PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ LIDL


Ο οικονομικός εισαγγελέας Ν. Παντελής παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της αισχροκέρδειας ή όχι από τους υπεύθυνουςτης αλυσίδας καταστημάτων LIDLHellas. Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε στην κ. Ράικου τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προςδιακρίβωση τελέσεως ή μη εγκλημάτων αισχροκέρδειας νόμο υπεύθυνους της εκπτωτικής αλυσίδας λιανικώνπωλήσεων LIDL HELLAS, ενόψει του ότι σύμφωνα με αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης (29.3.2012), η επίμαχη αλυσίδα καταστημάτων φέρεται να«πωλεί στην Ελλάδα 51 από τα 70 προϊόντα που διακινούνται αποκλειστικά από τηνίδια, σε τιμές υψηλότερες από τις τιμές στις οποίες τα ίδια προϊόντα πωλούνταιστην Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία».

Παράλληλα, ο κ. Παντελήςεπισημαίνει στην παραγγελία του ότι «επειδή η φύση της προκαταρκτικής αυτήςεξέτασης, απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και έρευνα, ειδικότερα, δε συλλογή καισύγκριση πολλών και διαφορετικών στοιχείων, όπως το κόστος κτήσεως, μεταφοράς,αποθήκευσης και συντήρησης κάθε προϊόντος σε πέντε διαφορετικές χώρες, καθώςεπίσης τις διαφορετικές φορολογικές επιβαρύνσεις και συνθήκες αγοράς σε κάθεχώρα χωριστά, η πιο πάνω εξέταση ενδείκνυται να ανατεθεί στην ΟικονομικήΑστυνομία».
Η Οικονομική Αστυνομία,σύμφωνα με τον κ. Παντελή έχει κατ' εξοχήν επιχειρησιακό χαρακτήρα και κύριααποστολή της είναι η διεξαγωγή εξειδικευμένων ερευνών σε σχέση με το οικονομικόέγκλημα και για το λόγο αυτό διαθέτει «την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και τοκατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για την επιτυχή διεξαγωγή και περαιωση μιαςτέτοιου είδους και εκτασης έρευνας.
ΠΗΓΗwww.inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: