PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

15ΧΡΟΝΗ ΑΦΓΑΝΗ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΤΗΣ

Συνεχίζεται η νοσηλεία μιας 15χρονης Αφγανής σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, η οποία υπέστη διαδοχικούς βασανισμούς από τα πεθερικά της και παρέμεινε κλειδωμένη για μήνες μέσα σε μια τουαλέτα όταν αρνήθηκε να εκπορνευτεί. Σύμφωνα με τους γιατρούς που παρακολουθούν την πορεία της υγείας της θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες μέχρι να λάβει εξιτήριο ενώ παραμένει ανοικτό ακόμα το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στην Ινδία.

Η Σάχαρ Γκιουλ φέρει ακόμα ουλές και μώλωπες, ενώ το ένα της μάτι είναι πρησμένο και κλειστό επτά ημέρες μετά την διάσωσή της. Όταν είχε βρεθεί, σε ένα σπίτι στην επαρχία Μπάγλαν, στο βόρειο Αφγανιστάν, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Γείτονες είχαν καταγγείλει πως άκουγαν την έφηβη να κλαίει και να βογκάει από τον πόνο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στην Μπάγλαν, μέλη της οικογένειας του συζύγου της τής είχαν βγάλει τα νύχια από το ένα χέρι και της είχαν εν μέρει ξεριζώσει τα μαλλιά, ενώ την κρατούσαν κλειδωμένη σε μια τουαλέτα σε ένα σκοτεινό υπόγειο επί σχεδόν πέντε μήνες, δίνοντάς της μόνο όση τροφή και όσο νερό χρειαζόταν για να παραμένει στη ζωή.

«Η Σάχαρ Γκουλ παντρεύτηκε πριν από επτά μήνες και καταγόταν από την επαρχία Μπαντακσάν. Η οικογένεια του συζύγου της προσπάθησε να την εξωθήσει στην πορνεία για να βγάλει χρήματα», δήλωσε η Ραχίμα Ζαρίφι, υπεύθυνη για τα δικαιώματα των γυναικών στην επαρχία Μπάγλαν.

«Αυτή είναι μια από τις χειρότερες υποθέσεις βίας εναντίον Αφγανών γυναικών», πρόσθεσε.\

ΠΗΓΗ ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: