PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ-ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ



"Συμφωνία υπηρεσιών πετρελαϊκών πεδίων και διαμοιρασμού της παραγωγής" με την Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ), "υπέγραψε"  το λεγόμενο υπουργείο Ενέργειας και Οικονομικών του ψευδοκράτους στην Κύπρο.

«Συμφωνία» ψευδοκράτους - Τουρκίας για πετρελαϊκές έρευνες
Η "υπογραφή" έγινε παρουσία του Τούρκου υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ που έφθασε νωρίτερα στην κατεχόμενη Λευκωσία για παράνομη επίσκεψη.

Η "συμφωνία" εξουσιοδοτεί την ΤΡΑΟ να διενεργεί έρευνα, γεωτρήσεις και επεξεργασία σε περιοχές που βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός συναντήθηκε με τον λεγόμενο πρωθυπουργό Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο οποίος είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά κρατεί στο προσκήνιο το θέμα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου από το 2003. Πρόσθεσε ότι θα ήταν πιο σωστό αυτά τα θέματα να συζητούνταν μετά την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός χαρακτήρισε σωστή κίνηση την παροχή εξουσιοδότησης στην ΤΡΑΟ να διενεργεί έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη θαλάσσια περιοχή του ψευδοκράτους, κατά την έ
κφρασή του.
ΠΗΓΗ ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: