PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΩΤΙΑ

 Γυναίκες Στρατιωτικών 8

Γυναίκες Στρατιωτικών 4
ΠΗΓΗ YUPII.GR
read more "ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΩΤΙΑ"

ΧΙΛΗ-BAΣΑΝΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ

Xιλή: Βασάνισαν Μέχρι Θανάτου Ομοφυλόφιλο
Τέσσερις Χιλιανοί καταδικάστηκαν για το φόνο ομοφυλόφιλου άνδρα, τον οποίο ξυλοκόπησαν και βασάνισαν μέχρι θανάτου και στη συνέχεια χάραξαν επάνω στο σώμα του σβάστικες.

Ο θάνατος του Ντανιήλ Ζαμούντιο, προκάλεσε ένα εθνικό debate στη χώρα για τα εγκλήματα μίσους, οδηγώντας το Κογκρέσο στην ψήφιση νόμου κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Σύμφωνα με τον δικαστή, οι δράστες έκαψαν τον Ζαμούντιο με τσιγάρα, τον χτύπησαν με γυάλινα μπουκάλια και έσπασαν το πόδι του με μια βαριά πέτρα, κατόπιν τον εγκαταλείψουν σε ένα πάρκο στην πρωτεύουσα της Χιλής στις 3 Μαρτίου 2012.

Την ώρα που ο δικαστής ανακοίνωνε την καταδικαστική απόφαση, η μητέρα του Ντανιήλ, ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ οι δολοφόνοι του γιου της στέκονταν αμίλητοι. Ο δικαστής δήλωσε πως οι Πατρίτσιο Αχουμάντα Γκαράι, Αλεχάντρο Ανγκούλο Τάπια, Ραούλ Λόπεζ Φουέντες και Φαμπιάν Μόρα Μόρα είναι ένοχοι για ένα έγκλημα «ακραίας σκληρότητας» και «παντελούς έλλειψης σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή».

Η ποινή θα αναγνωστεί στις 28 Οκτωβρίου, ενώ οι εισαγγελείς ζητούν ποινή φυλάκισης από οχτώ έως ισόβια κάθειρξη.

ΠΗΓΗ ΥUPII.GR
read more "ΧΙΛΗ-BAΣΑΝΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ"

ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ KYLIE MINOGUE

Μπορεί οι τελευταίες πληροφορίες να λένε πως η Kylie Minogue χώρισε μετά από πενταετή σχέση με τον Ισπανό Andres Velencoso, όμως στο προσωπικό της ημερολόγιο για το 2014 ποζάρει με τον  πιο σέξι της εαυτό.



























ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
read more "ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ KYLIE MINOGUE"

39 εκατ. ευρώ ζητά από τον Μαραντόνα η ιταλική εφορία !

 

Με κατάσχεση απειλεί τον Ντιέγκο Μαραντόνα η ιταλική εφορία για οφειλή 39 εκατ. ευρώ, τα οποία χρωστά από την εποχή που αγωνιζόταν στη Νάπολι (1984-1991).

Οι Ιταλοί εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία του 58χρονου στη χώρα και τον εντόπισαν έξω από το ξενοδοχείο που διέμενε στο Μιλάνο, την ώρα που ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Ρώμη για να παρακολουθήσει το ντέρμπι Ρόμα-Νάπολι.

Οι οφειλές του ανέρχονται στις 13 εκατομμύρια λιρέτες, το ιταλικό νόμισμα, τότε, όμως το χρέος διογκώθηκε εξαιτίας των ανεξόφλητων τόκων.

«Είμαι αθώος», υποστήριξε ο Μαραντόνα, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ANSA, ενώ υποστήριξε πως τα χρέη ανήκουν στον τότε ιδιοκτήτη και πρόεδρο της Νάπολι, Κοράντο Φερλαϊνο.

«Μου ασκούν δίωξη στην χώρα των φόρων! Εγώ δίνω μόνο αγάπη στον κόσμο και τις αθλητικές μου εμφανίσεις να με θυμούνται χωρίς να έχω πληγώσει ποτέ κανένα. Όμως τώρα θα πρέπει να υποστώ τις κακές προθέσεις και τον δόλο ορισμένων», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

read more " 39 εκατ. ευρώ ζητά από τον Μαραντόνα η ιταλική εφορία !"

ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ

Ξυλοκοπήθηκαν  πέντε Πακιστανοί εργάτες από τους εργοδότες τους, κτηνοτρόφους στην περιοχή Μεσσαρά Κρήτης, γιατί αρνήθηκαν να δουλέψουν, αφού ήταν απλήρωτοι. Η αστυνομία συνέλαβε τους μετανάστες, καθώς δεν έχουν άδειες παραμονής, ενώ οι δράστες ακόμη αναζητούνται.


Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι πέντε Πακιστανοί δεν εμφανίστηκαν στο ποιμνιοστάσιο όπου εργάζονται, καθώς -όπως είπαν στους αστυνομικούς- ήταν για μήνες απλήρωτοι και επιπλέον η συγκεκριμένη ημέρα ήταν αργία για τους μουσουλμάνους.

Οι δύο κτηνοτρόφοι εργοδότες τους, πατέρας και γιος, τους αναζήτησαν και όταν τους βρήκαν τους ξυλοκόπησαν άγρια. Κατά πληροφορίες, χρησιμοποίησαν λοστούς και μαγκούρες. Στη συνέχεια οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν, καθώς δεν έχουν έγγραφα. Οι δράστες αναζητούνται.

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ
read more "ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ"

Η ΒΜW H MEΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ

Σάλος  προκλήθηκε στη Γερμανία από την αποκάλυψη ότι το κόμμα της Μέρκελ, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU),  πήραν χορηγία  690.000 ευρώ από την ανθούσα βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία ΒΜW, ενώ προηγήθηκε η γερμανική συμβολή στην αναβολή απόφασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) για τον περιορισμό της εκπομπής καυσαερίων των αυτοκινήτων από το 2020. Κάποια μοντέλα της BMW εκπέμπουν υψηλότερους ρύπους από αυτούς που προέβλεπε η απόφαση.

Η οικογένεια Κβαντ/Κλάτεν, που κατέχει το 47,6% της BMW, προσέφερε στις 9 Οκτωβρίου 2013 690.000 ευρώ στο κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου, κάτι που το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) θεωρεί «απόδειξη στενής σχέσης μεταξύ της Μέρκελ και των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών». Το CDU, από την πλευρά του, παραδέχθηκε ότι εισέπραξε τη χορηγία αλλά διαβεβαίωσε πως ήταν «εντελώς άσχετη με κάθε μεμονωμένη πολιτική απόφαση».

«Είναι η πιο κραυγαλέα περίπτωση εξαγοράς εδώ και πολύ καιρό. Η BMW έχει τη Μέρκελ στο "τσεπάκι" της. Κανείς δεν έκανε κάτι τέτοιο τόσο απροκάλυπτα μέχρι στιγμής» 
δήλωσε ο βουλευτής του Die Linke Κλάους Ερνστ.

Προμηθευτής του ναζιστικού κράτους
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», η υπόθεση «μυρίζει»  αν σκεφθούμε ότι την περασμένη Δευτέρα οι 28 υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ ενέδωσαν τελικά στις γερμανικές πιέσεις για την απόρριψη μιας αρχικής συμφωνίας για τις εκπομπές αερίων των αυτοκινήτων. Το Βερολίνο ισχυριζόταν ότι τα όρια αυτά θα κόστιζαν θέσεις εργασίας . Η BMW και η Daimler παράγουν αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού και πιο ενεργοβόρα απ' ό,τι οι ιταλικές και οι γαλλικές εταιρείες και θα δυσκολεύονταν να περιορίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO²) σε 95 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, όπως προέβλεπε η αρχική απόφαση. Η Γερμανία βρίσκεται ήδη πάνω από το όριο των εκπομπών ρύπων στην ΕΕ με 147 γραμμ./χλμ. το 2011 έναντι 132 γραμμ./χλμ. του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Η  BMW ιδρύθηκε το 1916 και υπήρξε βασικός προμηθευτής του ναζιστικού κράτους επί Αδόλφου Χίτλερ. Τη σκοτεινή εκείνη εποχή προσανατολίστηκε στη μαζική κατασκευή κινητήρων αεροσκαφών για τη Λουφτβάφε. Διέκοψε την παραγωγή πολιτικών αυτοκινήτων και προσανατόλισε την παραγωγή δικύκλων και τρικύκλων (με «καλάθι» στο πλάι) μοτοσικλετών στα μοντέλα ΒΜW R12 και BMW R75 για τη Βέρμαχτ.

Ως το 1945 κατασκευάστηκαν περίπου 30.000 κινητήρες πολεμικών αεροπλάνων, όγκος τεράστιος, έργο που έγινε πραγματικότητα με την καταναγκαστική εργασία χιλιάδων εργατών-σκλάβων, κυρίως φυλακισμένων από τα ναζιστικά στρατόπεδα. Στα τέλη του πολέμου το 50% των «εργαζομένων» της BMW ήταν ξένοι αιχμάλωτοι.

Εργάτες-σκλάβοι
Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η BMW βρέθηκε στην εμπροσθοφυλακή του λεγόμενου «γερμανικού θαύματος» της τότε Δυτικής Γερμανίας. Ο Χέρμπερτ Κουάντ,ένας γερμανός επιχειρηματίας που τη δεκαετία του 1940 διηύθυνε κι αυτός εργοστάσια με εβραίους και άλλους εργάτες-σκλάβους και εφοδίαζε με μπαταρίες, χημικά και άλλα υλικά τον στρατό του Χίτλερ, αναδείχθηκε τη δεκαετία του 1950 ο απόλυτος «σωτήρας» της BMW, όταν αυτή έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η κόρη του και δισεκατομμυριούχος κληρονόμος της αυτοκινητοβιομηχανίας, η 52χρονηΣουζάνε Κλάτεν-Κουάντ, είναι σήμερα η πιο πλούσια γυναίκα της Γερμανίας και 44η στον κόσμο, με προσωπική περιουσία γύρω στα 10 δισ. ευρώ. Το 2008 αποκαλύφθηκε ότι η Κλάτεν είχε πέσει θύμα του ζιγκολό-εραστή της, του Ελβετού Χελγκ Σγκάρμπι, ο οποίος τη διετία 2006-2007 της απέσπασε περίπου 7 εκατ. ευρώ, εκβιάζοντάς την ότι θα έβγαζε στη δημοσιότητα τις ερωτικές περιπτύξεις τους, τις οποίες βιντεοσκοπούσε κρυφά ο συνεργός του, ο ιταλός ξενοδόχος Ερνάνο Μπαρέτα.


