PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΔΥΜΕΣ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥΣ



Οι Εμιλι Φαλκ και Λιν Μπακμαν, από το δημοσίευμα της βρετανικής Ντέιλι Τέλεγκραφ.Η μοίρα παίζει εντυπωσιακά παιχνίδια 
Οι Εμιλι Φαλκ και Λιν Μπακμαν, από το δημοσίευμα της βρετανικής Ντέιλι Τέλεγκραφ.
Δύο δίδυμα κορίτσια που χωρίστηκαν στην Ινδονησία όταν ήταν ακόμη μωρά σε ορφανοτροφείο, κατέληξαν να μένουν σε σπίτια λίγες δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, στη... Σουηδία.
Η Εμιλι Φαλκ και η Λιν Μπάκμαν δεν είχαν δει ποτέ η μία την άλλη, αν και είχαν γεννηθεί από την ίδια μητέρα με λίγα λεπτά διαφορά, πριν σχεδόν 30 χρόνια. Κατέληξαν στο ορφανοτροφείο της Σεμαράγκ, όπου υιοθετήθηκαν από δύο διαφορετικά ζευγάρια Σουηδών και έζησαν «φυσιολογικά» στην σκανδιναβική χώρα, μέχρι πέρυσι.
Στα χαρτιά που είχαν δοθεί στους γονείς δεν υπήρχε καμία αναφορά σε ύπαρξη αδερφής, αλλά ο ταξιτζής που μετέφερε τους γονείς της Λιν τους ρώτησε «τι έγινε με την άλλη, την αδερφή της;» και τους ανέφερε το όνομά της, το οποίο και σημείωσαν κάπου.
Αργότερα και ενώ Εμιλι και Λιν ήταν ακόμη πολύ μικρές, οι Μπάκμαν εντόπισαν τους Φαλκ και συνέκριναν έγγραφα και φωτογραφίες. «Υπήρχαν διάφορα στοιχεία που δεν ταίριαζαν» στα έγγραφα, σχολίασε η Εμιλι, όπως το όνομα του πατέρα, αν και η μητέρα φαινόταν να είναι η ίδια.Τελικά, οι δύο οικογένειες απέρριψαν τη θεωρία και τελικά διέκοψαν τις επαφές τους
Όταν η Εμιλι θέλησε να παντρευτεί αποφάσισε να μάθει για την καταγωγή της. Μαθαίνοντας εκ νέου όσα συνέβησαν, αποφάσισε να αναζητήσει την Λιν, μέσω  του Facebook, όπου την βρήκε.
«Γεννήθηκα στην Σεμαράνγκ στις 18 Μαρτίου 1983 και η βιολογική μου μητέρα μου είναι η Μαριάτι Ρατζιμαν», έγραψε η Εμιλι, για να απαντήσει η Λιν ότι «Αυτό είναι το όνομα και της δικής μου μητέρας και αυτά είναι τα γενέθλιά μου!»
Οι δυο κοπέλες εχουν και πολλά άλλα κοινά. Ζουν μόλις 40 χλμ. η μία από την άλλη στη νότια Σουηδία, είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί, παντρεύτηκαν την ίδια ημέρα με ένα χρόνο διαφορά, ενώ το τραγούδι που χόρεψαν στη δεξίωση ήταν και για τις δύο το «You and Me» των Lifehouse. 
Το τεστ DNA που έδειξε ότι κατά 99,98% είναι αδερφές. «Θυμάμαι ότι όταν η Λιν με πήρε για να μου πει τα αποτελέσματα, καθόμουν στο αυτοκίνητο και άρχισα να γελάω, επειδή ήταν πραγματικά τόσο περίεργο».
Πρόθεσή τους να γυρίσουν στην Ινδονησία και να  αναζητήσουν το βιολογικό τους πατέρα, καθώς εμφανίζονται δύο ονόματα στα έγγραφα. Το ένα, ανήκει σε έναν... οδηγό ταξί!
«Είμαστε πραγματικά περίεργες να μάθουμε εάν ήταν ο συγκεκριμένος ταξιτζής», λέει  η Εμιλι...
read more "ΔΙΔΥΜΕΣ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥΣ"

ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΘΕΙ



















Την ανακάλυψη ενός νέου εξωπλανήτη που θα μπορούσε να κατοικηθεί
ανακοίνωσε διεθνής ομάδα αστρονόμων. Πρόκειται για τον τέταρτο πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος που εντοπίζει η επιστημονική κοινότητα.



"Ο συγκεκριμένος πλανήτης είναι ο νέος καλύτερος υποψήφιος για να διατηρεί το νερό υγρό στην επιφάνειά του και ίσως να φιλοξενεί τη ζωή όπως εμείς τη γνωρίζουμε", εξήγησε ο Γκιγέμ Ανγκλάντα-Εσκουντέ, ο υπεύθυνος της ομάδας αυτής που εργαζόταν στο Carnegie Institution for Science στην Ουάσινγκτον.

Ο πλανήτης αυτός (GJ 667Cc) είναι σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι που έχει ονομαστεί GJ 667C και βρίσκεται σχεδόν 22 έτη φωτός από τη Γη (ένα έτος φωτός αντιστοιχεί σε 9.460 δισεκατομμύρια χλμ.).

Περιστρέφεται γύρω από το αστέρι του σε σχεδόν 28 ημέρες και έχει ελάχιστη μάζα 4,5 φορές εκείνης της Γης. Ο πλανήτης αυτός είναι συνεπώς περίπου 50% πιο ογκώδης από το δικό μας πλανήτη.

Ο πλανήτης βρίσκεται σε μια τροχιά που τον τοποθετεί σε μια απόσταση από το αστέρι του εντός "μιας κατοικήσιμης ζώνης", όπου οι θερμοκρασίες δεν είναι ούτε υπερβολικά υψηλές ούτε υπερβολικά χαμηλές, επιτρέποντας στο νερό να παραμείνει υγρό στην επιφάνεια.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ενδείξεις που επιτρέπουν να εκτιμηθεί ότι τουλάχιστον έως και τρεις άλλοι εξωπλανήτες είναι σε τροχιά γύρω από το ίδιο αστέρι.

Η ανακάλυψη αυτή δείχνει ότι πλανήτες εν δυνάμει κατοικήσιμοι μπορούν να σχηματιστούν σε περιβάλλοντα με μεγαλύτερη ποικιλία σε σχέση με αυτό που ήταν αποδεκτό μέχρι σήμερα, επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας που δημοσιεύεται στο σημερινό τεύχος της επιθεώρησης Lettres du Journal d' Astrophysique και στην ηλεκτρονική διεύθυνση arxiv.org/archive/astro-ph.

Οι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν δημόσια δεδομένα του Νότιου Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου (ESO) στη Χιλή, τα οποία ανέλυσαν σύμφωνα με μια νέα μέθοδο. Συμπεριέλαβαν επίσης μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τα τηλεσκόπια του Παρατηρητηρίου Keck στη Χαβάη.

ETHNOS.GR

read more "ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΘΕΙ"

ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟ ΜΑΪΑΜΙ




Το Μαϊάμι στη λίστα του Forbes βρίσκεται  στην πρώτη θέση των χειρότερων πόλεων των ΗΠΑ!


Ο ήλιος, οι παραλίες με τη λευκή άμμο και οι βίλες αξίας εκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται ότι δεν είναι αρκετές για το Μαϊάμι, το οποίο σύμφωνα με δημοσκόπηση, είναι η πιο μίζερη πόλη στις ΗΠΑ.



Στο χώρο των πλούσιων έχει ξεσπάσει, πλέον, μεγάλη κρίση στον τομέα των ακινήτων, ενώ παράλληλα τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι από τα υψηλά, με αποτέλεσμα η πόλη να καταλαμβάνει την πρώτη θέση της λίστας του Forbes με τις μίζερες πόλεις



"Το Μαϊάμι έχει ήλιο και όμορφο καιρό, όμως άλλα πράγματα κάνουν τους ανθρώπους μίζερους. Υπάρχει η κοινωνία των δύο επιπέδων: η φανταχτερή Νότια Παραλία προσελκύει τους διάσημους, αλλά η ανισότητα εισοδημάτων έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια" δήλωσε ο αρχισυντάκτης του Forbes, Κουρτ Μπάντεχαουζεν.



Η κατάταξη των πόλεων έχει βασιστεί σε παράγοντες όπως : τα ποσοστά ανεργίας, τα βίαια εγκλήματα, οι κατασχέσεις υποθηκευμένων σπιτιών, το εισόδημα, οι φόροι στην ακίνητη περιουσία, η διαφθορά, αλλά και οι μετεωρολογικές συνθήκες.



"Το 47% των ιδιοκτητών κατοικιών έχει υποθήκες, που δεν καλύπτουν την εμπορική αξία του ακινήτου. Αυτό είναι σκληρό" σημείωσε.



Τη δεύτερη και την τρίτη θέση των πιο μίζερων αμερικανικών πόλεων καταλαμβάνουν, αντίστοιχα, το Ντιτρόιτ και το Φλιντ.



"Το ποσοστό των βίαιων εγκλημάτων είναι το υψηλότερο στο Ντιτρόιτ. Το Ντιτρόιτ κλείνει σχολεία και απολύει αστυνομικούς" πρόσθεσε ο Μπάντεχαουζεν.







read more "ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟ ΜΑΪΑΜΙ"

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΠΑ ΜΕ ΦΙΔΙΑ










read more "ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΠΑ ΜΕ ΦΙΔΙΑ"

ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΟΝΟ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΛΟΤΤΟ


Αν έχει τύχης … διάβαινε, γιατί είναι πολύ πιθανό να έχεις και το όνομα και τη χάρη. Έτσι συνέβη και με τον Κ. Μητσοτάκη. Οι κάτοικοι ενός ολόκληρου χωριού κέρδισαν 722 εκατ. ευρώ… εκτός από αυτον . Δεν πρόκειται για τον … γνωστό επίτιμο Κ. Μητσοτάκη, αλλά για έναν κινηματογραφιστή που ο έρωτας τον οδήγησε στο χωριό Σοντέτο της Ισπανίας. Ο Κωστής Μητσοτάκης όμως φαίνεται ότι έχει … και το όνομα και τη χάρη του επιτίμου. Όπως διαβάζουμε στα ΝΕΑ, οι κάτοικοι του χωριού έπαιξαν όλοι μαζί Λοττο και … κέρδισαν. Εκείνος όμως έμεινε εκτός κερδών καθώς τα άτομα που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν τους κατοίκους του χωριού … απλώς προσπέρασαν το σπίτι του Κωστή Μητσοτάκη. Ο λόγος; Ίσως κάποιες φήμες να έχουν φτάσει και στα αυτιά τους και φοβήθηκαν το όνομα.
read more "ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΟΝΟ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΛΟΤΤΟ"

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αίγυπτος: τουλάχιστον 70 νεκροί σε αγώνα ποδοσφαίρου (video) - κόσμος

read more "ΤΟ ΒΗΜΑ - Αίγυπτος: τουλάχιστον 70 νεκροί σε αγώνα ποδοσφαίρου (video) - κόσμος"

ΨΑΡΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ




Ένας αγρότης νόμιζε ότι βρίσκεται στην θάλασσα
όταν ξύπνησε ένα πρωί και ανακάλυψε χιλιάδες ψάρια στο χωράφι του σε περιοχή της Βρετανίας.

Ένα φορτηγό που μετέφερε ψάρια τράκαρε, αναποδογύρισε και 20 τόνοι ψαριών βρέθηκαν στο χωράφι του.



read more "ΨΑΡΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ"

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ



Ο φωτογράφος Σεργκέι Λαρένκοφ παρουσιάζει μοντέρνα μέρη σε συνδυασμό με γεγονότα του
παρελθόντος. Στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζει εικόνες
μεγάλων πόλεων όπως είναι σήμερα με στιγμές από το δεύτερο παγκόσμιο
πόλεμο.

Perierga.gr - Φαντάσματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου


Perierga.gr - Φαντάσματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου


Perierga.gr - Φαντάσματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου




Perierga.gr - Φαντάσματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου


Perierga.gr - Φαντάσματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου


Perierga.gr - Φαντάσματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου


Perierga.gr - Φαντάσματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου




Perierga.gr - Φαντάσματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου


Perierga.gr - Φαντάσματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου


Perierga.gr - Φαντάσματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου


Perierga.gr - Φαντάσματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου













read more "ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

«Βubble football»














Ένα νέο είδος ποδοσφαίρου κάνει την εμφάνισή του και προκαλεί πολλά γέλια! Ονομάζεται «bubble foot". Οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν μέσα σε μια τεράστια πλαστική »μπάλα» και ακολουθούν τους κανόνες μιας »συμβατικής» ποδοσφαιρικής αναμέτρησης. 


read more "«Βubble football»"

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


  •   
  • 2 μεγάλα φιλέτα σολομού 
  •  1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 
     χυμός από 2 πορτοκάλια 
     ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
     1 κουτ.σούπας μουστάρδα
     αλάτι 

    Ετοιμάστε τη μαρινάτα ανακατεύοντας καλά τα υλικά.
    Απλώστε σε ένα ταψάκι  μερικές κουταλιές από τη μαρινάτα βάλτε τα φιλέτα με την πέτσα από πάνω και περιχύνετε καλά με την υπόλοιπη μαρινάτα. Αφήνετε στο ψυγείο 2-3 ώρες.
    Στραγγίστε το σολομό και βάλτε τον στο ταψί για να ψηθεί. Σουρώστε  τη μαρινατα και την βάλτε την πάνω στο ψάρι.
    Ψήνετε στον αέρα, στους 170 C, 20-25 λεπτά .

read more "ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ"

ΨΑΡΕΜΑ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ (trout fishing)

read more "ΨΑΡΕΜΑ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ (trout fishing)"

ΔΙΑΣΗΜΟΙ-ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ


 
1Brad-Pitt-after-the-Golden-Globes



3barack-obama-michelle-obama-split

3barack-outside-smiles



4ben-affleck-jennifer-garner-split4ben-affleck-toilet-fine-500x689



5bill-clinton-hillary-clinton-split6bill-clinton-hillary-clinton-split 2



7brian-austin-green-megan-fox-split8brian_megan-fox-2011-golden-globes



9cash-warren-jessica-alba-splitGala Benefit Evening With Performance by Black Eyed Peas



11hayden-christensen-rachel-bilson-split12Hayden Christensen and Rachel Bilson



13tom-cruise-katie-holmes-split14tom katie



15joel-madden-nicole-richie-split16Joel Madden and Nicole Richie



17lamar-odom-khloe-kardashian-splitKhloe & Lamar's wedding Oct. 6



19matthew-broderick-sarah-jessica-parker-split20Matthew Broderick and Sarah Jessica Parker



21ryan-gosling-eva-mendes-split22ryan-gosling-eva-mendes643-482



23todd-palin-sarah-palin-split24todd-palin-and-sarah-palin

read more "ΔΙΑΣΗΜΟΙ-ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ"

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ-ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ


YΛIKA

1 κοτόπουλο 

500 γραμμάρια χυλοπίτες 

1 κιλό ντομάτες 

1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας 

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί

 αλάτι και πιπέρι

τυρι της αρεσκειας σας τριμμένο 

1 ποτηράκι  λάδι

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το λάδι, το κρεμμύδι και το κοτόπουλο για 10 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην καεί το κρεμμύδι. Mετά βάλτε το κρασί, τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και νερό και αφήστε το κοτόπουλο να βράσει μεχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Bάλτε το κοτόπουλο σε ένα πιατο και προσθεστε στην ίδια κατσαρόλα λίγο νερό για να βράσετε μέσα τις χυλοπίτες . Mόλις βράσει το νερό, βάλτε τις χυλοπίτες, ανακατέψτε  για να μην κολλήσουν και τις αφήστε τες να βράσουν. Mόλις βράσουν, βάλτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, μέχρι να πάρει μια βράση. Σερβίρετε τις χυλοπίτες  ζεστές, με τριμμένο τυρι. 
read more "Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ-ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ"

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τζέιμι Όλιβερ - Mc Donald's: Σημειώσατε 1 - κόσμος

read more "ΤΟ ΒΗΜΑ - Τζέιμι Όλιβερ - Mc Donald's: Σημειώσατε 1 - κόσμος"