Αν ψάχνετε κάτι light και δροσερό για να ικανοποιήσει τη λαχτάρα σας για παγωμένο γλυκό, οι γρανίτες είναι η λύση.
Αφράτες, φρουτώδεις, αρωματικές, χρωματιστές, παγωμένες σας ξεδιψούν και σας γλυκαίνουν ταυτόχρονα.
Η παρακάτω συνταγή ισχύει για όλες τις γρανίτες. Είτε φτιάχνονται από πολτό φρούτου είτε από χυμό.
Yλικά:
- 2 κούπες πολτός ή χυμός φρούτου
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
Εκτέλεση:
Πολτοποιείστε στο μπλέντερ ή στίψτε τα φρούτα. Μετρήστε 2 κούπες από τον πολτό ή το χυμό του φρούτου.
Ετοιμάστε το σιρόπι με 1 κούπα ζάχαρη και 1 κούπα νερό.
Ετοιμάστε το σιρόπι με 1 κούπα ζάχαρη και 1 κούπα νερό.
Αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε το στο φρούτο. Ανακατέψτε καλά, βάλτε το σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη.
Σε 6 περίπου ώρες θα έχει παγώσει γύρω γύρω και στη μέση η γρανίτα θα είναι πιο μαλακή. Με πηρούνι, τρυπήστε και ανακατέψτε την.
Αφήστε την άλλες 4 ώρες στην κατάψυξη πριν την σερβίρετε. Αν θέλετε την χτυπάτε στο μπλέντερ για να γίνει πιο αφράτη.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ
- Πολτοποιείστε στο μπλέντερ φράουλες μαζί με μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο και 2 κουταλιές της σούπας Cointreau.
- Στίψτε λεμόνια και αρωματίστε το σιρόπι της ζάχαρης με φρέσκο δύοσμο
- Ετοιμάστε γρανίτα καφέ, με δύο κούπες καφέ φίλτρου και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ Καλούα
- Ετοιμάστε γρανίτα λουϊζα, φτιάχνοντας δυνατό ρόφημα με νερό και λουϊζα. Αφήστε το να κρυώσει, ενισχύστε τη γεύση με το χυμό ενός λεμονιού, μετρήστε 2 κούπες υγρό, ενώστε το με το σιρόπι και παγώστε στον καταψύκτη.
- Ετοιμάστε γρανίτα καρπούζι, αλέθοντας στο μπλέντερ τη σάρκα του φρούτου και προσθέτοντας 2 κουταλιές σούπας ρούμι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου