Συστατικά
(για 4 άτομα)- 800 γρ. χοιρινό κρέας
- 300 γρ. μανιτάρια
- 2 κρεμμύδια
- αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
- ½ φλυτζ. κρασί κόκκινο
- ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το χοιρινό, το κρεμμύδι και το πράσο.
Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και μετά σε φέτες. Κόβουμε το πράσο επίσης σε ροδέλες. Με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι κόβουμε το χοιρινό σε κύβους 2 εκατοστών. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο. Τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το χοιρινό και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να ροδίσουν Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.
Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και μετά σε φέτες. Κόβουμε το πράσο επίσης σε ροδέλες. Με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι κόβουμε το χοιρινό σε κύβους 2 εκατοστών. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο. Τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το χοιρινό και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να ροδίσουν Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου