PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Μισό κιλό αλεύρι
350 γρ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ελαιολαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
 5 κουταλιές ελαιολαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδ

ρίγανη και βασιλικός 
2 κούπες ντοματάκια περασμένα 
Αλάτι, πιπέρι 
1 κουταλάκι ζάχαρη

Υλικά για το γαρνίρισμα της πίτσας με αλλαντικά 
200 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
 αλαντικά της αρεσκείας σας κομμένα σε φέτες 
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

4-5 ελιές χωρίς κουκουτσια 
Υλικά για το γαρνίρισμα της μεσογειακής πίτσας: 
100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
100 γρ. φέτα
1 πιπεριά

3-4  φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες 
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 κουταλιές καλαμπόκι κονσέρβα
 4 - 5 ελιες χωρις κουκουτσια
Ρίγανη και μαύρο πιπέρι

Οδηγίες: 
1. Kοσκινίζετε το αλεύρι και κάντε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνετε την μαγιά, το μισό χλιαρό νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και ζυμώνετε προσθέτοντας σιγά – σιγά και το υπόλοιπο νερό, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και μάλλον σφιχτή και να μην κολλάει.
2. Την χωρίζετε σε δύο μέρη και την αφήνετε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει σκεπασμένη με πετσέτα για 40 – 45 λεπτά. Αλευρώστε τον πάγκο και ανοίξτε δύο δίσκους με διάμετρο όσο τα ταψιά της πίτσας (30 εκ. περίπου). Λαδώστε τα ταψιά και βάλτε μέσα τη ζύμη. Αν θέλετε ανασηκώνετε τριγύρω τις άκρες για να κάνει κόρα και να μην χυθεί η γέμιση.
3. Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα κατσαρολάκι και μαραίνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι. Μαγειρέψτε τη σάλτσα μέχρι να πήξει καλά και την αφήνετε να κρυώσει.
4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Αλείφετε τις πίτσες με την σάλτσα.
5. Για την πίτσα με αλλαντικά πασπαλίζετε την βάση της πίτσας με το μισό τυρί. Αραδιάζετε τα αλλαντικά και τα λαχανικά και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
6. Για την μεσογειακή πίτσα πασπαλίζετε την βάση της πίτσας με την μοτσαρέλα. Αραδιάζετε τα λαχανικά, πασπαλίζετε με την φέτα και την ρίγανη.
7. Ψήνετε τις πίτσες στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν,

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: