PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ


Tarta de fruta
Για τη ζύμη:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι
Για την κρέμα:
350 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό + 3 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
500 γρ.  φρέσκα φρούτα, καθαρισμένα και κομμένα σε μεσαία κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τηβανίλια. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά  Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα αυγών-κορν φλάουρ-ζάχαρης και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το νέο μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σε καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε.
Οταν η κρέμα κρυώσει τη «χτυπάμε» στο μίξερ για να μαλακώσει και να αποκτήσει λεία υφή.
Ζύμη: κοβουμε το βούτυρο σε κύβους, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ  και τα ζυμώνουμε μεχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3 χιλ. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτα και απλώνουμε το φύλλο, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Βάζουμε στο εσωτερικό της τάρτας ένα κομμάτι μεμβράνη, γεμίζουμε με ρύζι και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μεχρι  η τάρτα να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Γαρνίρισμα: Απλώνουμε την κρέμα στην τάρτα και την καλύπτουμε με τα φρέσκα φρούτα, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: