PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ





  • Για τον κιμά:
  • 1 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

  • Για την μπεσαμέλ:
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 3 1/2 ποτήρια γάλα
  • 1 αυγό
  • αλάτι, μοσχοκάρυδο


  • Πως το παρασκευάζουμε
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος έτσι ώστε να δημιουργηθούν
  •  8 κομμάτια 
  • και τις βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να ξεπικρίσουν. Στη 
  • συνέχεια τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με τον κιμά.
  • Φτιάχνουμε τον κιμά. Βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά 
  • και 
  • τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Τον σβήνουμε με το 
  • κρασί
  •  και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το 
  • αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε 
  • το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το 
  • ανακάτεμα για να μην σβολιάσει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, 
  • βάζουμε και το αυγό ενώ ανακατεύουμε και τέλος το αλάτι την κανέλα και 
  • το μοσχοκάρυδο.
  • Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ. 
  • Αν θέλετε βάζετε από πάνω από την μπεσαμέλ ότι τυρί θέλετε που λιώνει.
  • Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 
  • 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ και να έχουν ψηθεί οι μελιτζάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: