PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αφιερώματα στον Δημήτρη Μητροπάνο

Ο Δημήτρης Μητροπάνος
Πληροφορίες
Ημ. Γέννησης2 Απριλίου 1948
Ημ. Θανάτου17 Απριλίου 2012 (64 ετών)
ΚαταγωγήΤρίκαλαΕλλάδα
Eίδοςλαϊκό
ΙδιότητεςΤραγουδιστής
ΟΔημήτρης Μητροπάνος (1948 - 2012) ήταν Έλληνας τραγουδιστής, από τους σημαντικότερους της σύγχρονης εποχής. Ερμήνευσε χαρακτηριστικά τραγούδια σημαντικών στιχουργών και συνθετών. Με τις λαϊκές επιτυχίες του σημάδεψε το χώρο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, κερδίζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό ολόκληρου του πανελληνίου.




Γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια. Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο, όταν ήρθε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως ζει στην Ρουμανία. Ο πατέρας του καταγόταν από ένα χωριό της Καρδίτσας το Καππά. Από μικρός δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει τα οικονομικά της οικογένειας του. Πρώτα ως σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του και ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, μετέβη στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει ως τραγουδιστής.



Το 1967, ο Μητροπάνος ηχογραφεί τον πρώτο του 45άρη δίσκο, με το τραγούδι "Θεσσαλονίκη". Είχε προηγηθεί η ηχογράφηση του τραγουδιού "Χαμένη Πασχαλιά", το οποίο όμως λογοκρίθηκε από τηΧούντα και δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Παρά ταύτα στη διάρκεια της χούντας που υπηρέτησε στο στρατό είχε γνωριστεί με την κόρη κάποιου εκ των προεξεχόντων στρατιωτικών λαμβάνοντας παρατεταμένες άδειες αλλά και παρουσίες στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό της τότε ΥΕΝΕΔ.

 το 1972 υπήρξε ένας σημαντικός σταθμός: ο συνθέτης Δήμος Μούτσης και ο ποιητής-στιχουργός Μάνος Ελευθερίου





Τον Ιούλιο του 1999, ο Μητροπάνος και ο Μούτσης θα ξαναβρεθούν επί σκηνής στοΗρώδειο με την Δήμητρα Γαλάνη και την σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου για δυο μουσικές βραδιές στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών



Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Γιώργος ΖαμπέταςΜίκης ΘεοδωράκηςΔήμος ΜούτσηςΑπόστολος ΚαλδάραςΤάκης Μουσαφίρης ("Εμείς οι δυο" κ.α.),Χρήστος Νικολόπουλος ("Πάρε Αποφάσεις" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου), Γιάννης Σπανός 



Η συμμετοχή του σε δίσκους των Λάκη Παπαδόπουλου (με το τραγούδι "Για να σ' εκδικηθώ") καιΝίκου Πορτοκάλογλου ("Κλείνω κι έρχομαι") αναδεικνύουν εκείνη την εποχή την ευρεία γκάμα της ερμηνείας του και προαναγγέλλουν μια στροφή στον τρόπο ερμηνείας του, που θα οδηγήσει σε μια σειρά από δίσκους που άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την έννοια του καλού σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού. Οι συνεργασίες με το Μάριο Τόκα και το Φίλιππο Γράψα ("Η εθνική μας μοναξιά" και "Παρέα με έναν ήλιο") συνδυάζουν τη λαϊκή υφή και συναίσθημα με τη πιο βαθιά έννοια στίχων και τη χρησιμοποίηση λέξεων πιο επιτηδευμένων. Παράλληλα, η απήχηση των τραγουδιών στην κοινωνία και η εμπορική επιτυχία αναδεικνύουν αυτές τις δημιουργίες ως εργαλεία αλλά και συμπτώματα της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας.




Ο Μητροπάνος συνεχίζει στα ίδια μονοπάτια, με τραγούδια των Μικρούτσικου, Κορακάκη, Μουκίδη, Παπαδημητρίου κ.α. στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000. Από τις τελευταίες δουλειές του Θεσσαλού αοιδού, ξεχωρίζει το "Πες μου τ' άληθινά σου σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Ελεάνας Βραχάλη και Νίκου Μωραΐτη, αλλά και η ζωντανή ηχογράφηση "Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο", από το πρόγραμμα - ωδή στον εθνικό χορό της Ελλάδας μαζί με τους Θέμη Αδαμαντίδη και Δημήτρη Μπάση, καθώς επίσης και ο δίσκος "Στη Διαπασών", ο οποίος περιέχει 12 λαϊκά τραγούδια και μια μπλουζ μπαλάντα. Από τα τραγούδια του δίσκου ξεχωρίζει το τραγούδι "Η εκδρομή" του Γιάννη Μηλιώκα, το οποίο γράφτηκε για την επιστροφή του ερμηνευτή στη δισκογραφία μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.



Τελευταίες δισκογραφικές δουλειές του Δημήτρη Μητροπάνου, ήταν η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας του στο Ηρώδειο (Σεπτέμβριος 2009), αποτελούμενη από 2 CD με τον τίτλο "Τα τραγούδια της ζωής μου", και ο δίσκος "Εδώ Είμαστε" με τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη σε στίχους του ίδιου, της Λίνας Νικολακοπούλου, του Μάνου Ελευθερίου, του Λάκη Λαζόπουλου και ένα ποίημα του Κωστή Παλαμά.




Τα τελευταία χρόνια ο Δημήτρης Μητροπάνος έδινε σκληρή μάχη καθώς αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας.
Το πρωί της 17ης Απριλίου του 2012, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Υγεία με οξύ διαρροϊκό σύνδρομο και εμετούς . Εκεί εμφάνισε πνευμονικό οίδημα, μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και άφησε την τελευταία του πνοή στις 11.00 το πρωί.
ammoudia.blogspot.com
read more "Αφιερώματα στον Δημήτρη Μητροπάνο"

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Έξυπνες Φωτογραφίες Από Τον Erik Johansson

Γνωρίστε τον Erik Johansson, έναν νεαρό αλλά πολύ ταλαντούχο καλλιτέχνη από την Σουηδία. Μεγάλη του ικανότητα είναι η δημιουργία υπέροχων εικόνων από την ψηφιακή του τροποποιώντας φωτογραφίες που ο ίδιος έλαβε. Αν κοιτάξει κανείς τις φωτογραφίες του μπορεί να δει οτί δεν είναι μόνο η εκμάθηση της φωτογραφίας  αλλά και οι μεγάλες του δεξιότητες στο photoshop.















read more "Έξυπνες Φωτογραφίες Από Τον Erik Johansson"

Οι 10 πιο sexy παραλίες του κόσμου



Καταγάλανα νερά που λαμπυρίζουν, χρυσή αμμουδιά που κολλάει στα πόδια, εξωτικοί φοίνικες και πολύχρωμα λουλούδια, beach bars με άφθονο κέφι, μαυρισμένα καλογυμνασμένα κορμιά, όμορφα νεανικά πρόσωπα. Τι κάνει μία παραλία να θεωρηθεί sexy;
Αναζητώντας την απόλυτη ομορφιά, το περιοδικό Forbes συγκέντρωσε πρόσφατα σε μία λίστα τις…
25 πιο sexy παραλίες του κόσμου, από την οποία ξεχωρίσαμε αυτές που μας εντυπωσίασαν περισσότερο. Το κριτήριο της επιλογής μιας sexy παραλίας για το Forbes δεν ήταν μόνο το μαγευτικό τοπίο, η μοναδική γεωγραφική τους θέση και τα πεντακάθαρα νερά, αλλά και τα συναισθήματα που η κάθε παραλία γεννά: ο ρομαντισμός, ο αισθησιασμός, οι μαγνητικές ιδιότητες του έρωτα με την πρώτη ματιά. Είστε έτοιμοι;
Δείτε τις φώτο:

1. Byron Bay (Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία)

Αμμουδιά στο λευκό της κιμωλίας, απολαυστικά ισορροπημένος καιρός, και τακτικές επισκέψεις δελφινιών και αποδημητικών φαλαινών. Όλα αυτά μαζί δημιουργούν ένα από τα ελκυστικότερα τοπία της Gold Coast στη Νότια Αυστραλία, που μαγνητίζει κάθε χρόνο περί τα 2 εκατομμύρια επισκεπτών.

2. Eleuthera (Μπαχάμες)

Λίγα μόνο βήματα ανατολικά από την πρωτεύουσα των νήσων Μπαχάμες, Nassau, ξετυλίγεται η Eleuthera. Μία παραλία 160 χιλιομέτρων με μαγευτικούς, καταπράσινους κόλπους, φοινικόδεντρα και πολλούς πιστούς θαυμαστές, που ζουν την έννοια της λέξης «Ελεύθερα» (Eleuthera) στο έπακρο.

3. Pinney’s Beach (Νέβις)

Το μικρό αδερφάκι του νησιού St. Kitts, η νήσος Νέβις διαθέτει κάποιες από τις πιο ήσυχες και παρθένες ακτογραμμές της Καραϊβικής. Ξεχωρίζει ανάμεσά τους η Pinney’s Beach, με έκταση 6,5 χιλιομέτρων σπαρμένη από την άμμο του ηφαιστείου στο δυτικό μέρος του νησιού. Τα ήσυχα νερά της είναι ιδανικά για όσους θέλουν να απολαμβάνουν χαλαρά το κοκτέιλ τους κάτω από τον ήλιο.

4. Punta Cana (Δομινικανή Δημοκρατία)

Έχοντας πλέον ξεφύγει από τις λίστες των οικονομικών προορισμών, η Δομινικανή Δημοκρατία αρχίζει πλέον να θεωρείται προορισμός πολυτελείας, με αμέτρητους celebrities να πλημμυρίζουν κάθε χρόνο τις ακτογραμμές της. Δημοφιλέστερη εξ αυτών, η Punta Cana, που βρίσκεται σε ένα απάνεμο κόλπο στα ανατολικά του νησιού, κερδίζει χρόνο με το χρόνο το ψευδώνυμο «το νέο Cancun».

5. Saline Beach (Άγιος Βαρθολομαίος)

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά περίπου 24 παραλίες περικυκλώνουν τον Άγιο Βαρθολομαίο, χαρίζοντας μία αστραφτερή λευκότητα στο κομψό αυτό νησί, γνωστό για τις υπερπολυτελείς του βίλες και τα διεθνώς αναγνωρισμένα εστιατόρια. Τα ελεύθερα πνεύματα των πάμπλουτων επισκεπτών, ωστόσο, επιλέγουν την Saline Beach για να ανταλλάξουν μαζί της λίγη από τη χρυσόσκονή τους.

6. Shoal Bay (Αγκίλα)

Γαλήνια νερά και παρθένες παραλίες είναι το σήμα κατατεθέν της Αγκίλα. Μερικά ευλογημένα θαλασσινά αεράκια και μία ιδανική μέση ετήσια θερμοκρασία στους 26 βαθμούς κάνουν τις ημικυκλικές ακτογραμμές να φαντάζουν παραδεισένιες. Κάπως έτσι τουλάχιστον πρέπει να νιώθουν οι αμέτρητοι επισκέπτες που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο κάτω από τις πολύχρωμες ομπρέλες και τις αναπαυτικές ξαπλώστρες της Shoal Bay.

7. Copacabana (Ρίο ντε Τζανέιρο)

Με την εκπληκτική θέα στο όρος Sugarloaf, τα εντυπωσιακά κύματα 2,5 μέτρων και την ατελείωτη παραλία γεμάτη ημίγυμνα (στην καλύτερη περίπτωση), μαυρισμένα κορμιά, η Copacabana κατέχει ακόμα περίτρανα τον τίτλο του πιο ηδονιστικού θερινού καταφυγίου στο Ρίο.

8. Placencia (Μπελίζε)

Αν αναζητά κανείς φυσικές αντιθέσεις δεν θα βρει κάτι καλύτερο από τους κρυστάλλινους κοραλλιογενείς υφάλους και τα καταπράσινα δέντρα με τις τεράστιες ρίζες της παραλίας Placencia, στην άκρη του Μπελίζε. Σφηνωμένη ανάμεσα στη θάλασσα και τη λιμνοθάλασσα, η χερσόνησος αυτή των 17,5 χιλιομέτρων αποτελεί οικολογικό παράδεισο, με τροπικά πουλιά και ιγουάνα να συγκατοικούν αρμονικά εκεί που οι scuba-divers ανακαλύπτουν ένα νέο κόσμο και οι ωριμότεροι απολαμβάνουν τη χαλάρωση μιας αιώρας.

9. Lover’s Beach (Κάμπο Σαν Λούκας, Χερσόνησος Baja)

Τοποθετημένο στην άκρη της χερσονήσου Baja, το Κάμπο Σαν Λούκας είναι διάσημο για το ψάρεμα, τα σπα και τον «Χρυσό Διάδρομο» με τις άψογες παραλίες. Χωμένη ανάμεσα σε δύο γιγαντιαίους βράχους στο Land’s End, η Παραλία των Ερωτευμένων αποτελεί έναν ακριβοθώρητο προορισμό που δένει τα ζευγάρια για πάντα.

10. Phang Nga Bay (Πουκέτ)

Την 21η θέση της λίστας καταλαμβάνει ένας προορισμός απόλυτης φυσικής ομορφιάς. Στα βόρεια του νησιού το θεαματικό τοπίο της ακτής Phang Nga, εκεί όπου γιγαντιαίοι ασβεστόλιθοι σουβλίζουν κυριολεκτικά το πράσινο νερό, επένδυσε το φόντο της ταινίας του James Bond ‘The man with the golden gun’ 
read more "Οι 10 πιο sexy παραλίες του κόσμου"

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

ΣΟΡΟΣ "Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ"

Έναν οικονομικό Αρμαγεδδώνα στην Ευρωζώνη και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με βασικό υπεύθυνο της Γερμανία που αρνείται να προσαρμοστεί στις έκτακτες συνθήκες, αλλά απλά οχυρώνεται για να αφήσει την φωτιά έξω από το σπίτι της, προβλέπει ο Τζορτζ Σόρος. Αυτή είναι η εκτίμηση του γκουρού των αγορών του Τζορτζ Σόρος, σε άρθρο του στους Financial Times: «Η Bundesbank έχει ήδη εντοπίσει τον κίνδυνο, και είναι αντίθετη στην αέναη επέκταση της ρευστότητας, ενώ παίρνει μέτρα για να περιορίσει τη ζημία εάν προκύψει διάλυση. Αυτό από μόνο του κινητοποιεί το μηχανισμό μίας «αυτοεκπληρούμενης προφητείας», καθώς οι άλλες τράπεζες θα ακολουθήσουν - ήδη η αγορά κινείται σε αυτή την κατεύθυνση», προειδοποιεί ο Σόρος .
ΠΗΓΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
read more "ΣΟΡΟΣ "Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ""

KINHTO ΣΧΟΛΕΙΟ


Ένα σχολείο του... δρόμου για παιδιά που ζουν στους δρόμους Υπολογίζεται ότι πάνω από 6000 δεν έχουν στέγη στην Ελλάδα
Μέσα σε λίγη ώρα το σκηνικό έχει στηθεί: Πολύχρωμα τραπεζάκια, καρέκλες, πίνακες, μπογιές, κλόουν, ξυλοπόδαροι και πολλά πολλά διαδραστικά παιχνίδια. Εκεί βρίσκονται και οι εθελοντές των μη κυβερνητικών οργανώσεων «Άρσις» και «Praksis» και καλωσορίζουν τα παιδιά που πλησιάζουν γεμάτα περιέργεια, κάποια διστακτικά, κάποια άλλα με ενθουσιασμό.

Αυτός ο «πόλος έλξης» είναι ένα… κινητό σχολείο (mobile school) που υλοποιείται στην Ελλάδα από τις δύο οργανώσεις. Προς το παρόν «στήνεται» μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Το συγκεκριμένο σχολείο απευθύνεται κυρίως σε παιδιά που βρίσκονται στο δρόμο. Παιδιά που επαιτούν, που περιφέρονται και που πολύ συχνά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Μόνο στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται ότι καθημερινά ο αριθμό των παιδιών αυτών αγγίζει τα 100. ενώ σε όλη την Ελλάδα τα 6.000, σύμφωνα με την υπεύθυνη του προγράμματος για την Άρσις, Όλυ Παρταλά.

Σήμερα, η δράση αυτή παρουσιάζεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους. Το κινητό σχολείο θα παραμείνει εκεί μέχρι το απόγευμα, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου αλλά και συμμετέχοντας στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται ώστε να οριστεί η 12η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά του Δρόμου».

«Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε τα παιδιά, να έρθουν κοντά μας, να παίξουμε και να τους μιλήσουμε για θέματα υγείας, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης (για τα μεγαλύτερα), να τους διδάξουμε μέσα από δραστηριότητες θέματα γλώσσας, μαθηματικών και διάφορα άλλα», επισημαίνει μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η κ.Παρταλά.

Η ιδέα ξεκίνησε από τη βελγική μη κυβερνητική οργάνωση Mobile School το 1996 για τις ανάγκες των παιδιών που ζουν και εργάζονται στο δρόμο και δεν έχουν πρόσβαση στο σχολικό περιβάλλον. Τα πρώτα κινητά σχολεία λειτούργησαν στην λατινική Αμερική και αργότερα σε πολλές χώρες της Ασίας, της Αφρικής αλλά και της Ευρώπης.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα εφαρμόζεται από το Νοέμβριο του 2009. «Έχουμε δουλέψει σε οικισμούς Ρομά, στο Δενδροπόταμο και στην Περαία όπου εξακολουθούμε να δραστηριοποιούμαστε και έχουμε ιδιαίτερη ανταπόκριση», αναφέρει η υπεύθυνη για το πρόγραμμα της Praksis, Νένη Χριστίδου.

«Τα παιδιά γνωρίζουν πότε πηγαίνουμε και είναι συνεπή στο ραντεβού μας καθώς σταδιακά αναπτύσσεται μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού», προσθέτει.

Και το «σκηνικό» επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα. Οι υπεύθυνοι των οργανώσεων στήνουν και ξεστήνουν το σχολείο του «δρόμου» για συγκεκριμένες ώρες σε συγκεκριμένο χώρο, όπως προβλέπει το πρόγραμμα.
ΠΗΓΗinews.gr
read more "KINHTO ΣΧΟΛΕΙΟ"

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ LIDL


Ο οικονομικός εισαγγελέας Ν. Παντελής παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της αισχροκέρδειας ή όχι από τους υπεύθυνουςτης αλυσίδας καταστημάτων LIDLHellas. Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε στην κ. Ράικου τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προςδιακρίβωση τελέσεως ή μη εγκλημάτων αισχροκέρδειας νόμο υπεύθυνους της εκπτωτικής αλυσίδας λιανικώνπωλήσεων LIDL HELLAS, ενόψει του ότι σύμφωνα με αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης (29.3.2012), η επίμαχη αλυσίδα καταστημάτων φέρεται να«πωλεί στην Ελλάδα 51 από τα 70 προϊόντα που διακινούνται αποκλειστικά από τηνίδια, σε τιμές υψηλότερες από τις τιμές στις οποίες τα ίδια προϊόντα πωλούνταιστην Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία».

Παράλληλα, ο κ. Παντελήςεπισημαίνει στην παραγγελία του ότι «επειδή η φύση της προκαταρκτικής αυτήςεξέτασης, απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και έρευνα, ειδικότερα, δε συλλογή καισύγκριση πολλών και διαφορετικών στοιχείων, όπως το κόστος κτήσεως, μεταφοράς,αποθήκευσης και συντήρησης κάθε προϊόντος σε πέντε διαφορετικές χώρες, καθώςεπίσης τις διαφορετικές φορολογικές επιβαρύνσεις και συνθήκες αγοράς σε κάθεχώρα χωριστά, η πιο πάνω εξέταση ενδείκνυται να ανατεθεί στην ΟικονομικήΑστυνομία».
Η Οικονομική Αστυνομία,σύμφωνα με τον κ. Παντελή έχει κατ' εξοχήν επιχειρησιακό χαρακτήρα και κύριααποστολή της είναι η διεξαγωγή εξειδικευμένων ερευνών σε σχέση με το οικονομικόέγκλημα και για το λόγο αυτό διαθέτει «την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και τοκατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για την επιτυχή διεξαγωγή και περαιωση μιαςτέτοιου είδους και εκτασης έρευνας.
ΠΗΓΗwww.inews.gr
read more "ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ LIDL"