PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ



    ΥΛΙΚΑ
    1.200 γρ. μοσχάρι
    2 κιλά κρεμμύδια ξερά
    1 δαφνόφυλλο
    1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    3-4 κόκκοι μπαχάρι
    1 ώριμη ντομάτα
    1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
    1/4 φλ. τσαγιού ξίδι
    1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
    Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
 σε μία κατσαρόλα και λίγο-λίγο ροδίζουμε το κρέας για 
να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να ροδίζει
  βράζει. Κάθε κομμάτι που ροδίζει το βγάζουμε σε πιατέλα
 και συνεχίζουμε με τα επόμενα. Αφού τελειώσουμε με όλο
 το κρέας, το διατηρούμε σκεπασμένο στην πιατέλα. Χαράζουμε
 σταυρωτά τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο ίδιο λάδι που 
ροδίσαμε το κρέας. Σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν,
 χωρίς να πάρουν χρώμα, για 15΄, έως που να μελώσουν. 
Τότε τα σβήνουμε με το κονιάκ, το κρασί και το ξίδι. 
Προσθέτουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, καθώς 
και όλα τα ζουμιά που έχουν μείνει στην πιατέλα. 
Προσθέτουμε την ντομάτα ολόκληρη, χαραγμένη
 στα τέσσερα, σταυρωτά, και τα μπαχαρικά. Σιγοβράζουμε
 για τουλάχιστον 1 ώρα και 30΄, έως που να μαλακώσει 
καλά το μοσχάρι και πυκνώσει καλά η σάλτσα του.  Προς 
το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε 
με πατάτες ή με ρύζι πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: