PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

EΞΟΡΙΣΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ





Σύμφωνα με Αμερκανό επιστήμονα, υπήρχε ένας ακόμη πλανήτης που απομακρυνθηκε από τον πλανήτη Δία στις απαρχές του ηλακού μας 
συστήματος και από τότε βρίσκεται μόνος του στο δάστημα.
Το «αποπαίδι» του ηλιακού μας συστήματοςΟ Επιστήμονας υποστηρίζει ότι το ηλιακό μας σύστημα είχε έναν ακόμη πλανήτη, έναν γίγαντα αερίου που κατά τη διαμόρφωση του ηλιακού συστήματος  «εκδιώχθηκε» από αυτό και βρίσκεται τώρα μόνος του σε κάποιο σημείο του γαλαξία μας.
 
Ο Ντέιβιντ Νεσβόρνι  εργάζεται στο Ινστιτούτο Ερευνών Σαουθγουέστ στο Κολοράντο και έκανε μια σειρά προσομοιώσεων στην προσπάθειά του  να διερευνήσει το πώς ήταν διαμορφωμένο το ηλιακό μας σύστημα πριν από περίπου τέσσερα δισ. έτη, την ίδια δηλαδή εποχή που δημιουργήθηκε η Γη. Διαπίστωσε οι πλανήτες εκείνη την εποχή κινούνταν ελεύθερα και δεν είχαν αποκτήσει την θέση και την τροχιά που έχουν σήμερα.

Προχωρώντας σε προσομοιώσεις με βάση τους  πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και τις ,  έβλεπε ότι  το ηλιακό μας σύστημα δεν εξελισσόταν στην μορφή που το γνωρίζουμε. Όταν όμως προσέθεσε στην κοσμική εξίσωση και ένα ακόμη πλανήτη τότε οι πιθανότητες σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος στην σημερινή του μορφή πολλαπλασιάζονταν.

Κατά τον Νεσβόρνι ο πλανήτης αυτός ήταν ένας μεγάλος πλανήτης αερίου μεγέθους ανάλογου με αυτό του Ποσειδώνα και του Ουρανού.

Ο ερευνητής που δημοσίευσε την μελέτη του στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific American» υποστηρίζει ότι ο «εξόριστος» πλανήτης βρίσκεται απομονωμένος σε κάποιο σημείο του Γαλαξία και αποτελεί πλέον ένα σκοτεινό παγωμένο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: