PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ DNA ΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Γ.Γ. του υπ. Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Σβετλοζάρ Λάζαροφ, ανακοίνωσε ότι η Σάσα Ρούσεβα και ο Ατανάς Ρούσεβ ταυτοποιήθηκαν ως βιολογικοί γονείς της Mαρίας, έπειτα από εξέταση DNA στην οποία υποβλήθηκαν.  H μικρή Μαρία θα δεχτεί τη φροντίδα ειδικών παιδοψυχολόγων σε Κέντρο Φιλοξενίας της Βουλγαρίας ή σε εξειδικευμένο οικογενειακό κέντρο. 
Οι γονείς της μικρής Μαρίας οδηγήθηκαν εκ νέου σε Αστυνομικό Τμήμα της Σόφιας.  Πλέον, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε συνεννόηση τις βουλγαρικές αρχές, προκειμένου να μεταφερθεί στην πατρίδα της η μικρή Μαρία.
ΠΗΓΗ ΖΟΥΓΚΛ
read more "ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ DNA ΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ"

ΗΠΑ: Αναμένουν τεράστιο σεισμό βασιζόμενοι σε... αρχαίους μύθους!

ΗΠΑ: Αναμένουν τεράστιο σεισμό βασιζόμενοι σε... αρχαίους μύθους!
Οργιάζουν οι φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για επικείμενο σεισμό στις ΗΠΑ μετά τον εντοπισμό δεύτερου γιγάντιου ψαριού στην Καλιφόρνια! Το θρυλικό ψάρι – κουπί (oarfish), μήκους 4,3 μέτρων, εντοπίστηκε από δύτη στις ακτές της πόλης Oceanside. Πέντε ημέρες νωρίτερα βρέθηκε νεκρό ανοιχτά του νησιού Catalina άλλο ένα ψάρι – κουπί, μήκους 5,5 μέτρων.

Μετά τους περίεργους θανάτους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά κάνοντας συνεχείς αναφορές στον αρχαίο ιαπωνικό μύθο που συνδέει τις εξαιρετικά σπάνιες εμφανίσεις του συγκεκριμένου ψαριού με σεισμούς! Ακόμα και η ιστοσελίδα inhabitat.com αναφέρει πως σε όλες τις περιπτώσεις που σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε δεύτερο νεκρό ψάρι κουπί, ακολούθησε σεισμός.

Όπως υποστηρίζει μάλιστα η ιστοσελίδα, το 2010 ένας Ιάπωνας ψαράς έπιασε δεκάδες γιγάντια ψάρια την ώρα που ο Εγκέλαδος, μεγέθους 8,8 της κλίμακας Ρίχτερ, χτύπησε τη Χιλή, ενώ το 2011 είκοσι ψάρια ξεβράστηκαν πριν τον σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Επιστημονική εξήγηση στο φαινόμενο προσπάθησε να δώσει ο σεισμολόγος Kiyoshi Wadatsumi, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Japan Times ότι τα ψάρια που ζουν σε μεγάλα βάθη είναι πολύ πιο ευαίσθητα στα ενεργά ρήγματα συγκριτικά με εκείνα που ζουν στην επιφάνεια.

«Αν συνέβαινε ένας γιγάντιος σεισμός κάτω από τη θάλασσα θα είχαν επηρεαστεί και άλλα ψάρια, όχι μόνο δυο ψάρια του συγκεκριμένου είδους», δήλωσε ο Δρ. HJ Walker, από το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Scripps, στην Καλιφόρνια.

Σε γενικότερο πλαίσιο οι επιστήμονες δεν συνδεουν τους θανάτους των δυο γιγάντιων ψαριών με οποιαδήποτε τεκτονική δραστηριότητα. Δεν κρύβουν ωστόσο πως αδυνατούν να εξηγήσουν που οφείλεται το φαινόμενο. Ειδικά μάλιστα σε ό,τι αφορά τον πρώτο ψάρι – κουπί που βρέθηκε νεκρό ανοιχτά του νησιού Catalina, οι επιστήμονες αναφέρουν πως έδειχνε υγιές, τρεφόταν καλά και δεν παρουσίαζε κανένα σημάδι ασθένειας

ΠΗΓΗ ΖΟΥΓΚΛΑ.
read more "ΗΠΑ: Αναμένουν τεράστιο σεισμό βασιζόμενοι σε... αρχαίους μύθους!"

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Αρνήθηκαν να εξετάσουν έγκυο θύμα οικογενειακής βίας γιατί δεν είχε 20 ευρώ

Αρνήθηκαν να εξετάσουν έγκυο  και το παιδάκι της, θυματα οικογενειακής βίας στο  τμήμα πρώτων βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας επειδή δεν είχαν  20 ευρώ  να πληρώσουν.
Στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2013 αποφασίστηκε η εισαγωγή τέλους ύψους 10 ευρώ για επίσκεψη στις Πρώτες Βοήθειες.
Με το μέτρο αυτό  μειώθηκε κατά 30% η προσελευση των ασθενών στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας



read more "Αρνήθηκαν να εξετάσουν έγκυο θύμα οικογενειακής βίας γιατί δεν είχε 20 ευρώ"

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο καλλιτέχνης και ερευνητής Nickolay Lamm δημιούργησε μια σειρά  εικόνων με τις οποίες παρουσιάζει πώς βλέπουν  τον κόσμο  οι γάτες.
Κάθε εικόνα εμφανίζεται με δύο διαφορετικούς τρόπους. Στη μία περίπτωση παρουσιάζεται η ανθρώπινη όραση και στη δεύτερη αυτό που βλέπουν οι γάτες κοιτώντας την ίδια εικόνα.  Ο Lamm συνεργάστηκε  με κτηνιάτρους για να διασφαλίσει την πιστότητα του αποτελέσματος. 
 Ο  Lamm ανακάλυψε  ενδιαφέροντα στοιχεία: Οι γάτες μπορούν να δουν 6-8 φορές καλύτερα από τον άνθρωπο σε αμυδρό φως αλλά και το βράδυ, έχουν μεγαλύτερο οπτικό πεδίο (200 μοιρών σε σύγκριση με τις 180 μοίρες για τους ανθρώπους) και η οπτική τους οξύτητα είναι μεταξύ 20/100, 20/200 σε σχέση με την τέλεια οξύτητα όρασης που είναι 20/20. Το έργο του Lamm είναι εντυπωσιακό καθώς αναδεικνύει ότι η όραση των ανθρώπων  και της γάτας είναι προσαρμοσμένη με τρόπο που βοηθά την επιβίωση του κάθε είδους!
perierga.gr - Πώς αλήθεια βλέπουν οι γάτες τον κόσμο!
perierga.gr - Πώς αλήθεια βλέπουν οι γάτες τον κόσμο!
perierga.gr - Πώς αλήθεια βλέπουν οι γάτες τον κόσμο!
perierga.gr - Πώς αλήθεια βλέπουν οι γάτες τον κόσμο!
perierga.gr - Πώς αλήθεια βλέπουν οι γάτες τον κόσμο!
perierga.gr - Πώς αλήθεια βλέπουν οι γάτες τον κόσμο!
ΠΗΓΗ sigmalive
read more "ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"

ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΨΑΡΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ



Το νεκρό ψάρι κουπί, που έχει μήκος 4,3 μέτρων, βρέθηκε από δύτη ανοιχτά των ακτών της πόλης Oceanside.

Νωρίτερα την ίδια εβδομάδα ακόμη ένα ψάρι κουπί, με μήκος 5,5 μέτρων, βρέθηκε νεκρό ανοιχτά του νησιού Catalina.

Το ψάρι κουπί είναι το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο με οστέινο σκελετό (οστεϊχθύες) και ζει σε μεγάλα βάθη άνω των 1.000 μέτρων.

Λόγω τους μεγέθους του και της τρομακτικής του εμφάνισης, το ψάρι  κουπί αποτελεσε πηγή έμπνευσης  για ιστορίες με θαλάσσια τέρατα και φίδια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η ανακάλυψη σε ρηχά νερά δυο γιγάντιων ψαριών σε διάστημα μιας εβδομάδας είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

«Ίσως να έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν, ωστόσο σίγουρα δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά», δήλωσε ο βιολόγος Μίλτον Λοβ από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στην Σάντα Μπάρμπαρα.

Ο Δρ. Λοβ υποπτεύεται πως οι θάνατοι των δυο γιγάντιων ψαριών δεν είναι τυχαίοι και εκφράζει την άποψη ότι ενδεχομένως να συνδέονται με ανθρώπινη δραστηριότητα.

Εικάζει ότι τα ψάρια κουπιά, που δεν είναι δεινοί κολυμβητές, μεταφέρθηκαν στα ρηχά νερά από ένα ισχυρό ρεύμα και στη συνέχεια χτυπήθηκαν μέχρι θανάτου από ισχυρά κύματα.

Τα ψάρια  κουπιά μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 17 μέτρα. Ζουν σε όλες τις θερμοκρασίες στα τροπικά νερά, επειδή όμως κολυμπούν σε μεγάλα βάθη εντοπίζονται σπάνια και κατά κύριο λόγο παραμένουν ανεξερεύνητα.

ΠΗΓΗ SIGMALIVE

read more "ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΨΑΡΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ"

Jack Russell catches fish

read more "Jack Russell catches fish"

Jack Russell catches fish

read more "Jack Russell catches fish"

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

Τι λέει η μητέρα της Μαρίας

Ελεύθερη μετά την κατάθεσή της στις αστυνομικές αρχές αφέθηκε η γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι βιολογική μητέρα της Μαρίας, η οποία εντοπίστηκε μετά τις αποκαλύψεις του zougla.gr στην πόλη Γκούρκοβο της Βουλγαρίας.

Σε δηλώσεις της έξω από το αστυνομικό τμήμα τόνισε ότι «Η Μαρία μοιάζει να είναι το δικό μου παιδί. Θέλω να γίνουν εξετάσεις και αν είναι κόρη μου τη θέλω πίσω. Από χθες που είδα το παιδί στην τηλεόραση δεν μπορούσαν να φάω τίποτα. Το παιδί το γέννησα στην Ελλάδα και το χάρισα εκεί γιατί δεν είχα χρήματα να το ταΐσω»

ΠΗΓΗ ΖΟΥΓΚΛΑ 
read more "ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ "

ΤΕΣΤ-Κάνε το τεστ και δες πόσο παρατηρητικός είσαι

Ο οργανισμός συγκοινωνιών του Λονδίνου δημιούργησε σειρά βίντεο στο πλαίσιο εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση των οδηγών για την ανάγκη να προσέχουν όχι μόνο μπροστά τους, αλλά και γύρω τους στο δρόμο και κυρίως τους ποδηλάτες.

Το τελευταίο βίντεο της καμπάνιας «Κάνε το τεστ» έχει τη μορφή μίας ταινίας αστυνομικού μυστηρίου, με τίτλο «Ποιος το έκανε;» (Whodunnit?). Στα λίγα δευτερόλεπτα που ο θεατής προσπαθεί να κάνει το ντετέκτιβ συμβαίνουν διάφορα, τα οποία συνήθως περνούν απαρατήρητα. Κάντε και εσείς το τεστ!
Πηγή: news.in.gr



read more "ΤΕΣΤ-Κάνε το τεστ και δες πόσο παρατηρητικός είσαι"

