PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ


  • ΥΛΙΚΑ
  • 6-8 γαρίδες μεγάλες 
  • 8 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 12- 15 ντοματίνια
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε  μια μέτρια κατσαρόλα  βάζουμε 8 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα την καυτερη πιπεριά , αλλά θα πρέπει να θυμηθούμε να την αφαιρέσουμε στο τέλος. Κόβουμε τα  τοματίνια  στη μέση. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και να μαραθούν για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόβουμε 6-8 σκελίδες σκόρδο και ένα ολόκληρο ματσακι μαϊντανό. Ρίχνουμε τα 2/3 του μαϊντανού στο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα.  Μετά από 4 λεπτά προσθέτουμε το κρασί και δυναμώνουμε τέρμα τη φωτιά για να φύγει το αλκοόλ. Αν σας αρέσει η κόκκινη εκδοχή σ' αυτές τις σάλτσες, μαζί με το κρασί μπορείτε να προσθέσετε 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας .  Μόλις πάρουν μια βράση τα υλικά, χαμηλώνουμε τη σάλτσα.Μόλις αρχίσουν να εξατμίζονται τα υγρά προσθετουμε τις γαρίδες, που πρέπει να θυμόμαστε οτι δεν βράζονται ποτέ πάνω από 10 λεπτά, διότι σφίγγει το κρέας τους και χάνουν τη φρεσκάδα τους. Έτσι, στα 5 λεπτά τις γυρνάμε απ' την άλλη, αλατοπιπερώνουμε  και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά.
Στο μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό για τα ζυμαρικά, ρίχνουμε μια χούφτα αλάτι και στη συνέχεια ένα πακέτο ιταλικά ζυμαρικά. Αν απαιτούν χρόνο βρασμού για παράδειγμα 12 λεπτά θα τα βράσουμε μόνο10 και άλλα 2 λετπά θα τα βάλουμε στη σάλτσα του αστακού για να πάρουν νοστιμιά Όταν τα ζυμαρικά είναι μισοτελειωμένα,  ρίχνουμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους στη σάλτσα μου και δυναμώνουμε τη φωτιά για ν' αρχίσει να βράζει.Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνουμε  και   τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Τα ανακατεύομε καλά με τις γαρίδες και σε 1-2 λεπτά είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και είμαστε έτοιμοι. Καλή όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: