PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Μύθος ή πραγματικότητα τελικά η «έξοδος» των Ελλήνων στην μακρινή Αυστραλία; Την ώρα που δεκάδες δημοσιεύματα παρουσιάζουν ένα μαζικό κύμα φυγής Ελλήνων μεταναστών στην σύγχρονη «γη της επαγγελίας» το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας ανακοινώνει πως μόνο 5 Έλληνες μετανάστες μπήκαν στη χώρα τους πρώτους εννέα μήνες του 2011.

Αναλυτικά, την προαναφερόμενη χρονική περίοδο το υπουργείο Μετανάστευσης χορήγησε 4.156 τουριστικές βίζες, αλλά επισκέφθηκαν την Αυστραλία 3.892 Έλληνες, δηλαδή ένα ποσοστό δεν έκανε χρήση της βίζας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος» την ίδια περίοδο, το υπουργείο Μετανάστευσης χορήγησε μόνο πέντε άδειες εισόδου σε Έλληνες προσκεκλημένους από Αυστραλούς εργοδότες, άλλες πέντε άδειες εισόδου σε ειδικευμένους Έλληνες -αλλά δεν τις χρησιμοποίησαν- και πέντε ειδικές άδειες εισόδου σε Έλληνες για συμμετοχή σε πολιτισμικά, ερευνητικά και άλλα προγράμματα.

Σημειώνεται ότι, ποσοστό των Ελλήνων που μπήκαν στην Αυστραλία την περίοδο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2011 είναι επαναπατριζόμενοι Ελληνοαυστραλοί, που είχαν εγκατασταθεί στην Ελλάδα για κάποιο χρονικό διάστημα με όνειρο τη μόνιμη εγκατάστασή τους. 

Από το υπουργείο Μετανάστευσης σημειώνεται πως έχει αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, αλλά λίγοι το αποφασίζουν ή πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: