PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13


 Παρασκευή και 13 σήμερα, θεωρείται γρουσούζικη μέρα για τους προληπτικούς, οι οποίοι γίνονται προσεκτικοί στις κινήσεις και τις μετακινήσεις τους, που περιμένουν ότι κάτι κακό θα τους συμβεί.

Εδώ και πάρα πολλούς αιώνες, η Παρασκευή και 13 συνδεεται  με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία, ειδικότερα στις αγγλοσαξονικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία. Σε αυτές τις χώρες, ακόμη και σήμερα πολλά κτήρια και ξενοδοχεία δεν διαθέτουν 13ο όροφο και πολλοί δρόμοι δεν έχουν τον αριθμό 13.
Οι ρίζες της δεισιδαιμονίας βρίσκονται στη Βίβλο και τον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα.

Οι δοξασίες

Δύο είναι οι βασικές δοξασίες που στηρίζουν το μύθο της Παρασκευής και 13. Στη Βίβλο βλέπουμε το δεκατρία να εμφανίζεται στο Μυστικό Δείπνο, που αντιστοιχεί στον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτόν. Εξάλλου, Παρασκευή ήταν η μέρα που σταυρώθηκε ο Χριστός.

Πολλοι πιστευουν ότι ο μύθος γεννήθηκε με την απόφαση του Πάπα να εκδώσει διάταγμα για τη σύλληψη και θανάτωση των ναϊτών ιπποτών. Το διάταγμα εκδόθηκε σε συνεννόηση με το βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππου του Δ΄, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307.

Στη φιλολογία των μύθων της Παρασκευής και 13 ανήκουν και τα εξής: η αποστολή της NASA, Απόλλων 13 με προορισμό το Φεγγάρι, εκτοξεύθηκε στις 13:13, ενώ μετά από τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, η αποστολή διακόπηκε στις 13 Απριλίου. Παρασκευή, επίσης, ήταν η καθιερωμένη ημέρα εκτέλεσης κρατουμένων στην αρχαία Ρώμη. Όταν το όνομα ενός ατόμου έχει δεκατρία γράμματα, θεωρείται ότι έχει την τύχη του διαβόλου (Jack the Ripper, Charles Manson, κ.τ.λ.).

Οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή
Επιπλέον, Βρετανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα με τίτλο: «Πόσο κακή για την υγεία σου, είναι η Παρασκευή και 13;». Η έρευνα δημοσιεύθηκε το 1993 στο επιστημονικό περιοδικό «Medical Journal» και είχε ως στόχο ν' αποτυπώσει τη σχέση μεταξύ της υγείας, της συμπεριφοράς και της δεισιδαιμονίας σχετικά με την Παρασκευή και 13 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ερευνητές συνέκριναν τα ποσοστά των ατυχημάτων με αυτοκίνητο σε δύο διαφορετικές ημέρες - Παρασκευή 6 του μηνός και Παρασκευή και 13 - σε μία περίοδο μερικών χρόνων.

Η διαπίστωση των επιστημόνων ήταν πως την ημέρα εκείνη μειωνόταν ο αριθμός των ατόμων που επέλεγαν το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, ωστόσο ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία εξαιτίας αυτοκινητικών δυστυχημάτων ήταν μεγαλύτερος.

Συμπέρασμα της επιστημονικής ομάδας ήταν: «Η Παρασκευή και 13 είναι μία άτυχη μέρα για ορισμένους. Ο κίνδυνος εισαγωγής στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα αυτοκινητικού δυστυχήματος μπορεί να είναι αυξημένος έως και 52%».
read more "ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13"

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

To teleiotero zeimpekiko ever!!!!

read more "To teleiotero zeimpekiko ever!!!!"

ΧΟΡΟΣ ΦΩΤΙΑΣ

read more "ΧΟΡΟΣ ΦΩΤΙΑΣ"

ZORBA - ZEMBEKIKO.AVI

read more "ZORBA - ZEMBEKIKO.AVI"

to zeibekiko tis evdokias

read more "to zeibekiko tis evdokias"

ΨΑΡΕΜΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ. ΣΑΡΓΟΥ. ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΣ

read more "ΨΑΡΕΜΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ. ΣΑΡΓΟΥ. ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΣ"

ψαρεμα με καλαμι catfish fishing

read more "ψαρεμα με καλαμι catfish fishing"

Ψάρεμα με καλάμι 22.5 κιλά Γουλιανός ((Spinning))

read more "Ψάρεμα με καλάμι 22.5 κιλά Γουλιανός ((Spinning))"

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΖΩΑ

read more "ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΖΩΑ"