PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΣΤΟ




ΥΛΙΚΑ1 κομμάτι ρόστο χοιρινό 1½-2 περίπου κιλά 
1 χοντρό κλωνάρι σέλινο, ξεφυλλισμένο, σε λεπτά φετάκια
1 κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια
1 καρότο σε ζάρια
1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια,
6 φύλλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένα,
1 μικρό κλωναράκι δεντρολίβανο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2/3 φλ. λευκό, ξηρό κρασί
3 κουταλιές ούζο
1 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1- 1½ φλ. ζωμό λαχανικών 
Αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο για το γαρνίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. 
Αλατοπιπερώνετε το κρέας, ζεσταίνετε το λάδι 

σε μια μεγάλη κατσαρόλα (αν έχετε μια με καπάκι 
που να μπαίνει και στο φούρνο, ακόμη καλύτερα), 
και το κοκκινίζετε μέσα, μέχρι να ροδίσει καλά,
 απ’ όλες τις μεριές.
Το βγάζετε και στη θέση του ρίχνετε το καρότο,

 το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα 
σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν
 να ροδίζουν.
Επιστρέφετε το κρέας στην κατσαρόλα, δυναμώνετε 

τη φωτιά.
Το περιχύνετε με το κρασί και τη ζιβανία και αφήνετε 

να βράσουν για 1 λεπτό γυρίζοντας το κρέας μια φορά
 Προσθέτετε το μπαχάρι, τη δάφνη και το δεντρολίβανο
 και το μισό ζωμό λαχανικών.
Αν η κατσαρόλα σας μπαίνει στο φούρνο, τότε την κλείνετε

 με το καπάκι της και την βάζετε στον φούρνο. Αν όχι, τότε 
μεταφέρετε το περιεχόμενό της σε ένα άλλο πυρίμαχο
 σκεύος (πήλινο π.χ.), το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο
 ή το καπάκι του και το βάζετε στο φούρνο. Το ψήνετε 
για 1½ -2 περίπου ώρες, γυρίζοντας το κρέας δυο φορές
 και προσθέτοντας επιπλέον ζωμό λαχανικών κάθε φορά
 μέχρι να μαλακώσει καλά. Το σερβίρετε κομμένο σε φέτες
 και το συνοδεύετε με τη σάλτσα του.
read more "ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΣΤΟ"

oxi magkies stin giagia

read more "oxi magkies stin giagia"

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ



    ΥΛΙΚΑ
    1.200 γρ. μοσχάρι
    2 κιλά κρεμμύδια ξερά
    1 δαφνόφυλλο
    1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    3-4 κόκκοι μπαχάρι
    1 ώριμη ντομάτα
    1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
    1/4 φλ. τσαγιού ξίδι
    1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
    Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
 σε μία κατσαρόλα και λίγο-λίγο ροδίζουμε το κρέας για 
να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να ροδίζει
  βράζει. Κάθε κομμάτι που ροδίζει το βγάζουμε σε πιατέλα
 και συνεχίζουμε με τα επόμενα. Αφού τελειώσουμε με όλο
 το κρέας, το διατηρούμε σκεπασμένο στην πιατέλα. Χαράζουμε
 σταυρωτά τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο ίδιο λάδι που 
ροδίσαμε το κρέας. Σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν,
 χωρίς να πάρουν χρώμα, για 15΄, έως που να μελώσουν. 
Τότε τα σβήνουμε με το κονιάκ, το κρασί και το ξίδι. 
Προσθέτουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, καθώς 
και όλα τα ζουμιά που έχουν μείνει στην πιατέλα. 
Προσθέτουμε την ντομάτα ολόκληρη, χαραγμένη
 στα τέσσερα, σταυρωτά, και τα μπαχαρικά. Σιγοβράζουμε
 για τουλάχιστον 1 ώρα και 30΄, έως που να μαλακώσει 
καλά το μοσχάρι και πυκνώσει καλά η σάλτσα του.  Προς 
το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε 
με πατάτες ή με ρύζι πιλάφι.

read more "ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ"

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΑΡΕΜΑ ΡΟΦΟS ΤΕΡΑΣ.ROFOS

read more "ΨΑΡΕΜΑ ΡΟΦΟS ΤΕΡΑΣ.ROFOS"

Extremely Funny Sports

read more "Extremely Funny Sports"

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

read more "ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ"

apo ta paraxena tis fisis

read more "apo ta paraxena tis fisis"

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Τρίτη και 13 αμαν

read more "Τρίτη και 13 αμαν"

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13


Προληπτικοί  και δεισιδαίμονες χαρακτηρίζουν την Τρίτη  και 13 σαν μια μέρα κακότυχη.  Συγκεκριμένα  Έλληνες και Ισπανοί έχουν την πρόληψη της Τρίτης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους λαούς που έχουν την Παρασκευή.
Για τους Έλληνες η Τρίτη είναι δυσοίωνη γιατι είναι η  μέρα που η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε 2 φορές. Η πρώτη το 1204, από τους Σταυροφόρους της Δ’ Σταυροφορίας  ( Τρίτη 13 Απριλίου 1204 ) και επίσης   από τον Μωάμεθ τον Β’ τον Πορθητή (Τρίτη 29 Μαΐου 1453)
 Από την τελευταία και οριστική άλωση το 1453 γιορτές και γλέντια δεν γίνονταν ποτέ Τρίτη και τα σπιτικά παρέμεναν κλειστά για τους επισκέπτες.
 Η κακοτυχία της Παρασκευής είναι μια ξενόφερτη για εμάς δεισιδαιμονία. Προέρχεται ίσως από την ημέρα εξολόθρευσης του Τάγματος των Ναϊτών, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307, από τον στρατό του βασιλιά Φιλίππου της Γαλλίας. Επιπλέον λέγεται πως ήταν μέρα Παρασκευή όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό και η μέρα που ο Χριστός σταυρώθηκε ήταν επίσης Παρασκευή.
Ο αριθμός 13 χαρακτηρίζεται  ως γρουσούζικος από πολύ παλιά και στην συνέχεια  συνδυάστηκε  με τις «μαύρες»  ημέρες (Τρίτη και Παρασκευή) και γεννήθηκαν σωρεία προλήψεων που παιδεύουν  το μυαλό μας ως σήμερα.
Οι σχετικές με το 13 προλήψεις δημιουργήθηκαν με την ανακάλυψη του δωδεκαδικού συστήματος, σύμφωνα με το οποίο το 12 είναι ο τέλειος αριθμός: 12 οι ώρες της μέρας και της νύχτας, 12 οι μήνες, τα ζώδια, 12 και οι άθλοι του Ηρακλή! Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σ’ αυτό το ιερό 12 σχηματιζόταν η αρχή ενός νέου κύκλου. Το συμβολικό αυτό άλμα προς το καινούριο «άγνωστο», που αντιπροσώπευε ο αριθμός 13, προκάλεσε ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να του αποδίδουν ευθύνες για τα ατυχή συμβάντα. Ο Φίλιππος Β’ της Μακεδονίας λέγεται πως πέθανε αφότου τοποθέτησε το άγαλμά του δίπλα σε αυτά των δώδεκα θεών του Ολύμπου. Σύμφωνα με τις χριστιανικές θεωρίες στο μυστικό δείπνο παρίστανται 12 μαθητές και ο 13ος συνδαιτυμόνας ήταν ο Ιησούς. (Και τον Ιησού να μετρούσαμε ως πρώτο, ο 13ος θα ήταν ο Ιούδας..). Το 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης αναφέρεται στο θηρίο και τον Αντίχριστο, τα δύο δημιουργήματα του Διαβόλου. Ο αριθμός 13 φιγουράρει στην πιο κακότυχη κάρτα των ταρό, το θάνατο.
 Γενικότερα, το δεκατρία μπορεί να θεωρείται “κακός” αριθμός απλά επειδή είναι μία μονάδα πάνω απ’ το δώδεκα το οποίο είναι δημοφιλές σε πολλούς πολιτισμούς. Όταν μία ομάδα δεκατριών αντικειμένων διαιρεθεί στα δύο, στα τρία, στα τέσσερα ή στα έξι, πάντα ένα αντικείμενο περισσεύει. Το «κακό»!
 Ευχόμαστε σε προληπτικούς και μη, η σημερινή ημέρα να είναι σαν όλες τις άλλες και ακόμα καλύτερη μακριά από κακοτυχίες και κακοτοπιές. Καλή σας ημέρα!  Και για να ξεκινήσουμε με χαμόγελο ας δούμε ένα βιντεάκι των ΑΜΑΝ σχετικά με τις προλήψεις:
read more "ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13"

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Platoon, in your head... zombie

read more "Platoon, in your head... zombie"

ΦΟΒΕΡΕΣ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΕΣ




Κοιτάξτε το κέντρο του σπιράλ κύκλου.Κουνήστε το κεφάλι σας μέσα-έξω...Σε λίγο θα δείτε τους κύκλους να    κουνιούνται...!!!  




Στην πιο κάτω εικόνα ποιο κομμάτι χαρτί σε σχήμα τόξου είναι το μεγαλύτερο; Μα φυσικά το δεύτερο !  Ή μήπως όχι; Θα το διαπιστώσετε αν βάλετε ένα χαρτί στις άκρες των σχημάτων και τις συγκρίνετε...!!!   
 
Στην παρακάτω εικόνα  κοιτάξτε τις 4 τελείες στο κέντρο του σχήματος για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά κοιτάξτε ένα άσπρο τοίχο, μια λευκή σελίδαή κλείστε τα μάτια
 
 Πόσα πόδια έχει ο ελέφαντας?
Πρόσωπο ή μορφή; Το προσώπου του ινδιάνου είναι συνήθως το 1ο που θα δείτε. Αν κοιτάξετε λίγο παραπάνω εμφανίζεται μια κουκουλωμένη κυρία να κάνει τα ψώνια της ή  μήπως ένας Εσκιμώους να βάφει το ιγκλού του;
Αυτή η οπτική απάτη στην αρχή μοιάζει με το πρόσωπο μιας όμορφης γυναίκας αν προσέξετε όμως, σε λίγο μετατρέπεται σε ένα άντρα που παίζεισαξόφωνο...!!!
 



Με την 1η ματιά, αυτά τα σχέδια μοιάζουν με σπιράλ. Χρησιμοποιήστετο δάκτυλο σας για να ακολουθήσετε 1 γραμμή αρχίζοντας από μέσα προς τα έξω. Δεν θα φτάσετε ποτέ στην μέση γιατί στην πραγματικότηταείναι κύκλοι...!!!
 
   
  Λαγός ή πάπια;
 


Αυτή είναι η περίφημη οφθαλμαπάτη του Zollner.Δεν φαίνεται σαν οι   μαύρες γραμμές να μην είναι παράλληλες; Φυσικά και είναι. Αυτό που μας μπερδεύει είναι οι μαύρες μικρές γραμμούλες στην άκρη.

Που πάνε οι εργάτες στην παρακάτω εικόνα πάνω ή κάτω;

  
Κοιτάξτε στο κέντρο της μαύρης τρυπάς για 20 δευτερόλεπταΜετά απόλίγο θα δείτε ότι σκιασμένη περιοχή να αρχίζει να χάνεται...!!
 
 Γάιδαρος ή φώκια;
 
 

Πόσα πρόσωπα υπάρχουν στις εικόνες;

 


        
Προσπαθήστε να μετρήσετε τις μαύρες βούλες!


        


 
 Νέο κορίτσι ή ηλικιωμένη γυναίκα?
read more "ΦΟΒΕΡΕΣ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΕΣ"

ΦΤΩΧΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ


Ξεκίνησαν φτωχοί κι έφτασαν στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας. Δεν είχαν εύπορους γονείς, αλλά μπορούν να συντηρήσουν οικονομικά αρκετές από τις επόμενες γενιές τους.
 Άρα όλοι έχουν ελπίδες να γίνουν πλούσιοι μια μέρα.
Ο λόγος για δέκα κροίσους του πλανήτη, οι οποίοι παρόλο που έζησαν φτωχά παιδικά χρόνια περιβάλλονται πλέον σήμερα από λάμψη και πλούτο. Τους δισεκατομμυριούχους που ξεκίνησαν από το μηδέν κι έφτασαν στο σημείο να τρώνε με χρυσά κουτάλια καταγράφει το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό Businessweek.
Πρώτος στη λίστα είναι ο 77χρονος Sheldon Adelson ο οποίος μεγάλωσε σε μία οικογένεια όπου ο πατέρας δούλευε ως ταξιτζής. Άρχισε να εργάζεται ως εφημεριδοπώλης στην ηλικία των 12 και αργότερα παράτησε το σχολείο για να γίνει ρεπόρτερ, πωλητής ειδών τουαλέτας σε μοτέλ, κτηματομεσίτης, κλπ. Η τύχη του άλλαξε όταν ήρθε σε επαφή με την Comdex, μία ετήσια εμπορική έκθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Συνέχισε την πορεία του χτίζοντας στο Λας Βέγκας ξενοδοχεία και καζίνο.
Ακολουθεί ο 66χρονος John Paul DeJoria που γεννήθηκε από γονείς μετανάστες και είχε δύσκολα παιδικά χρόνια περνώντας ένα διάστημα της ζωής του σε μία ανάδοχη οικογένεια στο ανατολικό Λος Άντζελες. Εργάστηκε ως κλητήρας και υπάλληλος σε βενζινάδικο για να στήσει τελικά μια επιχείρηση προϊόντων για τα μαλλιά, με αρχικό κεφάλαιο μόλις 700 δολάρια!
Perierga.gr - Κροίσοι που γεννήθηκαν φτωχοίΣτην τρίτη θέση του καταλόγου βρίσκεται ο επίσης 66 ετών Larry Ellison, ο οποίος γεννήθηκε στο Μπρούκλιν από ανύπαντρη μητέρα, η οποία ζήτησε από τους θείους του να τον μεγαλώσουν στο Σικάγο. Ωστόσο μετά από πολλές δουλειές του ποδαριού ίδρυσε το 1977 μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού την Oracle.
Ακολουθεί ο 64χρονος Harold Hamm που μεγάλωσε αρμέγοντας αγελάδες, ταΐζοντας κότες και μαζεύοντας τα αυγά τους. Στην ηλικία των 20, αγόρασε ένα υδροφόρο όχημα για να μεταφέρει διατρητικά υγρά και να προμηθεύει τις μονάδες γεώτρησης. Αυτή ήταν η επιχείρηση που εξελίχθηκε στην Continental Resources.
Στη λίστα φιγουράρει και ο 89χρονος George Joseph, γιος ιδιοκτήτη λιβανέζικου εστιατορίου στη Δυτική Βιρτζίνια. Όταν αποφοίτησε, ξεκίνησε να εργάζεται στην Occidental Life σαν αναλυτής συστημάτων το πρωί και σαν ασφαλιστής το βράδυ. Το 1962 ίδρυσε την Mercury General στο Λος Άντζελες και τη μεταμόρφωσε σε μια κερδοφόρο επιχείρηση με έσοδα 3,1 δισ. δολαρίων το 2009.
Έπεται ο Kirk Kerkorian (93 ετών). Οι γονείς του ήταν Αρμένιοι μετανάστες. Κέρδισε τα πρώτα σοβαρά χρήματα, πετώντας με βομβαρδιστικά αεροσκάφη, αλλά τελικά τον κέρδισε ο κατασκευαστικός κλάδος, και είναι υπεύθυνος για την κατασκευή πολλών από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του Λας Βέγκας.
Γιος ενός υδραυλικού και μιας σερβιτόρας ο 75χρονος Kenneth Langone δούλευε σαν σκαφτιάς ή βοηθός στο γκολφ ενώ φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Bucknell. Στη δεκαετία του ’70 συνεργάστηκε με τον Bernard Marcus και ξεκίνησαν την Home Depot (HD) εισήχθη στο χρηματιστήριο το 1981.
Περίοπτη θέση στη λίστα κατέχει ο 71χρονος Ralph Lauren που εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο για να υπηρετήσει στο στρατό. Εργάστηκε σαν υπάλληλος στην Brooks Brothers, κι έπειτα δούλεψε σκληρά ως πωλητής γραβατών. Στη συνέχεια ξεκίνησε να σχεδιάζει γραβάτες και αργότερα ξεκίνησε την Polo (RL) με κεφάλαια 50.000 δολαρίων που δανείστηκε από τον σχεδιαστή Norman Hilton.
Ο 57χρονος Howard Schultz μεγάλωσε στις εργατικές κατοικίες του Μπρούκλιν, με ένα πατέρα που δούλευε ως εργάτης πότε στη μία και πότε στην άλλη δουλειά. Μετά το Λύκειο δούλεψε στη Xerox και το 1979 έγινε γενικός διευθυντής για τη σουηδική εταιρεία καφέ φίλτρου Hammarplast. Αυτή η δουλειά τον έφερε κοντά στην Starbucks Coffee Co.
Από τον κατάλογο του Business δεν θα μπορούσε να λείπει η … βασίλισσα των τοκ σόου Oprah Winfrey. Γεννήθηκε στο Μισισίπι σε απόλυτη φτώχεια και μεγάλωσε στο Μιλγουώκι. Στα 19 της χρόνια προσελήφθη ως η πρώτη Αφρο-αμερικανή ανταποκριτής της τηλεόρασης του Νάσβιλ. Το 1983, έφυγε για το Σικάγο για να ξεκινήσει το talk show AM Chicago που αργότερα μετονομάστηκε σε The Oprah Winfrey Show.
πηγή: imerisia.gr
read more "ΦΤΩΧΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ"

ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ




Στις σεισμογενείς περιοχές οι κολόνες που υποστηρίζουν το οδόστρωμα μιας γέφυρας ποταμού χτίζονται πάνω σε στρώσεις αμμοχάλικου αντί να βασίζονται σε σταθερά θεμέλια κάτω από την κοίτη του ποταμού.
Το μυστικό είναι να ισοπεδωθεί το αμμοχάλικο, ώστε τα θεμέλια των κολόνων να μπορούν να γλιστρήσουν εύκολα σε περίπτωση που η μετατόπιση των τεκτονικών πλακών μετακινήσει οριζόντια την κοίτη του ποταμού. Τέτοιου είδους γέφυρες ονομάζονται συχνά καλωδιωτές, όπως η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η οποία κατασκευάστηκε σε μια αρκετά σεισμογενή περιοχή. Το οδόστρωμα στηρίζεται με καλώδια τα οποία είναι κολλημένα στις κορυφές των πυλώνων που έχουν χτιστεί πάνω στις κολόνες. Αν συμβεί μετατόπιση των τεκτονικών πλακών, υδραυλικοί αποσβεστήρες ταλαντώσεων ανάμεσα στους πυλώνες και το οδόστρωμα βοηθούν στην απορρόφηση της ενέργειας.

ΠΗΓΗ http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=411197
read more "ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ"

ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ






ΥΛΙΚΑ

2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κόκκινη πιπεριά
1 αντζούγια
Κάπαρη
2-3 ελιές
1 κ. ντοματοπελτέ
1 φρέσκια ντομάτα 
Αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι
Βούτυρο ή λάδι
1 πακέτο πένες
Μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε λάδι ή βούτυρο 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες με μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και μία αντζούγια την οποία έχουμε λιώσει με το πιρούνι.
Προσθέτουμε λίγη κάπαρη, μερικές ελιές ψίχα, μία μικρή κουταλιά πελτέ (αραιωμένη σε λίγο ζωμό ή νερό και ελάχιστη ζάχαρη), φρέσκια ντομάτα κομμένη καρέ (ή πούμαρο), λίγο αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τις πένες αστράγγιστες και τελειώνουμε με μαϊντανό.

read more "ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ"

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΡΑΣΙ & ΜΕΛΙ

Υλικά
  • 1 μπουτάκι ΑΡΝΙΣΙΟ (~2 κιλά)
  • 3 κουταλιές ΜΕΛΙ
  • το χυμό από 1/2 ΛΕΜΟΝΙ 
  • 3 κουταλιές ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ 
  • 100 γρ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 1/2 ποτήρι ΚΟΚΚΙΝΟ ΗΜΙΓΛΥΚΟ 
  • ΚΡΑΣΙ 
  • το χυμό από 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
  • ΡΙΓΑΝΗ
  • ΑΛΑΤΙ
  • ΠΙΠΕΡΙ

Εκτέλεση


1. Πλένουμε και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί
2. Χτυπάμε όλα τα άλλα υλικά μας στο μίξερ μέχρι 

να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο 
κρέας ώστε να το καλύψει παντού και προσθέτουμε 
αλατοπίπερο.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 

βαθμούς κελσίου για μία ώρα. Συνεχίζουμε το 
ψήσιμο κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους
 180 βαθμούς για μια ακόμα ώρα.
4. Κατά τη διαρκεια του ψησίματος, αλείφουμε το 

κρέας με το μείγμα που έχει περισσέψει .
read more "ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΡΑΣΙ & ΜΕΛΙ"