PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ITAΛΙΑ-ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Ο Μπερλουσκόνι ζητά ψήφο εμπιστοσύνης ενώ ο  Μπόσι ζητά εκλογές
Ιταλία: Κρίση αλά ελληνικά


Έντονες πολιτικές εξελίξεις και στην Ιταλία αφού η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι τελεί υπό τριπλή πίεση των Βρυξελλών, των κυβερνητικών εταίρων της Λέγκας του Βορρά και των εσωκομματικών «ανταρτών» σχετικά με τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.
Σήμερα τρεις διαφωνούντες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος  και τρεις ακόμα που έχουν έφυγαν από το κόμμα ζητούν με επιστολή τους  την άμεση προκήρυξη εκλογών «προκειμένου να εφαρμόσει την ατζέντα των δεσμεύσεων που συμφωνήθηκαν με τους ευρωπαίους εταίρους και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Ταυτόχρονα και ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι  κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές.
Την ιδέα μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» με τη συμμετοχή τεχνοκρατών φαίνεται να απορρίπτει ο Μπερλουσκόνι που πιέζεται από τους ευρωπαίους ηγέτες να λάβει σκληρά μέτρα τα οποια δυσκολευεται να στηρίξει με τη σημερινή κοινοβουλευτική ισχύ.
Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε από τη Σύνοδο Κορυφής του G20 στις Κάννες ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης φέρνοντας προς έγκριση στο Κοινοβούλιο τις «αναθεωρημένες» προτάσεις για τον προϋπολογισμό του 2012 τις οποίες παρουσίασε ήδη στον Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ.
Εντωμεταξύ οι αγορές συνεχίζουν να ποντάρουν στον εκτροχιασμό της δημοσιονομικής κατάστασης στη χώρα καθώς τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας πλησιάζουν επικίνδυνα τα προ μνημονίου επίπεδα Πορτογαλίας και Ιρλανδίας. Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου έφτασε ξεπέρασε σήμερα το 6,3% ενώ η αντίστοιχη διαφορά (spread) με τους γερμανικούς τίτλους άγγιξε τα επίπεδα του 1995 φτάνοντας τις 462 μονάδες βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: