PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που μεταναστεύουν στη Γερμανία, αγγίζοντας σχεδόν το 80% το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία αναφερει ότι 501.000 ξένοι εγκαταστάθηκαν στη χώρα κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012, αύξηση 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ραγδαία αύξηση των μεταναστών από χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους. Από την Ελλάδα ο αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε κατά 78% και κατά 53% από την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Το πρώτο εξάμηνο του 2012 μετανάστευσαν στη Γερμανία 15.800 Έλληνες, δηλαδή 6.900 περισσότεροι από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.


Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η χώρα θα αποφύγει το είδος της ύφεσης που πλήττει πολλές χώρες από την Ευρωζώνη.

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ

read more "ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ"

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ


Την  αντίθεσή του για την υποχρεωτική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, εκφράζει ο Iατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), καλώντας τα μέλη του, όπως έχει πράξει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, να συνεχίσουν τη συνταγογράφηση του φαρμακευτικού σκευάσματος που εκτιμούν ότι είναι κατάλληλο για τον ασθενή αναγράφοντάς το τόσο ηλεκτρονικά όσο και στο βιβλιάριο υγείας του ασθενούς.    

«Η εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος», αναφέρει ο ΙΣΑ, χαρακτηρίζοντας το μέτρο « "ύποπτο", που  θέλει να επιβάλλει η Τρόικα χωρίς να εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης».

Ο ΙΣΑ, όπως αναφέρει,  πρόκειται να εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέτρα κατά της υπουργικής απόφασης για τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας.   

Σοβαρές ανησυχίες για το μέτρο της υποχρεωτικής συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας, εκφράζει και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κάνοντας λόγο για «αμφίβολης ποιότητας φάρμακα και πλαστά φάρμακα που εισάγονται από τρίτες χώρες». 

«Το μέτρο της αποκλειστικής συνταγογράφησης βάσει της δραστικής ανοίγει την κερκόπορτα για την αθρόα εισαγωγή των ανώνυμων φαρμάκων και, αναπόφευκτα, και των πλαστών, αποτελώντας  έναν πρώτης τάξεως κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία», αναφέρει η ΠΕΦ. 
ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ  

read more "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ"