PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΠΟΡ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ



Προτιμήστε τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες για να κάνετε σπορ και όχι τις καυτές ώρες του μεσημεριού. 
• Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό και να φοράτε πάντα καπέλο. 
• Πίνετε άφθονα υγρά. Το σώμα ιδρώνει και μέσα στο νερό, χωρίς να το αντιλαμβάνεστε. 
• Μη γυμνάζεστε μετά το φαγητό ή αν έχετε προγραμματίσει κάποια αθλητική δραστηριότητα, καλύτερα να έχετε φάει ελαφρά και αρκετή ώρα πριν. 
• Για τα σπορ στην άμμο είναι πάντα καλό να φοράτε παπούτσια. 
• Για τα σπορ στη θάλασσα είναι πάντα απαραίτητο το σωσίβιο.


ΚΟΛΥΜΠI 
Ιδανική μορφή άσκησης για όλους, ακόμα και για όσους έχουν προβλήματα στις αρθρώσεις. Γυμνάζει όλους τους μυς του σώματος και σας βοηθάει να καίτε αρκετές θερμίδες. Κολυμπάτε με όλους τους τρόπους (ύπτιο, πρόσθιο, ελεύθερο, πεταλούδα) και μην ξεχνάτε να αναπνέετε.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: Κολυμπήστε με τέτοια ένταση που να απαιτεί προσπάθεια, χωρίς όμως να εξαντλείστε. Μπορείτε να μετράτε τις "απλωτές" σας και να κάνετε σετ των 50-100 με ενδιάμεσα διαλείμματα των 3-4 λεπτών. 
ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜIΔΕΣ ΚΑΙΤΕ: Περίπου 500 θερμίδες την ώρα. 


ΡΑΚΕΤΕΣ
Οι ρακέτες γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα και όχι μόνο τα χέρια και τους ώμους, όπως πιστεύουν πολλοί. Όσο περισσότερο βελτιώνεται η τεχνική σας (και άρα ανταλλάσσετε πολλές μπαλιές χωρίς να διακόπτεται το παιχνίδι), τόσο καλύτερα. Συγκριτικά με τις ρακέτες σε τερέν ή με το τένις, οι ρακέτες στην παραλία γυμνάζουν περισσότερο τα πόδια, καθώς είναι δυσκολότερη η κίνηση στην άμμο. 
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: Το παιχνίδι μπορεί να σας παρασύρει. Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε το αντηλιακό σας, να πίνετε συχνά νερό και να φοράτε καπέλο. 
ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜIΔΕΣ ΚΑΙΤΕ: Σε μέτρια ένταση καίτε περίπου 250-400 την ώρα, ενώ με γρήγορες και δυνατές μπαλιές οι θερμίδες που θα κάψετε κυμαίνονται από 400-600 την ώρα


BEACH VOLLEY 
Οι συνεχείς μετακινήσεις και τα άλματα γυμνάζουν τα πόδια, ενώ τα χτυπήματα της μπάλας ενεργοποιούν τους μυς της πλάτης, των χεριών και των ώμων. Η άμμος κάνει το σπορ αυτό πιο δύσκολο και κουραστικό από το κανονικό βόλεϊ. 
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: Να είναι καθαρή η άμμος όπου παίζετε, για να μην πατήσετε κάτι ή να μη χτυπήσετε σε κάποιο πέσιμο. 
ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜIΔΕΣ ΚΑΙΤΕ: Σε χαλαρούς ρυθμούς θα καταναλώσετε από 380-460 θερμίδες, ενώ, αν κυριαρχήσει το ανταγωνιστικό πνεύμα, οι θερμίδες μπορεί να φθάσουν τις 600 ή τις 700 την ώρα. 

ΣΕΡΦΙΝΓΚ
Θεωρείται δύσκολο άθλημα, το οποίο απαιτεί καλή τεχνική και πολύ καλή ισορροπία. Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα και περισσότερο τους μυς του στήθους, της πλάτης, των ώμων και των χεριών, που ενεργοποιούνται στο χειρισμό του πανιού. 
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: Αν προσπαθήσετε να μάθετε μόνοι σας, κινδυνεύετε να τραυματίσετε τη μέση και τους ώμους σας. Πρέπει να φοράτε πάντα σωσίβιο, να αποφεύγετε τις θάλασσες που έχουν βραχάκια και να μην κάνετε σέρφινγκ αν έχει πολύ δυνατό άνεμο και μεγάλα κύματα. 
ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜIΔΕΣ ΚΑΙΤΕ: Σε επίπεδο εκμάθησης, θα κάψετε από 200-240 θερμίδες την ώρα, ενώ κάποιος περισσότερο προχωρημένος θα καταναλώσει από 500-600 θερμίδες την ώρα. 

ΘΑΛΑΣΣIΟ ΣΚΙ 
Είναι πιο εύκολο από όσο ίσως φαντάζεστε. Αυτό που κυρίως απαιτεί είναι πολύ καλή ισορροπία, αλλά και αντοχή. Γυμνάζει όλους τους μυς του σώματος, και κυρίως αυτούς των ποδιών και τους κοιλιακούς. Σημαντική άσκηση είναι και για τα χέρια και τους ώμους, αφού και αυτά συνεισφέρουν στη διατήρηση της καλής ισορροπίας. 
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: Δυστυχώς, υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείτε στις πτώσεις. Για το λόγο αυτό πρέπει να κάνετε αρκετά μαθήματα, για να μπορείτε να πέφτετε σωστά. 
ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜIΔΕΣ ΚΑΙΤΕ: Ένας αρχάριος θα καταναλώσει από 380-500 θερμίδες την ώρα, ενώ ο πιο προπονημένος θα φθάσει και τις 650 θερμίδες την ώρα. Το δύσκολο πάντως είναι να αντέξει κάποιος μία ώρα θαλάσσιο σκι, καθώς είναι εξαιρετικά κουραστικό άθλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: