PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ- ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Υλικά
1 κουταλιά  ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
125 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά  κομμένες  σε λεπτές 

λωρίδες
2 μέτρια καρότα, κομμένα  σε μπαστουνάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
4 κουταλιές νερό
3 κουταλιές σόγια σως
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε το κοτόπουλο.

 Δυναμώστε τη φωτιά και τηγανίστε για 3 με 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.




 Βάλτε  το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Προσθέστε τα 
λαχανικά και το σκόρδο, σωτάρετε για 2 με 3 λεπτά.

Εντωμεταξύ αναμείξτε σε ένα δοχείο το κορνφλάουρ με το



 νερό ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός,  στη συνέχεια
 προσθέστε τη σόγια σως και ανακατέψτε καλά
. Κατόπιν ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι. Δυναμώνετε
 τη φωτιά και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι
 να δέσει η σάλτσα με τα λαχανικά.

Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε για

 1 με 2 λεπτά, μέχρι ν' αναμειχθούν όλα ομοιόμορφα.
 Ρίχνετε λίγο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: