PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 800 γρ. χοιρινό κρέας
  • 300 γρ. μανιτάρια 
  • 2 κρεμμύδια
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • ½ φλυτζ. κρασί κόκκινο
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ. γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
προαιρετικά:  πράσο


Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το χοιρινό, το κρεμμύδι και το πράσο.
Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και μετά σε φέτες. Κόβουμε το πράσο επίσης σε ροδέλες. Με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι κόβουμε το χοιρινό σε κύβους 2 εκατοστών. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο. Τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το χοιρινό και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να ροδίσουν Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά 

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: