PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η Διεθνής Αμνηστία ζηταει απο τον Καναδά να συλλάβει τον Μπους




Διεθνής Αμνηστία προς Καναδά: «Συλλάβετε τον Μπους»

 Να δικάσουν ή να εκδώσουν τον Αμερικανό τέως πρόεδρο Τζορτζ Μπους ως υαπίτιο για βασανιστήρια ζητά από τις καναδικές αρχές η Διεθνής Αμνηστία, εν όψει της επίσκεψης του  στον Καναδά στις 20 Οκτωβρίου.

Η Διεθνής Αμνηστία θεωρει τον Τζορτζ Μπους υπεύθυνο για την έγκριση ανακριτικών μεθόδων που θεωρούνται βασανιστήρια, ιδιαίτερα του «εικονικού πνιγμού», αλλά και για τις «αναγκαστικές εξαφανίσεις» από τη CIA.

Το αίτημα στην Οτάβα  υποβληηκε από τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση στις καναδικές αρχές στις 21 Σεπτεμβρίου.

«Ο Καναδάς δεσμεύεται από τις διεθνείς υποχρεώσεις του να συλλάβει και να παραπέμψει στη δικαιοσύνη τον πρώην πρόεδρο Μπους, δεδομένης της ευθύνης του για εγκλήματα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, όπως τα βασανιστήρια» δήλωσε η Σούζαν Λι, διευθύντρια της Αμνηστίας για την Αμερική.

«Καθώς οι αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν μέχρι στιγμής παραπέμψει στην δικαιοσύνη τον πρώην πρόεδρο Μπους, η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει. Εάν ο Καναδάς αποφύγει να ενεργήσει κατά την επίσκεψή του, αυτό θα συνιστά παραβίαση τη Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά των βασανιστηρίων και θα είναι μια εκδήλωση περιφρόνησης κατά των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημείωσε η Λι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνησίας.
ΠΗΓΗ tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: