PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ- ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΟΥΦΛΕ



ΥΛΙΚΑ
10-12 φέτες ψωμί του τοστ
100γρ τριμμένο εμμεντάλ
150γρ τριμμένο γκούντα
100 γρ φετα
150γρ ψιλοκομμένο ζαμπόν
1 ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
1,5  νεροπότηρο πλήρες γάλα
2 αυγά
 αλάτι, πιπέρι και λίγο έξτρα βούτυρο για το πυρέξ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήστε τις φέτες του ψωμιού για 5 λεπτά στους 160 βαθμούς.Αφήστε τις να κρυώσουν.
Αφαιρέστε την κόρα. Πάρτε ένα πυρίμαχο σκέυος βάλτε λίγο βούτυρο και απλώστε στον πάτο κομματάκια απο το φρυγανισμένο ψωμί μέχρι να σκεπαστεί εντελώς ο πάτος.
Σε ένα μπόλ ενώστε τα τριμμένα τυριά.Απλώστε το 1/3 των τυριών πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Βάλτε το μισό ψολοκομμένο ζαμπόν ντομάτα κομμενη σε φέτες και πιπεριά.  Ξαναβάλτε κομμάτια από το φρυγανισμένο ψωμί,το άλλο 1/3 των τυριών και το υπόλοιπο ζαμπόν, τη ντομάτα και την πιπεριά.  Σκεπάστε με το υπόλοιπο ψωμί και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί.  Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρολιτσα σε χαμηλή θερμοκρασία  Σε ένα μπόλ ρίξτε  το γάλα και το βούτυρο και χτυπήστε τα ελαφρά. Ρίξτε μέσα τα αβγά και χτυπήστε τα.  Περιχύστε το πυρέξ με το μίγμα. Ψήστε το στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.  Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήστε για ακόμα 10-15 λεπτά και μέχρι να κάνει μια ρόδινη κρούστα απο πάνω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: