ΥΛΙΚΑ
- 1 ½ κιλό μοσχάρι
- 1 κιλό πατάτες
- 4 καρότα
- 2-3 ντοματες
- 1 κουτ σούπας κόκκους από μαύρο πιπέρι
- 2 κουτ σούπας ρίγανη
- 4 κουτ σούπας βούτυρο
- 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 200 γραμ κασέρι κομμένο σε κυβάκια
- 3 κλαράκια σέλινο
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνετε το κρέας κομμένο σε μικρές μερίδες,
τις πατάτες χοντροκομμενες, τα καρότα κομμενα σε ροδέλες
και το σέλινο ψιλοκομμένο. Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο
και το μαλακό βούτυρο. Ανακατεύετε για να λαδωθούν καλά
όλατα υλικά. Ρίχνετε τη ρίγανη, τα πιπέρια και τα κομματάκια
τυριου και πάλι ανακατεύετε. Αλατίζετε καλά
Παίρνετε 2-3 μεγάλες κόλλες λαδόχαρτο και αδειάζετε το μίγμα
επάνω τους, σε κάθε λαδοκολλα βάζετε 1-2 φέτες ντοματας.
Το τυλίγετε σε πακέτο και το δένετε με φυτικό σπάγκο.
Το τυλίγετε σε ένα αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο
στους 180ο και το ξεχνάτε εκεί για 3 ώρες.
Στις 3 ώρες χαμηλώνετε τη φωτιά στους 60ο και
το συντηρείτε εκεί μέχρι την ώρα του φαγητού. Βγάζετε το δέμα,
το βάζετε σε πιατέλα, του αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το φέρνετε
έτσι όπως είναι με τις λαδόκολλες στο τραπέζι. Κόβετε το σπάγκο
ανοίγετε τις λαδόκολλες και σερβίρετε το φαγητό στα πιάτα
τις πατάτες χοντροκομμενες, τα καρότα κομμενα σε ροδέλες
και το σέλινο ψιλοκομμένο. Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο
και το μαλακό βούτυρο. Ανακατεύετε για να λαδωθούν καλά
όλατα υλικά. Ρίχνετε τη ρίγανη, τα πιπέρια και τα κομματάκια
τυριου και πάλι ανακατεύετε. Αλατίζετε καλά
Παίρνετε 2-3 μεγάλες κόλλες λαδόχαρτο και αδειάζετε το μίγμα
επάνω τους, σε κάθε λαδοκολλα βάζετε 1-2 φέτες ντοματας.
Το τυλίγετε σε πακέτο και το δένετε με φυτικό σπάγκο.
Το τυλίγετε σε ένα αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο
στους 180ο και το ξεχνάτε εκεί για 3 ώρες.
Στις 3 ώρες χαμηλώνετε τη φωτιά στους 60ο και
το συντηρείτε εκεί μέχρι την ώρα του φαγητού. Βγάζετε το δέμα,
το βάζετε σε πιατέλα, του αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το φέρνετε
έτσι όπως είναι με τις λαδόκολλες στο τραπέζι. Κόβετε το σπάγκο
ανοίγετε τις λαδόκολλες και σερβίρετε το φαγητό στα πιάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου