PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ "ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ" ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΖΩΑ

Συζήτηση» με τα κατοικίδιά τους θα μπορούν σε λίγα χρόνια να κάνουν οι ζωόφιλοι, χάρη σε μια νέα τεχνολογία που αναπτύσσει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Αριζόνας και ειδικός στην επικοινωνία των ζώων δρ Κον Σλομπόντσικοφ.

Η τεχνολογία  για την ώρα επιτρέπει τη μετάφραση των κραυγών ενός είδους τρωκτικών (prairie dog). Στοχεύει ωστόσο στη μελλοντική επέκταση του συστήματός του ώστε να καλύπτει μεγαλύτερη γκάμα «ξένων» γλωσσών και να είναι εφικτή η μετάφραση του γαβγίσματος του σκύλου, του νιαουρίσματος της γάτας ή ακόμη και του… βρυχηθμού του λιονταριού. Μέσα στα σχέδιά του περιλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα μετάφρασης και της ανθρώπινης ομιλίας στη γλώσσα των ζώων.

Μετά την τριακονταετή μελέτη της επικοινωνίας των ζώων, ο ειδικός διαπίστωσε ότι τα συγκεκριμένα τρωκτικά τείνουν να προειδοποιούν με κραυγές τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης τους όταν υπάρχει κάποιος κίνδυνος ή πλησιάζει κάποιος εχθρός, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο είναι άκρως περιγραφικές.

«Πιστεύω ότι σήμερα διαθέτουμε τις τεχνολογίες οι οποίες επιτρέπουν την ανάπτυξη συσκευών με μέγεθος κινητού τηλεφώνου, οι οποίες θα μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε σε μια κοινή γλώσσα με τον σκύλο ή τη γάτα μας» υποστηρίζει ο δρ Σλομπόντσικοφ. «Οπότε, όταν ο σκύλος μας θα λέει "γαβ", η συσκευή θα μεταφράζει για παράδειγμα "θέλω να φάω κοτόπουλο απόψε"Ή όταν η γάτα θα λέει "νιάου" ενδεχομένως να εννοεί, "δεν καθάρισες καλά την τουαλέτα μου"».

Ο επιστήμονας εκτιμά ότι για την τελειοποίηση μιας τέτοιας συσκευής απαιτείται εντατική μελέτη διάρκειας πέντε ως 10 ετών. Αν ένας ηλεκτρονικός μεταφραστής ζώων γινόταν πραγματικότητα, υποστηρίζει, τότε κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο.

«Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι το 40% των Αμερικανών είναι ιδιοκτήτες τουλάχιστον ενός σκύλου και το 33% τουλάχιστον μιας γάτας. Και σκεφτείτε ότι περίπου τέσσερα εκατομμύρια σκύλοι οδηγούνται στην ευθανασία κάθε χρόνο λόγω προβληματικής συμπεριφοράς. Η αλήθεια είναι όμως, ότι τα περισσότερα προβλήματα πηγάζουν από την έλλειψη επικοινωνίας ανθρώπου - ζώου. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να περάσει στο ζώο αυτά που θέλει και το ζώο δεν μπορεί με τη σειρά του να εκφράσει τι ακριβώς βιώνει» λέει ο καθηγητής και προσθέτει: «Αν είχαμε τη δυνατότητα επικοινωνίας σε μια κοινή γλώσσα τότε ο σκύλος θα μπορούσε για παράδειγμα να πει "με φοβίζεις". Και ο άνθρωπος αντίστοιχα θα μπορούσε να πει "με συγχωρείς, δεν είχα αντιληφθεί ότι σε φοβίζω. Θα σου δώσω περισσότερο χώρο". Αυτό που ελπίζω μέσα από όλο αυτό, είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε συνεργασίες ανθρώπων - ζώων και όχι σχέσεις εκμετάλλευσης».

Ο δρ Σλομπόντσικοφ είναι της άποψης ότι τα περισσότερα άτομα φοβούνται τα ζώα ή δεν θέλουν να έχουν σχέση μαζί τους επειδή πιστεύουν ότι τα ζώα δεν προσφέρουν τίποτε στη ζωή τους.

«Προσωπικά πιστεύω ότι μόλις ο κόσμος φτάσει στο επίπεδο να επικοινωνεί πραγματικά με τα ζώα θα συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για σκεπτόμενους οργανισμούς, που έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν στην ανθρώπινη ύπαρξη» συμπληρώνει.

Παρόμοια απόπειρα ενός «έξυπνου» μεταφραστή είχε γίνει με τη συσκευή BowLingual της ιαπωνικής εταιρείας Takara, ικανή να μεταφράζει το γάβγισμα σκύλων από διάφορες ράτσες, συμπεριλαμβανομένων και των ημίαιμων σκύλων. Την ίδια χρονιά, η συσκευή είχε λάβει τη διάκριση «Καλύτερη Εφεύρεση 2002» του αμερικανικού εβδομαδιαίου περιοδικού «Time»ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ
 
read more "ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ "ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ" ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΖΩΑ"

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ελικόπτερο πετάει μόνο με τον έλεγχο της σκέψης

Ελικόπτερο πετάει μόνο με τον έλεγχο της σκέψηςΦωτ. Αρχείου
Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν τρόπο να τηλεκατευθύνουν ένα μικρό ελικόπτερο μόνο με τη δύναμη της σκέψης, μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων του χειριστή που βρίσκεται στο έδαφος. Το επίτευγμα ελπίζεται ότι, μεταξύ άλλων εφαρμογών (π.χ. στρατιωτικών), θα συμβάλει στην μελλοντική κατασκευή ρομποτικών βοηθών, τα οποία θα επιτρέπουν σε παράλυτους ή όσους πάσχουν από νευροεκφυλιστικές παθήσεις να κινούνται αυτόνομα, μέσω εντολών της σκέψης τους.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπιν Χε του Κολλεγίου Επιστήμης και Μηχανικής του πανεπιστημίου της Μινεσότα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευρο-μηχανικής «Journal of Neural Engineering», έκαναν δοκιμές με πέντε εθελοντές (τρεις νέες και δύο νέους) και ο καθένας μπόρεσε να «πετάξει» το ελικόπτερο με το νου του.

«Δείξαμε για πρώτη φορά ότι οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν το πέταγμα ιπτάμενων ρομπότ, χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις τους και τα αντίστοιχα εγκεφαλικά κύματα», δήλωσε ο Χε.

Η μη επεμβατική τεχνική χρησιμοποιεί ένα ειδικό «καπέλο» εφοδιασμένο με 64 ηλεκτρόδια, το οποίο φορά ο χειριστής στο έδαφος. Η συσκευή χρησιμοποιεί την μέθοδο του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος για να καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο του χειριστή.
Χωρίς καν να κοιτούν το ίδιο το ελικόπτερο, οι χειριστές το βλέπουν σε μια οθόνη και απλώς σκέφτονται που θέλουν να κατευθυνθεί το ελικόπτερο (αριστερά, δεξιά, πάνω, κάτω). Αυτό υπακούει αμέσως στις νοητικές-ηλεκτρονικές εντολές, που αποστέλλονται ασύρματα (Wi-fi) στο ιπτάμενο ελικόπτερο μέσω του καπέλου, το οποίο μετατρέπει τα εγκεφαλικά σήματα σε εντολές κατεύθυνσης.

Το 2011 η ίδια ερευνητική ομάδα είχε δείξει ότι οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν ένα εικονικό (ψηφιακό) ελικόπτερο σε μια οθόνη μόνο με το νου τους και τώρα πέτυχαν να κάνουν το ίδιο με ένα πραγματικό ελικοπτεράκι με τέσσερις έλικες της γαλλικής εταιρίας Parrot.

Το νέο επίτευγμα εντάσσεται στη ολοένα διευρυνόμενη έρευνα πάνω στις διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή (brain-computers interfaces), που έχουν πολλαπλές δυνητικές εφαρμογές, ιδίως στην ιατρική. Μεταξύ άλλων, πειραματόζωα και παράλυτοι άνθρωποι έχουν ήδη καταφέρει σε πειράματα να κινήσουν με το νου τους αναπηρικά καροτσάκια, ρομποτικά χέρια και κέρσορες υπολογιστή.

Η πρώτη προσπάθεια για τηλεκατεύθυνση του πετάγματος ενός μικρού αεροπλάνου μόνο με το νου είχε γίνει το 2010 από ερευνητές του πανεπιστημίου του Ιλινόι, όμως η νέα τεχνολογία, που δοκιμάστηκε στο μικρό ελικόπτερο, είναι πιο εξελιγμένη και ακριβής
ΠΗΓΗ ERT.GR
read more "Ελικόπτερο πετάει μόνο με τον έλεγχο της σκέψης"

Επιστήμονες κατάφεραν να κρύψουν δεδομένα σε «χρονικές τρύπες»

Επιστήμονες κατάφεραν να κρύψουν δεδομένα σε «χρονικές τρύπες»Φωτ. Αρχείου
Ένας νέος μανδύας αορατότητας, που δημιούργησαν Αμερικανοί ερευνητές, δεν κρύβει αντικείμενα στον χώρο, αλλά κρύβει γεγονότα στον χρόνο, κάνοντας διαδοχικές «χρονικές τρύπες» στη ροή του φωτός που μεταδίδεται μέσω μιας οπτικής ίνας. Οι επιστήμονες κατάφεραν να κρύψουν σχεδόν τα μισά δεδομένα (ποσοστό 46%) που μετέφερε το φως και ευελπιστούν ότι στο μέλλον θα βελτιώσουν κι άλλο την αποτελεσματικότητα της τεχνικής τους, η οποία στην ουσία «σβήνει» τα γεγονότα από την ιστορία, σαν να μην συνέβησαν ποτέ.
Μεταξύ άλλων δυνητικών πρακτικών εφαρμογών, ο μανδύας θα μπορούσε μελλοντικά να κάνει πολύ πιο ασφαλείς τις οπτικές τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο, «εξαφανίζοντας» τα μεταφερόμενα δεδομένα και κάνοντας έτσι δύσκολη τη ζωή σε όσους θα ήθελαν να κρυφακούσουν και να υποκλέψουν στοιχεία.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Πέρντιου της Ιντιάνα, με επικεφαλής τον καθηγητή της σχολής ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών Άντριου Γουάινερ και τον βοηθό του Τζόζεφ Λούκενς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», διευκρίνισαν ότι «χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά να γίνει, εωσότου η εν λόγω μέθοδος βρει πρακτική εφαρμογή, όμως χρησιμοποιεί τεχνολογία που μπορεί να ενσωματωθεί ομαλά στην υπάρχουσα υποδομή τηλεπικοινωνιών».

Ο πρώτος που πρότεινε να δημιουργηθεί ένας χρονικός μανδύας, ήταν το 2010 ο φυσικός Μάρτιν Μακ Κολ του Imperial College του Λονδίνου. Πέρυσι, ερευνητές του πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον φυσικό Αλεξάντερ Γκαέτα, ανακοίνωσαν τον πρώτο χρονικό μανδύα στον κόσμο, όμως ήταν πολύ μικρότερων δυνατοτήτων σε σχέση με τον νέο μανδύα αορατότητας. Επίσης, ο προηγούμενος χρονικός μανδύας απαιτούσε ένα πολύπλοκο λέιζερ, ενώ η νέα τεχνική χρησιμοποιεί κοινά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στις εμπορικές οπτικές τηλεπικοινωνίες.

Η νέα τεχνολογία βασίζεται στη «χειραγώγηση» του χρονισμού των παλμών του φωτός, με δεδομένο ότι το φως -που είναι ταυτόχρονα κύμα και σωματίδιο- διαδίδεται σαν τα κύματα της θάλασσας. Αν, τη στιγμή που ένα κύμα ανεβαίνει, ένα άλλο κατεβαίνει, όταν συναντηθούν, η συμβολή μπορεί να οδηγήσει στην αλληλοεξουδετέρωσή τους.

Χρησιμοποιώντας κάτι ανάλογο με το φως, οι Αμερικανοί επιστήμονες πέτυχαν να δημιουργήσουν «τρύπες» του φωτός, εξαφανίζοντας μέσα σε αυτές τα δεδομένα που μεταφέρει το φως μέσω των οπτικών ινών. Οι «χρονικές τρύπες» -δηλαδή η απόκρυψη των πληροφοριών- είναι δυνατό να επαναλαμβάνονται με συχνότητα 12,7 gigabits ανά δευτερόλεπτο, ταχύτητα κατάλληλη για εμπορικές εφαρμογές.

Ο μανδύας, στην πραγματικότητα, δεν χειραγωγεί τον χρόνο, αλλά τα φωτόνια, τα σωματίδια του φωτός που μεταφέρουν τα γεγονότα (τις πληροφορίες) στον χρόνο.

«Φανταστείτε ότι παίρνουμε ένα τμήμα ποταμού και ωθούμε ένα μέρος του προς τα εμπρός κι ένα άλλο προς τα πίσω, έτσι ώστε να δημιουργούνται τρύπες εκεί όπου δεν υπάρχει πια καθόλου νερό... Με αυτό τον τρόπο ελέγχουμε τη ροή του φωτός, ωθώντας το εμπρός και πίσω στο χρόνο, αποφεύγοντας έτσι συμβάντα που αλλιώς θα το διατάρασσαν», δήλωσε ο Γουάινερ. «Οι ωτακουστές δεν θα συνειδητοποιήσουν ότι το σήμα έχει καμουφλαριστεί, επειδή δεν φαίνεται καθόλου ότι κάποιο σήμα έχει σταλεί» δήλωσε ο Λούκενς.

Επεσήμανε ότι είναι προφανείς οι εν δυνάμει εφαρμογές στο πεδίο του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας (καθόλου τυχαία, η νέα έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο 'Αμυνας των ΗΠΑ), αλλά και από μεγάλες εταιρίες, που επίσης αναζητούν ύψιστη ασφάλεια στις επικοινωνίες τους.

Μέχρι τώρα, η ερευνητική έμφαση είχε δοθεί στη δημιουργία μανδυών από τεχνητά «μετα-υλικά», που «ξεγελούν» το φως και εξαφανίζουν στο χώρο αντικείμενα από τα μάτια του παρατηρητή. Σταδιακά, όμως, οι μανδύες επεκτείνονται στην εξαφάνιση συμβάντων και δεδομένων στο χρόνο, χωρίς μάλιστα να απαιτούν ειδικά και εξεζητημένα υλικά.

Τελικά, το «ιερό δισκοπότηρο» θα είναι ένας ενιαίος χωροχρονικός μανδύας, που θα μπορεί να εξαφανίσει ταυτόχρονα τα αντικείμενα στο χώρο και τα συμβάντα στο χρόνο. Όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες και συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει στο άμεσο μέλλον
ΠΗΓΗ ert.gr.
read more "Επιστήμονες κατάφεραν να κρύψουν δεδομένα σε «χρονικές τρύπες»"

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ DISNEY

Τη δική τους οπτική στα παραμύθια της Ντίσνεϊ πρόβαλλαν οι συντάκτες της ιστοσελίδας TheFW.com - Κριστίν Γκρίτμον και ο Νίκ Ναντέλ - θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν πως θα ήταν τα παραμύθια εάν δεν υπήρχε το στοιχείο της ... αθωότητας.  

Ο τίτλος λοιπόν του γνωστού παραμυθιού «Η μικρή γοργόνα» έγινε « Άλλαξε για τον άντρα που σου αρέσει»,  «Η πεντάμορφη και το τέρας» έγινε « Το σύνδρομο της Στοκχόλμης» ενώ δεν έλειψε το διαχρονικό παραμύθι « Σταχτοπούτα» το οποίο άλλαξε τον τίτλο του σε « Είδες τι κάνει η περιποίηση» 




read more "ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ DISNEY"

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Η ανακοίνωση των καταργήσεων των επόμενων φορέων αναμένεται να γίνει άμεσα, ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας. 

Όταν στο Μέγαρο Μαξίμου καταλήξουν στην τελική λίστα, το επόμενο στάδιο θα είναι οι υπουργοί που εποπτεύουν τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες. Την τεχνογνωσία για τα νέα "λουκέτα" θα προσφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα αναλάβει να παρακολουθεί το κάθε στάδιο.

Οι οργανισμοί που έχουν συζητηθεί μέχρι στιγμής για να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν με υπηρεσίες του υπουργείου που τους εποπτεύει, είναι οι εξής: Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και ∆ιαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών «Θ. Κολοκοτρώνης», Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών, Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Αμυνας, Ινστιτούτο Αιγαίου του ∆ικαίου της Θάλασσας, Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, Κεφάλαιο Επιχ. Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας Α.Ε., Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, Οργανισμός ∆ιεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας, Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ, Εθνικό Κέντρο Ερευνας-Πρόληψης και Θεραπείας Σακχαρώδους ∆ιαβήτη, Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
read more "ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΤ"

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις 100 καλύτερες

Η καλύτερη παραλία, σύμφωνα με τη λίστα, στον κόσμο είναι η Γκράντε Ανσε στις Σεϊχέλες και ακολουθεί η «Παραλία του λαγού» στο ιταλικό νησί Λαμπεντούσα.

Ο Μπάλος στα Χανιά



Οι παραλίες Εγκρεμνοί στη Λευκάδα (24η θέση), Ναυάγιο στη Ζάκυνθο (32η θέση), Μπάλος στα Χανιά (35η θέση) και Φαλάσαρνα επίσης στα Χανιά (100η θέση), είναι στη λίστα με τις 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου που δημοσιεύει το CNN.


read more "Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις 100 καλύτερες"

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

CNN: Στα καλύτερα beach bars του κόσμου 2 ελληνικά


Το Babis Beach Bar στην Κάλυμνο και το «Αστέρι της Ελλάδας» στη λίστα των 50 καλύτερων του CNN
Άρωμα Ελλάδας έχει ακόμη μία λίστα των «top» του CNN.Μετά τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, όπου η Κρήτη είχε την «τιμητική» της με δύο παραλίες στη σχετική λίστα η Ελλάδα δίνει το «παρόν» και στη λίστα με τα καλύτερα beach bars του κόσμουΣτην 31η θέση της 50άδας βρίσκεται «Το Αστέρι της Ελλάδας» στο Port Willunga της Αυστραλίας Αρκετά υψηλότερα, ωστόσο, βρίσκεται το γνήσιο και ελληνικότατο Babis Bar, στην Κάλυμνο,
read more "CNN: Στα καλύτερα beach bars του κόσμου 2 ελληνικά"