PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ-ΔΡΟΣΕΡΗ ΓΡΑΝΙΤΑ


Αν ψάχνετε κάτι  light και δροσερό για  να ικανοποιήσει τη λαχτάρα σας για παγωμένο γλυκό, οι γρανίτες είναι η λύση. 
Αφράτες, φρουτώδεις, αρωματικές, χρωματιστές, παγωμένες σας ξεδιψούν και σας γλυκαίνουν  ταυτόχρονα.
Η παρακάτω συνταγή  ισχύει για όλες τις γρανίτες. Είτε φτιάχνονται από πολτό φρούτου είτε από χυμό. 
Yλικά:
  • 2 κούπες πολτός ή χυμός φρούτου
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
Εκτέλεση:
Πολτοποιείστε στο μπλέντερ ή στίψτε τα φρούτα. Μετρήστε 2 κούπες από τον πολτό ή το χυμό του φρούτου.
Ετοιμάστε το  σιρόπι με 1 κούπα ζάχαρη και 1 κούπα νερό.
    Αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε το στο φρούτο. Ανακατέψτε καλά, βάλτε το σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη.
    Σε 6 περίπου ώρες θα έχει παγώσει γύρω γύρω και στη μέση η γρανίτα θα είναι πιο μαλακή. Με πηρούνι,  τρυπήστε και ανακατέψτε την.
    Αφήστε την άλλες 4 ώρες στην κατάψυξη πριν την σερβίρετε.  Αν  θέλετε την χτυπάτε στο μπλέντερ για να γίνει πιο αφράτη. 
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ 
    • Πολτοποιείστε στο μπλέντερ φράουλες μαζί με μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο και 2 κουταλιές της σούπας Cointreau.
    • Στίψτε λεμόνια και  αρωματίστε το σιρόπι της ζάχαρης με φρέσκο δύοσμο
    • Ετοιμάστε γρανίτα καφέ, με δύο κούπες καφέ φίλτρου και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ Καλούα
    • Ετοιμάστε γρανίτα λουϊζα, φτιάχνοντας  δυνατό ρόφημα με νερό και λουϊζα. Αφήστε το να κρυώσει, ενισχύστε τη γεύση με το χυμό ενός λεμονιού, μετρήστε 2 κούπες υγρό, ενώστε το με το σιρόπι και παγώστε στον καταψύκτη.
    • Ετοιμάστε γρανίτα καρπούζι, αλέθοντας στο μπλέντερ τη σάρκα του φρούτου και προσθέτοντας 2 κουταλιές σούπας ρούμι.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: