Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
125 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε λεπτές
λωρίδες
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
4 κουταλιές νερό
3 κουταλιές σόγια σωςΕκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε το κοτόπουλο.
Δυναμώστε τη φωτιά και τηγανίστε για 3 με 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Προσθέστε τα
λαχανικά και το σκόρδο, σωτάρετε για 2 με 3 λεπτά.
Εντωμεταξύ αναμείξτε σε ένα δοχείο το κορνφλάουρ με το
νερό ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός, στη συνέχεια
προσθέστε τη σόγια σως και ανακατέψτε καλά
. Κατόπιν ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι. Δυναμώνετε
τη φωτιά και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι
να δέσει η σάλτσα με τα λαχανικά.
Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε για
1 με 2 λεπτά, μέχρι ν' αναμειχθούν όλα ομοιόμορφα.
Ρίχνετε λίγο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
1 κουταλιά ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
125 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε λεπτές
λωρίδες
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
4 κουταλιές νερό
3 κουταλιές σόγια σωςΕκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε το κοτόπουλο.
Δυναμώστε τη φωτιά και τηγανίστε για 3 με 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Προσθέστε τα
λαχανικά και το σκόρδο, σωτάρετε για 2 με 3 λεπτά.
Εντωμεταξύ αναμείξτε σε ένα δοχείο το κορνφλάουρ με το
νερό ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός, στη συνέχεια
προσθέστε τη σόγια σως και ανακατέψτε καλά
. Κατόπιν ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι. Δυναμώνετε
τη φωτιά και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι
να δέσει η σάλτσα με τα λαχανικά.
Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε για
1 με 2 λεπτά, μέχρι ν' αναμειχθούν όλα ομοιόμορφα.
Ρίχνετε λίγο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου