηκαν από Συμιακούς σφουγγαράδες και βρίσκονται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.
Στις 17 Μαΐου 1902 ο αρχαιολόγος και διευθυντής του Μουσείου Βαλέριος Στάης πρόσεξε ότι ένα από τα ευρήματα είχε έναν οδοντωτό τροχό ενσωματωμένο και εμφανείς επιγραφές με αστρονομικούς όρους.
Το αρχαίο ναυάγιο επισκέφθηκε ξανά το 1978 ο Ζακ-Υβ Κουστώ με την ομάδα του Καλυψώ προσκεκλημένοι από τον Ε.Ο.Τ.  Η αποστολή του αυτή έχει γυριστεί σε ντοκιμαντέρ με τον τίτλο "Diving for Roman Plunder".
Ο μηχανισμός είναι η αρχαιότερη σωζόμενη διάταξη με γρανάζια. Είναι φτιαγμένος από μπρούντζο σε ένα ξύλινο πλαίσιο και έχει προβληματίσει και συναρπάσει πολλούς ιστορικούς της επιστήμης και της τεχνολογίας αφότου ανακαλύφθηκε. Η πιο αποδεκτή θεωρία σχετικά με τη λειτουργία του υποστηρίζει ότι ήταν ένας αναλογικός υπολογιστής σχεδιασμένος για να υπολογίζει τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων. Πρόσφατες λειτουργικές ανακατασκευές της συσκευής υποστηρίζουν αυτήν την ανάλυση. Από τις πρόσφατες έρευνες καταρρίφθηκε η θεωρία ότι εμπεριέχει ένα διαφορικό γρανάζι, όμως ο ανακαλυφθείς μηχανισμός της κίνησης της Σελήνης είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός, καθότι δίνει τη δυνατότητα μεταβλητής γωνιακής ταχύτητας στον άξονα που κινεί τη Σελήνη (δεύτερος Νόμος Κέπλερ).
Meccanismo di Antikytera.jpg
Ο καθηγητής Ντέρεκ ντε Σόλλα Πράις (Derek De Solla Price), φυσικός και ιστορικός της επιστήμης που εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο του Γέηλ, δημοσίευσε ένα άρθρο για τον μηχανισμό αυτό στο περιοδικόScientific American τον Ιούνιο του 1959, όταν ακόμα ο μηχανισμός δεν είχε μελετηθεί πλήρως. Το 1973 ή το 1974 δημοσίευσε τη μονογραφία του με τίτλο "Γρανάζια από τους Έλληνες", βασισμένη σε σάρωση του μηχανισμού με ακτίνες γ που πραγματοποίησε ο ακτινοφυσικός του Ε.ΚΕ.Φ.Ε. "Δημόκριτος" Χαράλαμπος Καράκαλος. Ο Πράις υποστήριξε ότι η συσκευή αυτή θα μπορούσε να είχε κατασκευαστεί από τη Σχολή του Απολλωνίου στη Ρόδο. Τα συμπεράσματά του δεν έγιναν αποδεκτά από τους ειδικούς της εποχής, οι οποίοι πίστευαν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν το θεωρητικό υπόβαθρο αλλά όχι και την απαιτούμενη πρακτική τεχνολογία για μια τέτοια κατασκευή.
Η μελέτη του συνεχίζεται από Άγγλους και Έλληνες ειδικούς των Πανεπιστημίων του Κάρντιφ, των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, σε μια διαπανεπιστημιακή ομάδα. Η σύγχρονη έρευνα υποστηρίζεται από την τελευταία τεχνολογία με τη βοήθεια μεγάλων εταιρειών, με πρωτοποριακά προγράμματα ψηφιακής απεικόνισης και έναν ειδικό τομογράφο, ο οποίος κατασκευάστηκε ειδικά για την έρευνα του μηχανισμού των Αντικυθήρων. Τα αποτελέσματα την έρευνας επιβεβαίωσαν ότι ο μηχανισμός φέρει 30 οδοντωτούς τροχούς οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από 10 άξονες. Η λειτουργία του μηχανισμού κατέληγε σε τουλάχιστον 5 καντράν, με έναν ή περισσότερους δείκτες για το καθένα. Με τη βοήθεια του τομογράφου έχουν διαβαστεί αρκετές από τις επιγραφές που υπήρχαν στις πλάκες και στους περιστρεφόμενους δίσκους, οι οποίες εμπεριέχουν αστρονομικούς και μηχανικούς όρους, και έχουν χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως ένα είδος "εγχειριδίου χρήσης" του οργάνου.
Ο μηχανισμός αυτός έδινε, κατά την επικρατέστερη σύγχρονη άποψη, τη θέση του ήλιου και της σελήνης καθώς και τις φάσεις της σελήνης. Μπορούσε να εμφανίσει τις εκλείψεις ηλίου και σελήνης βασιζόμενος στον βαβυλωνιακό κύκλο του Σάρου. Τα καντράν του απεικόνιζαν επίσης τουλάχιστον δύο ημερολόγια, ένα ελληνικό βασισμένο στον Μετωνικό κύκλο και ένα αιγυπτιακό, που ήταν και το κοινό "επιστημονικό" ημερολόγιο της ελληνιστικής εποχής.

Προσπάθειες ανακατασκευής 

Ανακατασκευή του μηχανισμού των Αντικυθήρων. Εθνικό Μουσείο των Αθηνών
Μια μερική ανακατασκευή του μηχανισμού πραγματοποιήθηκε από τον Αυστραλόεπιστήμονα των υπολογιστών Άλαν Τζωρτζ Μπρόμλεϋ (Allan George Bromley, 1947-2002), του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ και τον ωρολογοποιό τουΣίδνεϋ Φρανκ Πέρσιβαλ (Frank Percival). Η έρευνα αυτή ώθησε τον Μπρόμλεϋ να επανεξετάσει την ανάλυση ακτίνων Χ του Πράις. Ο Μπρόμλεϋ, με τη βοήθεια του Βρετανού Μάικλ Ράιτ, παρήγαγε επίσης νέες και ακριβέστερες ακτινοσκοπήσεις(απεικονίσεις με ακτίνες Χ) του μηχανισμού οι οποίες μελετήθηκαν από έναν μαθητή του, τον Μπέρναρντ Γκάρντνερ (Bernard Gardner), το 1993.
Αργότερα, ένας Βρετανός κατασκευαστήςμηχανικών πλανηταρίων1 ονόματι Τζων Γκληβ (John Gleave) κατασκεύασε ένα λειτουργικό αντίγραφο του μηχανισμού. Σύμφωνα με την ανακατασκευή του, η ανάγνωση του εμπρόσθιου τροχού υποδεικνύει την ετήσια πορεία του Ήλιου και της Σελήνης διαμέσου του Ζωδιακού Κύκλου κατά το Αιγυπτιακό ημερολόγιο. Η ανάγνωση του επάνω οπίσθιου τροχού παριστάνει μια περίοδο τεσσάρων ετών και συσχετίζεται με άλλες ενδείξεις που παριστάνουν τον Μετωνικό κύκλο των 235 συνοδικών μηνών, ο οποίος ισούται με 19 ηλιακά έτη. Συνοδικός μήνας ονομάζεται η περίοδος που μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο νέες σελήνες. Η ανάγνωση του κάτω οπίσθιου τροχού σκιαγραφεί τον κύκλο ενός και μόνου συνοδικού μήνα, ενώ ένας δευτερεύων τροχός καταγράφει το σεληνιακό έτος των 12 συνοδικών μηνών.
Μια ακόμη ανακατασκευή έγινε το 2002 από τον Μάικλ Ράιτ (Michael Wright), τότε έφορο μηχανολογίας μηχανικής του Μουσείου της Επιστήμης του Λονδίνου, σε συνεργασία με τον Μπέρναρντ Γκάρντνερ από το Σίδνεϋ.
Επίσης Ο μαθηματικός Διονύσιος Κριάρης [1] έκανε το 1999 μια πρώτη ανακατασκευή, βασισμένη στο μοντέλο του Πράις. Ακολούθησε μια ακόμα το 2007 με ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια, καθότι βασίζεται στα αποτελέσματα των νέων ερευνών από το Πρόγραμμα Έρευνας για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων [2].
Τα θραύσματα του πρωτοτύπου φυλάσσονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Στη συλλογή χαλκών βρίσκονται σε προθήκη τα τρία μεγαλύτερα θραύσματα.

Ιστορική καταγωγή και εξέλιξη του μηχανισμού

Για την ικανότητα κατασκευής πολύπλοκων μηχανισμών από γρανάζια, έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες, γιατί ουσιαστικά σαφή αναφορά στους οδοντωτούς τροχούς έχουμε για πρώτη φορά από τον αλεξανδρινό μηχανικό Ήρωνα. Όμως υπάρχουν ενδείξεις που υποδεικνύουν τον Αρχιμήδη ή και τον Κτησίβιο ως πιθανούς εφευρέτες του οδοντωτού τροχού.
Ο Αρχιμήδης είναι γνωστός για τις πολύπλοκες κατασκευές του που αναπαριστούσαν τις κινήσεις των άστρων και των πλανητών στο στερέωμα, έχουμε όμως πληροφορίες μόνο για το τι λειτουργίες εκτελούσαν και όχι για το πως τις εκτελούσαν. Πιθανότατα όμως ο τρόπος λειτουργίας τους να ήταν παρόμοιος με του μηχανισμού των Αντικυθήρων. Τη σφαίρα του Αρχιμήδηέχουν αναφέρει οι ΠάπποςΠρόκλοςΣέξτος ΕμπείρικοςΦιρμίκιοςΜαρτιανός ΚαπέλλαΟβίδιος και Τερτυλλιανός, όμως την σημαντικότερη μαρτυρία δίνει οΚικέρων.
Στα πρώιμα στάδια της εξέλιξης παρόμοιων μηχανισμών βρίσκουμε τα ηλιακά ρολόγια, αρχικά στατικά και αργότερα μεταφερόμενα. Τα μεταφερόμενα ηλιακά ρολόγια είναι κοντινοί πρόγονοι του μηχανισμού των Αντικυθήρων.
Με τα νεότερα ευρήματα γίνεται φανερό ότι η τεχνολογία των οδοντωτών τροχών διατηρήθηκε εν μέρει και στο Βυζάντιο, δεδομένου ότι έχει βρεθεί ένας απλούστερος μηχανισμός κατασκευασμένος τον 5ο-6ο αιώνα. Μάλιστα αντίστοιχος μηχανισμός περιγράφεται από τον μεταγενέστερο Άραβα Αλ Μπιρουνί. Ένα μεγάλο ποσοστό των τεχνολογικών κατακτήσεων στον τομέα αυτό αφομοιώθηκε από τους Άραβες. Όπως είναι επίσης γνωστό, πλήθος αρχαίων ελληνικών πραγματειών έχουν διασωθεί μόνο σε αραβικές μεταφράσεις. Οι Άραβες πειραματίστηκαν με διάφορα σχέδια και κατασκευές για να αποδείξουν την ορθότητα των ελληνικών κειμένων.
Η τεχνολογία των οδοντωτών τροχών εξελίχθηκε μεταξύ άλλων στην ωρολογοποιία που εμφανίστηκε και άνθησε τον 13ο και 14ο αιώνα.

Πρόσφατες έρευνες 

Το πρόγραμμα έρευνας του μηχανισμού των Αντικυθήρω (Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΠανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Κάρντιφ) διεξήγε μελέτες και διεθνές συνέδριο στην Αθήνα, στις 30 Νοεμβρίου 2006 και την 1 Δεκεμβρίου, στο οποίο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πρόσφατων ερευνών. Συμμετείχαν ειδικοί της ιστορίας των μηχανισμών και της αρχαίας ελληνικής αστρονομίας και τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature. Στις 7 Απριλίου του 2008, σε εκδήλωση που οργανώθηκε στην Αθήνα από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας . οι ειδικοί της ελληνοβρετανικής ερευνητικής ομάδας ανακοίνωσαν τα σημεία στα οποία επικεντρώνεται η συνέχιση της έρευνας με τη συνεργασία ειδικών από τον χώρο της Ιστορίας της Επιστήμης.
Παράλληλα, ο Μαικλ Ράιτ, που είναι ο μοναδικός ερευνητής που έχει επεκτείνει το υλικό του μοντέλο έτσι ώστε να περιλαμβάνει τις κινήσεις των 5 πλανητών που ήταν γνωστοί στην αρχαιότητα (ΕρμήΑφροδίτηΆρηΔία και Κρόνο), αναθεώρησε το μηχανικό του μοντέλο με βάση τα τελευταία αποτελέσματα των ερευνών. Για τις κινήσεις των πλανητών δεν υπάρχουν άμεσες μηχανικές ενδείξεις από τα θραύσματα του μηχανισμού, παρά μονάχα τα ονόματα δύο πλανητών (της Αφροδίτης και πιθανώς του Ερμή) στις πρόσφατα αναγνωσθείσες επιγραφές. Παρουσίασε το αναθεωρημένο μοντέλο του σε εκδήλωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου 2007, στα πλαίσια του προγράμματος: "Επιστήμης κοινωνία".

read more "Δείτε τον Μηχανισμός των Αντικυθήρων του 87 πχ"

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

10 τρόποι να ξεχάσετε το όνομα σας στο κρεβάτι



Αγαπητέ άντρα, φίλε, σύντροφε... Ξέρεις καλά ότι πέρα από προτεραιότητες, όπως βραδιά Pro ή Champions League με τα παιδιά για πίτσες/σουβλάκια και μπίρες, οι άντρες έχουμε και άλλα… θέματα που μας απασχολούν, τα οποία είναι ίσως πιο σημαντικά από τα παραπάνω και ας μην τα παραδεχόμαστε ούτε στον κολλητό μας.
Πριν κλείσουμε τα μάτια μας για ύπνο, σκεφτόμαστε το σεξ, όταν τ’ ανοίγουμε σκεφτόμαστε το σεξ! Όχι όμως μόνο ως ποσότητα, αλλά και ως ποιότητα. Πόσω μάλλον αν το προηγούμενο βράδυ δεν μείναμε εμείς οι ίδιοι ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις μας, αλλά καταλάβαμε από μόνοι μας πως αυτό που έγινε ήταν wannabe sex!
Εννοείται πως ο στόχος μας είναι το mind blowing sex, κάτι που ξέρουμε ότι γίνεται πιο εύκολο, όταν υπάρχει και συναίσθημα και από τις δύο πλευρές. Αυτή είναι και η περίπτωση που θα μας απασχολήσει: την έχεις, την αγαπάς, σε αγαπάει. Πώς θα την κάνεις να πάθει μερική αμνησία από το πολύ (καλό) σεξ;
1. Χρησιµοποίησε οπτικοακουστικά µέσα
Θέλεις να κάνεις επικών διαστάσεων σεξ; Αξιοποίησε όχι μόνο όλα τα δωμάτια, αλλά και όλες τις συσκευές του σπιτιού. Για παράδειγμα, ευκαιρία να βγάλει τα λεφτά της η 24άρα HD οθόνη του PC σου: μεταφέρεις την ευκρίνειά της και στο κρεβάτι σου. Φτιάχνεις μια playlist ανάλογα με τα γούστα σας, τ’ αφήνεις να παίζουν ενώ οι δυο σας «παίζετε» και ποντάρεις στο visualization του media player για τα υπόλοιπα.
2. Κλείσε τα µάτια
Πιάσε ένα σατέν μαντίλι. Ναι, εσύ, ο άντρακλας. Μπορεί όταν ήσουν πιτσιριρίκος να τσαντιζόσουν κάθε φορά που σε έβαζαν να τα φυλάς όταν έπαιζες κρυφτό, αλλά τώρα θα ξέρεις από την αρχή πως η νίκη είναι στανταράκι. Με ένα μαντίλι δεμένο στα μάτια σου, εκείνη θα στερείται κάθε δικαιολογίας για να μην αφήσει ανοιχτό το φως (επιτέλους) κι εσύ θα απολαμβάνεις προκαταρκτικά με τεταμένες τις αισθήσεις. Φρόντισε να έχετε ησυχία, για να απολαμβάνεις τα πάντα, ακόμη και με τη (ριγμένη στα θέματα σεξ) ακοή. Γίνε το παιχνίδι της και άφησέ τη να σου κάνει τα πάντα, εκτός φυσικά από το να σε ‘σπάσει‘.
3. Βάλε λίγο τσαµπουκά στο κρεβατι (λίγο, ε)
Λένε ότι δεν υπάρχουν σκληροί άντρες σήμερα; Γίνε. Στο κάτω κάτω προ-σπά-θη-σε να βγάλεις τον νταή που κατοικεί κάπου μέσα σου. Πάρε το πάνω χέρι (έστω και με το ζόρι, ακόμα κι αν χρειαστεί να στο κόψει) και πέρασε στην πράξη: Τράβηξέ τη λίγο απ’ τα μαλλιά, δάγκωσέ τη, δώσ’ της μερικές ξυλιές στα οπίσθια (όχι υπερβολές όμως, ε, μη βρεθείς με μαυρισμένο μάτι στο τέλος). Αν κρατήσεις μία ισορροπία τσαμπουκά και έντασης, η παρτενέρ σου θα γευτεί αυτό που οι γυναίκες αποκαλούν «βρόμικο», σκληρό σεξ και ονειρεύονται χωρίς τύψεις. Το περίμενες; Βάλε στο παιχνίδι και το ντύσιμο, διαλέξτε ρόλους και πήγαινέ τη σε ένα ξενοδοχείο, κατά προτίμηση με καλή ηχομόνωση.
4. Φίλησε τη σαν να τελειώνει ο κόσµος
Το ξέρουμε όλοι, αλλά πολλές φορές το αγνοούμε. Το να φιλάς καλά είναι χάρισμα. Μη περιμένεις να σου μάθουμε πώς να φιλάς, αυτά τα πράγματα δεν διδάσκονται, μαθαίνονται από μόνα τους. Απλά πρέπει να ξέρεις κάποια βασικά πράγματα, το εξής ένα: Σε ένα φιλί δεν συμμετέχουν μόνο τα χείλη σου, αλλά και το υπόλοιπο σώμα. Άρπαξέ τη με τα στιβαρά σου μπράτσα (τι λιώνεις στα γυμναστήρια;) και φίλα τη σα να μην πρόκειται να τη φιλήσεις ποτέ ξανά. Βγάλε συναίσθημα ρε παιδί μου, ενώ συγχρόνως δείξε who the boss is. Big Hint: μην ξεχνάς ποτέ να την υποδέχεσαι ή να την αποχαιρετάς μ’ ένα φιλί και φυσικά φίλα την παντού! Αν δεν πας κάτω, δεν πας πουθενά. Ήταν, είναι και θα είναι η αρχή της διαδρομής σου, είτε σ’ αρέσει είτε όχι. Ψάξε για το σημείο G, το σημείο Α, Β ή C και άλλα γράμματα και κάνε μ’ αυτά σημεία και τέρατα. Α, και πού ’σαι, ένα τέλειο φιλί μπροστά σε κόσμο / στη μέση του δρόμου είναι σούπερ αφροδισιακό.
5. Άκου τη... δίψα της
Σε αντίθεση μ’ εσένα βιαστικέ άνθρωπε, σ’ εκείνη μπορεί να κοπεί ο οργασμός, μπορεί να κοπεί ανά πάσα στιγμή, ακόμα κι αν έχει ξεκινήσει. Όποτε μόλις καταλάβεις ότι ξεκινά, συνέχισε να κάνεις αυτό ακριβώς που έκανες χωρίς καμία αλλαγή. Αν την κόψεις εκείνη τη στιγμή, φτου κι απ’ την αρχή, και πίστεψέ με, κανείς δεν το θέλει αυτό. Επικεντρώσου, συγκεντρώσου στις κατευθύνσεις που σου δείχνει με το κορμί της και δώσ’ τα όλα ακριβώς όταν σου πει «εκεί... εκεί…». Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσεις πως η διάρκεια του σεξ είναι έννοια υπερεκτιμημένη και το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται και η σύντροφός σου. Είναι προτιμότερο να το σκέφτεται σαν σύντομη μεν αλλά απολαυστική βολτούλα με πολλές συγκινήσεις.
6. Μίλα της
Επικοινωνία. Το υγιές σεξ προέρχεται από την υγιή επικοινωνία, όσο κι αν την υποτιμάτε. Όχι δεν εννοώ Facebook chat ή msn, ήμαρτον! Πιστέψτε με, το real thing είναι πιο ρομαντικό και θα σας ανταμείψει και τους δύο στο τέλος. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, αν δεν μπορείς να τη ρωτήσεις τι θέλει και τι δεν θέλει στο κρεβάτι, καλύτερα να μην προχωρήσετε καθόλου. Καλό σεξ σημαίνει ασφάλεια και άνεση …εντάξει, ίσως είναι αρκετά δύσκολο στις εποχές μας, αλλά κλείσε επιτέλους το smartphone σου! Κι αν δεν μπορείς να το κλείσεις, δοκίμασε τον επόμενο τρόπο... Hint: Μην πεις τη φαρμακερή ατάκα «αγάπη μου πρέπει να μιλήσουμε». Και το πιο θετικό νέο να θέλεις να ξεφουρνίσεις, αρνητικά θα το πάρει, γιατί η εν λόγω φράση είναι συνδυασμένη με καβγάδες, τσακωμούς, μίση και πάθη.
7. Εκµηδένισε τις αποστάσεις
Ο τηλεφωνικός έρωτας αποτελεί εμπειρία που πρέπει να δοκιμάσετε, έστω και για μία φορά. Βρείτε την κατάλληλη στιγμή, αρχίστε να περιγράφετε πού είστε και τι φοράτε και όταν ζεστάνει η ατμόσφαιρα, μπείτε σε λεπτομέρειες για το τι θα κάνατε αν ήσασταν μαζί. Θυμηθείτε πότε της φαίνεται σέξι η φωνή σας. Όχι, δεν είναι μύθος πως η σεξουαλική φωνή σε συνδυασμό με μια αργή καυτή ανάσα μπορούν να οδηγήσουν μια γυναίκα σε οργασμό. Ένα καλό τηλεφωνικό σεξ μπορεί όχι μόνο να σας απογειώσει, αλλά και να δώσει στην επόμενη συνάντησή σας τη χαμένη σπίθα που χρειαζόσασταν. (Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη για τους φουσκωμένους λογαριασμούς, είπαμε να δώσουμε ερωτικές συμβουλές, όχι να κάνουμε οικονομικό προγραμματισμό).
8. Παρ’ τη να φύγετε
«Πού πάμε; Μπες στο αυτοκίνητο και θα δεις.» Λίγες γυναίκες θα μείνουν ασυγκίνητες μπροστά στον άγνωστο προορισμό. Το σωστό location μπορεί να απογειώσει ένα μέτριο σεξ σε απίθανα ύψη. Ακόμη κι αν την πάτε σε ένα ξενοδοχείο45 χιλιόμετρα μακριά, θα κερδίσετε πόντους για την προσπάθεια. Ακόμη καλύτερα, βέβαια, να φύγετε διήμερο ή μίνι διακοπές με βασικό θέμα το σεξ: σ’ αεροπλάνα, σε βαπόρια (και με τους φίλους τους παλιούς για τους πιο προχωρημένους). Ξάφνιασέ την και θα ξαφνιαστείς με την ανταπόκρισή της. Τα μέρη για έρωτα πολλά και τα βράδια αξημέρωτα σίγουρα.
9. Τόπο στις φαντασιώσεις
Απλά πίστεψε πως κάθε σκηνή από ταινία και κάθε βρόμικη σκέψη μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Με το βλέμμα σου επίβαλλέ της την ωμή αποδοχή της φαντασίωσής σου. Δεν είναι ανώμαλο, αρκεί να το πιστεύετε και να το θέλετε και οι δυο. Σκίσε τα ρούχα της, τρέξτε γυμνοί μέσα στο σπίτι, κάνε της έρωτα πάνω στο πλυντήριο, στο τραπέζι της κουζίνας, στο πάτωμα… Η γραμμή ανάμεσα στο χυδαίο και το ερωτικό είναι μια γραμμή που τη χαράζετε οι δυο σας. Αφού την αγαπάς και σ’ αγαπάει (έτσι δεν είναι;). Είναι λάθος να ντρέπεστε να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι οι περισσότερες γυναίκες μας κατηγορούν για έλλειψη φαντασίας… Καιρός να τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος.
10. Free your mind
Άντρες, καιρός να στύψετε το κεφάλι σας, να βρείτε και μόνοι σας έναν τρόπο να κάνετε τη γυναίκα σας να πέσει σε κώμα από ηδονή. Πρωτοτυπήστε. Ανοίξτε τους ορίζοντες σας! Με την τριβή, ίσως και με τη βοήθεια της συνδρομητικής τηλεόρασης, θα βρείτε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε. Ό,τι και να δείτε σε ταινίες, όμως, όσα και να διαβάσετε στο σινεμά ή να σας εκμυστηρευτούν φίλοι, γεγονός παραμένει πως η σεξουαλική ηδονή της είναι στο χέρι σας (εντάξει, και σε άλλα όργανα του σώματός σας, με πρώτο και καλύτερο το μυαλό σας).

PHGH SIGMA.CY
read more "10 τρόποι να ξεχάσετε το όνομα σας στο κρεβάτι"