PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ


    ΥΛΙΚΑ

    Κοτόπουλο κοκκινιστό
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 200 γρ. μικρά μανιτάρια
  • 225 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κ.γ. γεμάτες πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι, πιπέρΙ
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

  1. Αλατοπιπερώστε τα μπούτια.
  2. Σε βαθύ (αντικολλητικό κατά προτίμηση) τηγάνι με καπάκι λιώστε το μισό βούτυρο με το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Τσιγαρίστε τα μπούτια από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν κι όταν είναι έτοιμα βάλτε τα σε ένα πιάτο.
  4. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι.
  5. Σωτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε για 1 λεπτό είναι έτοιμα αφαιρέστε τα, δυναμώστε αρκετά τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να μελώσει. Πίσω στο τηγάνι το κοτόπουλο να ζεσταθεί και έτοιμο για σερβίρισμα.ακόμα.
  6. Προσθέστε τα μανιτάρια ολόκληρα, συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα και προσθέστε το κρασί.
  7. Ρίξτε και τον τοματοπελτέ, ανακατέψτε να διαλυθεί και αφήστε τη σάλτσα να κοχλάσει για 5 λεπτά.
  8. Προσθέστε το θυμάρι και το ζωμό του κοτόπουλου.
  9. Βάλτε ξανά τα μπούτια στο τηγάνι, σκεπάστε το, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν.
  10. Όταν σιγοβράσουν για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: