PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ-ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ



Υλικά 

1 κιλό ψαρονέφρι

200γρ. γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια

1 φλ. λιαστές ντομάτες

½ φ. αλεύρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλ. κονιακ

1 φλ. λευκό κρασί

1 φλ. νερό

2 κ.σ μουστάρδα απαλή

4 κ.σ ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι ,ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε από το κρεοπώλη να ανοίξει το ψαρονέφρι σε φιλέτα κατά μήκος. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Τα στρώνουμε σε ένα ξύλο κοπής και βάζουμε στο κέντρο τους από 3-4 μπαστουνάκια γραβιέρας και  ντομάτα λιαστή . Κλείνουμε τα φιλέτα σε ρολά και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες  .  Περνάμε τα ρολά από το αλεύρι έτσι ώστε να αλευρωθούν από όλες τις πλευρές. Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε τα ρολό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι σβήνουμε με το κονιακ και το κρασί. Προσθέτουμε το νερό. Αλατοπιπερώνουμε  και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά  - με μισοσκεπασμένη τη κατσαρόλα για 40 λεπτά. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη μουστάρδα που την έχουμε αραιώσει σε λίγο ζωμό που παιρνουμε από τη κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε  από τα ρολό οδοντογλυφίδες  και κόβουμε σε χοντρές  φετούλες .
Σερβιπυμε με ρυζι πιλαφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: