PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΣΤΟ




ΥΛΙΚΑ1 κομμάτι ρόστο χοιρινό 1½-2 περίπου κιλά 
1 χοντρό κλωνάρι σέλινο, ξεφυλλισμένο, σε λεπτά φετάκια
1 κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια
1 καρότο σε ζάρια
1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια,
6 φύλλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένα,
1 μικρό κλωναράκι δεντρολίβανο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2/3 φλ. λευκό, ξηρό κρασί
3 κουταλιές ούζο
1 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1- 1½ φλ. ζωμό λαχανικών 
Αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο για το γαρνίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. 
Αλατοπιπερώνετε το κρέας, ζεσταίνετε το λάδι 

σε μια μεγάλη κατσαρόλα (αν έχετε μια με καπάκι 
που να μπαίνει και στο φούρνο, ακόμη καλύτερα), 
και το κοκκινίζετε μέσα, μέχρι να ροδίσει καλά,
 απ’ όλες τις μεριές.
Το βγάζετε και στη θέση του ρίχνετε το καρότο,

 το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα 
σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν
 να ροδίζουν.
Επιστρέφετε το κρέας στην κατσαρόλα, δυναμώνετε 

τη φωτιά.
Το περιχύνετε με το κρασί και τη ζιβανία και αφήνετε 

να βράσουν για 1 λεπτό γυρίζοντας το κρέας μια φορά
 Προσθέτετε το μπαχάρι, τη δάφνη και το δεντρολίβανο
 και το μισό ζωμό λαχανικών.
Αν η κατσαρόλα σας μπαίνει στο φούρνο, τότε την κλείνετε

 με το καπάκι της και την βάζετε στον φούρνο. Αν όχι, τότε 
μεταφέρετε το περιεχόμενό της σε ένα άλλο πυρίμαχο
 σκεύος (πήλινο π.χ.), το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο
 ή το καπάκι του και το βάζετε στο φούρνο. Το ψήνετε 
για 1½ -2 περίπου ώρες, γυρίζοντας το κρέας δυο φορές
 και προσθέτοντας επιπλέον ζωμό λαχανικών κάθε φορά
 μέχρι να μαλακώσει καλά. Το σερβίρετε κομμένο σε φέτες
 και το συνοδεύετε με τη σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: