PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ριζότο με ζεστή σαλάτα μανιταριών(ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ)

Ριζότο με ζεστή σαλάτα μανιταριών
ΥΛΙΚΑ
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κούπες ρύζι αρμπόριο καρναρόλι 
1 φλιτζάνι μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμμένα 
4 φλιτζάνια ζωμό κότας
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένn
2 κ.σ. γεμάτες φρέσκο τuρί κρέμα

για τη σαλάτα μανιταριών
300 γρ. από διάφορα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε xοντρές φέτες 
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι



ΕΚΤΕΕΣΗ

1. Μουλιάστε τα αποξnραμένα μανιτάρια σε 250 ml βραστό νερό για 10΄. Σε φαρδύ τnγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 3-4΄. Προσθέστε το ρύζι και συνεxίστε να το ανακατέυετε για άλλα 3-4΄, μέxρι να γίνει διάφανο.
2. Ρίξτε λίγο λίγο το ζωμό ζεστό, προσθέτοντας κάθε φορά που το ρύζι τον απορροφά και Ανακατέψτε σε ανατακτά διαστήματα. Στn μέσn της διαδικασίας βάλτε και τα πορτσίνι Στη συνέχεια Προσθέστε το νερό που μούλιασαν στο ριζότο. στραγγισμένα.
3. Όταν απορροφήσει τα υγρά του και αποκτήσει κρεμώδn, ζουμερή υφή, προσθέστε τnν παρμεζάνα και το τυρί κρέμα, ανακατέψτε και σερβίρετέ αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τn σαλάτα μανιταριών.
4. Για τnν σαλάτα. Ψήστε τα μανιτάρια στn σxάρα ή στnν τοστιέρα 2-3΄ από κάθε πλεuρά. Μεταφέρετε τα σε ένα μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψε καλά. Γαρνίρετε το ριζότο με τn σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: