PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΑΠΗ

read more "ΑΓΑΠΗ"

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ

Το "Κόμμα των Ανοήτων", δημιουργήθηκε στην Ελβετία και διαμαρτύρεται 
για τη διαρκή χρονοτριβή που παρουσιάζει η διαδικασία περικοπής των παχυλών
 μισθών στελεχών των δημόσιων επιχειρήσεων.Οι παχυλοί μισθοί των δημοσίων
 υπαλλήλων "κόβονται" αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε σύμφωνα με τους
 "Ανόητους".
Εκτός από τους "Ανόητους"  στην Ελβετία υπάρχουν πολλά ανάλογα
 κόμματα. Όπως αυτό των ζώων ή των αυτοκινήτων, που ζητά την αύξηση
 του ορίου ταχύτητας
read more "ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ"

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ VIDEO 2008

read more "ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ VIDEO 2008"

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΗ ΓΗ


Δορυφόρος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, διαπίστωσε σύμφωνα με το BBC, ότι το διάστημα “πλησίασε” τη Γη. Το άνω όριο της γήινης ατμόσφαιρας, η ιονόσφαιρα, είναι τελικά πολύ χαμηλότερα από ό,τι θεωρείτο μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα το διάστημα - το οποίο αρχίζει εκεί που τελειώνει η ατμόσφαιρα- να είναι πιο κοντά στη Γη. Η ιονόσφαιρα - το στρώμα φορτισμένων σωματιδίων που... περιβάλλει τον πλανήτη μας στο άνω τμήμα της ατμόσφαιρας- βρίσκεται σήμερα σε υψόμετρο περίπου 420 χλμ., κατά 200 χλμ. χαμηλότερα από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες. Η συμπεριφορά της...

ιονόσφαιρας είναι σημαντική, επειδή οι διαταραχές στη δομή της μπορούν να προκαλέσουν ανωμαλίες στις δορυφορικές επικοινωνίες και στα ραντάρ......

Η ιονόσφαιρα είναι απρόβλεπτη, καθώς ορισμένες φορές προκαλεί διακοπές στη μετάδοση των ραδιοκυμάτων από τους δορυφόρους προς τη Γη και άλλες φορές όχι, με συνέπεια οι επιστήμονες, αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις, ιδίως των ΗΠΑ, να προσπαθούν να κατανοήσουν το φαινόμενο και να προβλέψουν έγκαιρα τα πιθανά τεχνικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Η ιονόσφαιρα συνίσταται σε αδύναμο πλάσμα, ένα στρώμα όπου το υπεριώδες φως του ήλιου έχει διασπάσει τα συστατικά άτομα και μόρια της άνω ατμόσφαιρας σε ελεύθερα ηλεκτρόνια και θετικά ιόντα. Και όπως τα κύματα φωτός διαθλώνται όταν διέρχονται από το νερό, κάτι ανάλογο συμβαίνει στα ραδιοκύματα, όταν αυτά κινούνται μέσα από τα φορτισμένα σωματίδια της ιονόσφαιρας.
Ο στρατιωτικός δορυφόρος C/NOFS των ΗΠΑ τέθηκε σε ελλειπτική ισημερινή τροχιά φέτος τον Απρίλιο, σε υψόμετρο 400 έως 860 χλμ., με σκοπό να μελετήσει το αινιγματικό φαινόμενο της ιονόσφαιρας. Διαθέτει αισθητήρες καταγραφής της πυκνότητας και της θερμοκρασίας του πλάσματος, καθώς επίσης της ισχύος και της διεύθυνσης των ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων στο εσωτερικό της ιονόσφαιρας. Μια από τις πρώτες -και αναπάντεχες- ανακαλύψεις του δορυφόρου ήταν ότι η ιονόσφαιρα τελικά βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν.Όπως ανακοίνωσαν οι γεωφυσικοί στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, εκτιμούσαν ότι βρισκόταν σε υψόμετρο 640 χλμ. τη νύχτα και 960 χλμ. τη μέρα, ενώ αυτή εντοπίστηκε στα 420 χλμ και η πυκνότητά της βρέθηκε αρκετά χαμηλότερη της αναμενομένης. Η κύρια εξήγηση έχει να κάνει με την ηλιακή δραστηριότητα: η ιονόσφαιρα αντιδρά άμεσα στον 11ετή κύκλο ηλιακής δραστηριότητας και αυτή σήμερα βρίσκεται σε πολύ “ήσυχη” φάση. Ο δορυφόρος επίσης παρατήρησε δομές, με τη μορφή “φυσαλίδων”, στο εσωτερικό του πλάσματος της ιονόσφαιρας, οι οποίες είναι αυτές, οι οποίες παραμορφώνουν, εξασθενούν ή μπλοκάρουν τελείως τα ραδιοκύματα που προσπαθούν να φθάσουν στην επιφάνεια της Γης. Το επόμενο βήμα θα είναι, με τη βοήθεια του δορυφόρου, να κατανοήσουν οι επιστήμονες πώς δημιουργούνται και εξελίσσονται αυτές οι “φυσαλίδες”, ώστε να μπορούν κάποτε να εκδίδουν έγκαιρες προειδοποιήσεις για τα επερχόμενα τεχνικά προβλήματα. 


ΠΗΓΗ : 
Περίεργα - PERIERGAA: Το διάστημα “πλησίασε” τη Γη! 
read more "ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΗ ΓΗ"

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΚΙΝΕΣ-Η ΠΙΟ ΚΟΝΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


 Η 22χρονη Bridgette Jordan από το Sandoval του Illinois είναι η πιο κοντή γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.




Το ύψος της φτάνει μόλις τα 68,6 εκατοστά ενώ μαζί με τον αδερφό της έχουν το ρεκόρ των πιο κοντών αδερφών του κόσμου. Ο Brad είναι 20 χρονών και μαζί με την αδερφή του φτάνουν τα 1.6 μέτρα ύψος!

Η 22χρονη είναι μέλος των cheerleader του Κολεγίου Kaskaskia, όπου τραγουδά και χορεύει.
Η Bridgete «πήρε» τον τίτλο της τουρκάλας Elif Kocaman, η οποία έχει ύψος 72,5 εκατοστά!
Τα δύο αδέρφια πάσχουν από ένα τύπο νανισμού που επιστημονικά καλείται Majewski osteodysplastic primordial dwarfism type II.
Η πιο κοντή γυναίκα του κόσμου (3)
Ζουν με τους γονείς τους και σπουδάζουν και οι δύο στο ίδιο κολέγιο.
Η πιο κοντή γυναίκα του κόσμου (4)
Όμως ενδέχεται σε λίγο καιρό να χάσει την «πρωτιά» καθώς μια έφηβη από την Ινδία, η 17χρονη Jyoti Amge, με ύψος 60,9 εκατοστά αναμένεται του χρόνου να αναγνωριστεί ως η πιο κοντή γυναίκα του κόσμου.



ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Η πιο κοντή γυναίκα του κόσμου 
read more "ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΚΙΝΕΣ-Η ΠΙΟ ΚΟΝΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ "Ελάτε να πληρωθείτε σε είδος"! | Espresso | Show Time

read more "ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ "Ελάτε να πληρωθείτε σε είδος"! | Espresso | Show Time"

Κλέψαν μέχρι και τη... μασέλα


Δύο  κακοποιοί στην Αρτα τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο ηλικιωμένες γυναίκες
και εξαφανίστηκαν, παίρνοντας ακόμη και τη μασέλα της μιας ηλικιωμένης.


Οι αδίστακτοι δράστες, φορώντας κουκούλες μπήκαν στο σπίτι των δύο 

γυναικών, ηλικίας 77 και 78 ετών, και τραυμάτισαν τις άτυχες γριούλες 
με μαχαίρι. Στη συνέχεια άρπαξαν ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από τη μία
 και την τεχνητή οδοντοστοιχία της άλλης και βγήκαν από το σπίτι αφήνοντας
  αιμόφυρτα τα θύματά τους.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στο πάρκινγκ του σπιτιού όπου ήταν 

σταθμευμένο το αυτοκίνητο του συζύγου της μιας ηλικιωμένης και
 αφαίρεσαν από μέσα δύο τραπεζικά βιβλιάρια. Με τα κλοπιμαία οι
 δύο κακοποιοί τράπηκαν σε φυγή, ενώ οι ηλικιωμένες μεταφέρθηκαν
 σε νοσοκομείο της περιοχής.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό

 και τη σύλληψη των δύο αδίστακτων δραστών, ενώ οι άτυχες
 ηλικιωμένες συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. 
read more "Κλέψαν μέχρι και τη... μασέλα"

CAR POOL Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ

Πολλοί χρήστες οργανώνονται στο  twitter  για να αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό χάος της Αθήνας.Με το hashtag #carpoolgr  προσφέρουν δωρεάν μεταφορά σε συμπολίτες τους για να τους διευκολύνουν.

Χρήστες του twitter από το πρωί ανεβάζουν μηνύματα ανακοινώνοντας τις διαδρομές τους και προσκαλώντας όσους θέλουν δωρεάν μεταφορά να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Το car pool είναι μια διαδομένη συνήθεια στην Ευρώπη εδώ και χρόνια πολύ πριν την οικονομική κρίση. Η μεσογειακή ιδιοσυγκρασία δεν το έχει συνηθίσει ακόμα, αλλά σήμερα ήταν μια δειλή εκκίνηση και για τους Έλληνες μιας και δεν κινείται κανένα απολύτως μέσο μαζικής μεταφοράς και απεργούν παράλληλα και τα ταξί.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα μηνύματα με χιούμορ που άφησαν διάφοροι χρήστες του twitter

-"Ελληνορώσσων/Νεό Ψυχικό με προορισμό Άνω Κυψέλη σε 10 λεπτά .Προσοχή είμαι με μηχανή και αν βρέχει θα κάνουμε και μπάνιο #carpoolgr"

-"Λέω να μεταναστεύσω. Θα με πετάξει κανείς; #carpoolgr"

-"Περνάει κανείς από Χαλκοκονδύλη κύριοι και κυρίες; Το απογευματάκι;  #carpoolgr (Όχι ΠΑΣΟΚοι, ευχαριστώ)"

-" Άκουσα ότι η Στάη αναγκάστηκε να απολύσει τον οδηγό της! Κανείς να την βοηθήσει; #carpoolgr"

-"Πάω στο διάολο και ακόμα παρά πέρα, προτάσεις δέχομαι μόνο από βουλευτές. #carpoolgr"
read more "CAR POOL Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ"

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

BHMA-Διπλωματική αντεπίθεση Ερντογάν για τις γεωτρήσεις



Προχωρά σε συμφωνία για ορισμό υφαλοκρηπίδας με το ψευδοκράτος
Διπλωματική αντεπίθεση Ερντογάν για τις γεωτρήσεις
Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη.

Η Τουρκία εξακολουθεί να διατηρεί υψηλά τους τόνους για το θέμα των κυπριακών γεωτρήσεων καθώς, παρά το ότι ο Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε προς το παρόν τη χρήση στρατιωτικής βίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ετοιμάζεται να ορίσει την υφαλοκρηπίδα με το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος ώστε να αρχίσουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Άγκυρα και το ψευδοκράτος θα ορίσουν τα μεταξύ τους θαλάσσια σύνορα και θα εκδώσουν άδειες για την εξόρυξη φυσικών πόρων, προφανώς σε απάντηση για τις κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το κρατικό δίκτυο TRT μετέδωσε μάλιστα ότι τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το ίδιο δίκτυο μετέδωσε δηλώσεις του Ερντογάν που φέρεται να είπε ότι η κίνηση των Ελληνοκύπριων είναι «ανεύθυνο, προκλητικό και μονομερές βήμα». Προειδοποίησε δε τις εταιρείες που θα εργαστούν με την Κυπριακή Δημοκρατία με αποκλεισμό από έργα στην Τουρκία.


Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Τούρκος πρωθυπουργός απέκλεισε προς το παρόν τη χρήση στρατιωτικής βίας εκ μέρους της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, ο Ταγίπ Ερντογάν συνέδεσε τις κυπριακές γεωτρήσεις στο περίφημο «Οικόπεδο 12» με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λέγοντας ότι οι κινήσεις της Λευκωσίας θα μπορούσαν να αναβάλουν το προγραμματιζόμενο - για τον Οκτώβριο - Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν έγιναν μετά τη συνάντηση, περίπου μιάμισης ώρας, που είχε με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Ο τούρκος Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι γεωτρήσεις δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. «Η ελληνοκυπριακή διοίκηση και το Ισραήλ κάνουν κάτι τρελό στη Μεσόγειο» δήλωσε ο κ. Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολία». Και στο σημείο αυτό έριξε τη «βόμβα» ότι «ετοιμαζόμαστε για συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Ελλάδα σύντομα. Είναι ένα βήμα (σσ. οι κυπριακές γεωτρήσεις) για να σαμποταριστεί η συνάντηση».

Το ερώτημα που απασχολεί την Αθήνα είναι τι μπορεί να σημαίνει η δήλωση Ερντογάν. Θέλει να ακυρώσει το Ανώτατο Συμβούλιο; Θέλει απλώς να το αναβάλλει; Ή μήπως επιθυμεί να επηρεάσει την νεότευκτη ελληνοϊσραηλινή σχέση υπονοώντας ουσιαστικά ότι αυτή, σε συνδυασμό με τον ρόλο της Κύπρου και το θέμα της ενέργειας, απειλεί την ελληνοτουρκική προσέγγιση; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δεν είναι εύκολες και σίγουρα θα απασχολήσουν τις επόμενες ώρες τους κορυφαίους παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας αλλά και την κυβέρνηση.

Το θέμα της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ κυριάρχησε στη συνάντηση Ομπάμα - Ερντογάν. Και από τη δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού ότι η Αγκυρα δεν πρόκειται προς το παρόν να προχωρήσει στη χρήση στρατιωτικών μέσων στην Ανατολική Μεσόγειο ώστε να αποτρέψει τις γεωτρήσεις. Αντίθετα, επανέλαβε ότι η Αγκυρα θα προχωρήσει στις δικές της γεωτρήσεις. Καθίσταται σαφές, σημείωναν ενημερωμένες πηγές, ότι το μήνυμα Ομπάμα υπέρ της αποφυγής ακραίων ενεργειών και περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης υπήρξε αρκετά αυστηρό.

Οι τουρκικές κινήσεις τις τελευταίες ώρες θυμίζουν την τακτική «μία κρύο, μία ζέστη». Το νορβηγικό σκάφος «Bergen Surveyor», το οποίο έχει ναυλώσει η Αγκυρα για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, επέστρεψε χθες στον Κόλπο της Αττάλειας. Μέχρι στιγμής δεν έχει μπει σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως του Καστελορίζου.

Την ίδια στιγμή, η Αγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για τη δέσμευση περιοχής με σκοπό τη διεξαγωγή αεροναυτικής άσκησης νοτίως της Κύπρου, εντός του FIR Λευκωσίας. Στη ΝΟΤΑΜ αναφέρεται ότι θα πραγματοποιηθεί άσκηση με δύο πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στη θαλάσσια περιοχή 55 μίλια βόρεια της πλατφόρμας του γεωτρύπανου που εκτελεί έρευνες για φυσικό αέριο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Αγκυρα προγραμματίζει να βγάλει φρεγάτες στη Μεσόγειο, προφανώς σε μία κίνηση επίδειξης ισχύος. Ωστόσο, πολλές εξ' αυτών βρίσκονται ήδη στην ευρύτερη περιοχή και δεν βγαίνουν από τους τουρκικούς ναυστάθμους.

Πάντως, όλα αυτά δεν πτοούν τη Λευκωσία και το Τελ Αβίβ. Το γεωτρύπανο της αμερικανοεβραϊκής εταιρείας Noble Energy δουλεύει σε εντατικούς ρυθμούς ενώ και οι δύο χώρες προγραμματίζουν κινήσεις που να δείχνουν τη σύσφιγξη των σχέσεών τους. Στο πλαίσιο αυτό, μεταβαίνει στην Κύπρο στις 10 Οκτωβρίου, για διήμερη επίσκεψη, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.
ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=420974
read more "BHMA-Διπλωματική αντεπίθεση Ερντογάν για τις γεωτρήσεις"

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ



Η
πρώτη γνωριμία της  Ευρώπης με τον καπνο εγινε το 1511, 

 κυρίως από τα πρόσωπα του άμεσου
 περιβάλλοντος του Χριστόφορου Κολόμβου. Στη Γαλλία 
, η καλλιέργεια του καπνού εισήχθη το 1560
 , στη Γερμανία το 1565 και στην Αυστρία το 1560 για 
σκοπούς θεραπευτικούς.
Ο Φραγκίσκος Πουκεβίλ  βιβλίο του "Ταξίδι στην Ελλάδα" 
γράφει  ο καπνός ήρθε στην Ελλάδα
 από δυο Γάλλους εμπόρους που καλλιέργησαν τα πρώτα φυτά
 στη Θεσσαλονίκη. Στην Ανατολική
 Μακεδονία και Θράκη η συστηματική καλλιέργεια του καπνού 
άρχισε στις πρώτες δεκαετίες του
 19ου αιώνα.
Στοιχεία συναντά κανείς από το 1860 και μετά εκτάσεις και 
παραγόμενο προϊόν. Τότε η περιοχή 
άνηκε στο Σαντζάκι της Δράμας που υπάγονταν στο πασαλίκι
 της Θεσσαλονίκης Τμήμα της
 Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Το σαντζάκι περιλάμβανε τους καζάδες 
Δράμας, Πραβίου, Καβάλας, 
Σαρή Σαμπάν, Γενησσέας και Κομοτηνής. Κάλυπτε 1.800.000 
στρέμματα και οι κινήσεις του 
προϊόντος γίνονταν από τα Λιμάνια Καβάλας και Πορτο Λάγος.
Η πρώτη ποικιλία καπνού καλλιεργήθηκε
 σε Χρυσούπολη, Γενησέα, Ξάνθη Οι περιοχές
 αυτές είχαν εξαιρετικά καπνά γνωστά σε όλη την Τουρκία
 με το όνομα χρυσόφυλλα
Η επεξεργασία των καπνόφυλλων που
 γίνονταν στα σπίτια των παραγωγών.
Οι καπνοπαραγωγοί παρέδιδαν καπνά 
στους καπνεμπόρους που τα επεξεργάζονταν στις 
πόλεις Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα, Ελευθερούπολη, 

Δοξάτο, σε χάνια και αποθήκες.
Σύντομα όμως οι μεγάλοι καπνέμποροι και οι 
εξαγωγικοί οίκοι έφτιαξαν ιδιόκτητες καπναποθήκες 
ξοδεύοντας τεράστια ποσά για την εποχή εκείνη. 
Τα περισσότερα καπνά από την Θράκη  πήγαιναν   στην Τουρκία. 





Η επεξεργασία του καπνού ήθελε εργατικά χέρια έτσι από τις αρχές 
του 20ου αιώνα αναπτύχθηκε 
ένα δυναμικό εργατικό κίνημα που ήξερε την δύναμη του αλλά κα
ι υπερασπίζονταν την 
προσπάθεια για καλύτερες συνθήκες δουλειάς μεγαλύτερες απολαβές
 και διασφάλιση του
 επαγγέλματος. Οι καπνεργάτες ήταν ζωντανά στοιχεία μιας πολιτισμικής 
κοινωνίας , όπως 
ήταν αυτή της Καβάλας , και μέσο διάδοσης νέων ιδεών. Εδώ έγιναν 
και τα πρώτα συνδικαλιστικά
 σωματεία αλλά και οι πρώτες απεργίες, λέξη άγνωστη για τα δεδομένα 
της εποχής σε μια άκρως 
συντηρητική και καταπιεστική Οθωμανική διοίκηση.
Το "μπόλιασμα" του καπνεργατικού δυναμικού από τους πρόσφυγες 
στην αρχή της δεκαετίας 
του 1920 ήταν η αφετηρία νέων αγώνων και η "χρυσή" εποχή του 
τοπικού συνδικαλιστικού 
κινήματος όπου το επάγγελμα του καπνεργάτη ήταν ιδιαίτερα αξιό
λογο με οικονομικές απολαβές
 και κοινωνική αναγνώριση.
Το 1921 στην Καβάλα υπήρχαν 4654 καπνεργάτες, το 1922 με τον
 ερχομό των Ελλήνων της 
Μικρά Ασίας του Πόντου και της Θράκης ο αριθμός των καπνεργατών
 έφθασε τους 9400. Για 
τα επόμενα χρόνια ο αριθμός τους αυξάνεται επίσης, και το 1925 έχουμε 
τον αριθμό ρεκόρ 
καπνεργατών που είναι 12.543 άνθρωποι.

ΟΙ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΕΣ
Οι καπνεργάτες ήταν η κυρίαρχη εργατική δύναμη του Ελληνικού 
\εργατικού δυναμικού
 κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου. Αποτελούσαν δε τον πολυπληθέστερο 
και πλέον 
συμπαγή κλάδο της εργατικής τάξης με ισχυρή παρουσία στις πόλεις Καβάλα, 
Θεσσαλονίκη και Βόλο.
Ήταν το καπνικό ζήτημα ένα από τα φλέγοντα θέματα της ελληνικής κοινωνίας
 το πρώτο
 ουσιαστικά τέταρτο του περασμένου αιώνα.
Ο καπνός ήταν το βασικό εξαγωγικό προϊόν της Μακεδονίας και Θράκης και
 έδινε ουσιαστικά 
ζωή στις πόλεις Καβάλα και Θεσσαλονίκη. Ειδικά μετά το 1922 αποτέλεσε και 
την διέξοδο στην 
ανεργία για χιλιάδες πρόσφυγες έλληνες, που κυνηγημένοι, έφθαναν στην γη
 της Β. Ελλάδας.
Από τις αρχές του 20ου αιώνα οι ξένες καπνεμπορικές
 εταιρίες εξήγαγαν επεξεργασμένο καπνό απασχολούσαν 
δε χιλιάδες χριστιανούς και μουσουλμάνους εργάτες.
Το υψηλό κόστος της επεξεργασίας ώθησε τους 
Αμερικανούς εμπόρους να επιχειρήσουν εξαγωγή 
ακατέργαστων καπνών από το Λιμάνι της Καβάλας 
το 1909 αυτό δεν κατέστη δυνατό αφού οι 
καπνεργάτες αντέδρασαν και είχαμε τις πρώτες 
απεργίες και συγκρούσεις.
Αλλος τρόπος με τον οποίο επιχείρησαν οι έμποροι 
να μειώσουν το κόστος των προς εξαγωγή καπνών
ήταν η απαλλαγή των ειδικευμένων εργατών και η 
πρόσληψη στην θέση τους γυναικών που αμείβονταν 
με πολύ χαμηλό ημερομίσθιο. Αποτέλεσμα και πάλι 
απεργίες και βίαιες συγκρούσεις. .
Μια ακόμα απεργία έχουμε τον Μάρτιο του 1914 ήταν καθοριστική
 για την τύχη των καπνεργατών και συγκλόνισε την Μακεδονία.
 Η Σοσιαλιστική Ομοσπονδία η "Φεντερασίον" είχε στις τάξεις τους
 καπνεργάτες. Η κυβέρνηση αντιμετώπιζε την πρώτη σοβαρή κρίση 
στα νέα της εδάφη..
Μετά από είκοσι ημέρες απεργίας αρκετά από τα αιτήματα των 
καπνεργατών έγιναν δεκτά από τους καπνεμπόρους. Μετά την
 άφιξη των προσφύγων και μέχρι την οικονομική κρίση του 1929
 το καπνικό ζήτημα είχε ιδιαίτερη κοινωνική ένταση και
 συγκρούσεις, όπου οι καπνέμποροι φάνηκαν αποφασισμένοι 
να μειώσουν το κόστος επεξεργασίας αλλά και να επιβάλουν 
νέες εργασιακές σχέσεις. Η κρατική εξουσία ήταν σαφώς με το 
μέρος των καπνεμπόρων. Οι εξαγωγές των καπνών έφερναν 
συναλλαγματικά οφέλη
 και ταυτόχρονα η "συμπαράσταση" στους ισχυρούς 
καπνέμπορους μείωνε την "αντίσταση" των εργατών που
 άρχισαν να κυοφορούν.. αριστερές ιδέες. Πραγματικά η πολιτική
 επιρροή των αριστερών είχε αποτελέσματα σε Θεσσαλονίκη και 
Καβάλα όπου στις εκλογές τα αποτελέσματα ήταν εμφανή.
Το 1930 η Καπνεργατική Ομοσπονδία αριθμούσε 25 σωματεία και πάνω
 από 22000 μέλη.
Η "αποσυμφόρηση" του επαγγέλματος άρχισε με την δημιουργία του ΤΑΚ
 του Ταμείου
 Ασφαλίσεως Καπνεργατών. Το οποίο επέβαλε την χρήση επαγγελματικού
 βιβλιαρίου από το 1926, που ιδρύθηκε, και καταργήθηκε η ελεύθερη
 πρόσβαση στο επάγγελμα. Η ανεργία άρχισε να φαίνεται μετά από το 1929 
και μεγάλωσε ακόμα από τότε μέχρι το 1936 που με την αλλαγή του συστήματος 
επεξεργασίας "Τόγκα" στηρίχθηκε στην
μαζική απασχόληση γυναικών στο επάγγελμα. Το 1920 οι γυναίκες ήταν 
διπλάσιες από τους άνδρες στο επάγγελμα και το 1930 τους ξεπέρασαν
 κατά εφτά φορές. 
ΠΗΓΗhttp://pkteam.g
read more "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ"

ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΡΕΧΕΙ ΓΥΜΝΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

read more "ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΡΕΧΕΙ ΓΥΜΝΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ"

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΧΟΛΗ

read more "Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΧΟΛΗ"

Τα περισσότερα piercing στον κόσμο.



Ο Rolf Buchholz από το Dortmund της Γερμανίας έχει 453 piercing σε όλο του το σώμα και κατέχει το ρεκόρ Guinness ως τον άντρα με τα περισσότερα piercing στον κόσμο.

Ο 52χρονος μηχανικός πληροφορικής έκανε το πρώτο του piercing πριν από 11 χρόνια και του άρεσε τόσο πολύ που από τότε κάνει συνεχώς.
Ο Rolf ἐχει  94 τρυπήματα μέσα και γύρω από τα χείλη του, 25 στα φρύδια, 8 στη μύτη του και   278 (!) piercing στη περιοχή των γεννητικών του οργάνων. 
 Εκτός από το πάθος του για τα piercing, ο Bucholz έχει επίσης ένα πάθος με τα τατουάζ και έχει καλύψει με διάφορα από αυτά όλο του το σώμα.


Αν και έχει τα περισσότερα τρυπήματα από κάθε άλλο άντρα στον κόσμο, ο Rolf Bucholz έχει πολύ δρόμο να διανύσει, αν θέλει να γίνει ο άνθρωπος με τα περισσότερα piercing στον κόσμο, αφού την θέση την κατέχει η Elaine Davidson, η γυναίκα με τα περισσότερα piercing στον κόσμο, η οποία έχει σχεδόν 7.000 (!) σε ολόκληρο το σώμα της. Ο Rolf, μαζί με αρκετούς άλλους κατόχους ρεκόρ, φιλοξενείται στην τελευταία έκδοση του Βιβλίου Γκίνες, το οποίο είναι διαθέσιμο προς πώληση.
 


ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Ο άντρας με τα περισσότερα piercing στον κόσμο! 
read more "Τα περισσότερα piercing στον κόσμο."

VETO σε οίκο ανοχής λόγω ανταγωνισμού!




Ο δήμος του Σίδνεϊ έθεσε veto στο να ανοίξει στην επικράτειά του ο μεγαλύτερος οίκος ανοχής της Αυστραλίας, καθώς πιστεύει ότι  το  μέγεθός του θα βλάψει την ανταγωνιστικότητα του επαγγέλματος.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν την επέκταση του οίκου «Στιλέτο» που  λειτουργεί τώρα στο προάστιο Καμπερντάουν.

Οι ιδιοκτήτες του «Στιλέτο» θέλουν να διπλασιάσουν τις δυνατότητές του με περίπου 40 δωμάτια. Θα είναι ανοικτός 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου, εκτός από τα Χριστούγεννα, και το δωμάτιο μαζί με τη «συντροφιά» και τα ποτά θα στοιχίζει 370 δολάρια Αυστραλίας.
read more "VETO σε οίκο ανοχής λόγω ανταγωνισμού!"

ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ



Τον πέταξαν από το μπαλκόνι γιατί ατίμασε την κόρη τους,  oι συγγενείς μιας κοπέλας.

Το συμβάν έγινε στην περιοχή των Δικαστηρίων στα Χανιά. Ο νεαρός είχε πάει στο σπίτι της κοπέλας του προκειμένου να περάσουν μαζί το βράδυ.

Η ίδια τον είχε ενημερώσει ότι οι δικοί της θα έλειπαν και έτσι το ερωτευμένο ζευγάρι βρήκε την ευκαιρία να περάσει κάποιες ώρες μαζί. Ξαφνικά στο σπίτι μπήκαν οι γονείς της κοπέλας μαζί με κάποιους συγγενείς τους, οι οποίοι έπιασαν το ζευγάρι την ώρα του σεξ!

Οι «εισβολείς» άρχισαν να ουρλιάζουν και να προσπαθούν να πιάσουν τον νεαρό για να τον χτυπήσουν. Ο τελευταίος, το μόνο που πρόλαβε να κάνει ήταν να φορέσει το εσώρουχό του.

Η μόνη έξοδος διαφυγής που του είχε απομείνει ήταν το μπαλκόνι, αλλά εκεί τον ακινητοποίησε το σόι της αγαπημένης του. Σε έξαλλη κατάσταση, τον πέταξαν από το δεύτερο όροφο, με αποτέλεσμα ο νεαρός να τραυματιστεί στα πόδια.


Οι εξαγριωμένοι συγγενείς  κατέβηκαν στο δρόμο και άρχισαν να τον κυνηγούν Ευτυχώς, αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο παρέλαβε τον νεαρό.
 
read more "ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ"

ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ


Αντιμέτωπες με στρατιώτες… φαντάσματα!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011, 17:16
Δύο μαθήτριες στο Χονγκ Κονγκ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μετά από λιποθυμία, καθώς όπως αφηγήθηκαν οι ίδιες, είδαν τα φαντάσματα Ιαπώνων στρατιωτών από τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι μαθήτριες, μαζί με άλλες δέκα, είχαν επισκεφθεί τους χώρους ενός εγκαταλελειμμένου σχολείου στην περιοχή New Territories, που φημολογείται ότι είναι στοιχειωμένο και όπως είπαν είδαν τα φαντάσματα ενός ολόκληρου στρατού να παρελαύνει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της South China Morning Post, τα κορίτσια το έβαλαν έντρομα στα πόδια και λιποθύμησαν. Το σχολείο, το οποίο έκλεισε το 1998, λέγεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί από τα ιαπωνικά στρατεύματα στη διάρκεια της κατοχής του Χονγκ Κονγκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
ΠΗΓΗ ΖΟΥΓΚΛΑ
read more "ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ"

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΥΡΚΙΑ «Αξίζει το ρίσκο ενός πολέμου για τα κοιτάσματα της Κύπρου»

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah αναφέρεται στην προετοιμασία των τουρκικών αρχών σχετικά με το ενδεχόμενο της εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και στην αξιολόγηση του ρίσκου του πολέμου σχετικά με τα ενεργειακά αποθέματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η απάντηση της Άγκυρας σε ερώτημα της Ουάσιγκτον πριν από μια εβδομάδα για το αν η Τουρκία προτίθεται να επέμβει στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν αρνητική.

Η Sabah αναφέρει ότι σε συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα υπό το συντονισμό του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών διαπιστώθηκε ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου στις περιοχές, όπου θα πραγματοποιήσει έρευνες η Κυπριακή Δημοκρατία, ξεπερνούν τα 15 τρισ. κυβικά μέτρα, πράγμα που χρηματικά μεταφράζεται στο ποσό των 7 τρισ. δολαρίων».

Το θέμα θα συζητηθεί, γράφει η εφημερίδα, στην τακτική συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας τον προσεχή Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τη Sabah, η έλλειψη επαρκών μελετών στο θέμα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ήταν κάτι που διατυπώθηκε ως αυτοκριτική στην κορυφή του κράτους και ότι η πρώτη εκτίμηση της κατάστασης έγινε εκ μέρους του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, το οποίο κάλεσε το 2010 ακαδημαϊκούς στο επιτελείο, για να απευθύνει το ερώτημα αν τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο αξίζουν να ληφθεί υπόψη το ρίσκο πολέμου.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η απάντηση των ακαδημαϊκών ήταν θετική, με αποτέλεσμα το επιτελείο να αρχίζει να συντάσσει λεπτομερείς εκθέσεις.

Ενδιαφέρον των  ΗΠΑ

«Οι ΗΠΑ ρώτησαν στη Διεύθυνση Θαλάσσιων Ζητημάτων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αν η Τουρκία προτίθεται να επέμβει, αλλά δεν αρκέστηκαν από την αρνητική απάντηση που έλαβαν και απηύθυναν το ίδιο ερώτημα και σε άλλες διευθύνσεις του τουρκικού κράτους».

Σύμφωνα με τη Sabah, στα σχετικά επίσημα σημειώματα της Άγκυρας σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο αναφέρονται τα εξής:

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά βρίσκεται σε άμεση επαφή με την Ελλάδα. Ακολουθεί μία πολιτική που θα φυλακίσει στον κόλπο της Αττάλειας την Τουρκία η οποία διαθέτει τις μεγαλύτερες ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οδεύουμε προς ένα σημείο καμπής»

Στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται επίσης ότι έτσι όπως έχει υπολογιστεί από την Ελλάδα και την Ελληνοκυπριακή πλευρά, η ΑΟΖ που αντιστοιχεί στην Τουρκία έχει έκταση μόνο 41.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ οι εκτάσεις 71.000 και 33.000 τετραγωνικών που υπολείπονται από τη συνολική έκταση των 145.000 τετραγωνικών μοιράστηκαν μεταξύ της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης.

Εάν η Τουρκία δεν ελέγχει την υφαλοκρηπίδα αυτή έκτασης 145.000 τετραγωνικών, αυτό σημαίνει τι δεν ελέγχει το ένα τρίτο των θαλασσών της και του πλούτου που υπάρχει σε αυτές.

Στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται ότι σε περίπτωση που δεν εμποδιστούν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 της δήθεν ΑΟΖ της ελληνοκυπριακής πλευράς που έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσουν προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου, τότε πολύ σύντομα, προς τα τέλη του 2011, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να καταβάλλει διεθνή προσπάθεια με σκοπό να αποκτήσει το δικαίωμα γεώτρησης και στα υπόλοιπα οικόπεδα. Συνεπώς η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Οδεύουμε ολοταχώς προς ένα σημείο καμπής όπου θα δοκιμαστεί η αποφασιστικότητα της Τουρκίας»
.

ΠΗΓΗhttp://www.protothema.gr/politics/article/?aid=147014
read more "ΤΟΥΡΚΙΑ «Αξίζει το ρίσκο ενός πολέμου για τα κοιτάσματα της Κύπρου»"

ΤΟ ΒΗΜΑ - Διεθνής Τύπος: Τα τρία σενάρια της χρεοκοπίας - oικονομία

read more "ΤΟ ΒΗΜΑ - Διεθνής Τύπος: Τα τρία σενάρια της χρεοκοπίας - oικονομία"

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Ορυχεία» χρυσού τα άστρα νετρονίου - science - Φυσική – Διάστημα

read more "ΤΟ ΒΗΜΑ - «Ορυχεία» χρυσού τα άστρα νετρονίου - science - Φυσική – Διάστημα"

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΡΙΑ




































































































Η Ικαρία από πολλές απόψεις είναι ένα νησί τελείως διαφορετικό
 από όλα τα άλλα που μέχρι σήμερα έχω επισκεφτεί

Περισσότερο μοιάζει με ένα καταπράσινο,
 στο μεγαλύτερο μέρος της, βουνό που 
ξεφύτρωσε μέσα από την θάλασσα με
κορυφές που φτάνουν τα 600 έως 1000
 μέτρα! Όπου δεν βλέπεις πράσινο με
 πεύκα, κυπαρίσσια, αριές, κουμαριές
 και πλατάνια, τα φαράγγια και οι ιδιόρρυθμοι
 πέτρινοι όγκοι, κυρίως στο νότιο μέρος της, 
επιβάλλουν την παρουσία τους και σε μερικά
 δε σημεία θυμίζουν τον Βώλακα της Τήνου.





































Όλα τα μεγαλύτερα και παλιότερα 
χωριά της, προφανώς από
 τον φόβο των πειρατών , είναι 
ορεινά και έχω την βάσιμη 
υπόνοια πως οι περισσότεροι Ικαριώτες 
παρά το ότι θεωρούνται νησιώτες πιθανόν 
ως γνήσιοι ορεσίβιοι να μην ξέρουν να
 κολυμπούν στην θάλασσα!
Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό τους 
δε είναι ότι δεν έχουν κανένα άγχος με 
τον χρόνο. 
Φαίνεται ότι σε αυτή την έλλειψη άγχους, 
τον μεσημεριανό ύπνο αλλά και την σωστή διατροφή 
οφείλεται και το ότι έχουν μαζί με τη Σαρδηνία και την Οκινάβα
 τα υψηλότερα ποσοστά υπερηλίκων παγκοσμίως, με αποτέλεσμα
 ενώ στην Ευρώπη μόνο το 0,1 % του πληθυσμού ζει μετά τα 90 
στην Ικαρία αυτό το ποσοστό είναι 10πλάσιο!
 Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό της γενικότερης
 φιλοσοφίας των κατοίκων του νησιού,είναι 
το κεφι για ζωη!
Όλο το νησί σου δίνει την εικόνα μιας Ελλάδας 
σχεδόν όπως ήταν πριν καμιά 25ρια χρόνια. 
























Από τους ξένους τουρίστες την Ικαρία την έχουν ανακαλύψει
μόνο μερικοί Ιταλοί και πολλά νέα παιδιά που προφανώς την
βρίσκουν φτηνή και με αρκετές δυνατότητες για ελεύθερο κάμπιγκ.
Στην Ικαρία υπάρχει και το πιο παραδοσιακό, αλλά και το πιο γνωστό
χωριό του νησιού σε υψόμετρο 440μ, ο Χριστός στις Ράχες που
έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να ζωντανεύει το βράδυ μετά τις
 9 οπότε και αποτελεί κατ΄ εξοχήν στέκι της νεολαίας που συρρέει
όλη την νύκτα και φτάνει να χορεύει γλεντώντας μετά το τοπικό
πανηγύρι ακόμα και στις 11 το πρωί την άλλη μέρα! 
Σε ένα κατάστημα εκεί μπορεί να δει κανείς ένα πλήθος
από παλιές φωτογραφίες εξόριστων μεταξύ των οποίων ήταν
 και o Μίκης Θεοδωράκης.

Η Ικαρία διαθέτει μερικές μεγάλες παραλίες όπως το Λιβάδι
στον Αρμενιστή και δίπλα την Μεσακτή στο Γιαλισκάρι
 και μερικές άλλες μικρότερες και όχι τόσο σπουδαίες.
Στο Γιαλισκάρι το εκκλησάκι της Ανάληψης σε μια μύτη
μέσα στην θάλασσα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ικαρίας.





(φωτ 7 Λιβάδι και δίπλα η Μεσακτή που καταλήγει στην μύτη με την εκκλησία της Ανάληψης, φωτ 8 το Λιβάδι, 9 η Μεσακτή με μελτέμια)
Μια άλλη ακτή στο Νας είναι σε ένα πανέμορφο τοπίο καθώς είναι συνέχεια μιας μικρής λιμνοθάλασσας στην κατάληξη ενός ρέματος. Στην ακτή κατεβαίνεις από ένα κατηφορικό μονοπάτι και αφού βγάλεις επιτυχώς το ανεβοκατάβασμα δεν χρειάζεσαι πλέον να κάνεις τεστ κοπώσεως!. Στην περιοχή υπάρχουν και τα ερείπια του ναού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος του 5ου αιώνα πΧ.



Το πρόβλημα με τις ακτές του νησιού είναι ότι όταν πιάνουν τα μελτέμια, έτσι
όπως είναι η θέση του νησιού στο Αιγαίο, τα κύματα που δημιουργούνται είναι
 μεγάλα και επικίνδυνα.





Το νησί έχει δύο λιμάνια, τον Άγιο Κήρυκο που είναι και η πρωτεύουσα
και τον αμφιθεατρικό Εύδηλο, που είναι  γραφικός.
Εμείς μείναμε στο πιο ανεπτυγμένο τουριστικά μέρος που είναι ο
Αρμενιστής  με το γραφικό του κολπίσκο όπου και υπάρχουν
αρκετές ταβέρνες με καλό αλλά όχι εξαιρετικό φαγητό που να το θυμάσαι.

Ο Πράμνειος οίνος, το κόκκινο κρασί της Ικαρίας είναι γνωστό από
 την αρχαιότητα και έχει ξεχωριστή γεύση. Ωραίο είναι το τοπικό τυρί
καθούρι και σε όσους αρέσει το τουρλού θα τους αρέσει το σουφικό.
 Αυτό που όλοι θα απολαύσουν είναι οι ντομάτες στην σαλάτα, με γνήσια γεύση
 και άρωμα ντομάτας, από τα μποστάνια του νησιού.

Το νησίείναι καταπράσινο με δάση και οι
ορεινές διαδρομές σε αυτά περνούν από περιοχές με ιδιαίτερο φυσικό
κάλος και γραφικά χωριά.



Από την Ακαμάτρα στο κέντρο περίπου του νησιού εκεί κοντά είναι επάνω σε μια κορυφή το μεσοβυζαντινής περιόδου, κάστρο του Κοσκινά ,που εποπτεύει όλες τις γύρω περιοχές μέχρι την θάλασσα.
υπέροχα είναι και τα μοναστ΄ρια  του νησιού δύο απο τα οποία ειναι η μονή Μουντέ (Ευαγγελίστριας) του 1460 ( 23) και η μονή της Οσίας Θεοκτίστης
που έφτιαξε το ησυχαστήριο της κάτω από ένα βράχο.( 24)




Και τα δύο είναι σε περιοχές, όπως άλλωστε και όλα συνήθως τα μοναστήρια με ιδιαίτερη ομορφιά, αλλά η μονή της Οσίας Θεοκτίστηςμάλλον του 1300 με τα κτίσματα κάτω από τους τεράστιους πέτρινους όγκους είναι από τις πιο ιδιόρρυθμες το δε παρεκκλήσι τηςΘεοσκέπαστης είναι όμορφα αγιογραφημένο με φρέσκο από τα τέλη του 17ου αιώνα.(25,26)
Τα Θερμά όπου υπάρχουν και τα ιαματικά λουτρά δεν θα έλεγα πως έχουν κάποια ιδιαίτερη γραφικότητα και είναι κρίμα που το παλιό ξενοδοχείο στην ακτή είναι πλέον ετοιμόρροπο.(27)



ΠΗΓΗ http://atheofobos2.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

read more "ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΡΙΑ"