PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

EKΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ



Έκθεση που αναδεικνύει την Κύπρο της μεσαιωνικής εποχής θα πραγματοποιηθεί στο Λούβρο από τις 26 Οκτωβρίου 2012 έως τις 28 Ιανουαρίου 2013, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση με τίτλο «Chypre entre Byzance et l' Occident, IVe - XVIe siecle» (Η Κύπρος μεταξύ Βυζαντίου και Δύσης, 4ος - 16ος αιώνας) διοργανώνεται ως συμπαραγωγή από το Τμήμα Αρχαιοτήτων και το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου.

Ο στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής ιστορίας της Κύπρου, όπως αναπτύχθηκε στο πλαίσιο διαφορετικών επιρροών, από την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης και την επικράτηση του χριστιανισμού σε όλες τις περιοχές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας έως τη διάσπασή της και την κατάκτηση του νησιού από τους Τούρκους, το 1571.

Αντικείμενα από την Παλαιοχριστιανική περίοδο έως και το τέλος της Ενετικής περίοδου συγκεντρώνονται για πρώτη φορά για την έκθεση αυτή με τη συμβολή πολλών κυπριακών μουσείων, αλλά και σημαντικών δημόσιων συλλογών της Γαλλίας, της Ιταλίας, των ΗΠΑ, της Ουγγαρίας και της Βρετανίας. Πρόκειται για μία μακρά περίοδο άλλωστε με πολλά σημαντικά ιστορικά γεγονότα, η οποία τεκμηριώνεται με αντικείμενα από την αρχιτεκτονική και τη θρησκεία, όπως εικόνες και άλλα λατρευτικά αντικείμενα από τις διάφορες περιόδους, με έμφαση στην τεχνοτροπία και τις διάφορες επιδράσεις.
ΠΗΓΗ ΖOUGLA

Δεν υπάρχουν σχόλια: