PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙΣ


Είναι γεγονός πως οι γυναίκες θεωρούνται πιο πολύπλοκες και απρόβλεπτες από τους άντρες.
Ωστόσο φαίνεται ότι και αυτές έχουν τα …αδύνατα σημεία- σημάδια με τα οποία μας δείχνουν αν μας γουστάρουν πραγματικά!Δώστε ιδιαίτερη προσοχή:
7)Φτιάχνει τα μαλλιά της
Αυτό σίγουρα λέει κάτι, αφού μια κοπέλα το πράττει έχοντας αυτοπεποίθηση για τον εαυτό της. Θα το κάνει επίσης για να φαίνεται ωραία μπροστά σου και εσύ να την δεις με άλλο μάτι.
6)Κοιτάει τα χείλη σου
woman2
Άμα καμιά φορά δειτε κάποια κοπέλα να σας κοιτάζει και αντιληφθείτε πως εκεί που έχει καρφωμένα τα μάτια της είναι τα χείλια σας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Όχι μόνο της αρέσετε, αλλά σίγουρα θέλει να δοκιμάσει το πως φιλάτε!
5)Να μην σταυρώνει τα πόδια
woman3
Οι γυναίκες με ανοιγμένα πόδια(μην πάει το μυαλό σας στο σεξ), είναι ανοικτές για σχέσεις και σίγουρα είναι ένα καλό σημάδι όταν το κάνουν. Από την άλλη τα σταυρωμένα πόδια, δείχνουν έναν τοίχο μπροστά σας.
4) Είναι γυρισμένη προς τα εσένα
woman4
Εκεί καταλαβαίνεις ότι θέλει να σε απολαύσει και για αυτό αλλάζει την θέση του σώματος της, ώστε να έχει καλύτερη θέα. Ουσιαστικά θέλει να σε απορροφήσει με αυτόν τον τρόπο, όσο καλύτερα γίνεται.
3)Βρίσκει λόγους να είναι κοντά σου
woman5
Άμα προσέξετε κάποια κοπέλα σε πάρτι να σας πλησιάζει όλο και πιο πολύ, σημαίνει ότι πιάσατε τζάκποτ. Σίγουρα σας γουστάρει και θέλει να κάνει κάτι μαζί σας. Είναι ακριβώς όπως οι μαγνήτες, που τραβιούνται μεταξύ τους.
2) Σου πιάνει το χέρι
woman6
Εκεί που κάθεσαι και μιλάς με το κορίτσι, σου αγγίζει το χέρι. Εκεί θέλει να δείξει ότι είναι οικεία μαζί σου και σίγουρα σε έχει πολύ ψηλά στην υπόληψη της. Είναι ένας τρόπος να σου δείξει τα συναισθήματα της.
1) Χαμογελάει ή γελάει πολύ
woman7
Άμα γελάει με το παραμικρό σου αστείο ακόμα και αν αυτό δεν είναι τόσο καλό, σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ένας λόγος που το κάνει. Είναι πολύ φανερό και θα το καταλάβετε με την μια, ότι η κοπέλα σας γουστάρει σίγουρα.
ΠΗΓΗ ΠΙΝΝΟΚΙΟ
read more "ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙΣ"

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΨΑΡΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΓΑΤΑ LOL

read more "ΨΑΡΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΓΑΤΑ LOL"

ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ


Στο εμπορικό κέντρο Trafford Center του Μάντσεστερ βρίσκεται το  πρωτότυπο ψηφιακό δοκιμαστήριο ρούχων.
Ένας μαγικός καθρέφτης έχει τοποθετηθεί στα καταστήματα και οι πελάτες μπορούν απλά να κάθονται μπροστά του και να δοκιμάζουν ρούχα.



Αν κάτι δεν τους αρέσει με μια πολύ απλή κίνηση του χεριού τους  αμέσως αλλάζουν σύνολο.
  

ΠΗΓΗ TO-GAMATO
read more "ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ"

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ "ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΚΩ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των αστυνομικών αρχών για την διερεύνηση της υπόθεσης του 75χρονου υπηκόου Γερμανίας
ο οποίος συνελήφθη σε ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι της Κω, έχοντας στη κατοχή του...
ειδικές συσκευές παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών καθώς και συσκευή επικοινωνίας με σήματα Μορς. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τον ηλικιωμένο Γερμανό να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει όταν αντελήφθη την παρουσία των αστυνομικών του Α.Τ. Ηρακλειδών που έσπευδαν για τη σύλληψή του.
Στο νησί βρίσκονται ήδη στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) ενώ ο εξολισμός του 75χρονου Γερμανού εστάλη στην Αθήνα για εξέταση του περιεχομένου του. Η χρήση συσκευής επικοινωνίας με σήματα Μόρς αν και απαρχαιωμένη χαρακτηρίζεται ως η πλέον ασφαλής σε σχέση με προηγμένες ηλεκτρονικές συσκευές

ΠΗΓΗ ΤΟ-GAMATO.
read more "ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ "ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΚΩ"

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ EUROVISION


H Ήβη Αδάμου ήταν καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του Mega  "Πρωινό μου" και εκεί μίλησε μεταξύ των άλλων, και  για τη Eurovision.Σχετικά με όσα ακούστηκαν ί στον ημιτελικό για τα μπάσα της φωνής της, η τραγουδίστρια εξήγησε ότι μεγαλώνει και η φωνή της αλλάζει αλλά υπήρξαν προβλήματα στον ήχο και ήταν λίγο βραχνιασμένη. «Είναι η κανονική μου φωνή. Έχει αλλάξει η φωνή μου και είναι λογικό γιατί μετά τα 18 συνήθως γίνεται η αλλαγή. Όταν μεγαλώνεις αλλάζει η φωνή, η δική μου έγινε πιο μπάσα. Είχαμε και μερικά προβληματάκια με τον ήχο που κι αυτό δεν μας βοήθησε, τη βραδιά του ημιτελικού συγκεκριμένα».
Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την προσπάθεια αυτή. Όσο για το κομμάτι της η ίδια νιώθει υπερήφανη. «Εγώ πιστεύω ότι ήταν ότι καλύτερο το κομμάτι για το 2012, μιας και έρχεται το καλοκαίρι. Είναι ένα κομμάτι που μιλάει για αγάπη κάτι που μας ενδιαφέρει όλους και είναι γεμάτο ενέργεια. Αυτό θέλαμε να μεταδώσουμε ενέργεια μέσα από την τηλεόραση».
Μάλιστα ακούστηκε ότι έχει υπάρξει ένσταση για τη βαθμολογία που πήρε η κυπριακή συμμετοχή. Το ΡΙΚ έχει αρχίσει να κάνει μια ένσταση αλλά δεν ξέρω για το θέμα εγώ προσωπικά, γιατί το κανάλι είναι που αποφασίζει». Περίμενε μια πιο υψηλή θέση; «Ναι, περιμέναμε μια πιο υψηλή θέση αλλά από την άλλη ξέρουμε πόσο απρόβλεπτη είναι η Eurovision και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Οπότε δεν μας φάνηκε ούτε και παράξενο».
Μετά το τέλος της Eurovision εξομολογήθηκε ότι στενοχωρήθηκε και έκλαψε λίγο αλλά πιστεύει ότι ήταν λόγω κούρασης. «Στενοχωρήθηκα και έκλεψα λίγο. Νομίζω μου βγήκε από την κούραση πιο πολύ».
ΠΗΓΗ SHOWBIZ.COM
read more "ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ EUROVISION"

YΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ


Υποψήφιο για το διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) για το 2013, επέλεξαν από κοινού ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και η Εταιρεία Συγγραφέων τον Ευγένιο Τριβιζά.
  
Το βραβείο θεσπίστηκε από τη σουηδική κυβέρνηση το 2002, στη μνήμη της δημοφιλούς συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας Άστριντ Λίντγκρεν (1907-2002), γνωστής για τις ιστορίες της με πρωταγωνίστρια την Πίπη Φακιδομύτη. 
Το βραβείο τιμά κάθε χρόνο συγγραφείς, εικονογράφους, αφηγητές ή υπέρμαχους της φιλαναγνωσίας, των οποίων το έργο αντανακλά το πνεύμα της Άστριντ Λίντγκρεν. 

Σκοπός του βραβείου είναι να αυξήσει το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους και να προωθήσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5 εκατ. σουηδικών κορονών, το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο που δίνεται για βραβείο παιδικής λογοτεχνίας.

πηγη Πρωτο Θέμα
read more "YΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ"

ΡΟΚ ΒΡΑΔΙΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ



Το συγκρότημα  οι «Lynyrd Skynyrd» θα επισκεφθούν για πρώτη φορά την Ελλάδα για να δώσει συναυλία, στις 18 του μήνα, στο γήπεδο Baseball, στο Ελληνικό.

Το καλοκαίρι ήρθε με ροκ
Ανατρεπτικό ροκ με εξαιρετικά φωνητικά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρακολουθήσουν τη συναυλία των «Evanescence» στις 20 του μήνα, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» του Βύρωνα.
Το συγκρότημα, με τη νέα του σύνθεση, αλλά πάντα με την εκπληκτική Amy Lee στα φωνητικά, θα ερμηνεύσει  επιτυχίες του. 
Το καλοκαίρι ήρθε με ροκ

Έτοιμοι για να μας εντυπωσιάσουν με ένα σόου το οποίο στηρίζεται σε εντυπωσιακή οπτικοηχητική τεχνολογία, έρχονται οι «Orbital» οι οποίοι θα παίξουν στις 23 του μήνα, στο «Utopia 12@GaziMusic Hall» 
Οι διάσημοι εκπρόσωποι της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής θα παρουσιάσουν κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Wonky» αλλά και παλαιότερες συνθέσεις τους. Την ίδια βραδιά θα εμφανιστούν ο Κωνσταντίνος Βήτα, η τραγουδίστρια των «Jessica 6» Nomi Ruiz και οι «Wise Lines». 
Το καλοκαίρι ήρθε με ροκ
«Rockwave»
Την τελευταία ημέρα του Ιουνίου, στις 30 του μήνα, θα κάνει την πρεμιέρα του το φετινό «Rockwave Festival» το οποίο θα διεξαχθεί για τρεις ημέρες στο «Terra Vibe Park», στη Μαλακάσα. Φιλοξενούμενοι της εναρκτήριας ημέρας του φεστιβάλ είναι οι «The Locos», «The Last Drive»,
«Nashville Pussy» και «Nigthstalker». Εισιτήρια προπωλούνται.
Και έπεται συνέχεια...
«EJECT» ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ
Το καλοκαίρι ήρθε με ροκ
Το «Eject Festival» επιστρέφει και το φετινό καλοκαίρι. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στις 27 του μήνα, στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου (Πλατεία Νερού) και θα παρουσιάσει ενδιαφέροντα σχήματα της διεθνούς μουσικής σκηνής. Μεταξύ αυτών και οι διάσημοι Βρετανοί ρόκερ «Kasabian» που έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας και θα παρουσιάσουν ζωντανά κομμάτια από τους πολυπλατινένιους δίσκους τους. Στη σκηνή θα ανέβουν επίσης οι γνώριμοι στο ελληνικό κοινό «James», τους οποίους είχαμε απολαύσει πριν από δύο χρόνια, αλλά και οι Miles Kane, «Band of Skulls», οι Βέλγοι «Customs» και οι Ελληνες «Whetman». Εισιτήρια για το φεστιβάλ προπωλούνται ΠΗΓΗ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
read more "ΡΟΚ ΒΡΑΔΙΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ"

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ


1215 O Τζένγκις Χαν καταλαμβάνει το Πεκίνο. 
1495 Ο Σκοτσέζος μοναχός Τζον Κορ παρουσιάζει ένα καινούργιο ποτό που παράγει: το ουίσκι.
1913 Στη Θεσσαλονίκη υπογράφεται ελληνοσερβική συνθήκη για την αντιμετώπιση του βουλγαρικού επεκτατισμού.
1917 Ο γερμανόφιλος Κωνσταντίνος Α΄ εξαναγκάζεται από την Αντάντ να παραιτηθεί. Εγκαταλείπει την ελληνική επικράτεια.
1930 Οπαδοί του Ολυμπιακού, πριν από τον αγώνα της ομάδας τους με τον Παναθηναϊκό, μεταφέρουν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ένα φέρετρο. Εκεί «θα κήδευαν» τον αντίπαλό τους μετά την ήττα του. Ομως ο ΠΑΟ κερδίζει με 8-2. 
1938 Στις ΗΠΑ κυκλοφορεί το πρώτο κόμικ με περιπέτειες του Σούπερμαν.
1952 Ο Βρετανός Μάικλ Βέντρις αποκρυπτογραφεί τη Γραμμική Β΄, γραφή των Μυκηναίων.
1998 Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με έδρα τη Φραγκφούρτη. 
2001 Βασιλική σφαγή. Στη διάρκεια φιλικού δείπνου ο διάδοχος του Νεπάλ, Ντιπέντρα, πυροβολεί και σκοτώνει οκτώ μέλη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένων του πατέρα και της μητέρας του, βασιλιά Μπιρέντρα και βασίλισσας Αϊσαούρια.

read more "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ"

TO NEO "AIDS" ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

 


Χαρακτηρίζεται το νέο «AIDS της Αμερικής» και έχει ήδη προκαλέσει συναγερμό. Ο λόγος για την αμερικανική τρυπανοσωμίαση, μια απειλητική  ασθένεια που προκαλείται από παράσιτα .

Η παρασιτική αυτή ασθένεια, που ονομάζεται επίσης νόσος Chagas, έχει ομοιότητες με τα πρώτα στάδια της εξάπλωσης της νόσου του AIDS, αφού είναι δύσκολο να διαγνωστεί και τα συμπτώματά της εμφανίζονται μετά από πολλά χρόνια.

Περίπου δέκα εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν μολυνθεί, και οι περισσότεροι ασθενείς βρίσκονται στη Βολιβία, το Μεξικό, την Κολομβία και την Κεντρική Αμερική, ενώ οι ασθενείς στις ΗΠΑ φτάνουν περίπου τους 30.000.

Η νόσος Chagas, που πήρε το όνομά της από τον Βραζιλιάνο γιατρό που την ανακάλυψε το 1909, εξαπλώνεται από παρασιτικά έντομα, μέσω μεταγγίσεων αίματος, αλλά και από μητέρα σε παιδί. Κατά προσέγγιση το ένα τέταρτο των ασθενών που προσβλήθηκαν από την ασθένεια εμφάνισαν υπερτροφία της καρδιάς ή των εντέρων, σε βαθμό που τα όργανα αυτά κάποιες φορές εξερράγησαν!

Η νόσος Chagas εντάσσεται από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στην κατηγορία των Παραμελημένων Παρασιτικών Μολυσματικών Ασθενειών, αφού δεν υπάρχει κάποια πολιτική πρόληψής της. Εκτιμάται ότι το 2008 η συγκεκριμένη νόσος προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 10.000 ανθρώπων.

Αν η νόσος διαγνωστεί εγκαίρως, μπορεί η εξέλιξή της να εμποδιστεί με μια τρίμηνη επιθετική αγωγή. Γενικά η εξέλιξη της νόσου Chagas έχει δύο φάσεις: την οξεία και τη σοβαρή. Η οξεία φάση μπορεί να μην έχει συμπτώματα, αλλά ενδείξεις όπως πυρετό, αδιαθεσία και οίδημα στο ένα μάτι. 

Μετά από αυτή τη φάση εμφανίζει ύφεση και μπορεί να περάσουν και χρόνια μέχρι να ξεκινήσει η σοβαρή φάση, με συμπτώματα όπως δυσκοιλιότητα, κοιλιακό πόνο και πεπτικά προβλήματα.
 
Κάποιες φορές το παράσιτο φτάνει μέχρι την καρδιά, όπου πολλαπλασιάζεται. Αν και τα φάρμακα για τη θεραπεία της νόσου δεν είναι τόσο ακριβά όσο αυτά για το AIDS, εμφανίζουν έλλειψη στις φτωχές χώρες της Λατινικής Αμερικής

ΠΗΓΗ ESPRESSONEWS.GR. 
read more "TO NEO "AIDS" ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ"

ETOIMAZAN TPOMOKPATIKO ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ EUROVISION


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, οι αρμόδιες αρχές απέτρεψαν εγκαίρως  τρομοκρατικό χτύπημα που  στόχο είχε τη Eurovision. 

Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Από νωρίς χθες το μεσημέρι τα μεγαλύτερα διεθνή δημοσιογραφικά δίκτυα μετέδιδαν την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας που έκανε λόγο για αποτροπή μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος που είχε ως στόχο τη ζωή του πρωθυπουργού του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλιβέι, κατά την επίσκεψή του στη βορειοδυτική περιοχή της χώρας αλλά και το σαμποτάζ της Eurovision. 

Οι τρομοκράτες είχαν σκοπό να χτυπήσουν ακόμη και μέσα στο στάδιο, αφού είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για να προκαλέσουν διεθνή σάλο και φόβο. 

Οι άνθρωποι της ελληνικής και της κυπριακής αποστολής, αν και κάνουν λόγο για μια πολύ καλά φυλασσόμενη διοργάνωση, δηλώνουν σοκαρισμένοι από την είδηση, ενώ παγώνουν στη σκέψη και μόνο του τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.
 

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας του Αζερμπαϊτζάν, οι τρομοκράτες είχαν προμηθευτεί εισιτήρια και σκοπός τους ήταν να χτυπήσουν με βομβιστικές επιθέσεις, τόσο στο «Crystal Hall» όπου διεξήχθη ο διαγωνισμός όσο και σε θρησκευτικούς χώρους, όπως τζαμιά αλλά και θρησκευτικά τουριστικά αξιοθέατα. 

Tα φώτα ήταν στραμμένα στο Μπακού λόγω της Eurovision, το γεγονός αυτό αποτελούσε  γι’ αυτούς  ευκαιρία για να δηλώσουν την παρουσία τους μέσω των διεθνών ΜΜΕ, αφού η επίθεση που ετοίμαζαν θα γινόταν ταυτόχρονα σε πολλά σημεία, αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες θύματα. 

Στόχος των τρομοκρατών ήταν μεμονωμένα γκρουπ-αποστολές της Eurovision αλλά και ξενοδοχεία όπως το «Hilton Baku» και το «JW Marriot Hotel Absheron». 


Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας επέλεξε να μην αποκαλύψει αυτή την πληροφορία στη διάρκεια της Eurovision για να μην προκαλέσει πανικό ανάμεσα στους πολίτες και τους ξένους προσκεκλημένους.

ΠΗΓΗ ESPRESSONEWS.GR
ΠΗΓΗ
read more "ETOIMAZAN TPOMOKPATIKO ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ EUROVISION"

ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ORANGE ΠΗΡΕ "ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ"


Το μυθιστόρημα  το The Song of Achilles [Το τραγούδι του Αχιλλέα] που είναι εμπνευσμένο από την ελληνική αρχαιότητα της Μαντλίν Μίλερ κέρδισε το φετινό Βραβείο  Μυθιστορήματος Orange .
Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στην αρχαία Φθία και αφηγείται τη γνωριμία του Πάτροκλου με τον Αχιλλέα, την ανάπτυξη του στενού δεσμού τους και την αναχώρησή τους για την Τροία στο πλευρό των Αχαιών. 
Η Μαντλίν Μίλερ, που γεννήθηκε στη Βοστώνη, σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Μπράουν και δράμα στο Γέιλ, όπου ειδικεύτηκε στην προσαρμογή ιστοριών της αρχαίας ελληνικής και λατινικής λογοτεχνίας για το σύγχρονο κοινό. Ζει στη Νέα Αγγλία όπου διδάσκει ως φιλόλογος σε γυμνάσιο. Το The Song of Achilles, το οποίο έγραφε τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
 Η βραβευμένη μυθιστοριογράφος έλαβε έπαθλο 30.000 στερλινών και την «Μπέσι»,  το μπρούντζινο μικρό γλυπτό με το οποίο τιμούνται  οι νικήτριες του Orange.
 Το Βραβείο Orange Μυθιστορήματος θεσπίστηκε το 1996 για να τιμήσει και να προωθήσει την παγκόσμια γυναικεία λογοτεχνική γραφή . Απονέμεται κάθε χρόνο στο καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς που γράφτηκε από γυναίκα στα αγγλικά. 
Με το βραβείο έχουν τιμηθεί η Τέα Όμπρεχτ το 2011 για τη Γυναίκα του Τίγρη (Πατάκης, 2012), η Μπάρμπαρα Κινγκσλόβερ το 2010 για το The Lacuna (2010), η Μέριλιν Ρόμπινσον το 2009 για το Στο σπίτι (Εν πλω, 2012), η Τσιμαμάντα Αντίτσι το 2008 για το Δακρυσμένος ήλιος (Ψυχογιός, 2008), η Λάιονελ Σράιβερ το 2006 για το Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν(Μεταίχμιο, 2010).

read more "ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ORANGE ΠΗΡΕ "ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ""

NEW YORK TIMES-ΗΤΡΟΪΚΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΙΔΙΑ


 Τα χρήματα του ελληνικού δανείου επιστρέφουν στους δανειστές της Ελλάδας, αφήνοντας ελάχιστα για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας, αναφερει η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρεται στο άρθρο.

Oπως επισημαίνεται στο άρθρο, καταρρίπτοντας το μύθο που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας - ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει».

«Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Όπως εξηγεί στους New York Times ο Τόμας Μάγιερ, σύμβουλος της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη «η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στη τρόικα, αφού η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της».

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται έναν σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είπε σχετικά με τη τρόικα: «Διασφάλισαν το ποσό για τις εσωτερικές δαπάνες να είναι τόσο μικρό, ώστε η Ελλάδα να υποχρεωθεί να αυξήσει δραματικά τα δικά της έσοδα».ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ

Πώς γίνεται αυτό; Μέσω της συνεχούς συσσώρευσης φορολογικών εσόδων σε μία διαλυμένη οικονομία. «Η κατάσταση μοιάζει παράλογη. Οι ευρωπαϊκές Αρχές δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα ώστε η Ελλάδα να ξεπληρώνει τα λεφτά που δανείζεται από εκείνους» συνεχίζει το δημοσίευμα. «Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς "δάνειο" - τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς "τόκο"» σχολίασε ο Στέφαν Ντίο της UBS.

«Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο οι κυβερνήσεις δεν χρεοκοπούν όπως οι επιχειρήσεις. Οι δανειστές δεν μπορούν να τις διαλύσουν, να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματά τους. Έτσι οι δανειστές έχουν κίνητρο να διασφαλίσουν ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι τους δανείζουν τα χρήματα» προσθέτει το δημοσίευμα και καταλήγει: «Μία λαϊκίστικη κυβέρνηση μπορεί να δελεαστεί να διακόψει την αποπληρωμή του χρέους, εκτός ευρωζώνης και χωρίς το βάρος των τόκων. Προκειμένου να βοηθήσει τους ηγέτες της Ελλάδας να αντισταθούν σε αυτό τον πειρασμό, η λογική της τρόικα, είναι να τους βοηθήσει να εξυπηρετήσουν το χρέος άμεσα».

read more "NEW YORK TIMES-ΗΤΡΟΪΚΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΙΔΙΑ"

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

DESTE TH KANOUN TA MONTELA PRIN THN PASARELA

FotoModels_08

πιάνει μια γυναίκα το στήθος μιας άλλης είναι φυσιολογικό! Θα μου πείτε το… τσεκάρει! Αυτό κάνουν και τα μοντέλα στη φωτογραφία με αρχηγό την...
Gloria Patrizi τη καλλονή που «φυσάει» στις πασαρέλες! Πρόσφατα έβαλε σιλικόνη στο στήθος της και θέλησε να τη δείξει στις φίλες της! έτσι την ώρα που άλλαζαν ρούχα στα παρασκήνια είπαν να δουν πόσο καλά είναι τα στήθη τους. Άρχισαν να πιάνονται τα κορίτσι και δείτε ζούληγμα!!!



ΠΗΓΗ ICITINEWS
read more "DESTE TH KANOUN TA MONTELA PRIN THN PASARELA"

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΦΤΩΧΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ


Ξεκίνησαν φτωχοί κι έφτασαν στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας. Δεν είχαν εύπορους γονείς, αλλά μπορούν να συντηρήσουν οικονομικά αρκετές από τις επόμενες γενιές τους.
 Άρα όλοι έχουν ελπίδες να γίνουν πλούσιοι μια μέρα.
Ο λόγος για δέκα κροίσους του πλανήτη, οι οποίοι παρόλο που έζησαν φτωχά παιδικά χρόνια περιβάλλονται πλέον σήμερα από λάμψη και πλούτο. Τους δισεκατομμυριούχους που ξεκίνησαν από το μηδέν κι έφτασαν στο σημείο να τρώνε με χρυσά κουτάλια καταγράφει το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό Businessweek.
Πρώτος στη λίστα είναι ο 77χρονος Sheldon Adelson ο οποίος μεγάλωσε σε μία οικογένεια όπου ο πατέρας δούλευε ως ταξιτζής. Άρχισε να εργάζεται ως εφημεριδοπώλης στην ηλικία των 12 και αργότερα παράτησε το σχολείο για να γίνει ρεπόρτερ, πωλητής ειδών τουαλέτας σε μοτέλ, κτηματομεσίτης, κλπ. Η τύχη του άλλαξε όταν ήρθε σε επαφή με την Comdex, μία ετήσια εμπορική έκθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Συνέχισε την πορεία του χτίζοντας στο Λας Βέγκας ξενοδοχεία και καζίνο.
Ακολουθεί ο 66χρονος John Paul DeJoria που γεννήθηκε από γονείς μετανάστες και είχε δύσκολα παιδικά χρόνια περνώντας ένα διάστημα της ζωής του σε μία ανάδοχη οικογένεια στο ανατολικό Λος Άντζελες. Εργάστηκε ως κλητήρας και υπάλληλος σε βενζινάδικο για να στήσει τελικά μια επιχείρηση προϊόντων για τα μαλλιά, με αρχικό κεφάλαιο μόλις 700 δολάρια!
Perierga.gr - Κροίσοι που γεννήθηκαν φτωχοίΣτην τρίτη θέση του καταλόγου βρίσκεται ο επίσης 66 ετών Larry Ellison, ο οποίος γεννήθηκε στο Μπρούκλιν από ανύπαντρη μητέρα, η οποία ζήτησε από τους θείους του να τον μεγαλώσουν στο Σικάγο. Ωστόσο μετά από πολλές δουλειές του ποδαριού ίδρυσε το 1977 μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού την Oracle.
Ακολουθεί ο 64χρονος Harold Hamm που μεγάλωσε αρμέγοντας αγελάδες, ταΐζοντας κότες και μαζεύοντας τα αυγά τους. Στην ηλικία των 20, αγόρασε ένα υδροφόρο όχημα για να μεταφέρει διατρητικά υγρά και να προμηθεύει τις μονάδες γεώτρησης. Αυτή ήταν η επιχείρηση που εξελίχθηκε στην Continental Resources.
Στη λίστα φιγουράρει και ο 89χρονος George Joseph, γιος ιδιοκτήτη λιβανέζικου εστιατορίου στη Δυτική Βιρτζίνια. Όταν αποφοίτησε, ξεκίνησε να εργάζεται στην Occidental Life σαν αναλυτής συστημάτων το πρωί και σαν ασφαλιστής το βράδυ. Το 1962 ίδρυσε την Mercury General στο Λος Άντζελες και τη μεταμόρφωσε σε μια κερδοφόρο επιχείρηση με έσοδα 3,1 δισ. δολαρίων το 2009.
Έπεται ο Kirk Kerkorian (93 ετών). Οι γονείς του ήταν Αρμένιοι μετανάστες. Κέρδισε τα πρώτα σοβαρά χρήματα, πετώντας με βομβαρδιστικά αεροσκάφη, αλλά τελικά τον κέρδισε ο κατασκευαστικός κλάδος, και είναι υπεύθυνος για την κατασκευή πολλών από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του Λας Βέγκας.
Γιος ενός υδραυλικού και μιας σερβιτόρας ο 75χρονος Kenneth Langone δούλευε σαν σκαφτιάς ή βοηθός στο γκολφ ενώ φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Bucknell. Στη δεκαετία του ’70 συνεργάστηκε με τον Bernard Marcus και ξεκίνησαν την Home Depot (HD) εισήχθη στο χρηματιστήριο το 1981.
Περίοπτη θέση στη λίστα κατέχει ο 71χρονος Ralph Lauren που εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο για να υπηρετήσει στο στρατό. Εργάστηκε σαν υπάλληλος στην Brooks Brothers, κι έπειτα δούλεψε σκληρά ως πωλητής γραβατών. Στη συνέχεια ξεκίνησε να σχεδιάζει γραβάτες και αργότερα ξεκίνησε την Polo (RL) με κεφάλαια 50.000 δολαρίων που δανείστηκε από τον σχεδιαστή Norman Hilton.
Ο 57χρονος Howard Schultz μεγάλωσε στις εργατικές κατοικίες του Μπρούκλιν, με ένα πατέρα που δούλευε ως εργάτης πότε στη μία και πότε στην άλλη δουλειά. Μετά το Λύκειο δούλεψε στη Xerox και το 1979 έγινε γενικός διευθυντής για τη σουηδική εταιρεία καφέ φίλτρου Hammarplast. Αυτή η δουλειά τον έφερε κοντά στην Starbucks Coffee Co.
Από τον κατάλογο του Business δεν θα μπορούσε να λείπει η … βασίλισσα των τοκ σόου Oprah Winfrey. Γεννήθηκε στο Μισισίπι σε απόλυτη φτώχεια και μεγάλωσε στο Μιλγουώκι. Στα 19 της χρόνια προσελήφθη ως η πρώτη Αφρο-αμερικανή ανταποκριτής της τηλεόρασης του Νάσβιλ. Το 1983, έφυγε για το Σικάγο για να ξεκινήσει το talk show AM Chicago που αργότερα μετονομάστηκε σε The Oprah Winfrey Show.
πηγή: imerisia.gr
read more "ΦΤΩΧΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ"

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΙΚ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ EUROVISION?


Το ΡΙΚ σκοπεύει να διαμαρτυρηθεί στην EBU, όσον αφορά κάποια γεγονότα που αφορούν τα αποτελέσματα και την ψηφοφορία του τελικού της Eurovision! 
Σύμφωνα με το ShowTime-cy το ΡΙΚ μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ζητήσει αναλυτικά όλα τα έγραφα γενικά με την ψηφοφορία των χωρών αλλά και της κριτικής επιτροπής γιατί η κυπριακή αποστολή έχει προβληματιστεί με δύο γεγονότα! Πώς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έδωσε ούτε ένα βαθμό στην Κύπρο και στην Ηβη Αδάμ, ενώ αρκετοί φοιτητές δεν μπορούσαν να ψηφίσουν μέσω televoting. Και δεύτερον η Βουλγαρία, η χώρα όπου κατάγεται η μητέρα της Ήβης Αδάμου και η μοναδική ίσως χώρα που η κύπρια εκπρόσωπος έκανε δυνατό promotion, πώς γίνεται να μην έδωσε ούτε ένα βαθμό στην κυπριακή αποστολή;
Τέλος, η κριτική επιτροπή της Κύπρου, που ψήφισε στον μεγάλο τελικό της Eurovision, δεν έδωσε.... ούτε ένα βαθμό στο Αζερμπαϊτζάν, το 8αρι πως γίνεται να πήρε η χώρα που φιλοξενούσε τον θεσμό από την Κύπρο; Υπάρχει βέβαια ένα μικρό ενδεχόμενο να το ψήφισε ο.... λαός!
Ερωτήματα που ενδεχομένως κρύβουν μικρά ή μεγάλα μυστικά και που ίσως λυθούν μετά την διαμαρτυρία του ΡΙΚ!
ΠΗΓΗ gossip-tv.gr

read more "ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΙΚ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ EUROVISION?"

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΔΡΟΣΕΡΑ SMOOTHIES


Tα smoothies φτιάχνονται σε πολλες παραλλαγές και είναι η πιο δροσερή απόλαυση του καλοκαιριού. Η βασική συνταγή παρασκευής τους συνδυάζει κάποιο φρούτο, φρουτοχυμό και πάγο, όμως μπορούμε  να χρησιμοποιήσουμε διάφορα υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις αλλά και τη φαντασία μας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον πάγο με παγωμένα φρούτα ή γάλα ή γιαούρτι και να δημιουργήσουμε μια εντελώς πρωτότυπη γεύση. Σας προτείνουμε3 συνταγές για γευστικά smoothies για να επιλέξετε αυτο που ταιριάζει περισσότερο στις γεύσεις σας.
1.Kλασικό 
Υλικά: 1/2 φλιτζ. χυμός πορτοκάλι, 1/2 φλιτζ. φράουλες, 1 μπανάνα, κομμένη σε ροδέλες, 1 μπάλα παγωτό γιαουρτι και θρυμματισμένο πάγο ή παγάκια.
Εκτέλεση: 1. Bάζετε στην κανάτα του μπλέντερ το χυμό του πορτοκαλιού, τις φράουλες και την μπανάνα και σφραγίζετε καλά το καπάκι. 2. Tα χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά. 3. Aνοίγετε το καπάκι της κανάτας, ανακατεύετε τα υλικά, προσθέτετε την μπάλα του παγωτού, κλείνετε το καπάκι και τα ξαναδουλεύετε στη δυνατή ταχύτητα για ακόμα 1 λεπτό. 4. Aνοίγετε και πάλι το καπάκι της κανάτας, ανακατεύετε τα υλικά , προσθέτετε τα παγάκια και τα ξαναχτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα ως που να δέσουν και γίνουν ένα πυκνό μείγμα. 5. Aδειάζετε το smoothie σε ποτήρια, γαρνίρετε με όποιο φρούτο θέλετε.
2.ΓΕΥΣΗ ΜΠΑΝΑΝΑ





Υλικά:  
1 μπανάνα κομμένη
 1 κουτ. γλ. χυμός λεμόνι, 1 κουτ.σούπ. μέλι, 1/4 φλιτζ. γιαούρτι, φλιτζ. γάλα,  παγάκια
Εκτέλεση: 1. Pίχνετε στην κανάτα του μπλέντερ το χυμό του λεμονιού, την μπανάνα και το γάλα και σφραγίζετε καλά το καπάκι. 2. Δουλεύετε στη μεσαία ταχύτητα του μπλέντερ για 3 λεπτά. 3. Aνοίγετε το καπάκι της κανάτας, ανακατεύετε τα υλικά, προσθέτετε το μέλι και το γιαούρτι, κλείνετε το καπάκι και τα ξαναχτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα για ακόμα 1 λεπτό. 4. Aνοίγετε και πάλι το καπάκι, ανακατεύετε τα υλικά, προσθέτετε τον πάγο και ξαναχτυπάτε με το μπλέντερ στη δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι τα υλικά να δέσουν και να γίνουν ένα πυκνο μείγμα. 5. Aδειάζετε το smoothies σε ποτήρια, γαρνίρετε με όποιο φρούτο θέλετε και σερβίρετε. 

3 ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
Υλικά:
 1 φλιτζ. χυμός μήλου, 120 γρ. ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια, 5 φράουλες, 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, 3 παγάκια
Εκτέλεση: 1. Bάζετε στην κανάτα του μπλέντερ το χυμό του μήλου, τα ακτινίδια, τις φράουλες και την μπανάνα και σφραγίζετε καλά το καπάκι. 2. Tα χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά. 3. Aνοίγετε το καπάκι της κανάτας, ανακατεύετε τα υλικά , προσθέτετε τον πάγο, κλείνετε το καπάκι και τα ξαναχτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να  δέσουν και γίνουν ένα πυκνό μείγμα. 4. Aδειάζετε το smoothies σε ποτήρια, γαρνίρετε με ένα φρούτο της αρεσκείας σας.



read more "ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΔΡΟΣΕΡΑ SMOOTHIES"

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ "ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ" ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Την Kυριακή το μεσημέρι  η Δήμητρα Αλεξανδράκη αναστάτωσε με την καυτή της παρουσία την παραλία Μακένζυ στη Λάρνακα.





Το καυτό κίτρινο μαγιό  και το καλλίγραμμο κορμί του εντυπωσιακού μοντέλου μαγνήτισε τα βλέμματα των παρευρισκομένων, και όχι άδικα.

ΠΗΓΗ: zougla.com
read more "ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ "ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ" ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ"

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΠOIEΣ EINAI ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΤΗΣ EUROVISION


Πριν το διαγωνισμό ήταν ένα από τα φαβορί και το αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή της Ρωσίας να συμμετέχει με τις χαριτωμένες γιαγιάδες τις  Buranovskiye Babushki.
Ποιες είναι όμως οι χαριτωμένες γιαγιάδες που έκλεψαν καρδιές στο Μπακού; H μεγαλύτερη είναι 76 χρονών και είναι η Natalia Pugachova και η μικρότερη είναι 43! ετών και είναι η Olga Tuktaryova. Η ιστορία του παραδοσιακού συγκροτήματος, ξεκινάει από πολύ παλιά. Οι γιαγιάδες όμως έγιναν γνωστές το 2008 όταν τις ανακάλυψε ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός σε μια παραδοσιακή γιορτή στην πόλη Βuranovo από την οποία κατάγονται.
Mετά ήλθε η επιτυχία. Το συγκρότημα γράφει δικά του τραγούδια και είναι δημοφιλές στη Ρωσία. Πλέον είναι και στην Ευρώπη αφού κατάφεραν να ανέβουν στην δεύτερη θέση του διαγωνισμού.Οι Buranovskiye Babushki δεν αποτελούνται μόνο από τις έξι κυρίες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, αλλά από πολλές...γιαγιάδες!
Στο προφίλ τους στο facebook έχουν φωτογραφίες τους όταν ήταν νέες! Αξίζει να τις δεις:
Η 74χρονη Valentina Pyatchenko




Η 74χρονη Ekaterina Shklyaeva



 Η 73χρονη Galina Koneva



Η 76 χρονη  Natalia Pugachova



Η 63χρονη  Granya Baysarova



Όσο για την 43 χρονη Olga... δεν χρειάζεται ακόμα φωτογραφία από τα νιάτα της

Αν η Όλγα δεν φορούσα αυτά τα ρούχα και είχε μακιγιάζ θα φαινόταν αρκετά νεώτερη...

To γύρο του Dιαδικτύου κάνει
 η  πιο κάτω φωτογραφία: 

read more "ΠOIEΣ EINAI ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΤΗΣ EUROVISION"

ΓΙΝΕΤΕ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ...ΣΕΞ


Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πρίνστον με  έρευνά τους μας λένε ότιι όσο πιο συχνά έχουμε σεξουαλική επαφή τόσο διευρύνεται ο εγκέφαλός μας  και πολλαπλασιάζονται οι συνάψεις του. Έτσι λειτουργεί καλύτερα, γρηγορότερα και γίνεται μεγαλύτερος,... ο εγκέφαλος.

Κάνοντας μελέτες σε ποντίκια, τα αποτελέσματα έδειξαν πως στα αρσενικά ποντίκια που έκαναν σεξ σε τακτική βάση, ο εγκέφαλός τους μεγάλωσε καθώς επίσης και οι συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων τους. Σαν πιθανή εξήγηση του φαινομένου οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι τα έμπειρα σεξουαλικά ποντίκια είχαν λιγότερο άγχος και ήταν πρόθυμα να τρώνε το φαγητό τους σε ξένο περιβάλλον σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ποντίκια.


read more "ΓΙΝΕΤΕ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ...ΣΕΞ"

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK




Η Eurovision τελειωσε, με την Ελλάδα  την 17η θέση και η Ελευθερία ετοιμάζεται πλέον για άλλα πράγματα στη ζωή της.
Η τραγουδίστρια έγραψε  μήνυμα στην επίσημη σελίδα της στο Facebook


 «Τι Αφροδισιακό ταξίδι! Απόλαυσα πραγματικά το κάθε λεπτό. Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για όλη σας την υποστήριξη τους τελευταίους δύο μήνες. Προσπάθησα να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό και έδωσα πολλή δουλειά και προσπάθεια σε εκείνα τα τρία μαγικά λεπτά στη σκηνή στο Μπακού. Ασχέτως αποτελέσματος, πάντα το ταξίδι μετράει. Και, πριν το καταλάβεις έχει τελειώσει, έχει γραφτεί στην ιστορία και ένας καινούργιος κύκλος ξεκινάει. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί γνώρισα και συνεργάστηκα με πολύ σημαντικά άτομα μέσω αυτής της διαδικασίας. Γίναμε μια δυνατή ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενη που βίωσα την εμπειρία της Eurovision. Θα το έκανα ξανά και ξανά»!
alt
read more "ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK"

BLOOMBERG-TA ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΔΕΝ ΣΩΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ


Bloomberg: Το κόλπο της Μέρκελ που εκτίναξε στα ύψη το ελληνικό χρέος

Τα πακέτα διάσωσης που χορηγούνται στην Ελλάδα και εξασφαλίζονται μέσω των Μνημονίων, δεν σώζουν τους Έλληνες αλλά τους Γερμανούς φορολογούμενους και τις γερμανικές τράπεζες.

Bloomberg: Το κόλπο της Μέρκελ που εκτίναξε στα ύψη το ελληνικό χρέος
Αυτό αναφέρουν στο  Bloomberg View, τη στήλη γνώμης που υπογράφουν οι συντάκτες του πρακτορείου, έχοντας, όπως υποστηρίζουν, μελετήσει προσεκτικά τις κινήσεις κεφαλαίων στην Ευρώπη και τους ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών.
Κι αυτό γιατί όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, επισημαίνει το Bloomberg.
Οι «κακοί» Έλληνες και οι «καλοί» Γερμανοί
«Στα εκατομμύρια λέξεις που έχουν γραφτεί για την κρίση χρέους της Ευρώπης, η Γερμανία παρουσιάζεται συνήθως ως ο υπεύθυνος ενήλικος και η Ελλάδα ως το σκανταλιάρικο παιδί. Σύμφωνα με αυτήν την κλασική αφήγηση της κρίσης, η συνετή Γερμανία είναι απρόθυμη να διασώσει τον επαίτη της Ευρώπης, την Ελλάδα, η οποία δανείστηκε περισσότερα από όσα μπορούσε και τώρα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες.
Οι γερμανικές τράπεζες ήταν το μέσο διευκόλυνσης της Ελλάδας. Κυρίως λόγω των χαλαρών ρυθμίσεων, οι γερμανικές τράπεζες διέθεσαν τεράστια ποσά και έτσι απέκτησαν τα χρόνια πριν από την κρίση τεράστια έκθεση στις περιφερειακές χώρες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (ΤΔΔ), ως τον Δεκέμβριο του 2009 η έκθεση των τραπεζών στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία έφτανε στα 704 δισ. δολάρια. Ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από το συνολικό άθροισμα των κεφαλαίων τους.
Με λίγα λόγια, δάνεισαν πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαν να αντέξουν.
Οταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, σημειώνει το πρακτορείο.
Ουσιαστικά, διέσωσαν τις γερμανικές τράπεζες καθώς και τους φορολογούμενους, οι οποίοι αν δεν αποπληρώνονταν τα δάνεια θα έπρεπε να στηρίξουν αυτές τις τράπεζες. Σε αντίθεση με μεγάλο μέρος της βοήθειας προς την Ελλάδα, η στήριξη στις γερμανικές τράπεζες προσφέρθηκε αυτόματα, ως μια λειτουργία της δομής της νομισματικής ένωσης.
Πως έγινε αυτό
Οταν οι γερμανικές τράπεζες απέσυραν χρήματα από την Ελλάδα, οι άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αντιστάθμισαν συλλογικά τις συγκεκριμένες εκροές με δάνεια προς την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος.
Τα δάνεια αυτά εγγράφηκαν στον ισολογισμό της Bundesbank, της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, ως απαιτήσεις στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Ο μηχανισμός αυτός, σχεδιασμένος για να κρατά σε ισορροπία τους ισολογισμούς της ευρωζώνης, έκανε πιο εύκολη την απόσυρση των γερμανικών ιδρυμάτων από τις θέσεις τους.
Σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών, οι απαιτήσεις της Bundesbank ήταν εν μέρει μόνο ευθύνη της Γερμανίας. Αν η Ελλάδα αποκήρυσσε το χρέος της, οι απώλειες θα κατανέμονταν μεταξύ όλων των κρατών-μελών της ευρωζώνης, ανάλογα με τη συμμετοχή τους στην ΕΚΤ. Το μερίδιο της Γερμανίας θα ήταν στο 28%, σημειώνουν οι συντάκτες.
Με λίγα λόγια, τα τελευταία δύο χρόνια, μεγάλο μέρος του ρίσκου που βρισκόταν στους ισολογισμούς γερμανικών τραπεζών μεταφέρθηκε στους φορολογούμενους όλης της ευρωζώνης.
Είναι δύσκολο να υπολογιστεί ακριβώς πόσο επωφελήθηκε η Γερμανία από την ευρωπαϊκή της διάσωση.
Μια ένδειξη θα ήταν το ποσό που απέσυραν οι γερμανικές τράπεζες από τις χώρες της ευρωζώνης από την έναρξη της κρίσης. Σύμφωνα με την ΤΔΔ, τράβηξαν 353 δισ. δολάρια από τον Δεκέμβριο του 2009 ως το τέλος του 2011. Μία άλλη ένδειξη θα ήταν η αύξηση των απαιτήσεων της Bundesbank στις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης. Αυτή αντιστοιχεί σε 466 δισ. ευρώ από τον Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο του 2012, αλλά περιλαμβάνει και μη Γερμανούς καταθέτες, που μετέφεραν τα χρήματά τους σε γερμανικές τράπεζες.
Στον αντίποδα, η Ελλάδα έλαβε συνολικά 340 δισ. ευρώ σε επίσημα δάνεια για να ανακεφαλαιοποιήσει τις δικές της, για να αντικαταστήσει τα κεφάλαια που έφυγαν στο εξωτερικό, για να αναδιαρθρώσει το χρέος της και να βοηθήσει τις τράπεζες να τα βγάλουν πέρα. Μόνο 15 δισ. ευρώ ήρθαν κατευθείαν από τη Γερμανία. Τα υπόλοιπα προήλθαν από την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Η αλλαγή της χρηματοπιστωτικής έκθεσης της Γερμανίας έχει τεράστια σημασία για τον ηγετικό της ρόλο στην απάντηση της Ευρώπης στην κρίση, διαπιστώνει το Bloomberg View.
«Προτού οι γερμανικές τράπεζες τραβήξουν πίσω τα κεφάλαιά τους, διακινδύνευαν να χάσουν πολλά λεφτά στην περίπτωση που η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ. Τώρα οι ζημίες θα επιμεριστούν μεταξύ των φορολογούμενων όλης της ευρωζώνης - ιδίως της Γαλλίας, οι τράπεζες της οποίας έχουν ακόμα πολλά ενεργά δάνεια στην Ελλάδα. Ενδεχομένως, αυτό εννοούν ορισμένοι Γερμανοί αξιωματούχοι όταν λένε ότι η ευρωζώνη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια ελληνική έξοδο».
Τώρα η Γερμανία θα πρέπει να δεχθεί όσα είχε αρνηθεί
Ωστόσο, το κόστος από επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα επιστρέψει στη Γερμανία. Αν ο τραπεζικός πανικός και η αναταραχή στις αγορές ανάγκαζαν την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και άλλες χώρες να φύγουν και αυτές από το ευρώ, οι απώλειες θα εξαφάνιζαν μεγάλο μέρος των κεφαλαίων των γερμανικών τραπεζών. Πιθανή διάλυση του ευρώ θα είχε σημαντικές επιπτώσεις και στις εξαγωγές της Γερμανίας, ενώ θα διακινδύνευε και την ύπαρξη της ίδιας της Ε.Ε. και την προσπάθεια να μην επαναληφθούν οι φρικαλεότητες των δύο παγκοσμίων πολέμων.
Για να αποτρέψει αυτήν την κατάληξη, με ή χωρίς την Ελλάδα, η Γερμανία θα πρέπει να κάνει όσα έχει αρνηθεί ως τώρα και ακόμη περισσότερα. Θα πρέπει να συμφωνήσει να επιτραπεί στην ΕΚΤ να καλύψει το χρέος των κρατών-μελών. Να συναινέσει στη δημιουργία ενός μηχανισμού στην ευρωζώνη που θα μετέφερε χρήματα σε οικονομικά αδύναμες χώρες, με τον ίδιο αυτοματοποιημένο τρόπο με τον οποίο έγινε η διάσωση της Γερμανίας. Και επίσης να δεχθεί ένα κοινό ευρωπαϊκό ταμείο ασφάλισης των ανέργων θα ήταν ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Την ώρα που η Αγκελα Μέρκελ επεξεργάζεται ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην ευρωπαϊκή κρίση, πρέπει να έχει καλά στο μυαλό της ότι η χώρα της χρωστάει πολλά στο ευρωσύστημα όπως και η Ελλάδα, καταλήγει η ανάλυση.
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ
read more "BLOOMBERG-TA ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΔΕΝ ΣΩΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ"

Η ΜΕΡΚΕΛ "ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ" ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ


Εντόπισε το Βερολίνο στη... Ρωσία

Το Βερολίνο βρίσκεται στη... Ρωσία σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο 
Ανγκελα Μέρκελ, η οποία σε βίντεο που κάνει τον γύρο του 
Διαδικτύου, δεν μπορεί να εντοπίσει  τη γερμανική πρωτεύουσα!

Εντόπισε το Βερολίνο στη... Ρωσία
 Η γκάφα της Μέρκελ, η οποία θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με γκάφες του Τζορτζ 
Μπους του νεότερου, έγινε μπροστά στα μάτια μαθητών ενός διεθνούς Ευρωπαϊκού 
Σχολείου του Βερολίνου την ώρα του μαθήματος της γεωγραφίας. Η Γερμανίδα καγκελάριος
, αν και της ζητήθηκε από τους μαθητές αρχικά να βρει τη γενέτειρά της το Αμβούργο, μόνη 
της διάλεξε
 να δείξει στον χάρτη (ο οποίος ήταν λευκός και είχε μόνο τα περιγράμματα των ηπείρων χωρίς 
τα σύνορα των χωρών) το Βερολίνο, όμως, όπως διαπίστωσε και η ίδια, η Ρωσία είναι πολύ κοντά στη Γερμανία.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ
read more "Η ΜΕΡΚΕΛ "ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ" ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ"

Πτώση της μετοχής τουFacebook


Οι ενεργοί χρήστες του Facebook πλησιάζουν το 1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως, τα 500 εκατομμύρια από αυτούς το επισκέπτονται καθημερινά και μένουν συνδεδεμένοι περισσότερο απ’ όσο σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα. Η μετοχή του Facebook όμως που εισήχθη στον NASDAQ του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης στις 18 Μαΐου όχι μόνο δεν εκτοξεύθηκε όπως όλοι περίμεναν, αλλά ύστερα από πέντε ημέρες πτώσης έφθασε στα 32 από τα 38 δολάρια. Πολλοί μιλούν για «φούσκα»: είναι λογικό το Facebook, που ιδρύθηκε μόλις πριν από οκτώ χρόνια, να αποτιμάται στα 104 δισ. δολάρια, όσο δηλαδή τα McDonald’s; Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξετάζει το ενδεχόμενο να ερευνήσει αν ανάδοχοι και σύμβουλοι έδωσαν αναθεωρημένες οικονομικές προβλέψεις επιλεκτικά σε ορισμένους μεγαλοεπενδυτές κάνοντάς τους να ξεφορτωθούν μετοχές.



Ο 28χρονος ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ αντιμετωπίζει τώρα το μεγαλύτερο στοίχημά του: θα μπορέσει να μετατρέψει την τεράστια βάση χρηστών σε ανάλογα διαφημιστικά έσοδα; Πέρυσι αυτά έφθασαν «μόλις» το 1 δισ. δολάρια. Ομως 1 δισεκατομμύριο χρήστες δεν είναι κάτι που προσπερνά κάποιος εύκολα. Γι' αυτό από τη στιγμή που η μετοχή του Facebook κέρδισε την πρώτη ημέρα της εισαγωγής της μόνο 23 σεντ και έκτοτε κατέγραψε πτωτική πορεία όλοι προσπαθούν να εξηγήσουν το γιατί.
«Οι πανεπιστημιακοί οικονομολόγοι απορούν με τον σάλο που προκάλεσε στα μέσα ενημέρωσης η προσφορά των μετοχών του Facebook. Αν μια μετοχή έχει αποτιμηθεί σωστά όταν αρχίζει η διακίνησή της - αν, με άλλα λόγια, η τιμή της εκπροσωπεί τις απόψεις του μέσου επενδυτή - τότε είναι εξίσου πιθανό να πέσει όσο και να ανέβει τις πρώτες ημέρες. Ακριβώς όπως όταν στρίβουμε ένα νόμισμα είναι εξίσου πιθανό να φέρουμε κορόνα ή γράμματα» λέει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Νίκολας Μπαρμπέρης, καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ.
«Δύο συγκεκριμένα πράγματα συνέβαλαν ενδεχομένως στις κακές επιδόσεις της μετοχής του Facebook. Πρώτον, οι μετοχές συνήθως ανεβαίνουν τις πρώτες ημέρες της διακίνησής τους στο χρηματιστήριο λόγω του ότι τις αγοράζουν ενθουσιωδώς οι μεμονωμένοι επενδυτές. Ομως στους μεμονωμένους επενδυτές δόθηκε ένα μεγαλύτερο από το συνηθισμένο ποσοστό της αρχικής δημόσιας προσφοράς, το οποίο πιθανώς αποδυνάμωσε την επίπτωση αυτή. Δεύτερον, η General Motors ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα περιορίσει τη διαφήμισή της στο Facebook, κάτι το οποίο ίσως συνέβαλε στην αρνητική αντίδραση».
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Facebook είναι ότι οι μισοί από τους χρήστες του το επισκέπτονται πλέον μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Ομως δεν έχει βρεθεί ακόμα τρόπος για να φθάνουν και σ' αυτούς οι διαφημίσεις που βλέπουν όσοι το επισκέπτονται από τον υπολογιστή τους. Η έμφαση του Ζούκερμπεργκ δεν είναι πλέον τόσο στο να κερδίζει νέους χρήστες όσο στο να κάνει τους υπάρχοντες να παραμένουν ακόμα περισσότερη ώρα συνδεδεμένοι - ώστε να έχουν ακόμα περισσότερη ώρα στη διάθεσή τους για να δουν διαφημίσεις. Και μάλιστα οι προσωπικές πληροφορίες που αναγκαστικά δίνουν οι χρήστες του Facebook χρησιμοποιούνται για την καλύτερη στόχευση των διαφημίσεων.
«Το Facebook τοποθετεί τις βάσεις για να φέρει επανάσταση στην ηλεκτρονική διαφήμιση» λέει στο «Βήμα» ο κ. Ρικ Σάμερ, αναλυτής μετοχών στη Morningstar, εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών δεδομένων από το Σικάγο. Εκτιμά ότι η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης θα διατηρήσει τους χρήστες της μελλοντικά διότι «υπάρχει "κόστος αποχώρησης". Είναι απίθανο να φύγουν αν δεν μπορούν να πάρουν μαζί τους το δίκτυο των φίλων τους, το περιεχόμενο και τις εφαρμογές».
«Αν και η εταιρεία δεν έχει αναπτύξει τις διαφημιστικές της δυνατότητες στα κινητά τηλέφωνα, αναμένουμε σημαντικά διαφημιστικά έσοδα από τον τομέα αυτό στην επόμενη διετία» συνεχίζει ο Σάμερ παρομοιάζοντας το διαφημιστικό κοινό του Facebook με εκείνο της τηλεόρασης.
Ο ίδιος εντοπίζει δύο ρίσκα: πρώτον, οι ρυθμιστικές αρχές να απαγορεύσουν στο Facebook να δίνει στους διαφημιστές προσωπικές πληροφορίες των χρηστών του και, δεύτερον, η υπερβολική διαφήμιση ή η ανησυχία για παραβίαση της ιδιωτικότητας να οδηγήσουν σε μαζική έξοδο χρηστών. Ομως θεωρεί ότι μακροχρόνια το Facebook «θα μεταφράσει την τεράστια βάση χρηστών σε τεράστια αύξηση κερδών».
Στην αρχική δημόσια προσφορά η μετοχή του Facebook ήταν «υπερτιμολογημένη» λέει μιλώντας στο «Βήμα» o κ. Λουκάς Καραμπαρμπούνης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Επιπλέον, «μια πρόβλεψη της Morgan Stanley ότι το Facebook θα έχει χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη τα επόμενα χρόνια ενδεχομένως να συνέβαλλε στη μείωση της ζήτησης των μετοχών του». Προσθέτει εξάλλου ότι «η όλη υπόθεση δείχνει ίσως ότι οι επενδυτές πήραν κάποια μαθήματα από το επίπονο σκάσιμο της "φούσκας" των dot-com στα τέλη της δεκαετίας του 1990».

Κώστας Αζαριάδης
«Είναι αβέβαιη η εμπορική αξία των κοινωνικών μέσων»
«Η εξέλιξη της μετοχής του Facebook έχει τα χαρακτηριστικά "φούσκας", πράγμα το οποίο σε έναν βαθμό αντικατοπτρίζει υπερβολικές προσδοκίες για το πόσο γρήγορα θα αυξηθούν τα κέρδη της εταιρείας» λέει μιλώντας στο «Βήμα» οΚώστας Αζαριάδης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον του Σεντ Λούις. «Το Facebook είναι ένα κοινωνικό μέσο με περισσότερους από 900 εκατομμύρια χρήστες και η τιμή της μετοχής του εξαρτάται από τις προσδοκίες για τα κέρδη που θα έχει στο μέλλον από διαφημίσεις».
Οι προσδοκίες για τη μετοχή του Facebook, μας εξηγεί τηλεφωνικά από τις ΗΠΑ, βασίζονται στην ελπίδα ότι οι χρήστες θα κοιτάζουν σοβαρά τις διαφημίσεις που υπάρχουν στην ιστοσελίδα αυτή και θα αγοράζουν τα προϊόντα. «Με βάση την ελπίδα ότι οι νέοι κυρίως χρήστες θα κάνουν τα ψώνια τους μέσω Facebook, καθώς και το γεγονός ότι η νέα γενιά δεν χρησιμοποιεί πλέον τόσο το e-mail αλλά το έχει αντικαταστήσει με το Facebook, οι προσδοκίες αυξήθηκαν».
Προς το παρόν, προσθέτει, οι ελπίδες αυτές δεν έχουν επαληθευθεί. Φέρνει το παράδειγμα της General Motors, η οποία διέκοψε τις διαφημίσεις της στο Facebook διότι δεν είδε τις πωλήσεις να ευνοούνται ιδιαίτερα από αυτές.«Υπάρχει αβεβαιότητα για την εμπορική αξία των κοινωνικών μέσων».
Ο κ. Αζαριάδης δεν συντάσσεται με την άποψη που γράφτηκε στον Τύπο, ότι το γεγονός πως το Facebook ενέπλεξε 33 τράπεζες και χρηματιστηριακές στην εισαγωγή του στο χρηματιστήριο περιόρισε πολύ τις ανεξάρτητες φωνές που θα εξέφραζαν τον αντίλογο στις υπερ-προσδοκίες. «Σε όλες τις δημόσιες πωλήσεις ιδιωτικών εταιρειών στις οποίες η χρηματιστηριακή αξία αναμένεται πολύ υψηλή ανακατεύονται πολλοί. Αυτό γίνεται για να μοιραστούν το ρίσκο, διότι εγγυώνται την τιμή της μετοχής» λέει.
Ο ίδιος δεν βλέπει παρατυπίες στη δημόσια προσφορά του Facebook - η οποία θα ερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές μήπως τυχόν ορισμένοι επενδυτές είχαν καλύτερη πρόσβαση από άλλους σε πληροφορίες καθοριστικές για τη μετοχή.«Εχω παρακολουθήσει πολλές πωλήσεις μετοχών τεχνολογικών εταιρειών όπου η αξία αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες για το μέλλον» λέει. Φέρνει το παράδειγμα της μετοχής της Τράπεζας της Ελλάδος, «η οποία πριν από λίγα χρόνια κόστιζε 50 ευρώ, ενώ σήμερα μόλις ένα. Αυτό σημαίνει ότι περιορίστηκαν οι προσδοκίες των ανθρώπων για την Τράπεζα της Ελλάδος» και ότι όσοι την αποτιμούσαν στα 50 ευρώ στο πρόσφατο παρελθόν «είχαν άδικο. Η μετοχή δεν είναι παρά ένα στοίχημα για το μέλλον».
Τον ρωτάμε αν θα αγόραζε μετοχές του Facebook. «Αν ήμουν νέος, και δεν πλησίαζα στη σύνταξη, θα αγόραζα τεχνολογικές μετοχές, όχι μόνο του Facebook αλλά και της Google και του iPhone της Apple, των οποίων η αξία αυξήθηκε πολύ και δικαιολογημένα. Ενας φρόνιμος επενδυτής δεν βάζει όλα τα αβγά σε ένα καλάθι. Υπάρχει πιθανότητα το εμπορικό κομμάτι του Facebook να γίνει πολύ σημαντικό».


Η παρέα που γράφει την ψηφιακή ιστορία του 21ου αιώνα

Ντάστιν Μόσκοβιτς
Ενας κροίσος με ποδήλατο
Συγκάτοικος του Ζούκερμπεργκ στο Χάρβαρντ και συνιδρυτής του Facebook από το οποίο αποχώρησε το 2008 για να ιδρύσει την Asana, μια εφαρμογή για τη βελτίωση της απόδοσης στον χώρο εργασίας. Επειδή είναι οκτώ ημέρες μικρότερος από τον Ζούκερμπεργκ, πέρυσι το «Forbes» τον ανακήρυξε νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο λόγω του μεριδίου που διατηρεί στο Facebook. Εγκατέλειψε τις σπουδές Οικονομικών στο Χάρβαρντ για να ακολουθήσει τον Ζούκερμπεργκ στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνιας. Ανέλαβε επικεφαλής των προγραμματιστών και ήταν υπεύθυνος της αρχιτεκτονικής της ιστοσελίδας του Facebook. Αν και ζάπλουτος, πηγαίνει με ποδήλατο στη δουλειά και πετάει στην τουριστική θέση. Είναι αρραβωνιασμένος με την πρώην δημοσιογράφο Κάρι Τούνα, την οποία γνώρισε σε ραντεβού στα τυφλά.

Σον Πάρκερ
«Ρίσκαρε προτού κάνεις οικογένεια»
Ο 33χρονος συνιδρυτής του Napster, ιστότοπου για την ανταλλαγή μουσικών αρχείων, γνώρισε τον Ζούκερμπεργκ λίγους μήνες μετά την ίδρυση του Facebook και υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της εταιρείας. Αναγνώρισε αμέσως τις δυνατότητες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και αντέκρουσε τους όποιους δισταγμούς του Ζούκερμπεργκ. Είναι επίσης συνιδρυτής μεταξύ άλλων του Causes, της μεγαλύτερης ιντερνετικής πλατφόρμας για τον ακτιβισμό. Δισεκατομμυριούχος και αυτός, ακολούθησε τη συμβουλή του ωκεανογράφου πατέρα του: «Αν είναι να πάρεις ρίσκα, πάρ' τα νωρίς, πριν αποκτήσεις οικογένεια». Πριν ακόμα τελειώσει το λύκειο, τα χόμπι του - το χάκινγκ και ο προγραμματισμός υπολογιστών - του επέτρεπαν να κερδίζει περισσότερα από 63.000 ευρώ τον χρόνο, γι' αυτό έπεισε τους γονείς του να μην πάει πανεπιστήμιο και ν' αρχίσει απευθείας επιχειρηματική καριέρα.

Σέριλ Σάντµπεργκ
Χρυσή μεταγραφή από την Google
Υπ' αριθμόν δύο του Facebook, πήγε στην εταιρεία το 2008 από την Google. Μητέρα δύο παιδιών, παραδέχεται ότι «δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής. Υπάρχει από τη μια η δουλειά, από την άλλη η προσωπική ζωή και καμία ισορροπία». Συμβουλεύει τις εργαζόμενες γυναίκες να βρουν έναν σύζυγο που θα αναλαμβάνει τις μισές δουλειές του σπιτιού. Η 42χρονη κάτοχος ΜΒΑ από το Χάρβαρντ ήταν προσωπάρχης του υπουργείου Οικονομίας επί Μπιλ Κλίντον και το 2001 έγινε αντιπρόεδρος της Google. Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του «Time» με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο το 2012. Γνωρίστηκε με τον Ζούκερμπεργκ σε ένα πάρτι το 2007 και σύσφιξαν τις σχέσεις τους στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός τον Ιανουάριο του 2008.

Εντουάρντο Σάβεριν
Ο «συνιδρυτής» που ξενιτεύθηκε
Γεννήθηκε σε εύπορη οικογένεια του Σάο Πάολο της Βραζιλίας πριν από 30 χρόνια, μεγάλωσε στο Μαϊάμι και σπούδασε Οικονομικά στο Χάρβαρντ, όπου έγινε ένας από τους συνιδρυτές του Facebook. Τα τελευταία τρία χρόνια ζει στη Σιγκαπούρη και πέρυσι αποποιήθηκε την αμερικανική υπηκοότητα για φορολογικούς λόγους - διακινδυνεύοντας να μην του επιτραπεί να πατήσει ξανά το πόδι του στις ΗΠΑ αν υιοθετηθεί πρόταση νόμου για την τιμωρία όσων ακολουθούν αυτή την πρακτική. Ηταν ο οικονομικός διευθυντής του Facebook. Ομως, όσο η εταιρεία μεγάλωνε, διαμάχες και διαφορές απόψεων με τον (πρώην καλύτερο φίλο του) Ζούκερμπεργκ συνέβαλλαν στην απομάκρυνσή του. Αλληλομηνύθηκαν αλλά βρέθηκε εξωδικαστικός συμβιβασμός του οποίου οι όροι δεν ανακοινώθηκαν ποτέ, εκτός από το ότι ο Σάβεριν διατηρεί τον τίτλο του συνιδρυτή του Facebook.
πηγη Βήμα
read more "Πτώση της μετοχής τουFacebook"