PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ .......ΣΠΙΤΙ 4 Τ.Μ.


Η οικονομική κρίση στέλνει τους Ιταλούς σε διαμερίσματα- τρύπες
Mε μίνι-διαμερίσματα αποτελούν τη λύση στην οικονομική κρίση. Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων της ιταλικής πρωτεύουσας αποφάσισαν να καταφύγουν σε αυτήν τη λύση: αναδιαμορφώνουν τις προς ενοικίαση κατοικίες και νοικιάζουν διαμερίσματα 10, 7, μέχρι και 4 τ.μ. σε ανθρώπους που θέλουν να πληρώσουν όσο το δυνατόν λιγότερο νοίκι, έστω και ζώντας… περιορισμένα.
Οι αγγελίες που δημοσιεύονται πλέον σε εφημερίδες και σχετικές ιστοσελίδες προσφέρουν «λειτουργικά και πρακτικά διαμερίσματα, με πολύ καλή διαρρύθμιση, χωρίς παράθυρα, με δυο εσωτερικούς εξαεριστήρες». Το διαμέρισμα περιλαμβάνει νιπτήρα, λεκάνη και ντουζιέρα δίπλα σε ένα μονό κρεβάτι -με τα περιθώρια κινήσεων να είναι αρκετά… στενά. Ο δυνητικός αγοραστής ενός τέτοιου διαμερίσματος 10 τ.μ. θα μπορούσε, όπως επισημαίνουν οι μεσίτες, να το αγοράσει στην τιμή των 50.000 ευρώ, που σημαίνει 5.000 ευρώ ανα τ.μ. 
Το ενδιαφέρον είναι ότι τα διαμερίσματα - τρύπες του κέντρου δεν απευθύνονται σε  φτωχούς- οι οποίοι, άλλωστε, δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα για να πληρώσουν. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera», όλο και περισσότεροι κάτοικοι της «Αιώνιας Πόλης» είναι πλέον διατεθειμένοι να νοικιάσουν ή να αγοράσουν ένα λεγόμενο «μικρο-διαμέρισμα» μικρών διαστάσεων κοντά στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να διαμένουν κοντά στις δουλειές τους και να αποφύγουν να μετακινούνται με το αυτοκίνητο τους προς και από τα προάστια της Ρώμης. Η ιταλική πρωτεύουσα είναι από τις ευρωπαϊκές πόλεις με το εντονότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: