PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ "Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ'' ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο «Η Πρόκληση της Μετανάστευσης» διοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Ωνάσης το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου (9.30 έως 17.30) με τη συμμετοχή επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Στόχος του εκπαιδευτικού εργαστηρίου είναι να ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων των εκπροσώπων των πολιτικών, των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών και των ανθρώπων της τέχνης ώστε να υπάρξει ένας δημιουργικός διάλογος και ουσιαστικός προβληματισμός για τη μετανάστευση ως πρόκληση στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί παγκοσμίως
Το εκπαιδευτικό εργαστήριο εντάσσεται στην ευρύτερη προβληματική της πλατωνικής φιλοσοφίας για την ευθύνη της πολιτείας και εστιάζει στις ευθύνες του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο.
Η συζήτηση θα αναπτυχθεί σε τέσσερις άξονες: πολιτικές επιστήμες, εκπαίδευση, αστικό τοπίο και τέχνη.
Οι καθηγητές - εισηγητές είναι στις Πολιτικές επιστήμες οι Riva Kastoryano (CNRS, Paris) και Γιώργος Πρεβελάκης (Sorbonne, Paris Ι) και στην Εκπαίδευση οι Leonie Herwartz - Emden (University of Augsburg) και Θάλεια Δραγώνα (Πανεπιστήμιο Αθηνών).
ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ
read more "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ "Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ'' ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ"