PARALIA AMMOUDIA

16 3 14 L

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

16/3/14 L

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΑΡΑΓΛΙ





ΥΛΙΚΑ
8 φύλλα σφολιάτα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Βούτυρο για τα φύλλα
μισό κιλό σουσάμι

1 κουπα καρυδόψιχα
Για το σιρόπι:
4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

1 κουταλιά της σούπας κανέλα
4-5 γαρίφαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το σουσάμι σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ψηθεί για 10λεπτά,
ανακατεύοντας συνέχεια,να μην κολλήσει.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και,όταν κρυώσει,το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
Ανοίγουμε τα φύλλα,λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε ένα-ένα φύλλο,
τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και καρυδόψιχα έπειτα τα τυλίγουμε σε ρολό και τα

 τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί
σε σχήμα σαλιγκαριού στο κέντρο.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο,μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Ρίχνουμε από πάνω βούτυρο και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό,τη κανέλα,τα γαρίφαλα και,
αφού βγάλουμε το σαραϊλί από το φούρνο,το αφήνουμε να κρυώσει και
το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: