PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΤΗΣ ΗΡΘΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ 145 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ


Δεν μπορούσε να το πιστέψει  η Celina από τη Florida των Η.Π.Α., όταν έλαβε τον τελευταίο λογαριασμό του κινητού της τηλεφώνου. Το ποσό που της ζητουσαν  να πληρώσει ήταν  145.346 ευρώ! Η νεαρή γυναίκα, όπως ήταν φυσιολογικό, επαθε σοκ!

«Τρελάθηκα. Έτρεμα, έκλαιγα και σκεφτόμουν ότι ήρθε το τέλος μου. Αυτό το ποσό θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε ένα σπίτι. Η εταιρεία έπρεπε να με έχει ειδοποιήσει ότι ο λογαριασμός είχε αρχίσει να ξεφεύγει των λογικών ορίων» δήλωσε η γυναίκα.

Ο λογαριασμός ήρθε τόσο «φουσκωμένος», επειδή η Celina πήγε στον Καναδά για 2 εβδομάδες και επικοινωνούσε με τον κωφό αδελφό της μέσω μηνυμάτων και βιντεοκλήσεων.

Ευτυχώς, η εταιρεία αποφάσισε να  μειώσει το ποσό... στα 1.807 ευρώ, το οποίο η Celina θα πρέπει να αποπληρώσει μέσα σε 6 μήνες...

Πηγή: cosmo
read more "ΤΗΣ ΗΡΘΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ 145 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ"

Έρχεται Ρώσος για την ΑΕΚ!

Σε προχωρημένες επαφές με τον Ρόλαντ Ισάεφ φέρεται να βρίσκεται η ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα γράφει εφημερίδα «Εξέδρα». Συγκεκριμένα, ο Ρώσος επιχειρηματίας εκπροσωπεί την εταιρεία Patero D, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στις κατασκευές.

Σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στις δύο πλευρές, στις αρχές του νέου έτους θα πρέπει να συγκληθεί γενική συνέλευση των μετόχων της «Ένωσης» προκειμένου να πιστωθεί το 9% των μετοχών της ΠΑΕ, το οποίο θα πάρει ο Ισάεφ έναντι 2,5 εκατ. ευρώ που θα καταβάλει. Νωρίτερα, όμως, η ενδιαφερόμενη πλευρά οφείλει να επενδύσει στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ με τη μορφή χορηγίας μέχρι το τέλος του 2011.



ΠΗΓΗ/Π.Θ
read more "Έρχεται Ρώσος για την ΑΕΚ!"

Εγκαίνια για το πρώτο ιδιωτικό διαστημοδρόμιο


Εκοψαν την κορδέλα στο Spaceport Ameri
 Εγκαίνια για το πρώτο ιδιωτικό διαστημοδρόμιο
Ένα βίντεο σας ξεναγεί στο νέο διαστημοδρόμιο
Ο περιπετειώδης πρόεδρος του ομίλου Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, εγκαινίασε στο Νέο Μεξικό το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό κέντρο του κόσμου, από το οποίο θα αναχωρούν οι πρώτοι τουρίστες που μπορούν να διαθέσουν 200.000 δολάρια για μια μικρή βόλτα στο Διάστημα. Το Spaceport America, απομονωμένο στην έρημο του νότιου Νέου Μεξικού, θα είναι η βάση για τα αεροσκάφη της Virgin Galactic, η οποία σκοπεύει να προσφέρει υποτροχιακές πτήσεις έξω από την ατμόσφαιρα από το 2013.

Το 2012 οι πρώτες πτήσεις

Ο σερ Μπράνσον γιόρτασε την ολοκλήρωση του διαστημοδρομίου ανοίγοντας μια σαμπάνια την ώρα που βρισκόταν κρεμασμένος με σχοινιά στο εξωτερικό του κτιρίου. Στο έδαφος τον απολάμβαναν περίπου οι 150 από τους 450 επίδοξους πελάτες που έχουν ήδη πληρώσει προκαταβολή.

Εφόσον οι δοκιμές προχωρήσουν χωρίς σοβαρα προβλήματα το 2012, το εξαθέσιο σκάφος SpaceShip Two θα απογειώνεται συνδεδεμένο κάτω από τα φτερά του μητρικού αεροσκάφους WhiteKnight. Σε μεγάλο ύψος θα απελευθερώνεται και θα πυροδοτεί τον πυραυλοκινητήρα του για να ανέβει μέχρι το ύψος των 100 χλμ, το επίσημο όριο του διαστήματος.
Η πτήση θα διαρκεί γύρω στις 2,5 ώρες, ωστόσο η εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας περιορίζεται στα δυόμισι λεπτά. Ο Μπράνσον είπε ότι, εφόσον το σκάφος αποδειχθεί ασφαλές, ο ίδιος και τα παιδιά του θα είναι από τους πρώτους επιβάτες.
ΠΗΓΗ/ΒΗΜΑ
read more "Εγκαίνια για το πρώτο ιδιωτικό διαστημοδρόμιο"

Αφθονο νερό στη διαστημική γειτονιά μας


Ανιχνεύθηκε σε δίσκο σχηματισμού πλανητών σε νεαρό άστρο όχι μακριά από τη Γη
Αφθονο νερό στη διαστημική γειτονιά μας
Απεικόνιση του νέφους από υδρατμούς και σκόνη γύρω από το νεαρό άστρο TW της Υδρας Το νερό σε μορφή πάγου που περιλαμβάνει θα μπορούσε να προσφέρει νερό στους πλανήτες που θα σχηματιστούν από αυτό. Credit NASA/JPLCaltech/T,Pyle
Ουάσινγκτον 
Ενας πρωτοπλανητικός δίσκος που ετοιμάζεται να «γεννήσει» ουράνια σώματα γύρω από ένα νεαρό άστρο σε ένα ηλιακό σύστημα σχετικά κοντά στο δικό μας φαίνεται να περιέχει νερό σε τεράστιες ποσότητες _ τόσο ώστε θα μπορούσε να «γεμίσει» χιλιάδες φορές τους ωκεανούς της Γης.
Η ανακάλυψη, πρωτοφανής στα χρονικά της διαστημικής παρατήρησης, ενισχύει τη θεωρία ότι ο πλανήτης μας απέκτησε τον υδάτινο πλούτο του χάρη στους κομήτες ενώ παράλληλα υποδηλώνει ότι οι κόσμοι που μπορούν να φιλοξενήσουν τη ζωή δεν είναι τελικά τόσο σπάνιοι στο Σύμπαν.
Υλικά δημιουργίας πλανητών
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστροφυσικοί εντοπίζουν νερό σε έναν πρωτοπλανητικό δίσκο _ τον δίσκο από αέρια και σκόνη που δημιουργείται γύρω από τα άστρα στα πρώτα στάδια του σχηματισμού τους και χρησιμεύει ως πρώτη ύλη για τη δημιουργία των αστεροειδών, των κομητών και των πλανητών.
Οι προηγούμενες παρατηρήσεις όμως το είχαν ανιχνεύσει σε μορφή θερμών υδρατμών στις εσωτερικές παρυφές του δίσκου_ κοντά στο άστρο _ και όχι στα εξωτερικά στρώματα από τα οποία σχηματίζονται οι πλανήτες. Η θέση και η «αέρια» κατάστασή του δεν υποδήλωναν δηλαδή απαραίτητα την ύπαρξή του σε ικανή μορφή και ποσότητα ώστε να «περάσει» στα ουράνια σώματα που θα δημιουργούνταν από τον δίσκο.
Ψυχρό και άφθονο
Η νέα μελέτη, η οποία διενεργήθηκε από διεθνή ομάδα επιστημόνων με κύριο ερευνητή τον Μίχελ Χογκερχάιντε από το Αστεροσκοπείο του Λάιντεν στην Ολλανδία, ανίχνευσε για πρώτη φορά το νερό στις εξωτερικές παρυφές ενός πρωτοπλανητικού δίσκου, σε μορφή κόκκων πάγου και σε άφθονες ποσότητες. Ο δίσκος αυτός περιβάλλει το νεαρό άστρο TW που βρίσκεται στον αστερισμό της Υδρας και απέχει περίπου 175 έτη φωτός από τη Γη.
Όπως περιγράφουν οι ερευνητές στο σχετικό άρθρο τους στην επιθεώρηση «Science», αυτό επετεύχθη χάρη στη χρήση του ευρωπαϊκού διαστημικού τηλεσκοπίου Herschel και την υιοθέτηση μιας νέας μεθόδου «αναζήτησης». Αυτή αφορά τον εντοπισμό μιας ιδιαίτερης χημικής «υπογραφής» που εκπέμπουν τα μόρια του πάγου όταν συγκρούονται με φωτόνια υπεριωδών ακτίνων που εκπέμπονται από το άστρο.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, ο πλανητικός δίσκος του TW της Υδρας περιέχει αποθέματα νερού σε μορφή πάγου που είναι αρκετές χιλιάδες φορές πολλαπλάσια από την υδρόσφαιρα της Γης.
Νερό από κομήτες
Η νέα παρατήρηση έρχεται να προσφέρει ένα ακόμη στοιχείο υπέρ της θεωρίας ότι το νερό μεταφέρθηκε στον πλανήτη μας από κομήτες που συγκρούστηκαν με αυτόν κατά την πορεία του σχηματισμού του. Πριν από δυο εβδομάδες η θεωρία αυτή είχε ενισχυθεί επίσης από την ανακάλυψη ότι ο κομήτης Hartley 2 έχει την ίδια χημική σύσταση με τους ωκεανούς της Γης.
«Η ανίχνευση νερού κολλημένου σε κόκκους σκόνης μέσα στον πρωτοπλανητικό δίσκο μπορεί να δείχνει γεγονότα παρόμοια με τα όσα συνέβησαν κατά την εξέλιξη του δικού μας πλανητικού συστήματος» εξήγησε ο κ. Χογκερχάιντε στο σχετικό δελτίο Τύπου. «Αυτός μπορεί να αποτελεί έναν κύριο μηχανισμό μεταφοράς νερού στα πλανητικά σώματα».
Ζωή αλλού
Επίσης ενισχύει τις πιθανότητες της ύπαρξης εξωγήινης ζωής αφού υποδηλώνει ότι ο σχηματισμός πλανητών με υδάτινο περιβάλλον ενδέχεται να αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο στο Σύμπαν.
«Η ανακάλυψή μας μάς λέει ότι τα συστατικά που είναι απαραίτητα για τη ζωή είναι παρόντα σε ένα σύστημα προτού γεννηθούν οι πλανήτες»  τόνισε ο Τεντ Μπέργκιν, αστρονόμος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.«Είχαμε την υποψία ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει, τώρα όμως το γνωρίζουμε επειδή το ανιχνεύσαμε άμεσα. Μπορούμε να το δούμε».
Από την πλευρά της η Ρέιτσελ Εικσον του Ινστιτούτου Εξωπλανητών της NASA στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech), η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη, σχολίασε στο περιοδικό «New Scientist»: «Αν αυτό ισχύει για όλα τα συστήματα, τότε οπωσδήποτε υπάρχει πολύ νερό γύρω μας. Αυτό ίσως αυξάνει τις πιθανότητες ανάπτυξης ζωής σε αυτούς τους πλανήτες».
 ΠΗΓΗ/ΒΗΜΑ
read more "Αφθονο νερό στη διαστημική γειτονιά μας"

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΦΕΝΤΩΝΑ

read more "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΦΕΝΤΩΝΑ"

Θάλαμος αερίων


Χρειάστηκε ένας νεκρός «από καρδιακό επεισόδιο» για να γίνει ευρύτερα αντιληπτό αυτό που γιατροί, δημοσιογράφοι και ενεργοί πολίτες προειδοποιούσαν εδώ και χρόνια: ότι η αλόγιστη χρήση χημικών αερίων από την Αστυνομία στις μαζικές εκδηλώσεις μπορεί να επιφέρει ακόμη και το θάνατο.
Σε υψηλότερα επίπεδα η ουσία CS έχει συσχετιστεί με καρδιακή ανεπάρκεια, ζημιά στο συκώτι και θάνατοΣε υψηλότερα επίπεδα η ουσία CS έχει συσχετιστεί με καρδιακή ανεπάρκεια, ζημιά στο συκώτι και θάνατοΤο παραδέχεται, με τον τρόπο της, ακόμη και η ΓΑΔΑ στην προχθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε για το θάνατο του συνδικαλιστή οικοδόμου Δημήτρη Κοτσαρίδη. Αμέσως μετά την περιγραφή των πραγματικών περιστατικών της διακομιδής του, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σπεύδει ν' αποποιηθεί προληπτικά κάθε ευθύνη, ισχυριζόμενη ότι «από τις πρωινές ώρες τής σήμερα μέχρι την 17.00 ώρα, δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Οθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Ολγας, καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου, όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων».
Πρόκειται, βέβαια, για μισή αλήθεια που ισοδυναμεί με χοντροκομμένο ψεύδος. Η χρήση χημικών αερίων από την ΕΛ.ΑΣ. εναντίον ενός τμήματος της συγκέντρωσης ξεκίνησε, όπως διαπιστώνουμε από το βιντεοσκοπημένο ζωντανό ρεπορτάζ του «Σκάι», ακριβώς στις 3.16.
Αμέτοχοι διαδηλωτές
Στις 3.30 μ.μ., γεγονός για το οποίο ο γράφων έχει άμεση προσωπική πείρα, τα ΜΑΤ έριξαν μεγάλη ποσότητα χημικών σε λίγα μέτρα απόσταση από τη συμβολή των οδών Οθωνος και Αμαλίας, εναντίον διαδηλωτών που οφθαλμοφανώς δεν μετείχαν στη σύρραξη ΠΑΜΕ-αντιεξουσιαστών.
Το νέφος κάλυψε όλο το χώρο, προκαλώντας τρομερά προβλήματα στους συγκεντρωμένους, μέλη φοιτητικών συλλόγων και συνδικάτων, ακόμη και σ' εκείνους που διέθεταν σχετικά καλές μάσκες προστασίας. Η αλυσίδα της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ (που, ας σημειωθεί, δυσκόλευε αρκετά την απομάκρυνσή τους από τον πνιγμένο στα «δακρυγόνα» χώρο) εφαπτόταν στο πλήθος, και τα χημικά, ως γνωστόν, δεν κάνουν διάκριση φρονημάτων ή κομματικής ταυτότητας μεταξύ των παρισταμένων.
Οχι μόνον η μακροχρόνια αλλά και η άμεση επικινδυνότητα αυτών των αερίων έχει πιστοποιηθεί από καιρό. Εκθεση, που είχε συνταχθεί το 2000 για λογαριασμό του Ευρωκοινοβουλίου, προειδοποιεί λ.χ. πως ακόμη και «χαμηλή συγκέντρωση CS [της βασικής ουσίας που περιέχουν τα "δακρυγόνα" της ΕΛ.ΑΣ.] ανεβάζει την πίεση της κυκλοφορίας και υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος βλάβης στην υγεία οποιουδήποτε είναι άνω των 30 ετών, βρίσκεται σε υπερένταση ή έχει μη εντοπισμένο ανεύρυσμα» και ότι «σε υψηλότερα επίπεδα, το CS έχει συσχετιστεί με καρδιακή ανεπάρκεια, ζημιά στο συκώτι και θάνατο» (βλ. αναλυτικά «Ιός» 1.6.2003).
Η δημοκρατική Ελλάδα απέκτησε έτσι τον πρώτο της νεκρό από τον εμφύλιο χημικό πόλεμο που οι αστυνομίες όλου του («πολιτισμένου» και μη) κόσμου διεξάγουν ενάντια στον κατά τόπους «εσωτερικό εχθρό». Το αμέσως προηγούμενο ήταν τη βραδιά της σφαγής του Πολυτεχνείου (16 Νοεμβρίου 1973), δύο από τους επίσημους νεκρούς της οποίας, ο δικηγόρος Σπύρος Κοντομνάρης κι ο ιδιωτικός υπάλληλος Δημήτριος Παπαϊωάννου, έφεραν ως αιτία θανάτου την εισπνοή υπερβολικής ποσότητας δακρυγόνων CN και CS.
Στο εξωτερικό
Εκτός Ελλάδας, από εισπνοή δακρυγόνου έχει βρει το θάνατο ένας 38χρονος αντιπυρηνικός διαδηλωτής, το Πάσχα του 1986 στο Μπρόκντορφ της Γερμανίας, κι ο 29χρονος μετανάστης Ιμπραήμ Σέι, στη Βρετανία τον Μάρτιο του 1996. Για να μη μιλήσουμε για τα μαζικά θύματα από την αθρόα χρήση «δακρυγόνων» από τον ισραηλινό στρατό για την καταστολή κάθε μαζικής εκδήλωσης του παλαιστινιακού πληθυσμού: μέσα στο πρώτο οκτάμηνο της Ιντιφάντα (1987-88) καταγράφηκαν 63 επώνυμοι νεκροί, ενώ ένα από τα πιο πρόσφατα θύματα από εισπνοή CS ήταν η 36χρονη Τζαουαζέρ Αμπού Ραχμά στο χωριό Μπεϊλίν (31.12.2010). Υπενθυμίζουμε εδώ ότι το Ισραήλ αποτελεί επίσημα βασικό προμηθευτή της ΕΛ.ΑΣ. σε χημικά, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2009
read more "Θάλαμος αερίων"

Κίνδυνος πτώσης θραυσμάτων δορυφόρου σε Ελλάδα και Ιταλία

Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας ζήτησε σήμερα από τους κατοίκους του βορρά να παραμείνουν στα σπίτια τους εξαιτίας των κινδύνων που συνδέονται με την επιστροφή στη Γη ενός αμερικανικού δορυφόρου, που προβλέπεται να γίνει τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, εκτιμώντας ότι οι πιθανότητες κάποια θραύσματά του να πέσουν σε ιταλικό έδαφος είναι 1,5%. 

"Με βάση τις ενδείξεις και τις εκτιμήσεις που μας έδωσε η Επιστημονική Τεχνική Επιτροπή", η πολιτική προστασία επισημαίνει ότι "η πιθανότητα ένα ή περισσότερα θραύσματα του δορυφόρου να πέσουν σε ιταλικό έδαφος έχει αυξηθεί και έχει φτάσει το 1,5%", την ώρα που την Πέμπτη το βράδυ ήταν 0,6%. 

Οι περιφέρειες όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η Πιεμόντε, η Λομβαρδία, η Βαλ Ντ' Αόστε, η Λιγουρία, η δυτική Εμίλια-Ρομάνια, η Βενετία, και η Τρεντίνο Άλτο- Άντιζε, σύμφωνα με την πολιτική προστασία. 

Οι αρχές συστήνουν στους κατοίκους των περιοχών αυτών να μην μείνουν έξω. Οσον αφορά τα κτίρια πρέπει να παραμένουν στους κατώτερους ορόφους και κοντά σε φέροντες τοίχους. Υπενθυμίζουν άλλωστε ότι τυχόν θραύσματα του δορυφόρου δεν θα είναι ορατά κατά τη διάρκεια της πτώσης, ενώ υπογραμμίζουν ότι ενδέχεται να εκλυθούν τοξικά αέρια και ζητούν από τους ανθρώπους να μην πλησιάσουν τα θραύσματα σε απόσταση "μικρότερη των 20 μέτρων".

Η NASA είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι ένας αμερικανικός δορυφόρος μεγεθούς ενός μικρού λεωφορείου αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στη Γη, όμως δεν είναι γνωστή ακόμη η πορεία του. 

Πάντως η NASA φάνηκε καθησυχαστική επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος να χτυπηθεί κάποιος άνθρωπος από ένα από τα 26 θραύσματα του δορυφόρου "είναι εξαιρετικά μικρή". 

Υπάρχει μία πιθανότητα στις 3.200 κάποιος άνθρωπος σε κάποιο μέρος του κόσμου να χτυπηθεί, δηλαδή πιθανότητα 0,03% με δεδομένο ότι το 90% της επιφάνειας της Γης δεν κατοικείται, σύμφωνα πάντα με τη NASA. 

Το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου με τη ονομασία Δορυφόρος Έρευνας Ανώτερης Ατμόσφαιρας (UASR) αναμένεται να καταστραφεί από την τριβή όταν εισέλθει στα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας, παρόλα αυτά η NASA εκτιμά ότι κάποια θραύσματα βάρους 1 έως 158 κιλών ενδέχεται να συνεχίσουν την πορεία τους προς την επιφάνεια της Γης. 

Η περιοχή πάνω από την οποία ο δορυφόρος θα χάσει κομμάτια του και πιθανά θα καταπέσει, συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα.
ΠΗΓΗἜ.Τ
read more "Κίνδυνος πτώσης θραυσμάτων δορυφόρου σε Ελλάδα και Ιταλία"

Δεύτερη τρύπα του όζοντος


Η απώλεια όζοντος πάνω από την Αρκτική ήταν φέτος τόσο σοβαρή που για πρώτη φορά οι επιστήμονες έκαναν λόγο για την ύπαρξη "τρύπας όζοντος", αντίστοιχης αυτής πάνω από την Ανταρκτική.

Δεύτερη τρύπα του όζοντος ίση με 5 Γερμανίες
Η αρκτική "τρύπα" στο μέγιστο σημείο της έφθασε να έχει μέγεθος 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή μια έκταση περίπου πενταπλάσια της Γερμανίας.
Η έκταση αυτή, κατά πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη που έχει υπάρξει ποτέ πάνω από την Αρκτική, είναι περίπου ίδια με το μέγεθος που είχε η "τρύπα" του όζοντος της Ανταρκτικής στα μέσα της δεκαετίας του ΄80.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, που βασίστηκαν σε δορυφορικές μετρήσεις, υπήρξε σημαντική απώλεια όζοντος σε υψόμετρο 15 - 23 χιλιομέτρων, ενώ σε ύψος 18 - 20 χιλιομέτρων από το έδαφος, τουλάχιστον το 80% του όζοντος χάθηκε.
Οι ερευνητές από πολλές χώρες, με επικεφαλής επιστήμονες του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της NASA στις ΗΠΑ υπό την Γκλόρια Μάνεϊ, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το "New Scientist", θεωρούν αδύνατο, προς το παρόν, να προβλέψουν με βεβαιότητα αν τόσο μεγάλες απώλειες όζοντος θα επαναληφθούν.
Δεύτερη τρύπα του όζοντος ίση με 5 Γερμανίες
Επειδή όμως υπάρχει κατά τις τελευταίες δεκαετίες μια τάση για πιο κρύους χειμώνες πάνω από την Αρκτική, θεωρούν πιθανό ότι και τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει σοβαρή απώλεια από τη νέα "τρύπα" του όζοντος. Παραδοσιακά, η απώλεια του όζοντος πάνω από το νότιο ημισφαίριο (Ανταρκτική) ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το βόρειο (Αρκτική), λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών στο πρώτο.
Στο μεταξύ, η "τρύπα" του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική έχει παραμείνει σχετικά σταθερή τα τελευταία χρόνια. Οι χημικές ενώσεις του χλωρίου διατηρούνται επί δεκαετίες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, συνεπώς δεν αναμένεται το επίπεδο του όζοντος να αποκατασταθεί στα προ-βιομηχανικά επίπεδά του πριν τα μέσα του αιώνα μας.
ΠΗΓΗἜΘΝΟΣ
read more "Δεύτερη τρύπα του όζοντος"

Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία, δεν εξισώνεται με την εναλλακτική

Η θητεία που προβλέπεται για τους αντιρρησίες συνείδησης είναι λιγότερο επαχθής από την ένοπλη, υπογράμμισε ο Πάνος Μπεγλίτης που αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιαδήποτε απόφαση για αύξηση του χρόνου που υπηρετούν οι κληρωτοί
Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία, δεν εξισώνεται με την εναλλακτική
Δεν αντιμετωπίζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θέμα εξίσωσης της εναλλακτικής υπηρεσίας των αντιρρησιών συνείδησης με τη στρατιωτική θητεία, καθώς όπως αναφέρει, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, ''η εναλλακτική υπηρεσία είναι λιγότερο επαχθής από την ένοπλη και με βάση την αρχή της αναλογικής ισότητας δικαιολογείται η μεγαλύτερη χρονική διάρκεια της''.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ηρούς Διώτη και Θοδωρή Δρίτσα που είχαν καλέσει το υπουργείο να απαντήσει αν προτίθεται να εξισώσει τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας με την εναλλακτική ώστε να μην αποτελεί η εναλλακτική θητεία διάκριση και τιμωρία. Οι δύο βουλευτές έχουν επίσης ζητήσει να ενημερωθούν αν εξετάζεται η πιθανότητα αύξησης της στρατιωτικής θητείας επισημαίνοντας ότι ''από τις 27 χώρες της ΕΕ μόνο η Ελλάδα και άλλες πέντε χώρες (Αυστρία, Δανία, Εσθονία, Κύπρος, Φινλανδία) εξακολουθούν να διατηρούν την υποχρεωτική στράτευση'' και ότι ''μόνο στην Ελλάδα εξετάζονται σενάρια αύξησης της θητείας αντί για σχέδια για τη μείωση ή την κατάργησή της''.
Στην απάντησή του, ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι ''δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας και δεν πρόκειται να ληφθεί, εάν δεν ολοκληρωθεί με συντεταγμένο και σοβαρό τρόπο η διαδικασία της ανασυγκρότησης και της νέας δομής δυνάμεων καθώς και η αξιολόγηση των αναγκών εθνικής άμυνας''. Ο κ. Μπεγλίτης προσθέτει δε ότι ''το ζήτημα της στρατιωτικής θητείας που κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό, εξετάζεται λεπτομερώς και οι οριστικές αποφάσεις για την ορθολογική αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων θα ληφθούν με σοβαρότητα και ευθύνη και χωρίς καμία βιασύνη''.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει από το υπουργείο να διαβιβάσει στη Βουλή στοιχεία για τις αιτήσεις αντιρρησιών συνείδησης που έχουν υποβληθεί τα τελευταία πέντε έτη και πόσες έχουν απορριφθεί. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Μπεγλίτης, το 2007 υποβλήθηκαν 178 αιτήσεις εκ των οποίων απορρίφθηκαν δύο αιτήσεις για ιδεολογικούς λόγους, το 2008 υποβλήθηκαν 112 αιτήσεις εκ των οποίων απορρίφθηκε μία αίτηση για ιδεολογικούς λόγους, το 2009 υποβλήθηκαν 170 αιτήσεις εκ των οποίων απορρίφθηκαν 3 αιτήσεις για ιδεολογικούς λόγους και δύο για θρησκευτικούς, το 2010 υποβλήθηκαν 103 αιτήσεις εκ των οποίων απορρίφθηκε μία αίτηση για ιδεολογικούς λόγους και μία για θρησκευτικούς λόγους και το 2011 υποβλήθηκαν 131 αιτήσεις εκ των οποίων δύο απορρίφθηκαν για ιδεολογικούς και τέσσερις για θρησκευτικούς λόγους.
ΠΗΓΗ/ΕΘΝΟΣ
read more "Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία, δεν εξισώνεται με την εναλλακτική"

Σε τροχιά οι πρώτοι δορυφόροι του Galileo


    Το πρώτο ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης βρίσκεται πλεόν σε τροχιά, ύστερα από καθυστέρηση σχεδόν μίας δεκαετίας. Οι δύο δορυφόροι του συστήματος που ονομάζεται Γκαλιλέο απελευθερώθηκαν από τον ρώσικο πύραυλο Σογιούζ που εκτοξεύθηκε από βάση  της Γαλλικής Γουϊάνας στις 7.30 τοπική ώρα χθες. Η Κομισιόν επενδύει δισεκατομύρια ευρώ στη δική της αντίστοιχη έκδοση συστήματος gps. Το σύστημα galileo αναμένεται να αποφέρει τεράστια κέρδη στην Ε.Ε. από τις νέες εταιρείες που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τα ακριβή διαστημικά χρονοδιαγράμματα και τα δεδομένα θέσης.
    Η αποστολή του ταξιδιού του πυραύλου Σογιούζ ήταν μακράς διαρκείας αφού χρειάστηκαν σχεδόν 4 ώρες για να μπει στη σωστή τροχιά, 23.222 χλμ. πάνω από τη γη.
    Σε έναν χρόνο αναμένεται να σταλεί στο διάστημα άλλο ένα ζεύγος δορυφόρων ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του εγχειρήματος.
    read more "Σε τροχιά οι πρώτοι δορυφόροι του Galileo"

    Zeimpekika mix

    read more "Zeimpekika mix"

    Ο πιο γρήγορος τερματοφύλακας στον κόσμο!

    read more "Ο πιο γρήγορος τερματοφύλακας στον κόσμο!"

    To φιλί του Κασίγιας στη Σάρα Καρμπονέρο

    read more "To φιλί του Κασίγιας στη Σάρα Καρμπονέρο"

    Τερματοφύλακας "κοιμάται όρθιος" και δέχεται γκολ

    read more "Τερματοφύλακας "κοιμάται όρθιος" και δέχεται γκολ"

    ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 2010 - ΣΦΥΡΙΔΑ 28,350kg. ΜΕ ΚΑΘΕΤΗ

    read more "ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 2010 - ΣΦΥΡΙΔΑ 28,350kg. ΜΕ ΚΑΘΕΤΗ"

    sexy girl candid camera

    read more "sexy girl candid camera"

    Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

    ΠΑΡΑΛΙΑ: ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ

    ΠΑΡΑΛΙΑ: ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ: Αν θέλετε να μάθετε που βρίσκονται όποιαδήποτε στιγμή οι φίλοι σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε, αριστερά, τον αριθμό του κ...
    read more "ΠΑΡΑΛΙΑ: ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ"

    Aνεβάζει στο προφίλ του στο Τwitter φωτογραφίες από πτώματα


    Στο Λος Άντζελες αστυνομικός aνεβάζει στο προφίλ του στο Τwitter φωτογραφίες από πτώματα 
    Ο  αστυνομικός του τμήματος ανθρωποκτονιών φαίνεται να έχει   εθιστεί από το Twitter τοσο που έφτασε στο σημείο να ανεβάσει στο προφίλ του, εικόνες νεκρών σωμάτων που συναντά στους τόπους των εγκλημάτων που ερευνά.
    Ο αστυνομικος δέχθηκε τα πυρά πολλών, όταν ανέβασε την φωτογραφία ενός νεκρού άντρα του οποίου το πτώμα κειτόταν στο πεζοδρόμιο και ήταν καλυμμένο με χρωματιστό σεντόνι.
    Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έγραφε πάνω από την φωτογραφία: " Μαντέψτε που βρίσκομαι, δεν σταματά ποτέ."
    Ιστοσελίδα  άσκησε δριμύτατη κριτική στην ενέργεια του αστυνομικού, ενώ τον χαρακτήρισε σε άρθρο της "παγωμένο" και ασυγκίνητο.
    Ο αστυνομικος έχει εθιστεί με το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο, αφού ανεβάζει φωτογραφίες απ' όπου κι αν βρεθεί, από το φαγητό του μέχρι και από τόπους εγκλημάτων.


    Όταν  ρωτήθηκε από τα τοπικά μέσα για την πράξη του, δήλωσε πως δεν βρίσκει τίποτα το επιλήψιμο σ' αυτό που έκανε, ενώ υποστήριξε ότι αστυνομικοί σε ολόκληρο τον κόσμο κάνουν ακριβώς το ίδιο.
    read more "Aνεβάζει στο προφίλ του στο Τwitter φωτογραφίες από πτώματα"

    Κούγιας: «Ο Λαζόπουλος ήταν ερωτευμένος μαζί μου»! | Sigma Live

    read more "Κούγιας: «Ο Λαζόπουλος ήταν ερωτευμένος μαζί μου»! | Sigma Live"

    ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ


    Aκάλυπτο από στρατιωτικές δυνάμεις μένει ολόκληρο το μέτωπο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου με απόφαση της κυβέρνησης,ενώ ετοιμάζονται και ανάλογες κινήσεις σε Αεροπορία και Ναυτικό. Την απόφαση ανέλαβε να την εκτελέσει το ΓΕΕΘΑ με πρόταση που υποβλήθηκε στα Επιτελεία με αντικείμενο την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού.
    Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr  το ΓΕΕΘΑ με έγγραφο που εστάλη στα επιτελεία ενημερώνει και  προωθεί προς λήψη απόφασης μέχρι το τέλος του μήνα την κατάργηση της Α’ Στρατιάς και του Α' Σώματος Στρατού. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι η διατήρηση μόνο του Δ’ Σώματος Στρατού, της ΑΣΔΕΝ και του Γ’ Σώματος Στρατού (NDC-GR) το οποίο ούτως ή άλλως  λειτουργεί ως ΝΑΤΟικο Στρατηγείο. 
    Πρακτικά ο ελληνικός Στρατός δεν θα διαθέτει επιχειρησιακό Στρατηγείο αφού θεωρείται ως πρακτικά αδύνατο να διοικείται από το Δ΄ Σώμα Στρατού και την ΑΣΔΕΝ.
    Παράλληλα η πρόταση του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει την σύνταξη μελέτης στο μέλλον για την κατάργηση του Β’ Σώματος Στρατού, ενώ προβλέπεται και η κατάργηση της ιστορικής 8ης Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα, αφήνοντας μόνο την 9η Μεραρχία Πεζικού να διοικεί ολόκληρη την περιοχή της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας.
    Το έγγραφο που εστάλη από το ΓΕΕΘΑ έχει ημερομηνία 17 Οκτωβρίου και όπως αναφέρεται στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να περάσουν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου από το ΣΑΓΕ και μέχρι την 31 Οκτωβρίου από το ΣΑΜ.
    Σημειώνεται, ότι όπως αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, το Α'ΣΣ έχει ως αποστολή όχι τόσο την προστασία των συνόρων από τον Βορρά, όσο την προστασία από αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ενεργειακού κέντρου της χώρας που βρίσκεται στην Δυτική Μακεδονία! Και αυτό το Σώμα Στρατού το καταργούν! Είναι επικίνδυνοι ή όχι;
    Αυτό όμως που δεν αναφέρεται στο έγγραφο είναι εάν στο μέλλον για λόγους ίσης μεταχείρισης  θα χρειαστούν να καταργηθούν το ΑΤΑ και το Αρχηγείο Στόλου.
    Προκαλεί  εντύπωση η χρονική συγκυρία που λαμβάνονται οι αποφάσεις αυτές με την τουρκική στρατιωτική μηχανή στο απόγειο της ισχυροποίησης της και την τουρκική προκλητικότητα να ξεπερνά κάθε όριο και δεύτερον το επείγον του θέματος λές και η απόφαση αυτή έχει επιβληθεί κάτω από πιέσεις.
    Είναι πραγματικά απίστευτο ότι μία τόση σημαντική απόφαση για το μέλλον της ασφάλειας της χώρας λαμβάνεται με τέτοια προχειρότητα και ότι δεν έγινε σε 20 χρόνια γίνεται μέσα σε 10 ημέρες. 
    πηγη defencenet.gr
    read more "ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ"

    Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

    KAKOΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ


    Σήμερα το βράδυ έγινα μάρτυρας ενός περιστατικού που με κάνει να 
    σκέφτομαι πόσο φιλόζωοι και πολιτισμένοι είμαστε τελικά.
    Μία παρέα φοιτητών ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ που είχαν ένα λυκόσκυλο, το οποίο κρατουσαν με λουρί, 
    όπως επιβάλλει ο νόμος,  παρακινουσαν το σκυλο να κυνηγήσει ένα μικρό γατάκι. Όταν τελικά τα κατάφεραν και το τρομαγμένο γατάκι ανέβηκε στο στύλο της ηλεκτρικής, περήφανοι γελούσαν 
    και επιφημούσαν το σκύλο για το κατόρθωμά τους, αδιαφορώντας για το  γατάκι  που εντωμεταξυ κινδυνευε.
    Τελικά το γατάκι αφου έμεινε στο στύλο προσπαθώντας να κατέβει για 1 ώρα περίπου, ευτυχώς τα κατάφερε και κατέβηκε.
    θα μου πει κανείς καλά εσύ γιατί σκας και ασχολείσαι, εξάλλου οι φοιτητές ακολουθωντας το νόμο κρατουσαν το σκύλο με λουρί.
    ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ 7 ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΣΣΑ ΠΟΛ ΒΕΝΙΖΕΛΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 20/10/2011
    read more "KAKOΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ"

    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20.10



    1820
    με αντίτιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων οι Ισπανοί πουλάνε στους Αμερικανούς ένα μεγάλο μέρος της Φλόριντα.
    1820
    ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και οι «Φιλικοί» αποφασίζουν να κηρύξουν επανάσταση στη Μολδοβλαχία.
    1854
    γεννιέται ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπώ.
    1864
    ο Αβραάμ Λίνκολν καθιερώνει στις ΗΠΑ την "Ημέρα των Ευχαριστιών".
    1882
    γεννιέται στην Ουγγαρία ο ηθοποιός Μπέλα Λουγκόζι. Έγινε διάσημος για την ερμηνεία του ως Κόμης Δράκουλας, σε ταινίες του Χόλυγουντ. Όταν πέθανε το 1956, το έθαψαν με την κάπα του Δράκουλα.

    1900
    η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία συνάπτουν συμμαχία, που αποβλέπει στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας, καθώς και στη διατήρηση των λιμανιών της χώρας στο διεθνές εμπόριο.
    1912
    κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, ο ελληνικός στρατός διαβαίνοντας το Σαραντάπορο, μπαίνει θριαμβευτής στα οχυρωμένα Γιαννιτσά, μετά από διήμερη μάχη. Οι Τούρκοι υποχωρούν προς τη Θεσσαλονίκη, όπου είναι και ο προορισμός των Ελλήνων, οι οποίοι θέλουν να προλάβουν τους Βουλγάρους.

    1915
    κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου οι σύμμαχοι της Αντάτ κηρύσσουν τον πόλεμο στη Βουλγαρία, που επιτέθηκε στη Σερβία.

    1921
    ο Γάλλος πρεσβευτής Φρανκλέν Μπουγιόν υπογράφει με τον Κεμάλ τη Συμφωνία της Άγκυρας, την ίδια ώρα που τα ελληνικά στρατεύματα μάχονται στη Μικρά Ασία. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αναγνώριση του Κεμαλικού καθεστώτος, την αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από τις κατεχόμενες περιοχές και τη χορήγηση όπλων.

    1935
    ο Μάο Τσε Τουνγκ και οι δυνάμεις των κομμουνιστών ολοκληρώνουν την Μεγάλη Πορεία τους, στο Σάανξι της βορειοδυτικής Κίνας, ένα χρόνο αφότου είχαν ξεκινήσει την επική τους αποστολή
    1938
    το κομμουνιστικό κόμμα κηρύσσεται εκτός νόμου στην Τσεχοσλοβακία.
    1940
    ο Έλληνας πρέσβης στη Ρώμη ενημερώνει με επείγον μήνυμά του την ελληνική κυβέρνηση, ότι ο Μουσολίνι έχει ήδη αποφασίσει την κήρυξη του πολέμου εναντίον της χώρας μας.

    1941
    οι Ναζί σκοτώνουν χιλιάδες πολίτες της πόλης Κραγκούγιεβατς στην Σερβία.

     
    1950
    εκλέγεται ομόφωνα Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απ την "Εκλογική Σύνοδο" ο Μητροπολίτης Κιτίου Μακάριος.

    1952
    το Ιράν διακόπτει επίσημα τις σχέσεις του με τη Βρετανία, λόγω της διαμάχης για το πετρέλαιο.

    1961
    σε βέτο προχωρά ο Τουρκοκύπριος αντιπρόεδρος Φ.Κιουρτσούκ στη δημιουργία ενιαίου κυπριακού στρατού.

    1968
    ο Έλληνας «κροίσος» Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύεται στο Σκορπιό την Τζάκι Κένεντι.

    1980
    ξεσηκώνονται οι μοναχοί στα Μετέωρα για τα γυρίσματα της ταινίας "Ο Άγιος", με πρωταγωνιστή των Ρότζερ Μουρ. "Ντύνουν" τα κτίρια των μοναστηριών με αδιαφανές πλαστικό για να τα προστατέψουν από την ιερόσυλη κάμερα των Άγγλων τεχνικών.
    1981
    ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή η νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

    1993
    το Βέλγιο αναγνωρίζει τα Σκόπια με το όνομα ΠΓΔΜ.
    1994
    πεθαίνει σε ηλικία 80 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός Μπαρτ Λάνκαστερ.

    read more "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20.10"

    ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



    Μπαίνουν οι ξένοι στο πετρελαϊκό παιγνίδι
    Η κυβέρνηση «άναψε» το πράσινο φως για πετρελαϊκές έρευνες σε τρεις περιοχές της Ελλάδας.
    Το ενδιαφέρον για συνεργασίες είναι έντονο. Ισραηλινοί, Νορβηγοί, Αμερικανοί και άλλοι φλερτάρουν και τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες μετέβησαν στην Αθήνα εμπειρογνώμονες της εξειδικευμένης εταιρείας πετρελαϊκών συμβούλων Schlumberger. Η εταιρεία θεωρείται προπομπός μεγάλων πολυεθνικών πετρελαϊκών Ομίλων.
    Ιδιαίτερα έντονο είναι το ενδιαφέρον των Νορβηγών. Η νορβηγική εταιρεία Statoil εκδήλωσε το ενδιαφέρον της μέσω της κυβέρνησης του Όσλο ενώ η επίσης νορβηγική TGS-NOPEC, μια από τις μεγαλύτερες γεωφυσικές εταιρείες στον κόσμο, εξέφρασε η ίδια το ενδιαφέρον της προς την Ελλάδα. H πολύ μεγάλη νορβηγική εταιρεία Statoil έχει εξασφαλίσει από την αιγυπτιακή κυβέρνηση την άδεια έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο νότιο τμήμα της λεκάνης του Ηροδότου.
    Ενδιαφέρον και σχετική ενημέρωση επιδεικνύουν και άλλοι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι, όπως είναι οι εταιρείες Shell, Aramco, ΒΡ, Chevron, Noble Energy, OMV και Norsk Hydro. Το ενδιαφέρον είναι δεδηλωμένο και από την αμερικάνικη Noble Energy, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Κύπρο και στο Ισραήλ.
    Οι ισραηλινές προσδοκίες
    Η Delek Group (που κατέχει το 4% της Noble Energy) προσδοκά να συνδέσει τις Ελλάδα - Κύπρο - Ισραήλ με κοινές έρευνες και συνεκμετάλλευση της ευρύτερης ζώνης κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου, δημιουργώντας μια ισχυρή ενεργειακή συμμαχία μεταξύ των τριών χωρών. Η Delek, με θυγατρικές εταιρείες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, διαθέτει τρία κοιτάσματα φυσικού αερίου ανοιχτά του Ισραήλ (Νόα, Μάρι-Β και Ταμάρ) με διαπιστωμένη δυναμικότητα 32 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.
    Την περασμένη Πέμπτη, η ελληνική κυβέρνηση «άναψε» το πράσινο φως για τις έρευνες για πετρέλαιο σε τρεις περιοχές της Ελλάδας και με έγκριση της Κυβερνητικής Επιτροπής επισπεύδονται οι εξελίξεις για έρευνες στα «οικόπεδα» στον Πατραϊκό Κόλπο, δυτικά των Ιωαννίνων στην Ήπειρο και στην περιοχή του Κατάκολου στην Ηλεία.
    Η επίσημη ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος (open door) θα πραγματοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2012.
    Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε έναν χρόνο με την ανάδειξη και ανακήρυξη του μειοδότη, ενώ σε ενάμιση χρόνο αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες με την εγκατάσταση των τρυπανιών.
    Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στον Πατραϊκό Κόλπο εκτιμάται ότι υπάρχει κοίτασμα δυναμικότητας 200 εκ. βαρελιών, στην περιοχή των Ιωαννίνων περίπου 80 εκ. βαρέλια και 3 εκ. στο Κατάκολο, σε βάθος 15ετίας - 20ετίας.

    Πετρέλαιο-χρυσός

    Η εκτιμώμενη αξία αυτών των ποσοτήτων ανέρχεται περίπου στα 25 δισ. ευρώ στη διάρκεια της 15ετίας, εκ των οποίων τα 12-14 δισ. υπολογίζονται τα έσοδα του Δημοσίου. Στο σενάριο αυτό λαμβάνεται υπόψη ότι η τιμή του πετρελαίου θα κυμαίνεται τα προσεχή χρόνια γύρω στα 150 δολάρια το βαρέλι.
    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ξένων ερευνητών, η θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου μπορεί να δώσει σε μερικά χρόνια μέχρι και 500 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου, ενώ η ευρύτερη περιοχή Ιονίου - Κρητικού Πελάγους, από τους Οθωνούς μέχρι τη νήσο Χρυσή (το Γαϊδουρονήσι), νότια της Ιεράπετρας, υπολογίζεται ότι κρύβει μέχρι και τετραπλάσια ποσότητα εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων αργού.
    Χρειάζεται μια εξαετία για να αντληθούν τα πρώτα αποθέματα, αλλά τα οικονομικά οφέλη θα είναι πολύ μεγάλα.
    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κοίτασμα του Πατραϊκού Κόλπου είναι σε θέση να αποδώσει πάνω από 300 εκατομμύρια βαρέλια, δηλαδή περίπου τρεις φορές περισσότερο από το κοίτασμα του Πρίνου, που έφθασε στην τελική απόδοση τα 125 εκατομμύρια βαρέλια πριν εξαντληθεί.
    Κοίτασμα-πρόκριμα
    Το κοίτασμα αυτό θεωρείται ότι είναι το πρόκριμα για τις «ελληνικές παραχωρήσεις» τα προσεχή χρόνια από το ελληνικό Δημόσιο σε ολόκληρη τη λεγόμενη «Λεκάνη του Ηροδότου». Η περιοχή ξεκινά από το νοητό τόξο που αρχίζει από τους Οθωνούς, στα βόρεια της Κέρκυρας, διέρχεται ολόκληρο το Ιόνιο, συνεχίζει νότια της Πελοποννήσου και νότια μέχρι νοτιοανατολικά της Κρήτης, φθάνοντας στις παρυφές του ισραηλινού κοιτάσματος «Λεβιάθαν». Ακριβώς γι' αυτόν το λόγο και οι Ισραηλινοί επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για τα ελληνικά πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Ελλάδας.
    Οι Έλληνες τεχνοκράτες πιστεύουν ότι, εκτός από τον Πατραϊκό, και στην περιοχή νότια της Κέρκυρας μέχρι την Κεφαλλονιά μπορούν να αντληθούν άμεσα άλλα 100 εκατομμύρια βαρέλια. Η πετρελαϊκή αυτή λεκάνη αποτελεί συνέχεια των ακτών της Αλβανίας, σε όλο το μήκος των οποίων γίνονται εκτεταμένες πετρελαϊκές έρευνες από την κυβέρνηση των Τιράνων. Τα αποτελέσματα είναι μέχρι στιγμής θετικά.
    Άλλο ένα ενισχυτικό γεγονός του ενδιαφέροντος για το πετρελαϊκό υπέδαφος Ιονίου - Κρητικού είναι ότι, μεγάλα ξένα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπέγραψαν πρωτόκολλα συνεργασίας με τα Πολυτεχνεία Κρήτης και Πατρών. Πρόκειται για το πανεπιστήμιο Stavanger της Νορβηγίας, το τμήμα Πετρελαϊκής Μηχανικής του οποίου είναι ουσιαστικά παράρτημα της κρατικής εταιρείας της Νορβηγίας Statoil, τα αμερικανικά πανεπιστήμια Heriot - Watt University, Gordon University και University of Houston καθώς και το Ινστιτούτο Πετρελαίου του Canadian Geological Survey από τον Καναδά.
    ΠΗΓΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ
    read more "ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

    ΚΥΠΡΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ


     Συχνα  αλλοδαποί μαθητές υπόκεινται σε λεκτικές, αλλά και σωματικές επιθέσεις από Κύπριους μαθητές λόγω της διαφορετικότητάς τους. Η πιο ευαίσθητη ομάδα των μεταναστών μαθητών είναι οι νεαρές μετανάστριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επισημαίνει το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου, το οποίο πραγματοποίησε πρόσφατα έρευνα γι' αυτήν τη συγκεκριμένη ομάδα, με στόχο την εκτίμηση του προβλήματος και την  αντιμετώπισή του.
    Θύματα ρατσισμού
    *Μαθήτρια με καταγωγή από Πόντο: «Δεν μπορώ να απαντήσω στις βρισιές γιατί θα μου κάνουν χειρότερα… Νιώθεις ξένη σ’ αυτήν τη χώρα».
    *Μαθήτρια από Φιλιππίνες: «Οι συμμαθήτριές μου με διέταζαν να φεύγω από την τάξη και να πηγαίνω στην καντίνα για να τους φέρνω φαΐ, ή να τους κουβαλώ την τσάντα τους. Εγώ τους άκουγα για να μη μου πουν τίποτα κακό».
    Αρκετές μετανάστριες μαθήτριες στιγματίζονται ως «παλιοκόριτσα» αποκλειστικά και μόνο λόγω καταγωγής.
    *Μαθήτρια από Ρουμανία: «Οι συμμαθητές μου και οι καθηγητές με ρωτάνε από πού είσαι και τι δουλειά κάνει η μάμα σου; Αλλά εμένα δεν μου αρέσουν αυτές οι ερωτήσεις, γιατί ξέρω ότι έχουν μιαν άσχημη εντύπωση για τις κοπέλες από τη χώρα μου».
    Έλλειψη πολιτικής
    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεαρές μετανάστριες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε συνάρτηση με τα ευρήματα της έρευνας του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου για το θέμα αυτό, συζήτησε χθες η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας. Το σχετικό θέμα ενέγραψαν από κοινού ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Τορναρίτης και η βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου. «Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι πρέπει το κράτος να εφαρμόσει μια συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική, η οποία να αρχίζει από το δημόσιο σχολείο. Είναι ένα ζητούμενο το οποίο, αν δεν εφαρμοστεί στην πράξη, θα γεννήσει πάρα πολλά προβλήματα, εκφοβισμό στο σχολείο, ρατσισμό στο σχολείο», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής.
    ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ  ΣΗΜΕΡΙΝΗ

    read more "ΚΥΠΡΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"