PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Δίκη για στοιχειωμένο σπίτι








































Στοιχειωμένο» σπίτι ομογενών  στοιχειώνει 
ολόκληρη κυβέρνηση στην Αυστραλία!

Οι  Κρις και Ντέμπορα
 Αλεξίου, κατέθεσαν μήνυση 
στην κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας γιατί δεν
 τους βοηθά να το πουλήσουν ή έστω να απαλλαγούν από αυτό, κατηγορώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό της, Μπάρι Ο' Φάρελ για αθέτηση υπόσχεσης.

Η οικογένεια των ομογενών είχε αγοράσει  το  σπίτι στο Σίδνεϊ με την προοπτική να περάσει σε αυτό τα χρόνια της συνταξιοδότησής της. Μέχρι τότε το νοίκιαζε μέσω του υπουργείου Στέγασης, αφού προηγουμένως είχε λάβει θετικές συστατικές επιστολές για τους ενοικιαστές.

Το 2007, ωστόσο, στο σπίτι αυτό βρήκε τραγικό θάνατο το 7χρονο κοριτσάκι των ενοικιαστών. Η Εμπονι πέθανε από ασιτία στην οποία την είχαν υποβάλει οι γονείς της - το επώνυμό τους δεν δημοσιοποιείται για νομικούς λόγους. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τότε την κοινή γνώμη και o Μπάρι Ο' Φάρελ, που εκείνη την περίοδο ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης, είχε σπεύσει στο πλευρό του ζεύγους των Ελλήνων.

Ζητούσε, μάλιστα, επιτακτικά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες από την τότε Εργατική κυβέρνηση να αγοράσει την οικία στο παραθαλάσσιο Χοκς Νεστ, να την κατεδαφίσει και στη θέση της να δημιουργήσει πάρκο στη μνήμη της άτυχης μικρής.

Τέσσερα χρόνια μετά, όμως, από τη θέση του πρωθυπουργού πλέον ο Ο' Φάρελ φαίνεται πως έχει ξεχάσει τις υποσχέσεις του. «Δεν θέλει να μας ξέρει τώρα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Κρις Αλεξίου, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου» έκτοτε προσπαθεί να πουλήσει το σπίτι, χωρίς επιτυχία. «Βάσει της νομοθεσίας είμαι υποχρεωμένος να ενημερώνω τους υποψήφιους αγοραστές για την προϊστορία. Οταν πληροφορούνται όμως τα γεγονότα, αποσύρουν το ενδιαφέρον τους» ε
ξηγεί ο 47χρονος ομογενής.

Η οικογένειά του μήνυσε τελικά την πολιτειακή κυβέρνηση ζητώντας αποζημίωση και περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης μέσα στον Οκτώβριο.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε, ωστόσο, στην εφημερίδα «The Sun Herald» ότι κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η οικογένεια Αλεξίου και ήθελε να συνεργαστεί για να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση, ενώ ο πρωθυπουργός σε γραπτή ανακοίνωσή του ανέφερε ότι όταν τελειώσει η δικαστική υπόθεση, «δέσμευσή μου είναι να συζητήσω με την οικογένεια».



Δεν υπάρχουν σχόλια: