PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΚΕΡΔΙΣΕ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ


Εφιάλτης αποδείχθηκε για τρια από τα 
γνωστότερα καζίνο των 
ΗΠΑ
 ένας έμπειρος παίχτης,που τον απέκλεισαν διά βίου, 
αφού απέλυσαν και όσους ενέκριναν τα  στοιχήματά του

Ο Ντον Τζόνσον αποτελεί το κύριο θέμα συζήτησης για όλους τους τζογαδόρους
 στο Ατλάντικ Σίτι του Νιου Τζέρσι και όχι μόνο.
Ο επαγγελματίας παίχτης του blackjack κατάφερε 
μέσα σε ένα διάστημα τεσσάρων περίπου μηνών να φύγει 15 εκατ.
 δολάρια πλουσιότερος, αφήνοντας πίσω του τεράστιες τρύπες στα ταμεία των καζίνο
 και μερικούς απολυμένους υψηλόβαθμους υπαλλήλους.
Ο Τζόνσον φαίνεται να πήρε 6 εκατ. ευρώ δολάρια από το Τροπικάνα, 
5 εκατ. δολάρια από το Μποργκάτα και 4 εκατ. δολάρια από το Σίζαρς,
 παρά το γεγονός ότι τον παρακολουθούσαν στενά δεκάδες ειδικοί, προσπαθώντας να
 βρουν αφορμή για να τον αποκλείσουν.
Στο ιστορικότερο ίσως φύλλο που έχει παιχτεί το τελευταίο διάστημα και έχει γίνει γνωστό,
 ο Τζόνσον πήρε έγκριση από την μπάνκα για να ποντάρει 100.000
 δολάρια και ο κρουπιέρης του έδωσε δύο οκτάρια.
Ο Τζόνσον άνοιξε το ένα φύλλο σε δύο και ζήτησε πάλι χαρτιά, 
διπλασίασε το στοίχημα στα 200.000 δολάρια και προς μεγάλη έκπληξη
 όλων ο κρουπιέρης του έδωσε άλλα δύο οκτάρια, οπότε έκανε ακόμη
 δύο σπλιτ και βρέθηκε με τέσσερα οκτάρια μπροστά του και ένα συνολικό στοίχημα 
400.000 δολαρίων.
Το θερμόμετρο γύρω από το τραπέζι ανέβηκε στα ύψη όταν ο κρουπιέρης αφού
 πήρε φύλλο για τον εαυτό του, ένα πεντάρι, του μοίρασε διαδοχικά τριάρι,
δυάρι, τριάρι, δυάρι.
Ο Τζόνσον έκανε την μεγάλη κίνηση και διπλασίασε το στοίχημα σε κάθε φύλλο
, ανεβάζοντας το ποσό στο τραπέζι στα 800.000 δολάρια και άφησε την «καυτή πατάτα»
 στην άλλη πλευρά.
Η «μάνα» με το πεντάρι μπροστά της, τράβηξε διαδοχικά δύο δεκάρια,
 «κάηκε» και μαζί η καριέρα του Μαρκ Τζιαναντόνιο, προέδρου και δ.σ. 
του καζίνο ως τότε, που εκδιώχθηκε λίγες εβδομάδες μετά..
read more "ΚΕΡΔΙΣΕ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ"

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ



Το πρωί καθηγήτρια στο σχολείο και το βράδυ πορνοστάρ

Η διπλή ζωή της Στέισι Χάλας, άλλως «Tiffany Six»…
Η διπλή ζωή της Στέισι Χάλας, άλλως «Tiffany Six»…








Λος Άντζελες: Το πρωί δασκάλα, το βράδυ ... 

Σόκαρε την πόλη Όξναρντ βόρεια του Λος Άντζελες η ειδηση ότι 
καθηγήτρια Γυμνασίου έκανε παράλληλα και καριέρα …ηθοποιοού ερωτικων
 ταινιών. 



Η 31χρονη εκπαιδευτικός δίδασκε φυσική στο σχολείο «Richard B Haydock» 
στο Όξναρντ.
Οταν τελείωνε τα μαθήματα στο σχολείο, 
η Χάλας άφηνε τα βιβλία και τις κιμωλίες κι έπιανε τη άλλη της δουλειά .



Η Στέισι εντοπίστηκε και μάλιστα από μαθητές του σχολείου να
εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί ως «Tiffany Six» σε βίντεο ιστοσελίδας 
πορνογραφικού περιεχομένου!



Έτσι η νεαρή δασκάλα, η οποία μάλλον ζούσε διπλή ζωή, 
απομακρύνθηκε 
άμεσα από την θέση της στο σχολειο.
ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

read more "ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ"

ΤΑ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ ΛΙΠΗ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ


Τα τρανς λιπαρά οξέα που περιέχονται σε πλήθος επεξεργασμένων τροφών μάς κάνουν επιθετικούς! Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο μετά από μελέτη στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άνδρες και γυναίκες.
Επίδραση στη συμπεριφορά
Η μελέτη τους που δημοσιεύεται στη δικτυακή επιθεώρηση «PloS ONE» 
προσφέρει τις πρώτες ενδείξεις σχετικά με το ότι τα τρανς λιπαρά οξέα έχουν επίδραση στην ανθρώπινη συμπεριφορά προκαλώντας από ανυπομονησία ως και εμφανή επιθετικότητα.
Τα τρανς λιπαρά οξέα των τροφίμων αποτελούν προϊόντα υδρογόνωσης, 
διαδικασίας κατά την οποία τα ακόρεστα λιπαρά λαμβάνουν στερεή μορφή 
σε θερμοκρασία δωματίου. Τέτοιου είδους «κακά» λιπαρά περιέχονται σε υψηλά 
επίπεδα σε μαργαρίνες, κρέμες ζαχαροπλαστείου και σε πολλές επεξεργασμένες
 τροφές όπως τα έτοιμα γλυκά. Διαφορετικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα τρανς λιπαρά επιδρούν αρνητικά στην υγεία καθώς συνδέονται με αύξηση των επιπέδων
 λιπιδίων στο αίμα, διαταραχές του μεταβολισμού, ινσουλινοαντίσταση, 
φλεγμονές και καρδιολογικά προβλήματα.
Η μελέτη
Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας συνέλεξε στοιχεία σχετικά με τον τρόπο διατροφής καθώς και τη συμπεριφορά 945 ενηλίκων με στόχο να αναλύσει τη σχέση μεταξύ τρανς λιπαρών και επιθετικότητας. Οι ειδικοί κατέγραψαν το ιστορικό επιθετικότητας του κάθε ατόμου και ζήτησαν από τους ίδιους τους εθελοντές να αναφέρουν τα επίπεδα ανυπομονησίας, ευερεθιστότητας καθώς και επιθετικότητας που ένιωθαν. Στις αναλύσεις ελήφθησαν υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, το επίπεδο μόρφωσης, η χρήση καπνού και αλκοόλ.
«Ανακαλύψαμε ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η κατανάλωση τρανς λιπαρών οξέων τόσο μεγαλύτερα ήταν και τα επίπεδα επιθετικότητας » ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Μπεατρίς Γκόλομπ, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο και προσέθεσε ότι «εάν η σχέση μεταξύ των τρανς λιπαρών και της επιθετικότητας αποδειχθεί ότι είναι αιτιώδης, τότε ενισχύεται η σημασία των συστάσεων σχετικά με αποφυγή κατανάλωσης αυτών των λιπαρών. Επίσης, σε περίπτωση που αποδειχθεί αιτιώδης σύνδεση πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά εάν τα λιπαρά αυτά πρέπει να περιέχονται σε τροφές που καταναλώνονται σε σχολεία ή φυλακές αφού η κατανάλωσή τους μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά του ατόμου και κατ’επέκταση τον περίγυρό του».
Τα κορεσμένα λίπη βλάπτουν σοβαρά τη γονιμότητα
Μια δεύτερη μελέτη η οποία αποδεικνύει και πάλι τη σημασία της κατανάλωσης των σωστών λιπαρών σε ό,τι αφορά την υγεία, μαρτυρεί ότι τα πολλά κορεσμένα λίπη βλάπτουν σοβαρά τη γονιμότητα. Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστόνη παρακολούθησαν 99 άνδρες οι οποίοι είχαν καταφύγει σε αμερικανική κλινική υποβοήθησης της αναπαραγωγής και ανακάλυψαν, όπως αναφέρουν στο επιστημονικό περιοδικό «Human Reproduction», ότι όσοι εξ αυτών κατανάλωναν πολλές πρόχειρες τροφές είχαν χειρότερη ποιότητα σπέρματος. Αντιθέτως η υψηλή πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχονται στα ψάρια και τα φυτικά έλαια φάνηκε να συνδέεται με μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σπερματοζωαρίων.
Συγκεκριμένα οι επιστήμονες έθεσαν ερωτήματα στους άνδρες σχετικά με τη διατροφή τους και ανέλυσαν δείγματα σπέρματός τους για διάστημα τεσσάρων ετών.
Oπως προέκυψε, σε σύγκριση με τους άνδρες που κατανάλωναν τα λιγότερα κορεσμένα λιπαρά, όσοι είχαν τη μεγαλύτερη πρόσληψη κορεσμένου λίπους εμφάνιζαν 43% μικρότερο αριθμό σπερματοζωαρίων και 38% μικρότερη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων (αριθμός σπερματοζωαρίων ανά ml σπέρματος). Αντιθέτως οι άνδρες που κατανάλωναν περισσότερα ω-3 λιπαρά οξέα διέθεταν σπέρμα με πιο φυσιολογική δομή.

read more "ΤΑ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ ΛΙΠΗ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ"

2000 ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

read more "2000 ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ"

ANAΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ


«Για έναν φωτογράφο είναι πολύ δύσκολη η λήψη στους παγωμένους καταρράκτες του Κολοράντο, πόσω μάλλον για τον ίδιο τον αναρριχητή που παίζει τη ζωή του… κορόνα γράμματα»… εξηγεί ο φωτογράφος Keith Ladzinski, ενώ οι «τολμηροί» αναρριχητές Sam Elias και Emily Harrington συμπληρώνουν: «Αν δεν έχεις κατάλληλο εξοπλισμό και καλή αυτοσυγκέντρωση είναι πολύ εύκολο να γλιστρήσεις και να σκοτωθείς. Πάνω στους παγωμένους καταρράκτες δεν χρειάζονται… παιχνίδια!».
perierga.gr - Αναρρίχηση στους παγωμένους... καταρράκτες!
Και κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, αφού οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Σε ύψος 30 μέτρων στο Fairplay του Κολοράντο οι καταρράκτες έχουν παγώσει, δημιουργώντας μια απότομη και επικίνδυνη αναρρίχηση για όποιον το τολμήσει.
perierga.gr - Αναρρίχηση στους παγωμένους... καταρράκτες!
Το έμπειρο δίδυμο των αναρριχητών χρησιμοποιεί ειδικούς άξονες και σφυριά για να φτάσει μέχρι την κορυφή και περιγράφει την ανάβαση ως μια μοναδική εμπειρία. «Οι συνθήκες μπορεί να είναι δύσκολες, αφού δεν μπορείς να κινηθείς με άνεση λόγω του ψύχους και η επιφάνεια γλιστράει επικίνδυνα, όμως το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει…»!
perierga.gr - Αναρρίχηση στους παγωμένους... καταρράκτες!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αναρρίχηση σε έναν παγωμένο καταρράκτη είναι διαφορετική από αυτή που κάνει κάποιος στο χιόνι, καθώς το νερό παγώνει κάθετα με αποτέλεσμα η ανάβαση να γίνεται… κατακόρυφα.
perierga.gr - Αναρρίχηση στους παγωμένους... καταρράκτες!
Επιπλέον, κατά την ψύξη του νερού σχηματίζονται πολλοί ανομοιόμορφοι κρύσταλλοι και διάφορα «εξογκώματα» πάνω στον πάγο που μπορούν ανά πάσα στιγμή να σε «προσγειώσουν» ανώμαλα στο έδαφος!
perierga.gr - Αναρρίχηση στους παγωμένους... καταρράκτες!
perierga.gr - Αναρρίχηση στους παγωμένους... καταρράκτες!
perierga.gr - Αναρρίχηση στους παγωμένους... καταρράκτες!
perierga.gr - Αναρρίχηση στους παγωμένους... καταρράκτες!
read more "ANAΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ"

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΣΑΛΑ ΜΕ ΡΥΖΟΤΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΚΑΡΑΣ

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


1 κοτοπουλο ξεκοκαλισμένο και  κομμενο σε λωριδες 
Λιγο βουτυρο λιωμενο
κρεμμυδακι και σκόρδο ψιλοκομμενα
250 ml κρασι μασάλα
100 ml κονιάκ
1 λιτρο σάλτσα ντεμιγκλας
αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


Σωταρουμε το κοτοπουλο σε ελαιολαδο μεχρι να ροδοκοκκινίσει
Το τοποθετουμε σε μια πιατελα αφαιρούμε το περισσιο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύσι και το σκόρδο
 Αναβουμε με το κονιάκ και σβήνουμε με το κρασί το αφήνουμε και 
σιγοβράζει με το κρασι και κατόπιν
βαζουμε τη σάλτσα
Προσθέουμρ το κοτόπουλο και το αφήνουμε  να σιγοβράσει εως να δέσει η σάλτσα


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΟΤΟ
60 γρ κρεμμύδι  ψιλοκομμενο
90 γρ βουτυρο
420 γρ ρύζι αρμπόριο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
250 ml ασπρο ξ ηρο κρασί
90 παρμεζανα τριμμένη
αλάτι και πιπερι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το μισο βουτυρο,
προσθέομε το ρυζι και ανακατευουμε καλά Βάζουμε το 1/3 του ζωμου αι ανακατευουμε καλά μεχρι να απορροφηθει ο ζωμος
Επαναλαμβάνουμε την ιδια διαδικασια με το ζωμο ακόμη 2 φορές. Μετά προσθετουμε το κρασί μεχρι να απορροφηθεί και προσθετουμε την παρμεζανα, το βούτυτο και αλατοπιπερωνουμε


 ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΧΑΡΑΣ


500 γρ. μελιτζάνες
500 γρ κολοκυθάκια
500 γρ πιπεριες `φλωρίνης
250 m ελαιολαδο
100 ml βαλσαμικο
ριγανη, αλατι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες μαριναρουμε στο ντρεσιγκ  με το βαλσάμικο και ψηνουμε στη σκαρα Σερβιρουμε με το ντρεσιγκ απο το βαλσάμικο.





read more "ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΣΑΛΑ ΜΕ ΡΥΖΟΤΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΚΑΡΑΣ"

ΨΑΡΕΜΑ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ


 
Τα χταπόδια στη Μεσόγειο εμφανίζονται κυρίως το μήνα Σεπτέμβριο  και έτσι οι πιθανότητες να πιάσουμε πολλά είναι μεγάλες. Σε πολύ μικρά βάθη μπορούμε να πιάσουμε και μεγάλα, από 5 κιλά και άνω.  Αυτό κρατάει όλους τους χειμωνιάτικους μήνες. 

Ο πιο δημοφιλής τρόπος για την αρπαγή των χταποδιών είναι με τη σαλαγκιά από βάρκα . Κύριο όπλο είναι το άσπρο πανί ή καλύτερα η άσπρη σακούλα. Τη σακούλα θα την κόψουμε λωρίδες και θα την κρεμάσουμε πάνω από τη σαλαγκιά. Με το ανεβοκατέβασμα που κάνουμε, αυτή προσελκύει το χταπόδι το οποίο ορμάει και πιάνεται πάνω σε αυτήν. Με αργές και σταθερές κινήσεις, χωρίς να αφήσουμε μπόσικα, το ανεβάζουμε στο σκάφος.
Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ένα καρούλι από πετονιά μεγάλης διαμέτρου, κατά προτίμηση 100 χιλιοστά, ώστε να μπορούμε να ανεβάζουμε μεγάλα, χωρίς να κόβονται τα χέρια μας. Μια ή δύο σαλαγκιές του εμπορίου που κατα προτίμηση να είναι άσπρου χρώματος. Αν δεν βρούμε, τότε με ένα spray μπορούμε εύκολα να την χρωματίσουμε. Αυτά είναι τα κύρια υλικά μας και μαζί με το άσπρο πανί ή την άσπρη σακούλα μπορούμε να πιάσουμε αρκετά. Οι ιδανικότερες συνθήκες για το ψάρεμά του είναι αυτές που έχουμε ως σύμμαχο ένα ελαφρύ αεράκι. Η βάρκα ή σκάφος αρόδου και έτσι όπως παρασύρεται από τον καιρό οι πιθανότητες για την αρπαγή τους είναι μεγάλη.
Το χταπόδι δύσκολα πεθαίνει, οπότε όταν το ανεβάσουμε στο σκάφος θα πρέπει προσεκτικά να του γυρίσουμε την κουκούλα ανάποδα, προσέχοντας μην φάμε δαγκωνιά.



Κολπάδα είναι μια παραδοσιακή τεχνική ψαρέματος του χταποδιού και πολύ αποδοτική.

Εργαλεία: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νήμα ή πετονιά 90-100 χιλιοστών. Στο κάτω μέρος της πετονιάς ή του νήματος θα κάνουμε μια απλή θηλιά, όπου θα περάσουμε το βαρίδι μας, βάρους αναλόγως του βάθους. ( τουλάχιστο 200γρ ) Σε απόσταση από το βαρίδι 30 εκ. θα κρεμάσουμε ένα ψαράκι είτε με θηλιά  είτε με τη βοήθεια λεπτού σύρματος. Το ψάρι μπορεί να είναι γύλος ή σπάρος. Στην περίπτωση που δεν έχουμε ψάρι, τότε μπορούμε εναλλακτικά να βάλουμε ένα πόδι κόκκορα ή κότας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι και τα δύο είναι πολύ αποτελεσματικά για να ελκύσουν χταπόδι  Σε απόσταση περίπου 20 εκ. από το ψάρι θα δέσουμε μια απλή μεγάλη σαλαγκιά χωρίς βαρίδι, χρησιμοποιώντας μικρό παράμαλλο (10 εκ.). Τέλος, ακριβώς πάνω από τη σαλαγκιά θα δέσουμε άσπρη σακούλα κομένη σε λωρίδες.

Με την κολπάδα ψαρεύουμε από το σκάφος και προσέχουμε πάντα όσο το δυνατό να αποφεύγουμε τα σκαλώματα. Καλό θα είναι να έχουμε μαζί μας εφεδρικές, σε περίπτωση που μας σκαλώσει η μία.

Ξύλινη χειροποίητη σαλαγκιά στην κολπάδα: πρόκειται για μια ιδιοκατασκευή σαλαγκιάς η οποία δείχνει να έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Κύριο πλεονέκτημά της είναι ότι δεν σκαλώνει στο βυθό, αφού έχει σχεδόν θετική πλευστότητα 
Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κομμάτι ξύλου από σκούπα μήκους 8-10 εκατ. Θα χρειαστούμε επίσης 4 αγκίστρια μεγάλα, δυνατά, με τρύπα Νο.7/0  τουλάχιστον. Τέλος, θα χρειαστούμε πετονιά διαμέτρου τουλάχιστον 60 χιλιοστών, που θα τη χρησιμοποιήσουμε για τη φίμωση των αγκιστριών  Ξυλόβιδες και άγκιστρο.
Κατασκευή: Θα βιδώσουμε τα 4 αγκίστρια περιμετρικά του ξύλου, χρησιμοποιώντας κατάλληλες ξυλόβιδες.
Ακολούθως, θα φιμώσουμε τα στελέχη των αγκιστριών μεταξύ τους σφιχτά, ώστε η σαλαγκιά μας να είναι ανθεκτική. Τέλος, στο πάνω μέρος του ξύλου θα τοποθετήσουμε ένα άγκιστρο που θα χρησιμοποιηθεί για το δέσιμο του παράμαλλου στη μάνα (βλέπε σχήμα).
Καλό θα είναι, αφού τελειώσουμε την κατασκευή, να τη χρωματίσουμε με άσπρο χρώμα, τουλάχιστο τρία χέρια. Σαλαγκιές φτιάχνουμε 2 , που θα τις δέσουμε επάνω στη μάνα με παράμαλλα 60 χιλιοστών και μήκους 15 εκατοστών. 
  
read more "ΨΑΡΕΜΑ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ"

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΒΙΑΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ




ΛΕΥΚΩΣΙΑ Πληροφορίες και οι υποψίες, που προκάλεσαν παρέμβαση της Επιτρόπου 
Διοικήσεως, αλλά και του Γενικού Εισαγγελέα, στις Κεντρικες Φυλακές δεν τις χωράει
 ο νους του ανθρώπου. Ένας 19χρονος φυλακισμένος για κλοπές, που εκρατείτο σε
 πτέρυγα με άλλους νεαρούς, βρέθηκε ξαφνικά για ολόκληρο βράδυ κλεισμένος σε
 κελί με ενήλικα καταδικασμένο για βιασμό, ο οποίος τον βίασε. Αυτό γινόταν και με 
άλλους νεαρούς κρατουμένους, δηλαδή, κλείνονται σε κελιά καταδίκων για βαριά 
αδικήματα και ίσως, όλοι να ήταν τελικά θύματα βιασμών. Εάν οι έρευνες αποδείξουν 
αυτές τις πληροφορίες, τότε βρισκόμαστε σε ένα φαινόμενο, που δεν διαφέρει από το 
Εξπρές του Μεσονυκτίου και πρέπει να πέσουν κεφάλια. Διότι, οι δεσμοφύλακες δεν
 έκλειναν κατά λάθος τους νεαρούς στα κελιά βαρυποινιτών και βιαστών και δεν 
αποκλείεται να συνεννοούνταν μαζί τους. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας, μπροστά σε αυτές τις πληροφορίες, ζήτησε

  με επιστολές του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό 
Αστυνομίας, την έναρξη πειθαρχικών και ποινικών ανακρίσεων, ενώ 
παράλληλα ζήτησε όπως δεσμοφύλακες που φέρονται να εμπλέκοντα
ι να τεθούν αμέσως σε διαθεσιμότητα. Οι υποψίες της Επιτρόπου για τα 
όσα συμβαίνουν εντός των φυλακών επιβεβαιώθηκαν χθες από επιτόπια 
επίσκεψη και συνάντησή της με τον 19χρονο. Το πλέον συγκλονιστικό 
είναι πως νεαροί, που κρατούνται σε συγκεκριμένη πτέρυγα, ξαφνικά 
απέκτησαν 16 ενήλικες συγκάτοικους. Την επομένη του περιστατικού 
με τον 19χρονο, μετακινήθηκαν όλοι σε άλλη πτέρυγα.
ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
read more "ΒΙΑΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ"

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΨΑΡΕΜΑ ΤΟΝΟΥ


Για το ψάρεμα τόνου καλό είναι βγείτε πολύ νωρίς το πρωι
 πριν ακόμη χαράξει για να είστε στο χώρο  που 
διαλέξατε να ψαρέψετε πριν από την ανατολή του ηλίου.
Τις περισσότερες μέρες ο τόνος τρώει πολύ νωρίς 
και δεν εξαρτάται από τη μεταβολή του κύματος, 
του καιρού ή την πρωινή παλίρροια. Μετά το χάραμα 
είναι πιθανόν τα ψάρια να μη τρώνε άλλο όλη την μέρα. 
Η "μαγική ώρα" είναι από το ηλιοβασίλεμα μέχρι μετά τη δύση του ηλίου 
και ώρα που σκοτεινιάζει, οπότε πιάνονται και τα περισσότερα ψάρια.
Γνωρίζουμε όλοι ότι συνήθως η δύση του ήλιου είναι η καλύτερη στιγμή
 για το τσίμπημα του τόνου.

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε περιττά πράγματα μέσα στη θάλασσα
 
γιατί  μεγάλος αριθμός ψαριών χάνονται κατά την προσπάθεια 
τους να μπουν κάτω από τη βάρκα πράγμα που κάνει σχεδόν πάντα
 ο τόνος στα τελευταία στάδια της μάχης μαζί του. Αν υπάρχουν  εμπόδια στο νερό
το πιθανότερο είναι να κόψετε το νήμα σας σε κάποιο από αυτά.
Να  προσφέρετε στα ψάρια ότι δόλωμα επιθυμούν καλό είναι να αλλάζετε τα 
τεχνητά που τραβάτε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας 
αν δεν πάρετε τσιμπήματα, οπότε πρέπει να έχετε ένα σημαντικό απόθεμα 
διαφόρων ειδών τεχνητά, για αλλαγή.
Το κόστος των τεχνητών μιας καλά εξοπλισμένης βάρκας, όπως είναι ταteasers
τα αεροπλανάκια τα ψαράκια, τα spreadbars κλπ, σε σύγκριση με το κόστος 
των αλιευτικών σας εργαλείων, του σκάφους και των καυσίμων, είναι πολύ χαμηλό.  Συνεπώς, όσα περισσότερα τόσο καλύτερα και δεν μένουμε ποτέ χωρίς spread bars σε όλα τα μεγέθη και χρώματα, αεροπλανάκια σε όλα τα χρώματα, βυθιζόμενα ψαράκια μεγάλου μεγέθους, καθώς και από όλα τα βασικά είδη ψεύτικου δολώματος.
            

  Αν δε είμαστε πολύ ανοιχτά στο πέλαγος ψάχνοντας για μεγάλους τόνους, 
τα μονά δολώματα με φούντες σε ισχυρά παράμαλλα είναι καλύτερα, 
θα πρέπει να ξεκινήσετε τη μέρα  με  καλαμάρια σε spread bars και να προχωρήσετε
 σε μικρότερα καλαμάρια στη σειρά, εάν δεν υπάρξει πρωινή δράση. Τα ψάρια βρίσκουν κοπάδια  το βράδυ ή την αυγή και επιτίθενται σε αυτά, αργότερα «βολεύονται» και με μοναχικά ψάρια.

Τραβάτε όσο το δυνατόν πιο πολλά καλάμια (τρία ή περισσότερα).
 Ο Τόνος έχει συνηθίσει να επιτίθεται σε κοπάδια ψαριών,γιατί τις περισσότερες φορές καταναλώνει πιο πολλές θερμίδες από όσες είναι το γεύμα του. Πρέπει λοιπόν τα δολώματα πίσω από τη βάρκα σας να μιμούνται το κοπάδι για να τον προσελκύσετε.

Ψαρεύετε με νήματα διαφόρων έντονων χρωμάτων, άλλο για κάθε καλάμι
Τα διαφορετικά και τα έντονα χρώματα δίνουν τη δυνατότητα να ξεχωρίσουμε 
ποιο νήμα προέρχεται από ποιο καλάμι και αν έχουμε περισσότερα από ένα 
ταυτόχρονα τσιμπήματα  μπορούμε να τα χειριστούμε καλύτερα
Αλλάζετε ταχύτητα στη συρτή, γρήγορα για αρκετή ώρα, αργότερα στη 
συνέχεια και πάλι γρήγορα.

Προσέξτε τα τεχνητά ήφυσικά δολώματα σας. Πρέπει να διατηρούνται  καθαρά και χωρίς οσμές.
Τα ψάρια δε διακρίνουν καθαρά τα χρώματα ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ 
Αν δεν μυρίζουν τα τεχνητά σας, αρωματίστε τα.

 Τα ζωντανά καλαμάρια μυρίζουν καλαμάρι στον τόνο, τα οσφραίνεται και τους 
επιτίθεται. Για να μιμηθείτε τη μυρωδιά, «τρίψτε» ένα νωπό καλαμάρι στο τεχνητό και στις 
σαλαγκιές του. Θα αυξήσετε την πιθανότητα τσιμπήματος.
Αν ψαρεύετε με ζωντανό  πιάνετε τα δολώματα σας με γάντια μιας χρήσεως.
  
Ακολουθήστε τα Δελφίνια και ψάξτε κάτω από αυτά Τα δελφίνια είναι από τα 
πολύ έξυπνα, οι τόνοι το γνωρίζουν αυτό και τα ακολουθούν, για να τους 
βρουν την τροφή τους η για να ψαρέψουν παρέα. 
Αν συναντήσετε κοπάδι τόνων και δε μπορείτε να «βγείτε» μπροστά του, 
μην αποθαρρυνθείτε. Τραβήξτε στο πλάι, αλλά όσο πιο μπροστά γίνεται στις γωνίες του κοπαδιού αν είναι δυνατόν.
Τα μεγάλα ψάρια βρίσκονται εκεί, τσιμπάνε βέβαια δυσκολότερα, αλλά αν τσιμπήσουν.
Προσοχή στο κοπάδι που «στρίβει».
 Έχει αποδειχτεί ότι τότε ακριβώς, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για τσίμπημα, ετοιμαστείτε λοιπόν.
Αν ένα κοπάδι τρέχει με μεγάλη ταχύτητα (πάνω από 12 κόμβους), μη προσπαθήσετε να βγείτε μπροστά του, ξεχάστε το καλύτερα.
Το πιθανότερο είναι ότι στην περίπτωση αυτή το κοπάδι, πάει για ένα νέο πεδίο μικρόψαρων που έχει εντοπίσει κάπου και φεύγει από την περιοχή, οπότε αργά η γρήγορα θα «βουτήξει» στα βαθιά. Ψάξτε για άλλους τόνους που έμειναν πίσω, έχετε περισσότερες πιθανότητες για τσίμπημα έτσι..
Μην ακολουθείτε το πλήθος των υπολοιπων ψαράδων.
Όταν κάποια βάρκα καρφώσει ένα ψάρι, συνήθως όλοι το μαθαίνουν αμέσως, 
πάνε στην περιοχή και αντί για ψάρεμα γίνεται χαμός. Αυτό είναι και ο καλύτερος 
τρόπος για να πάνε οι τόνοι στα βαθιά νερά. Ξεχάστε το λοιπόν και πηγαίνετε αλλού.
 Αντίθετα, μην αφήνετε περιοχή στην οποία είδατε μικρά ψάρια, όπως σαρδέλα, ρέγκα σαφρίδια  η και υποψία ψαριών (γλάρους, δραστηριότητα μικρόψαρων κλπ), για να πάτε αλλού.
Τα ψάρια είναι εκεί που είσαστε, όχι εκεί που θα πάτε, είναι σίγουρο. 
Αλλάξτε τεχνητά, διάταξη, χρώμα, μέγεθος, βάθος, ταχύτητα, αλλά μείνετε στην περιοχή. 
Στο τέλος θα ανταμειφθείτε.
Διαλέξτε προσεκτικά τις ημέρες που θα βγείτε για ψάρεμα. 
 Έχει παρατηρηθεί , ότι τις νύχτες χωρίς φεγγάρι και όταν φυσάει ανατολικός αέρας,
 τα τσιμπήματα είναι λιγότερα, διότι τα ψάρια πάνε στα βαθιά νερά. 
Αντίθετα οι Βορειοδυτικοί και νοτιοδυτικοί άνεμοι καθώς και το φεγγαρόφωτο, κρατούν τα ψάρια πιο κοντά στην επιφάνεια.
Ψάξτε με τα κιάλια την περιοχή γύρω από το σκάφος και στις 360ο για γλάρους. Αν δεν βλέπετε πουλιά η δραστηριότητα μικρόψαρων η δεν βλέπετε κυματισμό χωρίς αέρα, το πιθανότερο είναι ότι δεν υπάρχει κοπάδι στην περιοχή. Δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μεμονωμένοι τόνοι, αλλά κοπάδι που να ψαρεύει και να «τρέφεται» δεν υπάρχει κοντά.
Οι γλάροι, τρέφονται κυρίως από μικρόψαρα που «σπρώχνουν» οι μεγάλοι θηρευτές στην επιφάνεια. Αν δεν υπάρχουν γλάροι, σημαίνει ότι κάπου αλλού είναι απασχολημένοι, όχι εκεί που είσαστε εσείς.
Προσοχή στις κηλίδες που θα παρατηρήσετε στην επιφάνεια του νερού.
Μπορεί να μην είναι λάδια αλλά υπολείμματα μικρόψαρων από τόνους που τρέφονται κάπου κάτω από την επιφάνεια η ακόμη βαθύτερα. Ψάξτε με το βυθόμετρο σας και αν εντοπίσετε τα ψάρια κάντε jigging. Έχετε μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

Βάλτε μικρά κομμάτια φελιζόλ μέσα στα πλαστικά καλαμαράκια που τραβάτε σε σειρά.
Σκεφτείτε ότι έχετε 3-4 καλάμια στη θάλασσα και ξαφνικά παίρνετε τσίμπημα σε ένα από αυτά. Αν τα υπόλοιπα τεχνητά επιπλέουν δεν είναι απαραίτητο να τα ανεβάσετε στη βάρκα πριν αρχίσετε να παλεύετε το ψάρι. Ανεβάστε μόνο αυτά το νήμα των οποίων είναι κοντά στο καλάμι που πήρε τον τόνο.  Η συμβουλή είναι πολύ σημαντική προπάντων αν ψαρεύετε μόνοι σας, γιατί τότε το μάζεμα των υπολοίπων καλαμιών πολλές φορές δίνει τη δυνατότητα στο ψάρι να διαφύγει.

Αν έχετε εντοπίσει τόνους στην περιοχή και δεν παίρνετε τσιμπήματα αλλάξτε χρώμα, τεχνητά, μέγεθος, κατεύθυνση, ταχύτητα αλλά όχι περιοχή.
 Βρήκατε τα ψάρια, έχετε το 50% της επιτυχίας στα χέρια σας, μη πάτε αλού, 

θα αρχίσετε από το μηδέν.

Χρησιμοποιείτε τεχνητά με έντονα χρώματα την αυγή και το σούρουπο και θαλασσιές αποχρώσεις (όχι έντονα χρώματα) τις λαμπρές ημέρες με πολύ ήλιο.
 Τα ψάρια διακρίνουν τις διαφορές στην ποσότητα του φωτός που πέφτει 
πάνω στο Τεχνητό, διακρίνουν δηλαδή έντονες και λιγότερο έντονες 
φωτοσκιάσεις, ανάλογα με το πόσο λαμπρή είναι η μέρα. Πρέπει πάντα λοιπόν οι φωτοσκιάσεις αυτές να μιμούνται τη σκιά των ειδών με τα οποία τρέφονται.
.
Τα ψάρια δεν τσιμπούν σήμερα, ώρα για να επιστρέψουμε στο λιμάνι. Τις περισσότερες φορές αυτή είναι μια λάθος απόφαση, να επιμείνετε.
Μια ώρα μετά την επιστροφή σας θα έρθουν οι φίλοι και γνωστοί σας ερασιτέχνες με ένα έως δύο ψάρια ο κάθε ένας. Τότε θα είναι αργά να μετανιώσετε. αλλωστε, πότε θα ξαναπάτε για ψάρεμα, αύριο;. Μάλλον όχι, οπότε καθίστε μια ώρα παραπάνω, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

read more "ΨΑΡΕΜΑ ΤΟΝΟΥ"