PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

True Facts About The CuttleFish

read more "True Facts About The CuttleFish"

Μια Γη από… αέρα

Μια Γη από… αέρα
Κέμπριτζ, Μασαχουσέτη 

Διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ένα ακόμη εξωπλανήτη. Πρόκειται για ένα πλανήτη με ορισμένα του χαρακτηριστικά να είναι κοινά με αυτά της Γης.

Ιδια μάζα άλλη σύσταση
Οι ερευνητές μελετούσαν δεδομένα που έχει στείλει το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler που μετά από περίπου πέντε χρόνια εντυπωσιακών αποτελεσμάτων έχει (προς το παρόν τουλάχιστον) διακόψει τη λειτουργία του. Διαπίστωσαν ότι σε απόσταση 200 ετών φωτός από εμάς υπάρχει ένας εξωπλανήτης με μάζα όσο αυτή της Γης.
Ο πλανήτης έλαβε την κωδική ονομασία ΚΟΙ-314c και διαθέτει παρόμοια μάζα με τη Γη όμως η διάμετρός του είναι 60% μεγαλύτερη. Οι ερευνητές εξακρίβωσαν ότι πρόκειται για ένα πλανήτη αερίων που  διαθέτει μια πολύ μεγάλη και πυκνή ατμόσφαιρα.Ο ΚΟΙ-314c περιφέρεται γύρω από ερυθρό νάνο, ολοκληρώνοντας μια πλήρη τροχιά κάθε 23 ημέρες.
Η θερμοκρασία του πλανήτη υπολογίζεται ότι αγγίζει τους 105 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή είναι πολύ θερμός για τη φιλοξενία ζωής  . Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές με επικεφαλής επιστήμονες του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian και την ανακοίνωσαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρίας που γίνεται αυτές τις μέρες στην Ουάσινγκτον.

read more "Μια Γη από… αέρα"

Κλήτευση πριγκίπισσας για απάτη


Η 48χρονη πριγκίπισσα Κριστίνα συνδέεται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του συζύγου της, Ινιάκι Ουνδαγαρίν, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή, παραποίηση εγγράφων και υπεξαίρεση έξι εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία την περίοδο που διετέλεσε πρόεδρος κοινωφελούς ιδρύματος. Ο ίδιος δηλώνει αθώος.
 
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, το 2013, κατασχέθηκαν ακίνητα του Ινιάκι Ουνδαγαρίν, μεταξύ των οποίων ένα πολυτελές σπίτι στα περίχωρα της Βαρκελώνης. 
 
Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει περαιτέρω πτώση της δημοτικότητας του βασιλιά Χουάν Κάρλος, ο οποίος δέχθηκε επικρίσεις για ακριβό ταξίδι στην Αφρική το 2012, εν μέσω οικονομικής κρίσης. 
 
Το ποσοστό αποδοχής του ισπανού μονάρχη μειώθηκε κατά πολύ τον Απρίλιο του 2012 όταν έπεσε και έσπασε το ισχίο του στη διάρκεια σαφάρι ελεφάντων στην Μποτσουάνα, ένα πανάκριβο ταξίδι το οποίο είχε κρατηθεί μυστικό πριν από το ατύχημά του και πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο σκληρών περικοπών στις δημόσιες δαπάνες.



PHGH ENET
read more "Κλήτευση πριγκίπισσας για απάτη"

Η Apple αγόρασε την εφαρμογή Έλληνα ομογενή



Στον πατέρα του λέει ότι οφείλει την αγάπη του για την τεχνολογία ο ομογενής Γιάννης Παπανδριόπουλος που αυτές τις μέρες φέρεται να πούλησε την εφαρμογή του SnappyCam στην Apple έναντι ενός ποσού που δεν έγινε γνωστό αλλά εκτιμάται ότι ανέρχεται σε «πολλά-πολλά εκατομμύρια δολάρια» σύμφωνα με τον αυστραλιανό τύπο.
Ο πατέρας του σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός στην Ελλάδα πριν εγκατασταθεί στην Αυστραλία και μετέδωσε την αγάπη του για τα ηλεκτρονικά στον γιο του που είναι κάτοχος PhD από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και ο οποίος επινόησε τον τρόπο να κάνει την κάμερα του iPhone να πραγματοποιεί λήψη φωτογραφιών πλήρους ανάλυσης σε 20 με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, σημαντικά ταχύτερα δηλαδή από την εγγενή λειτουργία (burst mode) του iPhone.
Η εφαρμογή SnappyCam δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο App Store ενώ και οι ιστοσελίδες της SnappyLabs δεν είναι προσβάσιμες. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι την εξαγορά της εταιρείας καλόβλεπαν και άλλοι κολοσσοί του χώρου χωρίς όμως να γίνεται κάποια πιο συγκεκριμένη αναφορά.
Η κίνηση αυτή της Apple έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχων κινήσεων της εταιρείας κατά τις οποίες προχωρά στην εξαγορά μικρότερων ομάδων που βρίσκονται πίσω από δημοφιλείς εφαρμογές, τις λειτουργίες των οποίων ενσωματώνει στο iOS. Ο 35χρονος, ζει και δουλεύει στο Σαν Φρανσίσκο τα τελευταία χρόνια και οι γονείς του στη Μελβούρνη.
Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος, ο οποίος, ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία από δώδεκα ετών σήμερα θεωρείται κορυφαίος του είδους του. Ο ίδιος εδώ και λίγα χρόνια προσπαθεί να εφαρμόσει μια μέθοδο που όπως ισχυρίζεται, θα κάνει το ίντερνετ έως και 200 φορές ταχύτερο απ' ό,τι είναι σήμερα!
Την ανακάλυψη όμως θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική το πανεπιστήμιο Μελβούρνης, με αποτέλεσμα να βραβεύσει τον ομογενή «μετ' επαίνων». Το 2007 η εφημερίδα The Age κατέταξε τον Παπανδριόπουλο μεταξύ των εκατό κορυφαίων προσωπικοτήτων της χρονιάς για την ανακάλυψή του εκείνη.


read more "Η Apple αγόρασε την εφαρμογή Έλληνα ομογενή"

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Κορδελιό

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Κορδελιό
Τρία άτομα -ένας 70χρονος άνδρας, μία 65χρονη γυναίκα και ένα αγοράκι 1,5 έτους- ανασύρθηκαν νεκρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου στην οδό Τραπεζούντος 5 στο Κορδελιό, στη Θεσσαλονίκη.

Από το σπίτι, απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένα με εγκαύματα ένα αγοράκι οκτώ ετών, ένας άντρας 25 ετών ενώ ένας άλλος άντρας -που είναι επίσης τραυματισμένος- κατάφερε να βγει από το διαμέρισμα πριν φθάσει η Πυροσβεστική.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Στο σημείο βρέθηκαν επτά οχήματα της πυροσβεστικής με 20 άνδρες, που έσβησαν την πυρκαγιά.

Η φωτιά ξέσπασε στις 10.30 το πρωί.

Φως στα αίτια της τραγωδίας αναμένεται να ρίξει το πόρισμα του ανακριτικού της υπηρεσίας. Ωστόσο, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πύραρχος Κωνσταντίνος Πουλτίδης, είπε ότι «το κλιμακοστάσιο μύριζε βενζίνη, οι πυροσβέστες βρήκαν ένα μπιτόνι και ο 70χρονος, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, περιελούστηκε με βενζίνη, και αυτοπυρπολήθηκε».


PHGH TA NEA
read more "Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Κορδελιό"

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Φυγάς ο Χριστόδουλος Ξηρός - για «πολιτική απόδραση» μιλά ο δικηγόρος του

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Φυγάς ο Χριστόδουλος Ξηρός - για «πολιτική απόδραση» μιλά ο δικηγόρος του

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία καθώς ο καταδικασμένος για τον ρόλο του στην τρομοκρατική οργάνωση 17η Νοέμβρη, Χριστόδουλος Ξηρός, δεν έδωσε το παρών στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια 9ημερης άδειας που έλαβε για τις εορτές των Χριστουγέννων και ως εκ τούτου θεωρείται φυγάς. 

Η άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού λήγει κανονικά την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, καθώς την έλαβε την Πρωτοχρονιά. Ωστόσο όφειλε να δίνει καθημερινά το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, κάτι που δεν έκανε τη Δευτέρα το βράδυ, οπότε και θεωρήθηκε φυγάς έχοντας παραβιάσει τους όρους της άδειας.

Αυτή είναι η έβδομη άδεια που λαμβάνει ο Χριστόδουλος Ξηρός. Πηγές της αστυνομίας χαρακτήριζαν το πρωί της Τρίτης «ύποπτη» τη χρονική στιγμή που επέλεξε ο καταδικασθείς για τη δράση της 17Ν Χρ. Ξηρός, να παραβιάσει τους όρους της αδείας. 

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. άφηναν κάποιες ελπίδες η ξαφνική απουσία του Χρ. Ξηρού να οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, ωστόσο ήρθαν να τους διαψεύσουν οι δηλώσεις του δικηγόρου του φυγά. 

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης συνήγορος του Χρ. Ξηρού, μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «πολιτική απόδραση» που είναι «συνεπής με την πολιτική του δράση και τις απόψεις του για την ελευθερία». 

Ηταν συνεπής με τα πιστεύω του» συμπλήρωσε ο Φραγκ. Ραγκούσης και πρόσθεσε: «σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα». Υπογράμμισε ωστόσο πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον πελάτη του και πως δεν γνώριζε τις προθέσεις του.

Η αστυνομία διεξάγει μεγάλης κλίμακας έρευνες στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό του φυγά.

Αθανασίου: «Επανεξετάζουμε τη χορήγηση αδειών στους κρατούμενους της συγκεκριμένης κατηγορίας»
Οι αρχές επανεξετάζουν τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενους για τρομοκρατικές πράξεις, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τη μη εμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του κατά τη διάρκεια της άδειας, που είχε λάβει από το αρμόδιο Συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε:

«Το ευεργέτημα της άδειας των κρατουμένων, που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς σωφρονιστικούς κανόνες και τον Σωφρονιστικό Κώδικά μας, δεν μπορεί να μετατρέπεται σε μέσο αμφισβήτησης των θεσμών της χώρας και υπονόμευσης της αντεγκληματικής πολιτικής της.

Επανεξετάζουμε το όλο νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κατάδικους και ειδικά της συγκεκριμένης κατηγορίας κρατουμένων».


PHGH TA NEA
read more "Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Φυγάς ο Χριστόδουλος Ξηρός - για «πολιτική απόδραση» μιλά ο δικηγόρος του"

XRONIA POLLA STOUS GIANNIDES KAI STIS GIANNES

read more "XRONIA POLLA STOUS GIANNIDES KAI STIS GIANNES"