Ο εβραϊκής καταγωγής Σγκάρμπι ισχυρίστηκε ότι ήθελε να «πάρει εκδίκηση» για το ότι ο πατέρας του εργάστηκε ως σκλάβος σε εργοστάσια της BMW. Το 2009 δικαστήριο του Μονάχου τον καταδίκασε σε φυλάκιση έξι ετών, ποινή την οποία εκτίει ακόμη. Δεν αποκάλυψε τι έκανε τα λεφτά που απέσπασε ως εκβιαστής.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 17 Οκτωβρίου 2013
ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ ONLINE
read more "Η ΒΜW H MEΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ"

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

KΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΘΜΕΥΣΗ ΠΗΡΕ Η ΚΛΙΝΤΟΝ


Αστυνομικός στο Λονδίνο έκανε το καθήκον του ανεξαρτητα με το ποιον έχει απέναντί του, και εκοψε   κλήση για παράνομη στάθμευση στη Χίλαρι Κλίντον .

Το περιστατικό έγινε στο Chantam Haouse, όπου η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ βρισκόταν για μία βράβευση ως προς τη συμβολή της στη διεθνή διπλωματία, συνοδευόμενη από δέκα άνδρες της προσωπικής της ασφάλειας.

Πέντε από αυτούς, βρίσκονταν σε ένα βανάκι δίπλα από το παρκαρισμένο αυτοκίνητό της και 45 λεπτά μετά την άφιξή τους, ένας δημοτικός αστυνομικός του Γουεστμίνστερ πλησίασε τη Mercedes της Χίλαρι Κλίντον και την έγραψε για παράνομη στάθμευση. 

Τότε ένας από τους άνδρες της προσωπικής της ασφάλειαςπήγε προς τον αστυνομικό και του έδειξε την ταυτότητά του, εξηγώντας του  σε ποιον ανήκε το αυτοκίνητο που μόλις έγραψε.

Ο αστυνομικός, απτόητος, άφησε την κλήση των 80 λιρών και έφυγε. 














ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
read more "KΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΘΜΕΥΣΗ ΠΗΡΕ Η ΚΛΙΝΤΟΝ"

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

KANTE ΤΟ ΓΑΜΟ, ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΣTHN ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΪ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ALEX EVENTS CYPRUS

Alexisevents Cyprus
ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ Η ΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ

ΣΤΝΤΟΜΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Επικοινωνία alexevents73@gmail.com

read more "KANTE ΤΟ ΓΑΜΟ, ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΣTHN ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΪ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ"

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΡΙΑΤΣΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ριάτσε: Το ιταλικό χωριό που αγκάλιασε τους μετανάστες
Την ώρα που άλλο ένα πλοίο γεμάτο με απελπισμένους μετανάστες βυθίζεται με τραγικό τρόπο στη Μεσόγειο, μια μικρή κοινότητα στην Καλαβρία της νότιας Ιταλίας έχει εξασφαλίσει το μέλλον της προσφέροντάς τους σπίτια και δουλειές. Καλωσήρθατε στο Ριάτσε, στο ιταλικό χωριό που σώθηκε αγκαλιάζοντας τους μετανάστες.

Το «πείραμα του Ριάτσε» είναι εν πολλοίς έργο του δημάρχου Ντομένικο Λουκάνο. Ο 54χρονος πρώην δάσκαλος έχει περάσει μια δεκαετία προσπαθώντας να βοηθήσει εκείνους που παίζουν κορώνα γράμματα την ζωή τους για ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης που έχει δημιουργήσει μετέτρεψε μέσα σε μία δεκαετία ολόκληρο το Ριάτσε σε φιλόξενο «κέντρο υποδοχής » για μετανάστες. Προσφέρει μαθήματα ιταλικών στα παιδιά, βρίσκει δουλειές στους γονείς και μοιράζει κουπόνια που ανταλλάσσονται για τρόφιμα στα μαγαζιά του χωριού.

«Σε αυτό το σπίτι μένει μια αιγυπτιακή οικογένεια, σε εκείνο μια οικογένεια από την Ερυθραία», λέει με υπερηφάνεια ο Λουκάνο δείχνοντας τις στέγες του χωριού, στο οποίο ζουν τώρα 180 πρόσφυγες.

Ο δήμαρχος ανέλαβε δράση το 1998, όταν 200 Κούρδοι μετανάστες βγήκαν σε μια παραλία κοντά στο Ριάτσε. Αντί να τους στείλει μακριά σε ένα από τα ζοφερή κέντρα κράτησης της Ιταλίας, τους προσέφερε σπίτια του μεσαιωνικού χωριού, που είχε σχεδόν ερημώσει.

Οι μετανάστες έδωσαν νέα ζωή, και πνοή στην τοπική οικονομία. Οι άντρες δούλεψαν στην οικοδομή, οι γυναίκες στην ραπτική και την χειροτεχνία. Ανοιξαν οι δουλειές και για τους Ιταλούς κατοίκους, ανακαινίστηκαν σπίτια που νοικιάζονται τώρα στους τουρίστες, άνοιξαν ταβέρνες με κουρδική κουζίνα, και το σχολείο γέμισε πάλι με παιδιά.

Οι ντόπιοι παραδέχονται ότι η καλή θέληση προς τους μετανάστες συνδέεται εν μέρει με τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης, που δίνει 25-30 ευρώ ανά μετανάστη την ημέρα - και με τις δουλειές που δημιουργούν στις υπηρεσίες κοινωνικής αρωγής.

«Πολλοί άνθρωποι εδώ είναι άνεργοι, οπότε αυτό σημαίνει δουλειές και για εμάς», λέει ηΜόνικα Αουντίνο, Ιταλίδα κάτοικος του Ριάτσε.

Οι πρώτοι Κούρδοι έφυγαν κάποια στιγμή για την Γερμανία, αλλά στη θέση τους ήρθαν μετανάστες από την Ερυθραία, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, την Σομαλία και το Ιράκ.

Ο Μπαχράμ Ατσάρ, ένας Κούρδος από το πρώτο καράβι, του 1998, λέει ότι τον στήριξαν για να βρει δουλειά στην οικοδομή, να αναθρέψει την οικογένειά του και να πάρει την ιταλική υπηκοότητα.

Μετά από 15 χρόνια ζει ακόμα στο Ριάτσε. Τώρα εργάζεται στην υποδοχή των νέων προσφύγων. «Ολα ξεκίνησαν με μένα. Με βοήθησαν, και τώρα βοηθάω και εγώ», λέει
ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ.

read more "ΡΙΑΤΣΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"

ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ Η ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά την ταινία του Τζέιμς Μποντ σειρά έχουν «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» για την 26χρονη ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου που πέρασε από οντισιόν για να συμμετάσχει στη νέα ταινία με βασικό πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ.
Βέβαια, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο ρόλος τον οποίο οι άνθρωποι της παραγωγής προορίζουν την νεαρή ηθοποιό.«Όντως η Τόνια πέρασε την οντισιόν και οι υπεύθυνοι της είπαν το πρώτο ΟΚ» αποκάλυψε άνθρωπος από το περιβάλλον της ηθοποιού στην Real Life, ενώ πρόσθεσε: «Αν όλα πάνε καλά, πολύ σύντομα αναμένεται να υπογράψει για αυτόν τον ρόλο, κάτι που για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα».



Πηγή: http://www.kamikaze.gr/2013/09/pirates-of-caribbean.html#ixzz2hhjRHQNS


read more "ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ Η ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ"

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Ας δούμε τι έκαναν τις τελευταίες μέρες οι πιο διάσημοι άνθρωποι του πλανήτη...


Αλεσάντρα Αμπρόζιο
Στους δρόμους της Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια εντόπισε ο φωτογραφικός φακός την Αλεσάντρα Αμπρόζιο έχοντας στην αγκαλιά της τον 17 μηνών γιο της, Νόα.


Αμάντα Σέιφριντ
Χωρίς ίχνος μακιγιάζ εθεάθη στα γυρίσματα νέας της ταινίας με τίτλο «While we' re young» η Αμάντα Σέιφριντ. Η 27χρονη ηθοποιός θα συμπρωταγωνιστήσει στο πλευρό των Ναόμι Γουότς και Μπεν Στίλερ, ενώ τα γυρίσματα ξεκίνησαν πρόσφατα από τη Νέα Υόρκη. 


Κιμ Καρντάσιαν
Το γραφείο του παιδιάτρου που παρακολουθεί την μόλις 3 μηνών κόρη της, Νόρι, επισκέφτηκε η Κιμ Καρντάσιαν. Η 32χρονη reality star φόρεσε ένα ανοιχτόχρωμο στενό παντελόνι που αποκάλυπτε ότι έχει απαλλαγεί από αρκετά από τα κιλά της εγκυμοσύνης. 


Λίντσεϊ Λόχαν
Mια χαλαρή βόλτα με τη μητέρα της, Ντίνα, απόλαυσε η Λίντσεϊ Λόχαν. Η 27χρονη ηθοποιός και η μητέρα της νοίκιασαν δύο ποδήλατα ως μεταφορικό μέσο και μαζί διέσχισαν τους δρόμους της Νέας Υόρκης.


Τζένιφερ Γκάρνερ 
Στη παιδική χαρά εντόπισαν οι παπαράτσι την Τζένιφερ Γκάρνερ. Η 41χρονη ηθοποιός με καθημερινά ρούχα έπαιξε με τον γιο της, Σάμιουελ, αδιαφορώντας για την παρουσία των φωτογράφων.


Χίλαρι Σουάνκ
Μετά από μια προπόνηση στο τένις εντόπισε ο φακός τη Χίλαρι Σουάνκ. Η 39χρονη ηθοποιός είχε στο πλευρό της τον σύντροφό της, Λόρεν Φλέρι. 


Κέιτ Μος
Ένα μεγάλο επετειακό πάρτυ διοργάνωσε η εταιρεία καλλυντικών Rimmel, με αφορμή τα 180 χρόνια παρουσίας της στον χώρο της ομορφιάς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο London Film Museum και μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσε ηΚέιτ Μος.


Ολιβιέ Μαρτίνεζ με την κόρη της Χάλι Μπέρι, Νάλα
Λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του γιου της Χάλι Μπέρι και του Ολιβιέ Μαρτίνεζ, ο γνωστός ηθοποιός μοιράστηκε λίγο από τον χρόνο του με την κόρη της Μπέρι, Νάλα, συνοδεύοντάς την στο μεγάλο πάρκο Mr. Bones Pumpkin του Μπέβερλι Χιλς. Παράλληλα, το διάσημο ζευγάρι έκανε γνωστό το όνομα του πρώτου του παιδιού: Μακέο Ρόμπερτ Μαρτίνεζ (Το Μακέο σημαίνει δώρο Θεού και είναι η ισπανική εκδοχή του ονόματος Ματέο ή Μάθιου) θα είναι το όνομα του μικρού.


Ρόζι Χάντινγκτον Γουάιτλι 
Στους δρόμους της Νέας Υόρκης εθεάθη η Ρόζι Χάντινγκτον Γουάιτλι.  Το διάσημο μοντέλο μίλησε πρόσφατα σε συνέντευξή της για το επάγγελμα της και για το πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε αυτό τα τελευταία χρόνια: «Ξεκίνησα το 2003, όταν τα κάστινγκ έρχονταν σε μένα με φαξ. Τώρα βρίσκονται όλα στα social media πολύ γρήγορα. Υπάρχει μεγαλύτερη δέσμευση. Όλοι θέλουν να μάθουν για τα μοντέλα, τώρα είσαι πιο αληθινή από ποτέ. Δεν είσαι πια μια μονοδιάστατη εικόνα. Ίσως οι παπαράτσι είναι κομμάτι όλου αυτού. Τώρα αναμένεται από τα μοντέλα να είναι πιο έξυπνα, να έχουν γνώμη και να έχουν προσωπικότητα».


Σάντρα Μπούλοκ
Μια εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες η Σάντρα Μπούλοκ. Η διάσημη ηθοποιός διέσχισε το κόκκινο χαλί του Odeon Leicester Square του Λονδίνου, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί με τίτλο «Gravity», κατά τη διάρκεια του 2013 BFI London Film Festival. Για την εμφάνιση αυτή επέλεξε ένα φόρεμα της σχεδιάστριας Stella McCartney, που τόνιζε τα καλογυμνασμένα της πόδια. 


Σαρλίζ Θέρον
Έχοντας πάντα μαζί τον γιο της, η Σαρλίζ Θερόν αποχωρεί από το γυμναστήριο, μετά την καθημερινή της προπόνηση. Η 38χρονη ηθοποιός πρόσφατα υποβλήθκηε σε μια χειρουργική επέμβαση στον αυχένα της, αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε χρόνια
ΠΗΓΗ YUPII.GR. 

read more "ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ "

ΣΙΣΥ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΣΕ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΡΕΜΟ

Σίσσυ Χρηστίδου
Μια αναμνηστική φωτογραφία, που τραβήχτηκε το 1997, μαζί με τον Αντώνη Ρέμο μοιράστηκε η Σίσσυ Χρηστίδου, μέσω instagram, το βράδυ της Κυριακής. 

H 17χρονη τότε παρουσιαστρια είχε συναντήσει τον 27χρονο Αντώνη Ρέμο, που τότε έκανε τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία για ένα ρεπορτάζ για λογαριασμό του καναλιού "TV 100" της Θεσσαλονίκης.
ΠΗΓΗ www.yupiii.gr
read more "ΣΙΣΥ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΣΕ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΡΕΜΟ"

Η παντοκρατορία των οπισθίων


Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου προτύπου ομορφιάς είναι τα καλοσχηματισμένα οπίσθια. Το επί αιώνες παραμελημένο αυτό κομμάτι του γυναικείου σώματος αναδεικνύεται στη σύγχρονη πραγματικότητα σε κυρίαρχο «αντικείμενο πόθου» και «φονικό όπλο» πολλών γυναικών ανά την υφήλιο, που εξαργυρώνουν σε πλούτο αυτή ακριβώς την πλευρά της εικόνας τους, ανατρέποντας μάλιστα πολλά δεδομένα όσον αφορά τη γυναικεία σιλουέτα.

«Πρόκειται για μία πολιτισμική σύγκρουση για την παγκόσμια κυριαρχία. Αυτό γίνεται για να καθοριστεί τι είναι όμορφο, ποια είναι τα κριτήρια και πώς καθορίζεται η επιθυμία», αναφέρει σε συνέντευξή του στη Liberation, ο κοινωνιολόγος Jean Claude Kaufmann.

Η κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει με διάφορα μοντέλα, χρειάζεται έναν περιοριστικό κώδικα.
Εδώ και αιώνες, η λευκή χριστιανική Δύση έχει κυριαρχήσει στον κόσμο και οδήγησε σε ένα πρότυπο ομορφιάς αδύνατο.

Με την άνοδο όμως των αναδυόμενων χωρών, αυτή η κυριαρχία πλησιάζει στο τέλος της σήμερα. Υπάρχει μία αντεπιθεση των καμπύλων και τα οπίσθια είναι το έμβλημα της διαφοράς αυτής.

Κι ενώ είχαμε εδώ και αιώνες το πρότυπο των λεπτών γλουτών, υπάρχει η επιθυμία για να εκφραστεί περισσότερος αισθησιασμός, φιληδονία και να αρνηθούμε την ψυχρότητα του Βορρά.

Όσον αφορά την πολιτική διάσταση του θέματος, ο Claude Kaufmann αναφέρει ότι στις δυτικές χώρες, η λεπτή σιλουέτα αποτελούσε ένα μέσο κοινωνικής διάκρισης. Αυτό το μοντέλο κέρδισε τις μεσαίες τάξεις σε μεγάλες πόλεις του νότου,. Στο Ντακάρ ή στο Ρίο ντε Τζανέιρο κάνουν μασάζ στους γλουτούς για να τους λεπτίνουν. Αλλά ταυτόχρονα σε αυτές τις πόλεις υπάρχει ένα κίνημα το οποίο προβάλλει και υποστηρίζει τα μεγάλα οπίσθια, όπως αυτό είναι εμφανές σε μουσικά βίντεο ή σε club. Αυτή η μόδα εξαπλώθηκε βόρεια, όπου οι γυναίκες υιοθετούν πρότυπα ενάντια σε ό,τι ίσχυε στο παρελθόν, όπως αυτά της Beyonce, της Jenifer Lopez και τις Nicki Minaj.

Αυτό το μέρος της γυναικείας ανατομίας είχε περιφρονηθεί από τον χριστιανικό πολιτισμό. Κατά τον Μεσαίωνα το πρόσωπο είχε τα πρωτεία ως ένα χαρακτηριστικό της “θεϊκής ομορφιάς”. Αντίθετα οι γλουτοί δεν φαίνονταν, καθώς ήταν καμουφλαρισμένοι. Στην καλύτερη περίπτωση τα οπίσθια αγνοήθηκαν ή γελοιοποιήθηκαν. Στη χειρότερη περίπτωση είχαν παρομοιαστεί με όλες τις μικρότητες.

Ωστόσο, ο Kaufmann λέει ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς το ποιος θα κερδίσει σήμερα αυτόν τον πόλεμο, καθώς η «τρελή μηχανή» που προάγει το σούπερ αδυνάτισμα διαθέτει αρκετή δύναμη πυρός, αλλά και οι καμπύλες αποκτούν όλο και πιο ισχυρή θέση. Είναι επίσης πιθανό όλη αυτή η υπόθεση να είναι απλά μία παρένθεση, όπως στη δεκαετία του '50. Κάθε εποχή έχει τα δικά της «όπλα», που είναι στην πραγματικότητα πολύ ασταθή και προσωρινά.

Πάντως, ο Kaufmann, καταλήγοντας, «προσγειώνει απότομα» τους αναγνώστες λέγοντας: Τα ιδανικά οπίσθια δεν υπάρχουν"
ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ ONLINE.

read more "Η παντοκρατορία των οπισθίων"

«Μας πυροβολούσαν κατά τον απόπλου», λένε επιζώντες του ναυαγίου στη Μάλτα

Την τραγωδία που έζησαν μεσοπέλαγα στο πλοιάριο όπου επέβαιναν με προορισμό τη Λαμπεντούζα περιέγραψαν Σύριοι πρόσφυγες σε εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Μάλτας την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τις αφηγήσεις των επιζόντων, το πλοίο όπου είχαν επιβιβαστεί εκατοντάδες μετανάστες, στην πλειονότητά τους Σύριοι πρόσφυγες, αναχώρησε την Πέμπτη από τη Ζουάρα της Λιβύης, μια κοινότητα που απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τυνησία.
Ορισμένοι από τους επιζώντες, που φιλοξενούνται στη Μάλτα και τη Λαμπεντούζα, είπαν ότι λίγο μετά τον απόπλου το πλοίο έγινε στόχος πυρών. Η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, επικαλούμενη τις δηλώσεις αυτές, έκανε λόγο για πολλούς τραυματίες, εκτιμώντας ότι αυτοί που πυροβολούσαν ήταν «πιθανότατα παραστρατιωτικοί».
Ο Μολχάκε Αλ Ροάρσαν, ένας Σύριος 22 ετών, που μίλησε στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα από τη Βαλέτα της Μάλτας, βεβαίωσε ότι «τρεις νέοι τραυματίστηκαν δύο στα χέρια και ένας στα πόδια», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το επεισόδιο αυτό να συνδέεται με κάποια διένεξη μεταξύ αντίπαλων ομάδων διακινητών. «Έγινε ένας λυσσαλέος καυγάς, με φωνές στον ασύρματο και στο τηλέφωνο, με κάποιον που απαιτούσε να επιστρέψουμε, όμως ο καπετάνιος δεν σταμάτησε», είπε.
Παρόμοιες πληροφορίες δημοσιεύει και η εφημερίδα La Repubblica σημειώνοντας ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν πιθανότατα από «μια λιβυκή περίπολο που ανήκε προφανώς σε μια άλλη εγκληματική οργάνωση».
Το πρακτορείο Άνσα  επικαλείται μαρτυρίες μεταναστών που έκαναν λόγο για «δύο νεκρούς» από τα πυρά των Λίβυων. «Πυροβολούσαν προς πάσα κατεύθυνση, πάνω στο πλοίο επικρατούσε πανικός, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να καλυφθούν», είπε ένας μάρτυρας.
Ο πλοίαρχος, ένας Τυνήσιος τον οποίο υπέδειξαν οι επιζώντες, έχει συλληφθεί από τις αρχές της Μάλτας.
Σύμφωνα με τους διασωθέντες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και περίπου 30 Παλαιστίνιοι, όσοι επιβιβάστηκαν στη Ζουάρα έπρεπε να καταβάλουν 1.000 δολάρια. Για τους πρόσφυγες που ήρθαν από την Αίγυπτο η «ταρίφα» ήταν υψηλότερη και κυμαινόταν μεταξύ 3.000-4.000 δολαρίων.
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ
read more "«Μας πυροβολούσαν κατά τον απόπλου», λένε επιζώντες του ναυαγίου στη Μάλτα"

8 ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ


Τα 8 είδη της μη λεκτικής επικοινωνίας έρευνες δείχνουν ότι στην επικοινωνία ο λόγος έχει μόνο 5% δύναμη, ενώ 45% επιρροή στο συνομιλητή μας έχουν οι ιδιότητες της φωνής και της εκφοράς του λόγου, ενώ 50% δύναμη έχει η γλώσσα του σώματος, η βλεμματική επαφή και οι κινήσεις! Απίστευτο; Κι όμως αληθινό! Σύμφωνα με τη Wikipedia η μη λεκτική επικοινωνία ορίζεται ως η διαδικασία επικοινωνίας ανάμεσα σε ανθρώπους μέσω αποστολής και πρόσληψης προφορικών μηνυμάτων χωρίς λέξεις (κυρίως με οπτικές ενδείξεις). Η συμπεριφορά αλλά και διάφορα στοιχεία του λόγου, εκτός από τις λέξεις, μεταφέρουν νοήματα, πολλές φορές ακόμα σημαντικότερα από αυτά που λένε τα λόγια. Η μη λεκτική επικοινωνία περιλαμβάνει τον τόνο, τον ρυθμό, την ταχύτητα του λόγου, την ένταση της φωνής αλλά και τις εκφράσεις του προσώπου, τη βλεμματική κίνηση και επαφή, τη στάση του σώματος και τις χειρονομίες, το πόσο κοντά στο συνομιλητή μας στεκόμαστε, αλλά και τη γενικότερη εμφάνιση και ενδυμασία μας.

1. Έκφραση του προσώπου. Άσχετα με το τι λένε τα λόγια, η κίνηση των ματιών λέει την αλήθεια.Τα μάτια μιλάνε και αποκαλύπτουν μεγάλες αλήθειες. Ξέρετε ότι μπορείτε να κρίνετε αν ένα χαμόγελο είναι αυθεντικό ή ψεύτικο κοιτώντας κατά κύριο λόγο τα μάτια αυτού που χαμογελάει; Ένα χαμόγελο είναι ψεύτικο όταν:
Αυτός που χαμογελάει δεν κλείνει καθόλου τα μάτια του (υποχρεωτική μυική κίνηση των ματιών που συνοδεύει το αυθεντικό χαμόγελο) και δεν έχει κίνηση στην περιοχή των ματιών
Δεν εμφανίζονται οι ψιλές ρυτιδούλες γύρω από τα μάτια
Φαίνεται η κάτω σειρά των δοντιών (αυτό γίνεται πχ όταν ζητάμε από κάποιον να πει ‘cheese’ και να χαμογελάσει για τη φωτογραφία, όπου τραβάει τους μυς των ζυγωματικών προς τα έξω, αντί προς τα πάνω που είναι η συνηθισμένη φυσική κίνηση).

2. Χειρονομίες. Χειρονομείτε όταν μιλάτε; Κάνετε μεγάλες, αδρές κινήσεις με τα χέρια σας; Χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας για να δείξετε κάτι ή να παραστήσετε «εισαγωγικά» σε μία έκφραση; Κουνάτε το χέρι σε χαιρετισμό; Στέλνετε φιλάκια; Το πώς χειρονομείτε δείχνει κάτι από το χαρακτήρα σας αλλά και τον πολιτισμό απ’ όπου προέρχεστε.

3. Παρα-γλωσσικά στοιχεία. Δεν είναι μόνο το τι λέμε που μετράει, αλλά και πώς το λέμε. Κάντε το εξής απλό τεστ: διηγηθείτε το ίδιο γνωστό παιδικό παραμύθι, πχ. την Κοκκινοσκουφίτσα σε ένα παιδάκι και τη μία φορά παραστήστε τον λύκο με χοντρή, δυνατή και άγρια φωνή, και την άλλη με ψιλή, ψιθυριστή και γλυκιά φωνή. Μπορείτε να μαντέψτε τις αντιδράσεις του παιδιού; Ή παρατηρήστε τις δικές σας.

4. Γλώσσα και Στάση Σώματος. Δοκιμάστε να πείτε το ίδιο πράγμα καμπουριάζοντας και τρώγοντας τα νύχια σας τη πρώτη φορά και στέκοντας ευθυτενής με το κεφάλι ψηλά τη δεύτερη. Πώς νιώθετε; Όταν ο συνομιλητής έχει τα χέρια του σταυρωμένα στο στήθος του συνήθως πρόκειται για ‘κλειστή’ στάση, που δείχνει εχθρότητα.

5. Εγγύτητα. Πόσο κοντά ή πόσο μακριά σας αρέσει να στέκεστε από τον συνομιλητή σας; Ανάλογα με τη χώρα απ’ όπου προέρχονται, οι άνθρωποι χρειάζονται λιγότερο ή περισσότερο προσωπικό χώρο στη συζήτηση. Οι μεσογειακοί λαοί τείνουν να στέκονται πιο κοντά στο συνομιλητή τους σε σχέση με βόρειους λαούς. Από την άλλη, στην κουλτούρα μας το να αγγίξουμε κάποιον ή κάποια πάνω στην κουβέντα θεωρείται φυσιολογικό, στις ΗΠΑ κινδυνεύουμε να μας κακοχαρακτηρίσουν ή σε πιο ακραίες περιστάσεις να μας γίνει μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση.

6. Βλέμμα. Το βλέμμα λέει πολλά στις κοινωνικές μας επαφές. Κοιτάζετε τον συνομιλητή σας καταπρόσωπο; Χαζεύετε αδιάφορα κάπου πέρα; Ανοιγοκλείνετε νευρικά τα μάτια σας; Ξέρατε ότι όταν συναντάτε άτομα ή πράγματα που σας αρέσουν αυξάνεται και το αυτόματο ανοιγόκλεισμα των ματιών σας και ότι η κόρη του ματιού διαστέλλεται; Παρατηρώντας πώς σας κοιτάει ο άλλος μπορείτε να καταλάβετε αν νιώθει ενδιαφέρον, έλξη, αδιαφορία ή εχθρότητα απέναντί σας.

7. Αφή. Η αφή είναι σημαντική στην επικοινωνία. Μέσω της αφής παίρνουμε τα πρώτα μαθήματα αγάπης από τη μητέρα και τα μηνύματα σιγουριάς και ασφάλειας. Αλλά και η χειραψία λέει πολλά: μια χαλαρή, άτονη, άνευρη χειραψία δηλώνει την πρόθεση και δίνει στοιχεία για την προσωπικότητα αυτού που την κάνει. Αντίστοιχα, ένα δυνατό σφίξιμο, με σιγουριά, δηλώνει άτομο σίγουρο για τον εαυτό του και με αυτοπεποίθηση.

8. Εξωτερική Εμφάνιση.Το στυλ των ρούχων, το πόσο στενά ή μακριά είναι, το χρώμα, το χτένισμα των μαλλιών, τα παπούτσια, η εμφάνισή σας από την κορυφή ως τα νύχια προδίδει πολλά για εσάς. Η ψυχολογία των χρωμάτων δείχνει ότι τα χρώματα έχουν διαφορετική επίδραση στη διάθεσή μας. Η συνολική μας εμφάνιση αλλάζει τους φυσιολογικούς ρυθμούς αλλά και την κρίση αυτών που μας κοιτάζουν. Απλώς σκεφτείτε πόσες φορές έχετε σχηματίσει γνώμη για κάποιον από την εξωτερική του εμφάνιση και την πρώτη εντύπωση.

read more "8 ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ"

Οι Γερμανοί έβαλαν την Ελλάδα στο ευρώ με αντάλλαγμα την Τουρκία!

Ο καγκελάριος  Σρέντερ επέμενε για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, ευελπιστώντας ότι η Αθήνα θα ψήφιζε θετικά για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, υποστηρίζει πρώην στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Ο καγκελάριος Σρέντερ ήθελε οπωσδήποτε την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και σε αντάλλαγμα πίστυε ότι θα είχε τη θετική ψήφο της Αθήνας για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Γκλoμπ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος για το τμήμα που χειριζόταν τα θέματα της ΟΝΕ.
«Αυτή ήταν η αυστηρή ανακοίνωση του Σρέντερ. Η Ελλάδα να συμμετάσχει τώρα στην ΟΝΕ. Ούτε ο ίδιος, ωστόσο, δεν περίμενε ότι μια τόσο μικρή χώρα θα δημιουργούσε κάποτε τόσο μεγάλο πρόβλημα»
 Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, ο Γκλομπ ήταν συνεργάτης  του πρώην υπουργού Οικονομικών Χανς Άιχελ και  το όνομά του  βρίσκεται σε ένα από τα πιο «καυτά» έγγραφα της ιστορίας του κοινού νομίσματος, την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, με την οποία το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών πρότεινε το 2000 την ένταξη της Ελλάδας στη νομισματική ένωση.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο κ. Σρέντερ ήταν εκείνος που επέμενε για την ένταξη της Ελλάδας. «Αυτή ήταν η αυστηρή ανακοίνωση του Σρέντερ. Η Ελλάδα να συμμετάσχει τώρα στην ΟΝΕ. Ούτε ο ίδιος, ωστόσο, δεν περίμενε ότι μια τόσο μικρή χώρα θα δημιουργούσε κάποτε τόσο μεγάλο πρόβλημα» δηλώνει ο κ. Γκλομπ."
ΠΗΓΗgr.news.yahoo

read more "Οι Γερμανοί έβαλαν την Ελλάδα στο ευρώ με αντάλλαγμα την Τουρκία!"

ΗΠΑ- Δολοφονία τετράχρονης εξιχνιάστηκε μετά από 22 χρόνια




Ο φερόμενος ως δράστης, ο Κονράντο Χουάρες, 52 ετών από το Μπρονξ ομολόγησε τις πράξεις του


Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα που ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε ένα 4χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε νεκρό πριν από 22 χρόνια μέσα σε ένα ψυγείο στο Μανχάταν.

Ο επίλογος της τραγωδίας αυτής γράφτηκε αφού οι αρχές κατάφεραν να εξακριβώσουν την ταυτότητα του παιδιού που μέχρι πρόσφατα το αποκαλούσαν "Μπέιμπι Χόουπ"

Η ανακάλυψη της σορού του θύματος, τον Ιούλιο του 1991, μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο ψυγείο κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο στο βορειοδυτικό Μανχάταν, στη συνοικία Ουάσινγκτον Χάιτς, είχε συγκλονίσει τότε την πόλη. Το παιδί, που οι ερευνητές πίστευαν ότι ήταν ηλικίας 3-5 ετών, ήταν εμφανώς υποσιτισμένο και έφερε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης και ξυλοδαρμού. Ζύγιζε μόλις 11 κιλά.

Ο φερόμενος ως δράστης, ο Κονράντο Χουάρες, 52 ετών από το Μπρονξ, συνελήφθη στο εστιατόριο όπου εργάζεται και κατηγορείται για φόνο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ρέι Κέλι διευκρίνισε ότι ο Χουάρες ομολόγησε το έγκλημα. «Παραδέχτηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά την Ανχέλικα, ότι την έπνιξε και ότι ξεφορτώθηκε το πτώμα της με τη βοήθεια της αδελφής του, της Μπαλβίνα Χουάρες-Ρεμίρες η οποία έχει πλέον πεθάνει», σημείωσε.

Ο Χουάρες, που σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι εξάδελφος της Ανχέλικα, συνελήφθη μετά την κατάθεση μιας γυναίκας η οποία μίλησε στους αστυνομικούς όταν, τον περασμένο Ιούλιο, προσφέρθηκε αμοιβή 12.000 δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα οδηγούσε στη λύση του μυστηρίου. Χάρη σε αυτήν τη γυναίκα, που θυμόταν μια συζήτηση που είχε με μια νεαρή η οποία της εξομολογήθηκε ότι η αδελφή της είχε δολοφονηθεί, βρέθηκαν τα στοιχεία της μητέρας και της αδελφής της 4χρονης, που είναι μεξικανικής καταγωγής.

«Σήμερα οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης απέδωσαν στην Ανχέλικα τη δικαιοσύνη που δικαιούτο», κατέληξε ο Κέλι.
ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
read more "ΗΠΑ- Δολοφονία τετράχρονης εξιχνιάστηκε μετά από 22 χρόνια "