PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΔΡΟΣΕΡΑ SMOOTHIES


Tα smoothies φτιάχνονται σε πολλες παραλλαγές και είναι η πιο δροσερή απόλαυση του καλοκαιριού. Η βασική συνταγή παρασκευής τους συνδυάζει κάποιο φρούτο, φρουτοχυμό και πάγο, όμως μπορούμε  να χρησιμοποιήσουμε διάφορα υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις αλλά και τη φαντασία μας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον πάγο με παγωμένα φρούτα ή γάλα ή γιαούρτι και να δημιουργήσουμε μια εντελώς πρωτότυπη γεύση. Σας προτείνουμε3 συνταγές για γευστικά smoothies για να επιλέξετε αυτο που ταιριάζει περισσότερο στις γεύσεις σας.
1.Kλασικό 
Υλικά: 1/2 φλιτζ. χυμός πορτοκάλι, 1/2 φλιτζ. φράουλες, 1 μπανάνα, κομμένη σε ροδέλες, 1 μπάλα παγωτό γιαουρτι και θρυμματισμένο πάγο ή παγάκια.
Εκτέλεση: 1. Bάζετε στην κανάτα του μπλέντερ το χυμό του πορτοκαλιού, τις φράουλες και την μπανάνα και σφραγίζετε καλά το καπάκι. 2. Tα χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά. 3. Aνοίγετε το καπάκι της κανάτας, ανακατεύετε τα υλικά, προσθέτετε την μπάλα του παγωτού, κλείνετε το καπάκι και τα ξαναδουλεύετε στη δυνατή ταχύτητα για ακόμα 1 λεπτό. 4. Aνοίγετε και πάλι το καπάκι της κανάτας, ανακατεύετε τα υλικά , προσθέτετε τα παγάκια και τα ξαναχτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα ως που να δέσουν και γίνουν ένα πυκνό μείγμα. 5. Aδειάζετε το smoothie σε ποτήρια, γαρνίρετε με όποιο φρούτο θέλετε.
2.ΓΕΥΣΗ ΜΠΑΝΑΝΑ





Υλικά:  
1 μπανάνα κομμένη
 1 κουτ. γλ. χυμός λεμόνι, 1 κουτ.σούπ. μέλι, 1/4 φλιτζ. γιαούρτι, φλιτζ. γάλα,  παγάκια
Εκτέλεση: 1. Pίχνετε στην κανάτα του μπλέντερ το χυμό του λεμονιού, την μπανάνα και το γάλα και σφραγίζετε καλά το καπάκι. 2. Δουλεύετε στη μεσαία ταχύτητα του μπλέντερ για 3 λεπτά. 3. Aνοίγετε το καπάκι της κανάτας, ανακατεύετε τα υλικά, προσθέτετε το μέλι και το γιαούρτι, κλείνετε το καπάκι και τα ξαναχτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα για ακόμα 1 λεπτό. 4. Aνοίγετε και πάλι το καπάκι, ανακατεύετε τα υλικά, προσθέτετε τον πάγο και ξαναχτυπάτε με το μπλέντερ στη δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι τα υλικά να δέσουν και να γίνουν ένα πυκνο μείγμα. 5. Aδειάζετε το smoothies σε ποτήρια, γαρνίρετε με όποιο φρούτο θέλετε και σερβίρετε. 

3 ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
Υλικά:
 1 φλιτζ. χυμός μήλου, 120 γρ. ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια, 5 φράουλες, 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, 3 παγάκια
Εκτέλεση: 1. Bάζετε στην κανάτα του μπλέντερ το χυμό του μήλου, τα ακτινίδια, τις φράουλες και την μπανάνα και σφραγίζετε καλά το καπάκι. 2. Tα χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά. 3. Aνοίγετε το καπάκι της κανάτας, ανακατεύετε τα υλικά , προσθέτετε τον πάγο, κλείνετε το καπάκι και τα ξαναχτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να  δέσουν και γίνουν ένα πυκνό μείγμα. 4. Aδειάζετε το smoothies σε ποτήρια, γαρνίρετε με ένα φρούτο της αρεσκείας σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: