PARALIA AMMOUDIA
παραλια
EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE
- ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ (76)
- ΑΣΤΕΙΑ (9)
- ΕΙΔΗΣΕΙΣ (91)
- ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (58)
- ΨΑΡΕΜΑ (27)
- ammoudiablogspot.com (61)
- LIFESTYLE (94)
Συνολικές προβολές σελίδας
Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011
ΜΟΥΣΑΚΑΣ
Υλικά (6 άτομα):
- 1-1.5 κιλό μεγάλες μελιτζάνες
- χοντρό αλάτι
- 1/4 φλυτζ. (60ml) ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο (έξτρα)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κιλό αρνίσιο κιμά
- 425 γραμ. ντοματάκια κονσέρβας
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλυτζάνι (125ml) ξηρό κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές τεμαχισμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλας
- αλατοπίπερο
- 1/4 φλυτζάνι (20 γραμ.) τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
Υλικά για την μπεσαμέλ:
(Στο site θα βρείτε και άλλη συνταγή για μπεσαμέλ εδώ)
(Στο site θα βρείτε και άλλη συνταγή για μπεσαμέλ εδώ)
- 125 γραμ. βούτυρο
- 2/3 φλυτζ. (100 γραμ.) αλεύρι
- 1 λίτρο (4 φλυτζ.) γάλα
- 1/2 φλυτζ. (40 γραμ.) τριμμένη παρμεζάνα
- 2 αβγά
Εκτέλεση:
- Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες 5mm. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε για
- 20 λεπτά.
- Ξεπλένετε τις μελιτζάνες με κρύο νερό και τις στεγνώνετε με απορροφητικό
- χαρτί κουζίνας.
- Τοποθετείτε τις φέτες μελιτζάνας πάνω σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί,
- δημιουργώντας ένα μονό στρώμα. Τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε
- και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό
- χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνετε το έξτρα λάδι (2 κουταλιές) σε ένα κατσαρολάκι.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζετε
- μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να
- αποκτήσει ο κιμάς καφέ χρώμα. Ρίχνετε τα ντοματάκια
- (με το ζουμί τους), τον πελτέ, το κρασί, το μαϊντανό,
- τη ζάχαρη, κανέλα και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε τα υλικά,
- με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για 30 λεπτά.
- Αλείφετε ένα ταψί με λάδι. Απλώνετε μια στρώση με το 1/3
- των μελιτζανών, σκεπάζετε με τη σάλτσα του κιμά, έπειτα
- με το μισό των υπόλοιπων μελιτζανών, ρίχνετε από πάνω τ
- ον υπόλοιπο κιμά και τέλος τις μελιτζάνες που έμειναν.
- Απλώνετε τη μπεσαμέλ πάνω από τις μελιτζάνες και ρίχνετε
- το τυρί και το μοσχοκάρυδο.
- Το ψήνετε χωρίς να το σκεπάσετε, σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά
- ή μέχρι να ροδίσει.
Πώς να φτιάξετε τη μπεσαμέλ:
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, ρίξτε μέσα
- το αλεύρι και ανακατευετε συνέχεια μέχρι να βράσει.
- Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε σιγά σιγά
- το γάλα ανακατεύοντας. Βάλτε το πάλι στη φωτιά,
- συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να βράσει
- και να αποκτήσει λεπτή υφή.
- Απομακρύνετε πάλι από τη φωτιά, ρίξτε μέσα
- ανακατεύοντας το τυρί.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο, ρίξτε τα
- αβγά και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει
- ομοιόμορφο.
Μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή μία μέρα νωρίτερα και
να τη διατηρήσετε στο ψυγείο σκεπασμένη
να τη διατηρήσετε στο ψυγείο σκεπασμένη
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011
ΚΟΠΕΛΑ ΕΔΕΙΡΕ ΑΡΚΟΥΔΑ ! ! !
Η 22χρονη Μπρουκ Κόλινς από την Αλάκα όταν είδε μια μαύρη αρκούδα να επιτίθεται στη σκυλίτσα της, τη Fudge, την οποία είχε πιάσει από το λαιμό και την έπνιγε, επιτέθηκε στην αρκούδα και τη γρονθοκόπησε στο πρόσωπο!
«Την είχε πιάσει, όπως αρπάζουν και τους σολομούς για να τους φάνε» είπε η 22χρονη. «Τρελάθηκα και άρχισα να της φωνάζω, ενώ και ο σκύλος ούρλιαζε. Τότε έτρεξα πάνω της, τη γρονθοκόπησα στη μύτη και εκείνη άφησε το σκύλο μου».
«Πιστεύω ότι ο φίλος μου την έκανε να απομακρυνθεί, επειδή την τρόμαξε» συνέχισε.
Το σίγουρο είναι ότι ο φίλος της Μπρουκ θα πρέπει να είναι προσεκτικός, μετά την επίδειξη των πυγμαχικών της ικανοτήτων.
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011
ΠΛΩΤΗ ΠΟΛΗ
ΠΛΩΤΗ ΠΟΛΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ PAY PAL
http://www.youtube.com/watch?v=w1Flnbn53dY&feature=player_embedded
ΠΗΓΗ ESPRESSO.
O 44χρονος επιχειρηματίας έχει ήδη επενδύσει περισσότερα από 1,25 εκ. δολάρια στο συγκεκριμένο σχέδιο. Η πλωτή πόλη, που λέγεται ότι θα κατασκευαστεί ανοιχτά των ακτών του Σαν Φρανσισκο, θα έχει δική της αυτόνομη κυβέρνηση την οποία θα επιλέγουν οι μελλοντικοί της κάτοικοι, που αναμένεται να είναι περίπου 40.000.
Η πόλη πιθανόν να είναι έτοιμη σε 7 χρόνια.http://www.youtube.com/watch?v=w1Flnbn53dY&feature=player_embedded
ΠΗΓΗ ESPRESSO.
ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ- ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
125 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε λεπτές
λωρίδες
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
4 κουταλιές νερό
3 κουταλιές σόγια σωςΕκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε το κοτόπουλο.
Δυναμώστε τη φωτιά και τηγανίστε για 3 με 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Προσθέστε τα
λαχανικά και το σκόρδο, σωτάρετε για 2 με 3 λεπτά.
Εντωμεταξύ αναμείξτε σε ένα δοχείο το κορνφλάουρ με το
νερό ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός, στη συνέχεια
προσθέστε τη σόγια σως και ανακατέψτε καλά
. Κατόπιν ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι. Δυναμώνετε
τη φωτιά και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι
να δέσει η σάλτσα με τα λαχανικά.
Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε για
1 με 2 λεπτά, μέχρι ν' αναμειχθούν όλα ομοιόμορφα.
Ρίχνετε λίγο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
1 κουταλιά ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
125 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε λεπτές
λωρίδες
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
4 κουταλιές νερό
3 κουταλιές σόγια σωςΕκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε το κοτόπουλο.
Δυναμώστε τη φωτιά και τηγανίστε για 3 με 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Προσθέστε τα
λαχανικά και το σκόρδο, σωτάρετε για 2 με 3 λεπτά.
Εντωμεταξύ αναμείξτε σε ένα δοχείο το κορνφλάουρ με το
νερό ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός, στη συνέχεια
προσθέστε τη σόγια σως και ανακατέψτε καλά
. Κατόπιν ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι. Δυναμώνετε
τη φωτιά και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι
να δέσει η σάλτσα με τα λαχανικά.
Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε για
1 με 2 λεπτά, μέχρι ν' αναμειχθούν όλα ομοιόμορφα.
Ρίχνετε λίγο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011
ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 800 γρ. χοιρινό κρέας
- 300 γρ. μανιτάρια
- 2 κρεμμύδια
- αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
- ½ φλυτζ. κρασί κόκκινο
- ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το χοιρινό, το κρεμμύδι και το πράσο.
Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και μετά σε φέτες. Κόβουμε το πράσο επίσης σε ροδέλες. Με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι κόβουμε το χοιρινό σε κύβους 2 εκατοστών. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο. Τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το χοιρινό και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να ροδίσουν Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.
Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και μετά σε φέτες. Κόβουμε το πράσο επίσης σε ροδέλες. Με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι κόβουμε το χοιρινό σε κύβους 2 εκατοστών. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο. Τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το χοιρινό και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να ροδίσουν Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.
ΤΟ ΠΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΤΗΡΙΟ
Έγινε μεγάλη συζήτηση για το κτήριο που θα έπρεπε να επιλεγεί σε αυτή την κατηγορία, με το Guggenheim του Μπιλμπάο και το Eden Project στη Μεγάλη Βρετανία, να είναι δύο φιλόδοξοι διεκδικητές του τίτλου. Αλλά στην κορυφή βρέθηκε η θαυμάσια εκκεντρική Σαγράδα Φαμίλια της Βαρκελώνης. Είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους θρησκευτικούς χώρους στον κόσμο και ένα από τα πιο χρονοβόρα projects ως προς την κατασκευή τους, αφού άρχισε να κτίζεται το 1882 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, όταν θα συμπληρώνονται 100 χρόνια από το θάνατο του αρχιτέκτονά του, Αντόνι Γκαουντί
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)