ΙΡΛΑΝΔΙΑ Βιολογική κόρη των Ρομά έδειξε το τεστ DNA

Ιρλανδία: Κόρη των Ρομά η 7χρονη «έδειξε» το DNA
Ο  υπουργός Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας, Άλαν Σάτερ, ζήτησε από τον επικεφαλής της ιρλανδικής αστυνομίας εξηγήσεις για το χειρισμό της υπόθεσης, καθώς και μιας ακόμη, που αφορά ένα δίχρονο ξανθό αγορι το οποίο επίσης είχε απομακρυνθεί από τη ρομά οικογένειά του, στον απόηχο της υπόθεσης της μικρής «Μαρίας» που βρέθηκε σε καταυλισμό των Φαρσάλων στις 16 Οκτωβρίου.
Το επτάχρονο κορίτσι γύρισε στους γονείς του χθες το βράδυ αμέσως μετά το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA που απέδειξε ότι ήταν βιολογική κόρη της οικογένεις των ρομά.
Το παιδί εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που έφθασαν την Δευτέρα στο σπίτι των τσιγγάνων στο Tallaght, στο νότιο Δουβλίνο, μετά από καταγγελίες κατοίκων που ευαισθητοποιήθηκαν έπειτα από τις διαστάσεις που έλαβε η περίπτωση της μικρής Μαρίας.
Το ζευγάρι των αθίγγανων που έχει και άλλα παιδιά και κατάγεται από την Ρουμανία, την οποία και επισκέπτεται συχνά, είχε ισχυριστεί ότι το κορίτσι ηλικίας 6-7 ετών είναι «100%» η βιολογική τους κόρη, παρότι δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέλος της οικογένειας.
Αντιστοίχως, το δίχρονο αγοράκι απομακρύνθηκε από τους γονείς του το βράδυ της Τρίτης από το Αθλόουν.
Και στην περίπτωση αυτή το DNA ταυτοποίησε τους ρομά ως βιολογικούς γονείς του μικρού αγοριού, ενώ σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί το έδωσαν πίσω στους γονείς του
ΠΗΓΗ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.
read more "ΙΡΛΑΝΔΙΑ Βιολογική κόρη των Ρομά έδειξε το τεστ DNA"

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ

Μεγάλα ή μικρότερα ψέματα αποκαλύπτονται κάθε τόσο, όμως ουδέν κρυπτόν υπό τα φώτα της δημοσιότητας. Στον πλανήτη Χόλιγουντ, το πιο συνηθισμένο ψέμα είναι αυτό της ηλικίας των κυριών ή ακόμη και των αντρών, ενώ συνηθισμένα είναι τα ψέματα των σταρ για να προστατεύσουν την εικόνα τους ή να «ανεβάσουν» το πρεστίζ τους.
H Κάρε Οτις που μεσουρανούσε στις πασαρέλες τις δεκαετίες του '80 και του '90, και έκοβε την ανάσα των ανδρών με τον ρόλο της στην ταινία «Αγρια Ορχιδέα»σε όλες τις συνεντεύξεις της για τα μυστικά της εκθαμβωτικής 
ομορφιάς της απαντούσε ότι έκανε γυμναστική και την ισορροπημένη διατροφή.
Ωσπου τελικά η 45χρονη σήμερα Οτις σταμάτησε τα ψέματα και είπε για πρώτη φορά την αλήθεια, αποκαλύπτοντας ότι λιμοκτονούσε για να μείνει αδύνατη, έκανε εμετούς, είχε ανορεξία και βουλιμία, γυμναζόταν το λιγότερο επί δύο ώρες την ημέρα και έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών. «Ελεγα ότι έτρωγα δημητριακά για πρωινό, κοτόπολουλο και λαχανικά για μεσημεριανό, ψάρια και σαλάτα για δείπνο, ενώ στην πραγματικότητα η βάση της διατροφής μου ήταν τα τέσσερα με έξι φλιτζάνια σκέτου καφέ την ημέρα, αποφεύγοντας έστω και μια σταγόνα γάλα, αφού έτρεμα τις θερμίδες. Μετά από 20 χρόνια πείνας, απέκτησα τρεις τρύπες στην καρδιά. Τα δόντια, τα νύχια και τα μαλλιά μου έπεσαν».
Οταν ακόμα ήταν «πριγκίπισσα της ποπ», η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, προσπαθώντας να πλάσει την εικόνα της, δήλωνε ρητά ότι απορρίπτει το προγαμιαίο σεξ και γι' αυτό διαφυλάσσει την παρθενιά της. Τελικά η Σπίαρς αργότερα  εξομολογήθηκε  «Προσπαθούσα να φτιάξω μια εικόνα και να γίνω κάποια που δεν ήμουν» δήλωσε στο περιοδικό «W».\
Κάπως έτσι την «πάτησε»  η Λίντσεϊ Λόχαν. Προσπαθώντας να δημιουργήσει την εικόνα της έχει πει πολλές φορές ψέματα και έχει πιαστεί άλλες τόσες. Τα ψέματά της εξόργισαν μέχρι και τους δικαστές αλλά και τις αστυνομικές Αρχές που την κατηγόρησαν για ψευδορκία. 
Στα πράσα έχει πιαστεί και ο Τζάστιν Μπίμπερ  που για να ανεβάσει τις μετοχές του δεν διστάζει να επινοήσει ιστορίες Αν και η καριέρα του είχε ήδη εκτοξευθεί, ο νεαρός τραγουδιστής με το τεράστιο φαν κλαμπ, προκειμένου να ανεβάσει κι άλλο το πρεστίζ του  δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το όνομα ενός άλλου νεαρού σταρ, του Ρόμπερτ Πάτινσον που μεσουρανούσε με τον ρόλο του στις ταινίες «Twilight».
«Μια μέρα ο Ρόμπερτ Πάτινσον ήρθε και μου είπε “για κάποιο λόγο ο κόσμος λατρεύει τα μαλλιά μας, που πάντα είναι πόλος έλξης για τα κορίτσια”. Ηταν σαν να μου έλεγε: “Γεια, με λένε Ρόμπερτ. Θες να ακουμπήσεις τα μαλλιά μου;” Νόμιζα πως κάνει πλάκα, αλλά στα αλήθεια πιάνει». Προτού περάσει λίγος καιρός, όμως, ο ίδιος ο Πάτινσον τον ξεμπρόστιασε λέγοντας: «Ποτέ δεν τον έχω γνωρίσει αυτόν τον τύπο. Είδα αυτό που είπε και σκέφτηκα: “Φίλε, είσαι πραγματικά διάσημος, τι κάνεις; Δεν χρειάζεται να με χρησιμοποιείς για να επινοείς ιστορίες!”»
Ο ίδιος ο Ρόμπερτ Πάτινσον, από την άλλη, έχει παραδεχτεί ότι επίσης έχει πει αρκετά ψέματα στην αρχή της πορείας του στο Χόλιγουντ προκειμένου να δημιουργήσει καλύτερη εντύπωση. «Συχνά ισχυριζόμουν πως είχα σπουδάσει στη σχολή Royal Academy of Dramatic Art και στην Οξφόρδη, αλλά όταν άρχισαν να καταφθάνουν και άλλοι Βρετανοί ηθοποιοί στις ΗΠΑ και να περνούν από casting, αυτό πλέον δεν τους εντυπωσίαζε. Ετσι υποκρινόμουν πως ήμουν Αμερικανός, θεωρώντας πως θα είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσω τον ανταγωνισμό με τον τρόπο αυτό. Ομως μου έγινε συνήθεια και αναγκάστηκα να το σταματήσω λίγο αφότου κυκλοφόρησε το “Twilight”, καθώς ο κόσμος άρχισε να νομίζει πως είμαι παρανοϊκός».
Το ύψος, η ηλικία και τα κιλά είναι αυστηρώς ευαίσθητα δεδομένα και καλά φυλασσόμενα μυστικά για τους πρωταγωνιστές της showbiz - ή τουλάχιστον έτσι θα ήθελαν. Πολλές φορές και για διαφορετικούς λόγους οι celebrities αλλοιώνουν ελαφρώς ή περισσότερο την αλήθεια, δίνοντας ψεύτικη ηλικία, βάρος ή ακόμη και ύψος, ώσπου το ψέμα αποκαλύπτεται και γίνεται... πρώτο θέμα. Κάπως έτσι έγινε με τη Νάταλι Πόρτμαν, που δήλωνε επιμόνως ότι το ύψος της είναι 1,62, ώσπου αποκαλύφθηκε ότι μόλις και ξεπερνά το 1,50.
 Από την άλλη, τα ψέματα για την ηλικία είναι τα πιο συνηθισμένα και όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες της showbiz. Οπως έχει αποδειχθεί, η Νίκι Μινάζ έκρυβε για αρκετό καιρό δύο χρόνια από την ηλικία της, η Τζένιφερ Λόπεζ έναν χρόνο (της φάνηκε ωραιότερο το στρογγυλό 1970 από την πραγματική χρονολογία γέννησής της, το 1969), ενώ η Τζέρι Χάλιγουελ δήλωνε 21 ετών όταν ξεκίνησαν οι Spice Girls, αλλά αποκαλύφθηκε (πολύ αργότερα) πως ήταν 25. Αντίστοιχα, ο Εμινεμ έλεγε στο ξεκίνημά του ότι είναι 24 αντί για 26 ετών (που ήταν η πραγματική του ηλικία) και ο ράπερ Nelly ψηφίστηκε ανάμεσα στους «πιο σέξι σταρ κάτω των 25», πανηγύρισε, αλλά λίγο αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ήδη 28.
ΠΗΓΗ ΕΣΠΡΕΣΣΟ
read more "ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ"

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΙΟΝΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ



Ουάσινγκτον 
Το πρώτο ανθρωποειδές κατασκευασμένο από προσθετικά μέλη συναρμολόγησε η  εταιρεία Shadow Robot Co σε συνεργασία με ερευνητές από το Πανπιστήμιο της Ζυρίχης. Ο «βιονικός άνθρωπος», γνωστός και ως Φρανκ, «γεννήθηκε» με σκοπό να παρουσιάσει τις καινοτομίες από τον χώρο των ρομποτικών προσθετικών μελών και των τεχνητών οργάνων.
«Δεν είναι φάρσα, πρόκειται για μια πραγματική επιστημονική εξέλιξη» αναφέρει ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Αεροναυπηγικής και Διαστήματος Σμιθσόνιαν, όπου και φιλοξενείται ο «βιονικός άνθρωπος».
Το ρομπότ
Το «ζωντανό» ρομπότπου εχει ύψος 1,83μ. και βάρους 77 κιλών, πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ του καναλιού του Σμιθσόνιαν, αφιερωμένο στην εξέλιξη των βιονικών μελών και την ανάπτυξη βιονικών ρομπότ. Η κατασκευή του στοίχισε περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια  και αποτελείται από 28 τεχνητά μέρη – τεχνητό πάγκρεας, πνεύμονες, σπλήνα, κυκλοφορικό σύστημα κ.ά. -, τα οποία δόθηκαν στο πλαίσιο δωρεάς από εταιρείες βιοϊατρικής.
«Η ιδέα βασιζόταν στη συγκέντρωση όλων των υπαρχόντων τεχνητών μελών και οργάνων – όσων βρίσκονται ήδη στην αγορά ή σε επίπεδο προτύπου -, σε ένα σώμα. Αν το κάναμε πώς θα έμοιαζε αυτό;» περιγράφει από την πλευρά του ο δρ Μπερτόλ Μάγιερ, κοινωνικός ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ.
Το πρόσωπο του ρομπότ, ανήκει στον δρα Μάγιερ, ο οποίος γεννήθηκε χωρίς χέρι και διαθέτει ρομποτικό μέλος. Η τεχνητή του νοημοσύνη περιορίζεται σε επίπεδο chatbox – κάτι αντίστοιχο με την εφαρμογή της Siri για το iPhone της Apple.
«Οι δημιουργοί του 'βιονικού ανθρώπου' αποφάσισαν να του χαρίσουν την προσωπικότητα ενός 13χρονου αγοριού από την Ουκρανία, οπότε δεν είναι και το πιο ευγενικό “πλάσμα” για συζήτηση» αναφέρει γελώντας ο μηχανικός σχεδίασης της Shadow Robot, Ρόμπερτ Γουαρμπάρτον.
Το ρομπότ παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο του συνεδρίου Comic Con, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη και από τις 18 Οκτωβρίου δέχεται… επισκέψεις στο μουσείο.


ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ
read more "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΙΟΝΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ"

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΑΤΑΣ



Λονδίνο: Ο Ματ Χερστ καθημερινά όταν επέστρεφε στο σπίτι έβρισκε την πόρτα της κουζίνας  ανοιχτή, ενώ την είχε κλείσει. Έτσι, αποφάσισε να βάλει κάμερα για να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Αυτό που ανακάλυψε ήταν ότι  ο Ντέξτερ, ο γάτος, και ο Γκίζμο, ο σκύλος συνεργάζονταν για να "δραπετεύσουν" από την κουζίνα. 
 Πηγή: news.in.gr
read more "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΑΤΑΣ"

ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι ο ασθενής θα επιβαρύνεται εξ ολοκλήρου τη διαφορά του πρωτότυπου φαρμάκου από την λεγόμενη  τιμή αναφοράς

Νέος τρόπος αποζημίωσης των φαρμάκων τίθεται σε ισχύ σήμερα, όπως αυτός προσδιορίζεται από την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2219/9-9-2013 και αφορά τον τρόπο συμμετοχής των ασφαλισμένων.

Η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι  ο ασθενής θα επιβαρύνεται εξ ολοκλήρου τη διαφορά του πρωτότυπου φαρμάκου από την λεγόμενη ασφαλιστική τιμή ή τιμή αναφοράς, δηλαδή την τιμή που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ. Μέχρι σήμερα το 50% της διαφοράς της λιανικής τιμής του πρωτότυπου φαρμάκου από την ασφαλιστική τιμή το πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ και το 50% ο ασφαλισμένος. 

Συνεπώς ο ασθενής δεν θα επιβαρύνεται εφόσον επιλέγει κάποιο φάρμακο από τα γενόσημα που έχουν την τιμή αναφοράς. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα καταβάλλει όλη τη διαφορά ενώ η συμμετοχή του θα συνεχίσει να είναι 50% της διαφοράς λιανικής τιμής και ασφαλιστικής εάν δεν υπάρχει γενόσημο στην κατηγορία του πρωτότυπου σκευάσματος.

Στον νέο τρόπο αποζημίωσης εμπίπτουν τα φάρμακα για τις συνηθέστερες παθήσεις που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με την επεξεργασία που έκανε η αρμόδια υπηρεσία, ΗΔΙΚΑ, 5.275 φάρμακα «πέρασαν» στα συνταγολόγια της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των γιατρών και των φαρμακοποιών. Στα 3.385 (ποσοστό περίπου 64%) αλλάζει η συμμετοχή των ασφαλισμένων, με τη διαφορά να την επιβαρύνεται εξ ολοκλήρου (100%) πλέον ο ασφαλισμένος. Περίπου το 36% των σκευασμάτων με ασφαλιστική τιμή μένει ως έχει και διατηρεί το 50-50.

Τη δημιουργία ασθενών δύο ταχυτήτων καταγγέλλει ο ΙΣΑ

Τεράστια προβλήματα και μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς πρόκειται να δημιουργήσει η υπουργική απόφαση ΦΕΚ 2219/9-9-2013, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). 

«Ουσιαστικά οδηγούμαστε στο διπλασιασμό της συμμετοχής του ασθενή σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων που αφορούν στις παθήσεις με τη μεγαλύτερη συχνότητα. Πρόκειται για μία ακόμα δυσβάσταχτη και απαράδεκτη επιβάρυνση του ασθενή ο οποίος έχει φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών του» αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης. 

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο ασθενής θα βρεθεί στο δίλημμα να επιλέξει είτε το φθηνό φάρμακο είτε να πληρώσει από την τσέπη του το πρωτότυπο. Η αλλαγή της αγωγής μπροστά στο πάγκο του φαρμακείου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους καθώς υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε απορρύθμιση της πάθησης. 

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι οδηγούμαστε σε ασθενείς πολλών ταχυτήτων σε αυτούς που έχουν την δυνατότητα να επιβαρυνθούν την διαφορά από τη τιμή αναφοράς και σε εκείνους που θα επιλέξουν το φάρμακο που αντέχει η τσέπη τους.

Δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα

Το site farmakopoioi.blogspot δημοσιεύει χαρακτηριστικά παραδείγματα στις τιμές των φαρμάκων σε ορισμένα εκ των οποίων η διαφορά εκτοξεύεται στο 91%. Δείτε παρακάτω τον πίνακα με αλφαβητική σειρά όλων των σκευασμάτων:

https://docs.google.com/file/d/0B-oh1rBiKel2b3lNQ0hEdTNNVG8/view?usp=sharing&pli=1&sle=true


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
read more "ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ"