- Για τον κιμά:
- 1 κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 4 ντομάτες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασί
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
- Για την μπεσαμέλ:
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 3 1/2 ποτήρια γάλα
- 1 αυγό
- αλάτι, μοσχοκάρυδο
- Πως το παρασκευάζουμε
- Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος έτσι ώστε να δημιουργηθούν
- 8 κομμάτια
- και τις βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να ξεπικρίσουν. Στη
- συνέχεια τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με τον κιμά.
- Φτιάχνουμε τον κιμά. Βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά
- και
- τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Τον σβήνουμε με το
- κρασί
- και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το
- αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε
- το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το
- ανακάτεμα για να μην σβολιάσει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι,
- βάζουμε και το αυγό ενώ ανακατεύουμε και τέλος το αλάτι την κανέλα και
- το μοσχοκάρυδο.
- Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ.
- Αν θέλετε βάζετε από πάνω από την μπεσαμέλ ότι τυρί θέλετε που λιώνει.
- Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους
- 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ και να έχουν ψηθεί οι μελιτζάνες.
PARALIA AMMOUDIA
παραλια
EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE
- ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ (76)
- ΑΣΤΕΙΑ (9)
- ΕΙΔΗΣΕΙΣ (91)
- ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (58)
- ΨΑΡΕΜΑ (27)
- ammoudiablogspot.com (61)
- LIFESTYLE (94)
Συνολικές προβολές σελίδας
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011
ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου