ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΛΑΒΡΑΚΙΑ
Το λαβράκι ζει σε αλμυρά και υφάλμυρα νερά σε κοπάδια. Το βάρος του φτάνει έως τα δώδεκα κιλά, αλλά τα λαβράκια που υπάρχουν στις ελληνικές θάλασσες σπάνια ξεπερνουν τα έξι με επτά κιλά. Η εποχή αναπαραγωγής του είναι από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.
ΨΑΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ
Τα μέρη όπου επιλέγει να κάνει τα καρτέρια του τολαβράκι είναι ανάμεσα στις φυκιάδες καθώς και τις αποχές των πλακών της θάλασσας.
Δεν χρειάζεται να πετάμε πολύ μακριά τη συρτή, εφόσον τα λαβράκια βρίσκονται ακόμα και σε νερό βάθους 10 εκ.
Το καλύτερο δόλωμα είναι το φρέσκο φιλέτο σαρδέλας, που θα τυλίξουμε επάνω στο αγκίστρι με ελαστικό νήμα.
Τα καλάμια καλο θα είναι να είναι από carbon, καλής ποιότητας και το μήκος τους να είναι από 4 – 4,50 μέτρα. Τα καλάμια, δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα σκληρά, οπότε καλάμια με action 70-130 θεωρούνται ιδανικά.
Μια αρματωσιά που έχει αρκετά καλά αποτελέσματα, γι αυτή την τεχνική, είναι η μονάγκιστρη με σταθερό μολύβι Η διάμετρος του παράμαλλου, μπορεί να είναι από 0,25 mm ως 0,35 mm και το μήκος του από 0,50 ως 1,00 μέτρο.
Το λαβράκι με εγγλέζικο.
Μια άλλη τεχνική, που μπορούμε να εφαρμόσουμε είναι το εγγλέζικο.
Με την τεχνική αυτή, θα τα ψαρέψουμε συνήθως στα λιμάνια. Σχεδόν σε όλα τα λιμάνια υπάρχουν λαβράκια και ειδικότερα σε αυτά που δένουν ψαροκάικα. Στα μέρη αυτά, βρίσκουν τροφή από τα καΐκια, όταν ξεψαρίζουν τα δίχτυα.
Τα δολώματα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η ζωντανή γαρίδα και η μικρή σαρδέλα.. Τα αγκίστρια που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι ανάλογα σε μέγεθος με το δόλωμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Ενδεικτικά, για γαρίδα μπορούμε να βάλουμε Νο 6-8.Το μήκος του καλαμιού μας πρέπει να είναι από 4,20 έως 4,50 μέτρα και το action του 5-25 ή 10-30. Ενώ όσον αφορά στους φελλούσ αυτούς θα τους επιλεξουμε
ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τα ρεύματα που υπάρχουν συνήθως στα λιμάνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου