PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Προσπάθησε να αγγίξεις τη μύτη του - comedy

read more "ΤΟ ΒΗΜΑ - Προσπάθησε να αγγίξεις τη μύτη του - comedy"

ΤΟ ΒΗΜΑ - Νέα διαδήλωση των «Αγανακτισμένων» στη Γουόλ Στριτ - κόσμος

read more "ΤΟ ΒΗΜΑ - Νέα διαδήλωση των «Αγανακτισμένων» στη Γουόλ Στριτ - κόσμος"

Γιάννης Πουλόπουλος - Θα πιω απόψε το φεγγάρι

read more "Γιάννης Πουλόπουλος - Θα πιω απόψε το φεγγάρι"

ΜΥΣΤΙΚΑ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ



Τα ψάρια προτιμούν τους τόπους όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο και  όσο το δυνατόν άφθονη τροφή. Τα συναντάμε σε ξέρες, τραγάνες, λασποτραγάνες ή τόπους με μαρουλάκι. 



Οι τροκάδες μοιάζουν με τις τραγάνες αλλά ο βυθός σκεπάζεται από σκληρές κοκκινόχρωμες πέτρες

Ξέρες ονομάζουμε τους βυθούς που είναι γεμάτοι βράχια ακανόνιστα σε διάφορα βάθη. Κάποιες φορές βγαίνουν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και ονομάζονται σκόπελοι. Οι ξέρες που μόλις αγγίζουν την επιφάνεια λέγονται χοιράδες, ενώ εκείνες που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια λέγονται ύφαλοι ή σπάθες. Τραγάνες είναι σχετικά ομαλοί βυθοί που βρίσκονται κοντά στις αποχές, άλλοτε ανάμεσα σε αμοσούρες άλλοτε ανάμεσα σε φυκιάδες. Είναι αναγνωρίσιμες από το είδος των βράχων που διαθέτουν χαρακτηριστικά καστανά και κόκκινα χρώματα. Οι τροκάδες μοιάζουν με τις τραγάνες αλλά ο βυθός τους είναι λιγότερο στρωτός και σκεπάζεται από σκληρές κοκκινόχρωμες πέτρες όπου φυτρώνουν φύκια και κορραλοειδή.
Οι ώρες που ψαρεύουμε είναι συνήθως οι πρώτες πρωινές και οι απογευματινές για τα ρηχά κομμάτια, ενώ στα βαθιά μπορούμε να αναζητήσουμε καλά ψάρια και τις υπόλοιπες ώρες με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Προτιμούμε να τα ψαρεύουμε πάντα αρόδω χωρίς να ρίξουμε άγκυρα για να δοκιμάζουμε αλιευτικά μεγαλύτερη έκταση, φτάνει να το επιτρέπουν οι υπάρχουσες καιρικές συνθήκες.
Τα δολώματα
Το δόλωμα που θα βάλουμε στο αγκίστρι μας θα είναι ό,τι εκλεκτότερο. Ζωντανή γαριδούλα, σκαρτσίνι και ζωντανό καραβιδάκι, είναι οι πρώτες μας επιλογές. Στη συνέχεια έχουμε σκουλήκι σαμάρι και σωλήνα ή φρέσκο ψαροδόλι και καλαμαράκι. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο, δολώνουμε κάποιο από τα παραπάνω κατεψυγμένο, αφού το αποψύξουμε.
Τα νωπά να είναι δολωμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να δείχνει το δολωμένο αγκίστρι ως ένας θαυμάσιος μεζές
Τα νωπά να είναι δολωμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να δείχνει το δολωμένο αγκίστρι ως ένας θαυμάσιος μεζές
Ο τρόπος δολώματος πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικός ώστε τα ζωντανά να παραμείνουν ζωντανά στα αγκίστρια μας, ενώ τα νωπά να είναι δολωμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να μην υπάρχουν προεξοχές και περισσεύματα. Ετσι θα δείχνει το δολωμένο αγκίστρι ως ένας θαυμάσιος μεζές.
Πώς ψαρεύουμε
Με το που θα φτάσει κάτω η καθετή, παίρνουμε πάνω τα μπόσικα και είμαστε έτοιμοι να καρφώσουμε με το παραμικρό τσίμπημα. Δεν περιμένουμε το τσίμπημα αυτό να είναι δυνατό, ένα μικρό τρέμουλο της πετονιάς είναι αρκετό. Αν περιμένουμε να έρθει η καλή τσιμπιά, μπορεί να αργήσει, ακόμη και να μην έρθει ποτέ αν τα ψάρια τρώνε μίζερα.
Η πετονιά που δένουμε τα παράμαλλά μας πρέπει κι αυτή να είναι καλής ποιότητας για να μη στρίβει ή κατσαρώνει αλλά και να μην κόβεται εύκολα στον κόμπο.
Η πετονιά που δένουμε τα παράμαλλά μας πρέπει κι αυτή να είναι καλής ποιότητας για να μη στρίβει ή κατσαρώνει αλλά και να μην κόβεται εύκολα στον κόμπο.
Τα καλά ψάρια -όπως το λυθρίνι- βρίσκονται πολύ κοντά στον βυθό, άρα θα πρέπει το δόλωμά μας να βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτόν ή ακόμη και να ακουμπά. Αυτή η διαπίστωση είναι αρκετή για να προσέχουμε ιδιαίτερα το τελευταίο μας αγκίστρι, το οποίο πάντα το επιθεωρούμε ώστε να είναι τέλειο, το δε αγκίστρι πάντα το δένουμε σε ένα παράμαλλο αρκετά πιο μακρύ από τα άλλα. Οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον ότι βρίσκεται μακρύτερα από το βαρίδι και την υπόλοιπη αρματωσιά για να μη φοβάται το ψάρι, ενώ το δόλωμα έχει περιθώρια να κινηθεί ελεύθερα κι έτσι να φαίνεται ως κάτι απολύτως φυσιολογικό στο ψάρι.
Επιλογή εργαλείων
Το μέγεθος του αγκιστριού είναι ανάλογο με τα ψάρια που αναζητάμε. Το σχήμα του συνήθως είναι πλακέ, αλλά και παπαγαλάκι να χρησιμοποιήσουμε ή λίγο στραβό κάνει θαυμάσια τη δουλειά του και θα πρέπει να έχει πολύ κοφτερή ακίδα, γι' αυτό προτιμούμε πάντα τα καλής ποιότητας και συνήθως ακριβότερα αγκίστρια.
Το μέγεθος του αγκιστριού είναι ανάλογο με τα ψάρια που αναζητάμε. Το σχήμα του συνήθως είναι πλακέ.
Το μέγεθος του αγκιστριού είναι ανάλογο με τα ψάρια που αναζητάμε. Το σχήμα του συνήθως είναι πλακέ.
Η πετονιά που δένουμε τα παράμαλλά μας πρέπει κι αυτή να είναι καλής ποιότητας για να μη στρίβει ή κατσαρώνει αλλά και να μην κόβεται εύκολα στον κόμπο. Επειδή συνήθως χρησιμοποιούμε πολύ λεπτές πετονιές για να μη φαίνονται, αυτός είναι κι ένας επιπλέον λόγος να είναι καλής ποιότητας όπως οι πετονιές fluorocarbon. Συνήθως είναι No 25 για ρηχά και No 30 για τα βαθιά. Το ρηχά και βαθιά το αναφέρουμε γιατί όσο πιο βαθιά κατεβαίνει η καθετή μας τόσο περισσότερο στρίβουν τα παράμαλλα, άρα χρειαζόμαστε πιο χοντρή πετονιά. Η μάνα τώρα της αρματωσιάς θα είναι ανάλογη. Αν έχουμε No 25 παράμαλλο, τότε η αρματωσιά θα είναι 30 ή 35. Αν το παράμαλλο είναι 30, τότε η αρματωσιά No 35, 40 ή και χονδρότερη.
Ο αριθμός των παράμαλλων είναι ανάλογος με το αν αναζητούμε κι άλλα ψάρια εκτός από "καλά" όπως λυθρίνια ή σαργούς. Αν αναζητούμε μόνο λυθρίνια, τότε δύο παράμαλλα είναι αρκετά, ενώ αν αναζητούμε κι άλλα ψάρια προσθέτουμε τρίτο ή και τέταρτο, όπως κάναμε κι εμείς στο συγκεκριμένο ψάρεμα. Το τελευταίο παράμαλλο είναι πάντα μακρύτερο από τα υπόλοιπα, έτσι ώστε να ξεπερνάει το βαρίδι. Το μήκος του τελευταίου αυτού παράμαλλου μπορεί να ξεπερνάει και το μισό μέτρο, ενώ τα υπόλοιπα έχουν το συνηθισμένο μήκος για καθετή.
Τα καλά ψάρια -όπως το λυθρίνι- βρίσκονται πολύ κοντά στον βυθό, άρα θα πρέπει το δόλωμά μας να βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτόν ή ακόμη και να ακουμπά.
Τα καλά ψάρια -όπως το λυθρίνι- βρίσκονται πολύ κοντά στον βυθό, άρα θα πρέπει το δόλωμά μας να βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτόν ή ακόμη και να ακουμπά.
Το βαρίδι που χρησιμοποιούμε καλό είναι να έχει στριφτάρι για να μη στρίβει την πετονιά. Αν δεν έχει ρεύμα, τότε χρησιμοποιούμε ελαφρύ, αν έχει, τότε πρέπει αναγκαστικά να χρησιμοποιήσουμε λίγο βαρύτερο και ανάλογα πάντα με το χέρι μας και το βάθος που ψαρεύουμε. Επίσης, εκεί που τελειώνει η αρματωσιά και συνδέεται με την κυρίως πετονιά, πρέπει να υπάρχει ένα ακόμα στριφτάρι.
Το πάχος που θα έχει αυτή η κυρίως πετονιά, από το στριφτάρι και πάνω, ποικίλλει από No 40 έως και 60 ή και ακόμα μεγαλύτερο.
Οταν το βάθος είναι μεγάλο και χρειαζόμαστε μεγαλύτερο βαρίδι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεπτή πετονιά, αφ' ενός για να μην κόβει τα χέρια και αφ' ετέρου για να μην κοπεί από το βάρος του μολυβιού, του ρεύματος και του βάρους των ψαριών που θα ανεβάζουμε. Στην περίπτωση αυτή αναγκαζόμαστε να αυξήσουμε το πάχος όχι μόνο στην κύρια πετονιά, αλλά και στην αρματωσιά μας.
Σημασία τελικά έχει να γυρίσουμε με μερικές τηγανιές ψάρια που θα απολαύσουμε μαζί με τους φίλους μας. Μπορεί στη θάλασσα να έχουν μειωθεί αισθητά τα ψάρια, αν όμως τη σεβαστούμε θα μας το ανταποδώσει πλουσιοπάροχα...
Πηγη Έθνος
read more "ΜΥΣΤΙΚΑ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ"

ΣΥΝΤΑΓΗ-ΣΟΥΠΑ ΒΡΑΣΤΟ




Υλικά 

1 κιλο μοσχαρίσιο κρέας
600 γραμ καθαρισμένες πατάτες
5 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 ρίζα σέλινο καλοπλυμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ή και 1 πράσο κομμένα
σέλινο
αλάτι, πιπέρι, λάδι 

Εκτέλεση 
Βάζουμε 1 -1,5 λίτρο νερό να βράσει και ρίχνουμε το κρέας και το κρεμμύδι ή το πράσσο ή και τα δύο. Μόλις ξαναπάρει βράση, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε τη χύτρα. Μόλις βγει η βαλβίδα  χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 25 λεπτά. Ανοίγουμε και ρίχνουμε τα λαχανικά και  λάδι.  Βράζουμε για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπερι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ-ΑΜΜΟΥΔΙΑ
read more "ΣΥΝΤΑΓΗ-ΣΟΥΠΑ ΒΡΑΣΤΟ"

ΑΝΕΚΔΟΤΟ-Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΚΑ Η ΛΕΣΒΙΑ

Ένας καλόγερος σε κάποια επίσκεψη στην 
Αθήνα, γυρίζει, γυρίζει, και στο τέλος κουρασμένος, 
κάθεται σ' ένα καφενείο.

Μια κυρία στο διπλανό τραπέζι τον ρωτάει:

- Είσαστε αληθινός καλόγερος;

- Να σου πω, ράσα φοράω, σε μοναστήρι 

μένω, σε όλες τις αγρυπνίες και τις ακολουθίες 
πάω, νηστεύω, προσεύχομαι, έχω γέροντα. Νομίζω ότι
 είμαι κανονικός καλόγερος...

- Εσύ τι είσαι;

-Εγώ, είμαι λεσβία. Απ' το πρωί που θα σηκωθώ μέχρι

 το βράδυ που θα πάω για ύπνο όλο γυναίκες σκέφτομαι. 
Και στον ύπνο μου όλο γυναίκες ονειρεύομαι.. Και για σεξ, 
μόνο γυναίκες θέλω...

Μετά από λίγο αδειάζει το διπλανό τραπέζι. Ο καλόγερος 

έχει πέσει σε σκέψεις. Ένα ζευγάρι έρχεται και κάθεται 
δίπλα του. Κι αυτοί σε λίγο, τον ξαναρωτούν:

- Είστε πραγματικός καλόγερος; Και ο καλόγερος:

- Έτσι νόμιζα, αλλά μάλλον λεσβία είμαι τελικά.
read more "ΑΝΕΚΔΟΤΟ-Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΚΑ Η ΛΕΣΒΙΑ"

ΑΝΕΚΔΟΤΟ - ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΛΩΝ


Μια μέρα ένας άνδρας γυρνά και λέει πονηρά στην γυναίκα του:
- Αγάπη μου, λέω να αλλάξουμε στάση σήμερα.
Και απαντά η γυναίκα του:
- Πολύ ωραία ιδέα. Εσύ θα σιδερώσεις όλα τα ρούχα και εγώ θα πίνω μπίρες, θα ξύνομαι και θα βλέπω τα ματς.
read more "ΑΝΕΚΔΟΤΟ - ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΛΩΝ"

Αυτοκίνητο που οδηγείται με την σκέψη εξελίσσει η Nissan

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά αποτέλεσμα έρευνας που διεξάγεται σε πανεπιστήμιο της Λωζάννης και υποστηρίζεται από την Nissan. Επιστημονική ομάδα της οποίας ηγείται ο καθηγητής Χοσέ Ντελ Μιλάν εξελίσσει ένα σύστημα που θα κινεί το αυτοκίνητο διαβάζοντας τη σκέψη του οδηγού και σκανάροντας το περιβάλλον του οχήματος.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν ένα σύστημα BMI (Brain Machine Interface), το οποίο ανιχνεύει την εγκεφαλική δραστηριότητα του οδηγού και τις κινήσεις των ματιών του. Το μοναδικό πρόβλημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας, η οποία χρησιμοποιείται σε πειραματικό στάδιο σε αναπηρικά καροτσάκια είναι ότι απαιτεί υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης από τον οδηγό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία να δουλεύει στην πράξη!
Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά αποτέλεσμα έρευνας που διεξάγεται σε πανεπιστήμιο της Λωζάννης και υποστηρίζεται από την Nissan. Επιστημονική ομάδα της οποίας ηγείται ο καθηγητής Χοσέ Ντελ Μιλάν εξελίσσει ένα σύστημα που θα κινεί το αυτοκίνητο διαβάζοντας τη σκέψη του οδηγού και σκανάροντας το περιβάλλον του οχήματος.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν ένα σύστημα BMI (Brain Machine Interface), το οποίο ανιχνεύει την εγκεφαλική δραστηριότητα του οδηγού και τις κινήσεις των ματιών του. Το μοναδικό πρόβλημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας, η οποία χρησιμοποιείται σε πειραματικό στάδιο σε αναπηρικά καροτσάκια είναι ότι απαιτεί υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης από τον οδηγό.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
read more "Αυτοκίνητο που οδηγείται με την σκέψη εξελίσσει η Nissan"

Δίκη για στοιχειωμένο σπίτι








































Στοιχειωμένο» σπίτι ομογενών  στοιχειώνει 
ολόκληρη κυβέρνηση στην Αυστραλία!

Οι  Κρις και Ντέμπορα
 Αλεξίου, κατέθεσαν μήνυση 
στην κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας γιατί δεν
 τους βοηθά να το πουλήσουν ή έστω να απαλλαγούν από αυτό, κατηγορώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό της, Μπάρι Ο' Φάρελ για αθέτηση υπόσχεσης.

Η οικογένεια των ομογενών είχε αγοράσει  το  σπίτι στο Σίδνεϊ με την προοπτική να περάσει σε αυτό τα χρόνια της συνταξιοδότησής της. Μέχρι τότε το νοίκιαζε μέσω του υπουργείου Στέγασης, αφού προηγουμένως είχε λάβει θετικές συστατικές επιστολές για τους ενοικιαστές.

Το 2007, ωστόσο, στο σπίτι αυτό βρήκε τραγικό θάνατο το 7χρονο κοριτσάκι των ενοικιαστών. Η Εμπονι πέθανε από ασιτία στην οποία την είχαν υποβάλει οι γονείς της - το επώνυμό τους δεν δημοσιοποιείται για νομικούς λόγους. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τότε την κοινή γνώμη και o Μπάρι Ο' Φάρελ, που εκείνη την περίοδο ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης, είχε σπεύσει στο πλευρό του ζεύγους των Ελλήνων.

Ζητούσε, μάλιστα, επιτακτικά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες από την τότε Εργατική κυβέρνηση να αγοράσει την οικία στο παραθαλάσσιο Χοκς Νεστ, να την κατεδαφίσει και στη θέση της να δημιουργήσει πάρκο στη μνήμη της άτυχης μικρής.

Τέσσερα χρόνια μετά, όμως, από τη θέση του πρωθυπουργού πλέον ο Ο' Φάρελ φαίνεται πως έχει ξεχάσει τις υποσχέσεις του. «Δεν θέλει να μας ξέρει τώρα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Κρις Αλεξίου, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου» έκτοτε προσπαθεί να πουλήσει το σπίτι, χωρίς επιτυχία. «Βάσει της νομοθεσίας είμαι υποχρεωμένος να ενημερώνω τους υποψήφιους αγοραστές για την προϊστορία. Οταν πληροφορούνται όμως τα γεγονότα, αποσύρουν το ενδιαφέρον τους» ε
ξηγεί ο 47χρονος ομογενής.

Η οικογένειά του μήνυσε τελικά την πολιτειακή κυβέρνηση ζητώντας αποζημίωση και περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης μέσα στον Οκτώβριο.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε, ωστόσο, στην εφημερίδα «The Sun Herald» ότι κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η οικογένεια Αλεξίου και ήθελε να συνεργαστεί για να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση, ενώ ο πρωθυπουργός σε γραπτή ανακοίνωσή του ανέφερε ότι όταν τελειώσει η δικαστική υπόθεση, «δέσμευσή μου είναι να συζητήσω με την οικογένεια».



read more "Δίκη για στοιχειωμένο σπίτι"

Έκλεψε ντόνατ ο πορτιέρο της Μάντσεστερ, Νταβίντ Ντε Χέα


Νέος, διάσημος που αμείβεται με 70 χιλ. λίρες την εβδομάδα. Παρ'όλα αυτά, ο Νταβίντ Ντε Χέα υποκύπτει  σε ντόνατ, αξίας 1,19 λιρών. 


Ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών Αγγλίας βρέθηκε στο κατάστημα της Tesco στο «εμπορικό χωριό» Άλτρινχαμ.Όλα καλά μέχρι την στιγμή που ο Ισπανός γκολκίπερ πείνασε και αποφάσισε να φάει  ένα ντόνατ.

Το πήρε, το έφαγε, αλλά δεν το πλήρωσε ποτέ. Άτομα της εταιρείας security του καταστήματος παρατήρησαν ότι ο Ισπανός άσος κατευθύνονταν προς την έξοδο, χωρίς να έχει περάσει από το ταμείο για να πληρώσει το ντόνατ και τον οδήγησαν σε ειδικό χώρο για «ανάκριση».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα αγγλικά Μέσα, ο Ισπανός τερματοφύλακας ισχυρίστηκε ότι ξέχασε να περάσει από το ταμείο και ότι δεν είχε καμία πρόθεση να «κλέψει». Πηγή: england365.gr
read more "Έκλεψε ντόνατ ο πορτιέρο της Μάντσεστερ, Νταβίντ Ντε Χέα"

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΚΘΝΕΣ ΓΑΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ



Φρανκ και Λουί είναι μια γάτα διαφορετική από τις άλλες που κατάφερε να αποκτήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Η γάτα πάσχει από το σύνδρομο Janus με αποτέλεσμα να έχει δύο πρόσωπα, δύο στόματα και δύο μύτες που λειτουργούν κανονικά. Έχει, επίσης, τρία μάτια από τα οποία μόνο τα δύο βλέπουν.Η Φρανκ και Λουί διέψευσε τις προβλέψεις των κτηνιάτρων που δεν της έδιναν πολλά χρόνια ζωής, καθώς κατάφερε και έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα τα 12.
read more "ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΚΘΝΕΣ ΓΑΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ"

15 νεκροί από κατανάλωση μολυσμένων πεπονιών στις ΗΠΑ


 

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός των νεκρών που έφαγαν μολυσμένα πεπόνια στις Η.Π.Α.. Συνολικά δεκαπέντε τουλάχιστον άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας της κατανάλωσης μολυσμένων πεπονιών.

Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι συνολικά σε 19 Πολιτείες έχουν αναφερθεί κρούσματα σηψαιμίας που προέρχεται από την κατανάλωση των εν λόγω πεπονιών, ανάμεσά τους το Νέο Μεξικό, το Κολοράντο, η Οκλαχόμα και το Μισούρι.
read more "15 νεκροί από κατανάλωση μολυσμένων πεπονιών στις ΗΠΑ"

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ


   
aeroplanoforo-1-naiΗ Ρωσία στέλνει, το Νοέμβριο, στη Μεσόγειο τον Βόρειο Στόλο, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨, γράφει η εφημ. "Χουριέτ - TourkikaNea".
Στη θάλασσα του Μπάρεντς θα μείνει για μια εβδομάδα και εκεί μαζί με τα 8 Su-33, τα πολλά MiG-29K και τα δύο Ka-27 που θα προσγειωθούν στο κατάστρωμά του, θα μετάσχουν σε ασκήσεις.
Στη συνέχεια θα βγει για ταξίδι τριών μηνών στην Μεσόγειο και στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό. Με βάση τις δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου στο πρακτορείο «Ιτάρ Τας», εκτός από το ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨ θα μετάσχουν το υποβρύχιο ¨Ναύαρχος Τσαμπανένκο¨ και μια σειρά από μεταφορικά πλοία. Ο αξιωματούχος ανέφερε ως σκοπό της αποστολής των πλοίων την ¨περιπολία και υποστήριξη μάχης¨.
Στις αρχές αυτής της εβδομάδας το θωρηκτό ¨Σεβερομορσκ¨ του Βόρειου Στόλου, κατά την επιστροφή του από τον κόλπο του Άντεν είχε σταματήσει στην Ταρσό της Συρίας
Τελευταία φορά το ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨ είχε βγει στην Μεσόγειο κατά τους χειμερινούς μήνες 2008-2009 και είχε ρίξει άγκυρα σε λιμάνια της Τουρκία και της Συρίας
read more "Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ"

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Εικάζεται ότι η  σοκολάτα πρωτοχρησιμοποιήθηκε στη διατροφή   από τους κατοίκους της κοιλάδας του Αμαζόνιου ή του Ορενόκο. Το 600 μ.Χ. οι Μάγια μεταναστευσαν στις βόρειες περιοχές της Νότιας Αμερικής και έφτιαξαν τις πρώτες  φυτείες κακαόδενδρου στο Γιουκατάν. Οι Μάγιας θεωρούσαν το κακάο πολύτιμο  αγαθό και το χρησιμοποιούσαν στις  εμπορικές συναλλαγές.
Οι Μάγια και οι Αζτέκοι έφτιαχναν από τους σπόρους του κακαο  ένα ρόφημα που το ονάμασαν "ξοκοάτλ". Ο ινδιάνικος θρύλος των Ατζέκων αναφερει ότι οι σπόροι του κακάο ήρθαν από τον παράδεισο και ότι η κατανάλωση κακάο δίνει  δύναμη και σοφία. Οι Αζτέκοι, πίστευαν ότι ο θεός Κουετσακοάτλ ταξίδεψε στην γη πάνω στην ακτίνα φωτός του αυγερινού, φέρνοντας μαζί του το κακαόδενδρο από τον παράδεισο για να το προσφέρει στους ανθρώπους. Έμαθαν από τον Κουετσακοάτλ πως να καβουρδίζουν και να αλέθουν τους σπόρους, παρασκευάζοντας μια θρεπτική πάστα διαλυτή στο νερό. Πρόσθεταν καρυκεύματα και παρασκεύαζαν ένα ρόφημα "τσοκολάτλ".

Η αγγλική λέξη "chocolate" πιστεύεται ότι προέρχεται από την λέξη των μάγια "xocoatl" ή από την αντίστοιχη των Ατζέκων "cacahuatl". Η ινδιάνικη λέξη για την σοκολάτα προέρχεται από τις λέξεις "choco"=αφρός και "atl"=νερό. Αρχικά η σοκολάτα καταναλωνόταν μόνο σε υγρή μορφή. Σαν μέρος της γαμήλιας τελετής γύρω στο δωδέκατο αιώνα, προσέφεραν στους νεόνυμφους μια κούπα με αφρώδες κακάο. 
 Οι αρχαίοι Μεξικάνοι κάθε χρόνο έκαναν θυσίες στους θεούς τους, δίνοντας  για τελευταίο γεύμα στο θύμα κακάο. 
Στην Ευρώπη το 1585 έφτασε το πρώτο φορτίο κακάο και ξεφορτώθηκε στην Ισπανία.
Ενώ το 1657 το πρώτο κατάστημα πώλησης σοκολάτας ανοίγει στη Μεγάλη Βρετανία.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ-ΑΜΜΟΥΔΙΑ

read more "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ"