PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΣΑΛΑ ΜΕ ΡΥΖΟΤΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΚΑΡΑΣ

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


1 κοτοπουλο ξεκοκαλισμένο και  κομμενο σε λωριδες 
Λιγο βουτυρο λιωμενο
κρεμμυδακι και σκόρδο ψιλοκομμενα
250 ml κρασι μασάλα
100 ml κονιάκ
1 λιτρο σάλτσα ντεμιγκλας
αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


Σωταρουμε το κοτοπουλο σε ελαιολαδο μεχρι να ροδοκοκκινίσει
Το τοποθετουμε σε μια πιατελα αφαιρούμε το περισσιο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύσι και το σκόρδο
 Αναβουμε με το κονιάκ και σβήνουμε με το κρασί το αφήνουμε και 
σιγοβράζει με το κρασι και κατόπιν
βαζουμε τη σάλτσα
Προσθέουμρ το κοτόπουλο και το αφήνουμε  να σιγοβράσει εως να δέσει η σάλτσα


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΟΤΟ
60 γρ κρεμμύδι  ψιλοκομμενο
90 γρ βουτυρο
420 γρ ρύζι αρμπόριο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
250 ml ασπρο ξ ηρο κρασί
90 παρμεζανα τριμμένη
αλάτι και πιπερι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το μισο βουτυρο,
προσθέομε το ρυζι και ανακατευουμε καλά Βάζουμε το 1/3 του ζωμου αι ανακατευουμε καλά μεχρι να απορροφηθει ο ζωμος
Επαναλαμβάνουμε την ιδια διαδικασια με το ζωμο ακόμη 2 φορές. Μετά προσθετουμε το κρασί μεχρι να απορροφηθεί και προσθετουμε την παρμεζανα, το βούτυτο και αλατοπιπερωνουμε


 ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΧΑΡΑΣ


500 γρ. μελιτζάνες
500 γρ κολοκυθάκια
500 γρ πιπεριες `φλωρίνης
250 m ελαιολαδο
100 ml βαλσαμικο
ριγανη, αλατι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες μαριναρουμε στο ντρεσιγκ  με το βαλσάμικο και ψηνουμε στη σκαρα Σερβιρουμε με το ντρεσιγκ απο το βαλσάμικο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: