PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ξενοδοχεία γυμνιστών στην Ελλάδα

Περίπου πενήντα εκατομμύρια Ευρωπαίοι κάθε χρόνο επισκέπτονται τουλάχιστον μία παραλία γυμνιστών, ενώ η τουριστική βιομηχανία που περιστρέφεται γύρω τους σε παγκόσμια κλίμακα φτάνει σε αξία τα 400 εκατομμύρια δολάρια. Παρ' όλα αυτά, μεγάλη μερίδα του κόσμου – και δη της Ελλάδας – εξακολουθεί να θεωρεί τον γυμνισμό επαίσχυντη συνήθεια, μια πρακτική που φέρνει την «ακολασία» στις ελληνικές παραλίες, που σκανδαλίζει, που «επιτέλους ,υπάρχουν και οικογένειες με παιδιά στην αμμουδιά» και που σίγουρα είναι κάτι το αφύσικο για τα ήθη μας. Κι όμως, ο γυμνισμός πρεσβεύει το ακριβώς αντίθετο. Την φυσικότητα. Ο αγγλικός όρος για τον γυμνισμό είναι «naturism» και αναφέρεται ακριβώς σε αυτό, την τάση δηλαδή των γυμνιστών να έρθουν όσο πιο κοντά στη φύση γίνεται, χωρίς αυτό το κομμάτι ύφασμα που ονομάζεται μαγιό, το οποίο μοιάζει για τα συντηρητικά πλήθη ως πανάκεια των ακόλαστων δυτικών οργίων. Παρ' όλα αυτά, οι εγχώριοι γυμνιστές δεν είναι λίγοι – είναι τόσοι ώστε να δώσουν το στίγμα τους σε συγκεκριμένες παραλίες, στις οποίες έχει «καθιερωθεί» να επιτρέπεται το μπάνιο χωρίς ρούχα και να μην υπάρχουν παρατράγουδα περί προσβολής της δημόσιας αιδούς. Και, αν δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ, θα ήταν ψέμα αν λέγατε ότι δεν έχετε σκεφτεί ούτε μια φορά πώς θα ήταν να κολυμπούσατε στα δροσερά νερά του Αιγαίου, όπως σας γέννησε η μαμά σας. Όσοι το σκέφτεστε, αλλά και όσοι το έχετε δοκιμάσει, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για τον εν Ελλάδι γυμνισμό.

Γιατί γυμνισμός;

«Κανείς δεν πρέπει να πεθάνει χωρίς να το έχει δοκιμάσει. Είναι ένα υπέροχο αίσθημα, μία εντελώς διαφορετική εμπειρία από το κολύμπι με μαγιό. Και η ηλιοθεραπεία χωρίς ρούχα σε μια όμορφη παραλία είναι επίσης μια θαυμάσια εμπειρία», καλεί τους αναγνώστες του ο ιθύνων νους ενός από τους πληρέστερους online οδηγούς γυμνισμού στην χώρα, ο Captain Barefoot. «Αν δεν έχετε δοκιμάσει τον γυμνισμό, απλώς φανταστείτε να βγάζετε τα ρούχα σας και να αισθάνεστε τον ήλιο ζεστό σε ολόκληρο το σώμα σας, με το αεράκι να χαϊδεύει την επιδερμίδα σας. Έπειτα κολυμπήστε στα νερά του Αιγαίου. Και μετά, όχι αδέξιες αλλαγές πίσω από πετσέτες, ούτε βρεγμένα μαγιό που πρέπει να κουβαλάτε μαζί σας ή να ταξιδεύετε με αυτά. Μόλις το δοκιμάσετε, δεν θα κοιτάξετε ποτέ ξανά πίσω», αναφέρει. Οι γυμνιστές άλλωστε αποτελούν μια ιδιαίτερα φιλική κοινότητα, ενώ στις παραλίες όπου συχνάζουν έχετε έναν επιπλέον λόγο να πάτε αν θέλετε να βρείτε την γαλήνη και την ησυχία (αυτή που χάσατε στις άλλες παραλίες, όπου «βασιλεύει» η αθάνατη φασαριόζικη ελληνική οικογένεια, αυτή που κατηγορεί τους υπόλοιπους για προσβολή αιδούς), αφού εκεί συνήθως δεν θα βρεθείτε μπροστά σε ρακετοπόλεμους και θορυβώδη μπαρ, αλλά κατά κανόνα σε μικρές αμμουδερές παραλίες με ήσυχους λουόμενους που απολαμβάνουν τη φύση.

Μύθοι και πραγματικότητα

Όχι, οι γυμνιστές δεν ενδιαφέρονται απαραίτητα για σεξ. Αυτός είναι ο νούμερο ένα μύθος και η μεγαλύτερη παρεξήγηση που συνοδεύει τους γυμνιστές, καθώς η γύμνια είθισται να συνδέεται με ερωτικούς συνειρμούς. Φυσικά και το γυμνό συνδέεται με στενά με τον ερωτισμό, αλλά οι γυμνιστές δεν... βγαίνουν από τα ρούχα τους για να βρουν ερωτικούς συντρόφους ή να επιδοθούν σε ομαδικά όργια στην παραλία, αλλά γιατί έτσι αισθάνονται πιο απελευθερωμένοι και κοντά στη φύση. Επιπλέον, οι γυμνιστές δεν είναι... εξωγήινοι. Δεν είναι άνθρωποι που κυκλοφορούν γυμνοί 24 ώρες το 24ωρο, χειμώνα-καλοκαίρι και πηγαίνουν στη δουλειά τους με αδαμιαία περιβολή. Είναι άνθρωποι που απλώς θέλουν να απολαύσουν τις βουτιές τους όπως όλοι μας. «Στην σημερινή Ελλάδα που θέλουμε να την λέμε προοδευτική με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, δυστυχώς, τόσο οι γυμνιστές όσο και η ιδεολογία του γυμνισμού αντιμετωπίζονται κατά ένα μεγάλο μέρος σαν κάτι το χυδαίο και άκρως σεξουαλικό», είχε δηλώσει στο in2life ο ιδρυτής της πιο οργανωμένης κοινότητας γυμνιστών της Ελλάδας, Greek Naturism. Ο ίδιος μας είχε αποκαλύψει πως είχε χάσει την δουλειά του έναν μήνα αφού μαθεύτηκε στον χώρο εργασίας του πως είναι γυμνιστής και πως υπάρχουν κι άλλα παρόμοια περιστατικά. «Ακόμα και σήμερα από βαθιά θρησκευόμενα άτομα και άτομα με μεσαιωνικές απόψεις δεχόμαστε λεκτικές και όχι μόνο επιθέσεις, λες και ο Αδάμ και η Εύα φόραγαν ολόσωμα μαγιό!», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: